Schoolreizen

Schoolreizen

Op studiereis of excursie met je leerlingen

Bezoek je met gymnasiasten de opgravingen en musea van de Eeuwige Stad? Of ga je liever met je leerlingen naar het Barcelona van Picasso en Gaudí? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Voor vele middelbare scholen en universiteiten organiseert Labrys Reizen educatieve reizen. Of je nou met 5 HAVO naar Boedapest gaat of met studenten religiegeschiedenis naar Nepal reist, bij ons ben je aan het juiste adres. We zoeken de juiste accommodaties en geven advies bij het programma. En wat dacht je van een reis naar Madrid en Bilbao voor je studenten kunstgeschiedenis? Of een reis naar Turijn als vervolg op een filosofiecursus over Nietzsche? We maken de juiste reserveringen en zorgen voor een gestroomlijnd programma.

Laat je inspireren door onze reisvoorstellen. Hier vind je slechts enkele voorbeelden; Labrys Reizen organiseert wereldwijd educatieve reizen. Staat jouw bestemming er niet tussen? Vraag een offerte aan!

 

Nieuwsbrief voor docenten

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.

Athene en de Peloponnesos

Op schoolreis naar Athene en de Peloponnesos waan je je in de antieke tijd van politicus Perikles, beeldhouwer Polykleitos en hun tijdgenoten. Schitterende tempels en opgravingen en spectaculaire musea zorgen voor de ideale reis voor bovenbouwleerlingen.

Klassieke rondreis langs tempels en opgravingen

Barcelona

Een schoolreis naar de kleurrijke kuststad Barcelona is een geweldige ervaring voor leerlingen. De Catalaanse hoofdstad combineert de nabijheid van een strand met een groot commercieel stadscentrum vol wereldberoemde merken. Van de gotische wijk tot de moderne appartementen van Gaudì: Barcelona heeft veel bijzonders te bieden!

Handel en economie in de stad van Picasso en Gaudì

Wenen en Boedapest

Reis met je leerlingen naar Wenen en Boedapest, waar de vroegmoderne geschiedenis van Europa en een keizerlijke levensstijl nog springlevend zijn.

Schoolreis naar vorstelijke steden in Midden-Europa

Noord-Griekenland

Stap in de voetsporen van Alexander de Grote en ga op schoolreis naar het noorden van Griekenland. Verken het prachtigste natuurschoon en unieke opgravingen en bekijk schitterende Byzantijnse kerken.

Met leerlingen naar een uniek deel van Griekenland

Praag

Bezoek met je leerlingen deze aan de Moldau gelegen hoofdstad van Tsjechië. Verken het historisch centrum, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, en vergaap je aan de sprookjesachtige straten en gebouwen.

Schoolreis naar de Gouden Stad

Campanië

Een schitterende bestemming voor een reis met gymnasiasten. Van de opgravingen in Pompeji en Herculaneum tot de tempels van Paestum en de archeologische schatten in Napels, Campanië heeft enorm veel moois te bieden voor een educatieve reis.

Schoolreis langs klassieke hoogtepunten

Normandië

Een schoolreis naar Normandië is als een reis door de tijd. Van de Noormannen naar Jeanne d’Arc en van Monet tot D-Day, in deze Franse provincie komt de geschiedenis tot leven!

Cultuur en geschiedenis aan de Atlantische kust

IJsland

Maak een schoolreis naar dit bijzondere eiland, gelegen in de Atlantische Oceaan. Verken het landschap, onderzoek nog altijd actieve vulkanen en dompel je onder in warmwaterbronnen terwijl de sneeuw valt. Een bezoek aan IJsland is een unieke ervaring!

Aardrijkskunde en biologie tussen de gletsjers

Berlijn

Hip Berlijn is een stad van diversen en uitersten. Een politiek, architectonisch en cultureel centrum, waar heden en verleden gebroederlijk naast elkaar bestaan. Een ideale bestemming voor een schoolreis voor leerlingen met Duits, (bedrijfs)economie, geschiedenis of kunstvakken in hun pakket.

Stad vol geschiedenis, kunst en economische groei

Trier

Trier, ofwel Augusta Treverorum, was ooit de grootste Romeinse stad in Midden-Europa. De stad werd gesticht tijdens de heerschappij van keizer Augustus, de eerste keizer van het Romeinse Rijk. De latere keizer Diocletianus verhief de stad zelfs tot keizerlijke residentie.

Romeinse monumenten op een paar uur rijden!