Skip to main content
Barcelona
Barcelona
Barcelona

Barcelona

Handel en economie in de stad van Picasso en Gaudì

Een schoolreis naar de kleurrijke kuststad Barcelona is een geweldige ervaring voor leerlingen. De Catalaanse hoofdstad combineert de nabijheid van een strand met een groot commercieel stadscentrum vol wereldberoemde merken. Van de gotische wijk tot de moderne appartementen van Gaudì: Barcelona heeft veel bijzonders te bieden!

De Catalaanse hoofdstad is een stad van culturele uitersten en heeft een unieke ligging: aan het strand, naast een grote haven en ook nog eens aan de voet van de Montjuïc, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Bezoek je met je leerlingen een of meerdere musea die in het centrum verspreid liggen? Interessant om met leerlingen te onderzoeken wat al deze culturele hotspots betekenen voor de Barcelonezen zelf en voor de sfeer en de leefbaarheid in de stad. En wat is toch het geheim achter het grote succes van de Spaanse modeketen Zara en haar fast fashion? Maken jullie een uitgebreide fietstocht door de modernistische wijk Eixample met als blikvangers de Sagrada Familia en de beroemde huizen Casa Batlló en Milà? Deze op de tekentafel ontworpen stadsuitbreiding werd oorspronkelijk aangelegd om alle bevolkingsgroepen van gepaste en betaalbare woningen te voorzien. Uiteindelijk bouwden vooral de rijken er hun fantasierijke woningen en winkels. Ga met de leerlingen op ontdekkingstocht naar de achtergrond van deze wetenschappelijke stadsplanning uit de vroege negentiende eeuw.

In het centrum van Barcelona ligt pal naast Eixample de oude gotische wijk Barri Gòtic, vol met laatmiddeleeuwse huizen en een prachtige gotische kathedraal. Op wandelafstand van het historisch centrum vind je ook het Picasso Museum, gewijd aan de jongere jaren van deze beroemde kunstenaar. Onderzoek met je leerlingen hoe Picasso zich tot wereldberoemd kunstenaar ontwikkelde. Was hij al tijdens zijn carrière bij het grote publiek bekend? Of alleen bij enkele liefhebbers? Welke slimme verkooptechnieken hanteerden de galeriehouders en de kunstverkopers? Ontdek aan de hand van Picasso’s werken hoe de opkomende internationale kunsthandel in de vroege twintigste eeuw werkte! Op de Montjuïc is een museum gewijd aan de surrealistische en kleurrijke werken van Picasso’s tijd- en landgenoot Juan Mirò. Nemen jullie de kabelbaan naar boven? Of maken jullie liever een flinke bergwandeling bij Tibidabo?

Labrys Reizen denkt graag met jullie mee over een programma op maat en de logistiek. Wij maken de reserveringen voor de accommodaties, de musea en de culturele uitstapjes. We zoeken de gunstigste vluchten voor jullie en regelen het vervoer naar de stad. En wat dacht je van een bezoek aan het roemruchte Camp Nou, waar zoveel Nederlandse voetballers actief waren? Ontdekken jullie hier de werkwijze van FC Barcelona ten opzichte van concurrerende teams? Labrys Reizen kan het voor jullie regelen. Vraag een offerte aan of kom eens langs bij ons op kantoor!