Skip to main content
Athene en de Peloponnesos
Athene en de Peloponnesos
Athene en de Peloponnesos

Athene en de Peloponnesos

Klassieke rondreis langs tempels en opgravingen

Op schoolreis naar Athene en de Peloponnesos waan je je in de antieke tijd van politicus Perikles, beeldhouwer Polykleitos en hun tijdgenoten. Schitterende tempels en opgravingen en spectaculaire musea zorgen voor de ideale reis voor bovenbouwleerlingen.

Athene ontleent zijn naam aan de godin van de wijsheid en doorliep een ongekende bloeiperiode in de vijfde eeuw vóór Christus. In deze klassieke periode werd de 'heilige rots', de Akropolis, volgebouwd met indrukwekkende tempels. De belangrijkste tempel, de Parthenon, werd aan de godin Athena gewijd. In het prachtige Akropolis Museum aan de voet van deze rots staan de sculpturen die ooit de tempels en tussenliggende ruimten sierden. Maar Athene heeft meer te bieden! Zo was de Griekse Agora het sociale centrum van deze antieke stad. Ook een bezoek aan de Romeinse Agora, de oude begraafplaats Kerameikos en het Nationaal Archeologisch Museum behoren tot de mogelijkheden. Het Benaki Museum geeft de geschiedenis van Griekenland door de eeuwen heen mooi weer aan de hand van diverse objecten.

Behalve de opgravingen van Korinthe zijn de leeuwenpoort in Mykene, het antieke theater van Epidauros en het stadion van Olympia belangrijke antieke plaatsen. Veelal wordt een rondrit op de Peloponnesos gecombineerd met een bezoek de orakelplaats Delphi, gelegen op de flanken van de Parnassos. Alleen al de magische rit ernaartoe is de moeite waard! Maken jullie op weg naar Athene ook een stop bij het Byzantijnse klooster van Osios Loukas?

Labrys Reizen is opgezet door classici, vandaar dat Griekenland al vele jaren door onze aderen stroomt. Al sinds de oprichting in 1992 organiseren we reizen naar Griekenland; momenteel zijn we de vaste partner voor meer dan 100 middelbare scholen voor de Griekenlandreis. Daardoor hebben we er een bijzonder uitgebreid netwerk en kunnen daardoor als geen ander zorgen voor de juiste accommodatie voor jouw groep. We vinden de gunstigste vluchten en de juiste chauffeur. Indien gewenst maken we reserveringen voor lunches en diners bij uitstekende lokale restaurants. We weten precies wanneer we voor jouw groep een reservering kunnen maken bij het Akropolis Museum.

Onze logistieke expertise helpt je met het samenstellen van een op maat gemaakt programma. Met Labrys Reizen ben je verzekerd van een aantrekkelijke reissom, hoge kwaliteit, uitstekende service en maximale zekerheid. Bel of mail voor een vrijblijvende offerte of afspraak op kantoor!