Duurzaam reizen

Natuurlijk halen we graag het maximale uit elke reis, maar we beseffen dat reizen een grote impact kan hebben op natuur en cultuur. Labrys Reizen probeert daarom de positieve effecten van toerisme te stimuleren en de negatieve gevolgen tot een minimum te beperken, zowel op reis als op kantoor. Alleen zo kunnen we ook in de toekomst van alle mooie bestemmingen genieten! Wat doet Labrys Reizen om jouw en onze voetafdruk te verkleinen?

1. Alle reizen CO2-neutraal
2. Duurzaam op reis
3. Duurzaamheidsbeleid op kantoor

Tot slot neemt Labrys Reizen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door sponsoring van toonaangevende musea in Nederland.

Klik hier voor ons mission statement.

  • Alle reizen CO2-neutraal

  • Op reis

  • Op kantoor

  • Sponsoring

Labrys Reizen is er trots op: we compenseren volledig de CO2-uitstoot van al onze Groepsreizen op maat! Labrys Reizen neemt alle compensatiekosten voor eigen rekening; aan de reiziger worden dus geen extra kosten doorberekend.

Hoe berekenen we de CO2-uitstoot van jouw groepsreis?
Voor het berekenen van de CO2-uitstoot per reis maken we gebruik van Carmacal, 's werelds eerste carbon calculator voor de reiswereld. Hierbij worden alle aspecten van een reis meegenomen: zowel vervoer naar de bestemming als vervoer ter plaatse, maar ook verblijf en activiteiten. Door deze berekening wordt de uitstoot van een reis inzichtelijk gemaakt en kun je verschillende typen reizen gemakkelijk vergelijken.

Hoe compenseren we de CO2-uitstoot?
Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van jouw reis via de South Pole Group, wereldleider op het gebied van CO2-compensatie. Hun projecten gaan klimaatverandering tegen, ondersteunen de lokale bevolking en beschermen de natuur. Per kg CO2-uitstoot van jouw reis maken we een vast bedrag over aan South Pole. Deze investeert daarmee in projecten die eenzelfde aantal kg CO2-uitstoot reduceren. South Pole heeft al meer dan 500 klimaatprojecten ontwikkeld, alle met de zogenaamde Gold Standard. Omdat er geen schakels zitten tussen South Pole en de ondernemers, ingenieurs en ngo’s die het project dagelijks runnen, komt zo veel mogelijk geld direct bij de projecten terecht. Daar draagt Labrys Reizen graag zijn steentje aan bij!

Enkele voorbeelden
Om een idee te krijgen van de CO2-uitstoot per persoon van verschillende typen reizen hebben we enkele voorbeelden uitgewerkt. Een 8-daagse touringcarreis naar Rome en Pompeji heeft een uitstoot van 131 kg CO2 per persoon; bij een 6-daagse vliegreis naar Rome is dat 340 kg CO2 per persoon. Nog een paar voorbeelden:
3-daagse touringcarreis Trier: 43 kg CO2 per persoon
5-daagse vliegreis Barcelona: 272 kg CO2 per persoon
7-daagse touringcarreis Barcelona: 101 kg CO2 per persoon
Ter vergelijking: om 630 kg CO2 te kunnen compenseren heb je een jaar lang 6 zonnepanelen op je dak nodig.
Alle genoemde cijfers zijn gemiddelden.

Labrys Reizen werkt zo veel mogelijk samen met plaatselijke hoteliers, restaurants, agenten en touringcarmaatschappijen. Hierdoor komen de opbrengsten terecht bij de ondernemers zelf en profiteert de plaatselijke economie van onze investeringen. Samen met onze reizigers kijken we hoe we nog meer kunnen doen. Zo reserveren we graag een vegetarische of veganistische maaltijd op een of meer dagen, of zoeken we naar een alternatief voor een binnenlandse vlucht. Benieuwd hoe we de voetafdruk van een reis verder kunnen verkleinen? Neem gerust contact met ons op.

Ook bij onze dagelijkse werkzaamheden op kantoor besteden we aandacht aan het milieu en de natuur.
* We gebruiken groene stroom en hebben zonnepanelen op het dak.
* Voor ons brief- en kopieerpapier maken we gebruik van producten die het keurmerk van de Forest Stewardship Councel (FSC) mogen dragen. Dan is het zeker dat de productie niet tot bosvernietiging heeft geleid.
* Onze post wordt per fietskoerier naar en van kantoor vervoerd.
* We doen aan afvalscheiding, inzameling van oud papier en recycling van tonercartridges.
* Onze lunch kopen we in bij lokale leveranciers.
* Van alle buitenlandse reizen door onze medewerkers wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd.
* Binnen Nederland reizen de medewerkers van Labrys Reizen zo veel mogelijk per openbaar vervoer of gezamenlijk in één auto.
Voortdurend streven we ernaar om met kleine en grotere stappen ons bedrijf en onze reizen verder te verduurzamen. Zo hebben we onlangs besloten per 2020 onze reizigers geen (wegwerp)reisgeschenkjes meer toe te sturen en gebruiken we voor onze kofferlabels insteekkaartjes van papier met het FSC-keurmerk.

Lees hier het mission statement van Labrys Reizen.
Neem voor vragen of opmerkingen over het duurzaamheidsbeleid van Labrys Reizen contact op met Berit Akse (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Vivian Fontijn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Labrys Reizen voelt zich verbonden met de museale, culturele en wetenschappelijke wereld in Nederland en sponsort daarom onder andere:
* Allard Pierson te Amsterdam
* Het Noordbrabants Museum te Den Bosch
* Rijksmuseum Twenthe te Enschede
* Rijksmuseum van Oudheden te Leiden

Nieuwsbrief voor docenten

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.