Skip to main content
Noord-Griekenland
Noord-Griekenland
Noord-Griekenland

Noord-Griekenland

Met leerlingen naar een uniek deel van Griekenland

Stap in de voetsporen van Alexander de Grote en ga op schoolreis naar het noorden van Griekenland. Verken het prachtigste natuurschoon en unieke opgravingen en bekijk schitterende Byzantijnse kerken.

Een unieke bestemming voor eenieder die geïnteresseerd is in de veelzijdige Griekse geschiedenis en cultuur. Van de Romeinse Agora tot de Triomfboog van keizer Galerius, de ondergrondse graven van de Macedonische koningen en de woonplaats van de Olympische goden: Thessaloniki en Noord-Griekenland hebben enorm veel moois te bieden voor een educatieve reis.

Al sinds de oprichting in 1992 organiseert Labrys Reizen groepsreizen naar Griekenland; momenteel zijn we de vaste partner voor meer dan 100 middelbare scholen voor de Griekenlandreis. Daardoor hebben we ter plaatse een bijzonder uitgebreid netwerk en kunnen we als geen ander zorgen voor de juiste accommodatie voor jouw groep. We vinden de gunstigste vluchten en de juiste chauffeur. Indien gewenst maken we reserveringen voor lunches en diners bij uitstekende lokale restaurants. We weten precies wanneer we voor jouw groep een reservering kunnen maken bij het Museum voor Byzantijnse Cultuur of het Archeologisch Museum in Thessaloniki. Of maken jullie liever een georganiseerde wandeltocht naar de bovenstad om onderweg de mooiste kerken te bezoeken en van het spectalucaire uitzicht te genieten?

Meer dan tweeduizend jaar geleden werd in Pella de latere Macedonische koning Phillipos II geboren. In Pella zelf, de voormalige hoofdstad van het koninkrijk Macedonië, zijn prachtige opgravingen van tempels en huizen te bezoeken, net als het Archeologisch Museum waar grafgiften en mozaïeken te bewonderen zijn. Een bezoek aan Pella is goed te combineren met de koninklijke tombe van Philippos II in Vergina. Labrys Reizen neemt je graag alle zorgen uit handen en regelt het vervoer en de logistiek.

Uiteraard mag bij jullie bezoek aan het noorden van Griekenland een bezoek aan de indrukwekkende ‘zwevende’ Meteorakloosters van Kalambaka niet ontbreken. De geërodeerde puntrotsen waarop monniken al eeuwenlang kloosters bouwen, bieden een bijna onaards schouwspel. In het klooster Metamorfosis, ook wel de Grote Meteoor genoemd, zijn in de schatkamer schitterende handschriften en iconen te zien.

Maken jullie ook nog een flinke natuurwandeling over de flanken van de berg Olympos, de woonplaats van de goden? Of bezoeken jullie liever het grote archeologische park even buiten de stad Dion, waar de resten van een antieke stad zijn blootgelegd? Waar nodig of gewenst kunnen we voor jullie een uitstekende Nederlandstalige gids regelen die jullie rondleidt en van gedegen informatie voorziet. Bel of mail ons snel voor een op maat gemaakte offerte met programma!