Skip to main content
Exclusieve groepsreizen • Maatregelen m.b.t. corona

Exclusieve groepsreizen • Maatregelen m.b.t. corona

Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Voor de uitvoering van onze groepsreizen kijkt Labrys Reizen naar het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Bovendien staan wij in nauw contact met onze lokale partners.

Reis gaat niet door? Geld terug!

Kunnen wij de door u geboekte reis niet op veilige en verantwoorde wijze uitvoeren, dan annuleren wij de reis. Bij het uitvoeren van onze reizen kijken wij ook naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies kan de reis in de regel doorgang vinden. Bij een ‘oranje’ reisadvies voor de bestemming kan de reis alléén doorgang vinden indien dit advies op ‘oranje’ staat vanwege corona en het programma zonder grote beperkingen kan worden uitgevoerd. Uiterlijk twee weken vóór vertrek nemen wij hierover een besluit en worden de reizigers geïnformeerd. Indien wij genoodzaakt zijn uw reis te annuleren, krijgt u binnen 14 dagen uw geld teruggestort op uw rekening. Wij geven geen vouchers meer uit voor geannuleerde reizen.

Reis gaat door? Labrys Reizen neemt passende maatregelen

Voor al onze reizen nemen we passende maatregelen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Deze maatregelen worden aangepast aan de omstandigheden in de periode van vertrek, zowel op de plaats van bestemming als in Nederland.

We informeren onze reizigers over de belangrijkste regels op de plaats van bestemming, maar adviseren u ook zelf het reisadvies voor uw bestemming aandachtig door te lezen op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Van u als reiziger verwachten we dat u zich samen met ons houdt aan alle richtlijnen van het RIVM en de plaatselijke autoriteiten.

Voor de te nemen maatregelen gaan we uit van de hieronder opgesomde basisprincipes. Nieuwe ontwikkelingen kunnen leiden tot een gewijzigde situatie.

* Bestemmingen kunnen vragen om een vaccinatie- of herstelbewijs of om de negatieve uitslag van een antigeen- of PCR-test. Ook geldt voor sommige bestemmingen dat reizigers zich tevoren online moeten registreren. Zie hiervoor de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Deze maatregelen kunnen wijzigen. U als reiziger wordt voor vertrek door ons geïnformeerd over de vereisten voor de door u geboekte bestemming, maar u bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste documenten. Daarnaast kunnen aanvullende maatregelen als een mondkapjesplicht gelden.

* We volgen de lokale wetgeving op de plaats van bestemming en de maatregelen en regels zoals ingesteld door onze partners (vliegmaatschappij, lokale busmaatschappij, hotels, etc.). Dit kunnen regels zijn als mondkapjesplicht, handschoenen bij het ontbijtbuffet, minder personen per tafel in de restaurants of een ruimere touringcar. Indien nodig vullen we deze aan met extra maatregelen.

* Voor de bezoeken aan musea, kerken en andere bezienswaardigheden zijn we afhankelijk van de genomen maatregelen en bezoekersregelingen op het moment van vertrek. Dit kan ervoor zorgen dat we het dagprogramma aan moeten passen. Ook hierover wordt u middels de reisbescheiden geïnformeerd.

* Indien u geen reis- en/of annuleringsverzekering via Labrys Reizen heeft afgesloten, adviseren we u de voorwaarden en dekkingskosten bij uw eigen verzekering na te gaan. Heeft u een reis- en/of annuleringsverzekering afgesloten via Labrys Reizen bij Allianz Global Assistance, dan vindt u hier een antwoord op de meest gestelde vragen over de dekking in verband met het coronavirus.

Vind uw exclusieve groepsreis

Bestemming
Vervoer naar bestemming

Aflopende vroegboekkortingen