Partners van Labrys Reizen

De partners van Labrys Reizen

Labrys Reizen onderhoudt samenwerkingsverbanden met geestverwante musea en andere educatief-culturele instellingen in het hele land. Gezamenlijk bieden we speciale reizen aan voor museumbezoekers, cursisten, lezers en overige geïnteresseerden. De wederzijdse ervaring en expertise worden ingezet ter bevordering van kunst en cultuur.

Allard Pierson Museum

Allard Pierson Museum

Het archeologiemuseum van de Universiteit van Amsterdam, dat de betekenis toont van oude beschavingen voor de hedendaagse Europese cultuur op een actuele en uitdagende manier.

ASK history

ASK history

ASK history staat voor Architectuur, Stedenbouw en Kunst. ASK history verzorgt colleges en lezingen op het gebied van kunstgeschiedenis en architectuurgeschiedenis, organiseert museumrondleidingen en stadswandelingen, en biedt kunst- en architectuurreizen aan. Onder leiding van de enthousiaste eigenaresse Yvonne Hilgenkamp.

de Volkskrant

de Volkskrant

Onafhankelijk, betrouwbaar, toegankelijk: volg de Volkskrant voor actualiteit, opinie, cultuur en meer.

Filosofie Magazine

Filosofie Magazine

Informeert op toegankelijke wijze over de laatste ontwikkelingen in de filosofie. Het stelt vragen over moraal, opvoeding, mens, werk en leven, actualiteit en politiek, en reikt bouwstenen aan om eigen antwoorden te formuleren.

Historisch Nieuwsblad

Historisch Nieuwsblad

Brengt spannende, ontroerende en belangwekkende verhalen van alle tijden samen. Met prominente historici neemt het u mee naar het verleden, onthult het feiten die u nog niet wist en legt het verbanden die u nog niet kende.

HOVO

HOVO

Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO) is het hoger onderwijs dat specifiek is gericht op de educatie van senioren, met cursussen over kunst, cultuur, filosofie, geschiedenis, psychologie, exacte vakken en meer.

Huub Pragt Egyptoloog

Huub Pragt Egyptoloog

Huub Pragt geeft lezingen en cursussen en leidt reizen en korte excursies met als thema het oude Egypte.

John Adams Institute

John Adams Institute

The John Adams Institute provides an independent podium for American culture in the Netherlands. For three decades now, we have brought the best and the brightest of American thinking from the fields of literature, politics, history, technology and the arts. Love it or hate it, the United States plays an important role in the world: what happens in the US is of continuing relevance for the rest of the world, and we provide a window onto that.

KLU

KLU

KLU | Cursussen Kunstgeschiedenis verzorgt cursussen, lezingen, excursies en reizen. Het programma is divers en de onderwerpen variëren van een kennismaking met de kunstgeschiedenis tot specifieke kunststromingen of cursussen die aansluiten bij actuele thema's en tentoonstellingen. De organisatie wordt geleid door kunsthistorica Hanneke Lenders. Zij verzorgt zelf met een team enthousiaste en ervaren docenten het programma. Op die manier willen we graag iedereen laten kennismaken met, maar vooral enthousiast maken over kunst!

Maarten!

Maarten!

Blijf op de hoogte van de actualiteiten en volg vier keer per jaar de kritische, vermakelijke en altijd leerzame gedachtegang van Maarten van Rossem, ‘s lands bekendste historicus, Amerikadeskundige en veelgevraagd commentator. Een opinieblad vol diepgravende interviews, scherpe analyses, interessante gastschrijvers en scherpzinnige commentatoren.

Museum Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent

Hét museum voor religieuze kunst in Utrecht. Het museum vertelt het fascinerende verhaal van het heden en verleden van het christendom in Nederland. Met een collectie van zowel protestantse als katholieke kunst- en cultuurvoorwerpen is het museum uniek in de wereld.

Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof

In dit museum vindt u een grote en belangrijke verzameling Romeinse archeologie samen onder een dak met een bijzondere collectie oude en moderne kunst.

New Scientist

New Scientist

Verwondert en verandert je kijk op de wereld met fascinerende ideeën uit de wetenschap. New Scientist is hét internationaal toonaangevende magazine over wetenschap en technologie. Dankzij de focus op ‘ideeën die de wereld veranderen’ en de balans tussen diepgang en toegankelijkheid, is New Scientist populair bij een breed publiek.

Noordbrabants Museum

Noordbrabants Museum

Een eigentijds museum voor de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant met vernieuwende presentaties en tentoonstellingen.

Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe

Het museum beschikt over zo'n rijke collectie dat het het hele verhaal van de beeldende en toegepaste kunst kan tonen. Een ongebroken lijn, van de middeleeuwen tot en met de 21ste eeuw.

Rijksmuseum van Oudheden

Rijksmuseum van Oudheden

Brengt de oudheid en de archeologie tot leven. Iedereen kan in het museum genieten van de oude beschavingen uit Egypte, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen.

Stichting Zenobia

Stichting Zenobia

Stichting Zenobia bevordert de bestudering naar oost-west verhoudingen in de meest dynamische ontmoetingsplaats van volken en culturen in de menselijke geschiedenis: het oostelijk mediterrane bekken.

Trouw

Trouw

Altijd op zoek naar de verdieping achter het nieuws. Trouw biedt haar lezers exclusieve lezersreizen en unieke aanbiedingen met betrouwbare reispartners.

Vrije Academie

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.