Skip to main content
Reizen met Labrys
Reizen met Labrys
Reizen met Labrys

Reizen met Labrys

Labrys Reizen groeit en bloeit al meer dan 30 jaar. Dat spreekt niet vanzelf, zeker niet in een tijd van snelle veranderingen. De oorzaak van dit succes moet wel liggen in het trouw blijven aan onze principes: Labrys Reizen organiseert bijzondere groepsreizen en is als een ambachtelijk schoenmaker die bij zijn leest blijft. Zowel onze medewerkers als onze reisleiders zijn hoogopgeleid in uiteenlopende disciplines. Bij het opzetten en leiden van een reis koppelen ze hun specifieke kennis van talen, culturen en gebieden aan bevlogenheid. Hierdoor ontstaan de mooiste creaties, die u als reiziger blijkbaar weet te waarderen, jaar in jaar uit. Want enthousiasme enthousiasmeert!

Labrys Reizen organiseert elk jaar een groot aantal exclusieve groepsreizen. Daarnaast stellen we individuele reizen op maat samen en organiseren we voor besloten groepen jaarlijks honderden groepsreizen op maat. Speciale vermelding verdienen onze samenwerkingsverbanden met gerenommeerde musea en andere educatief-culturele instellingen.

Onze bestemmingen liggen verspreid over de hele wereld. Thema’s zijn kunst, cultuur, natuur, geschiedenis, archeologie, antropologie, filosofie en geografie. De programma’s zijn samengesteld door onze medewerkers in nauw overleg met deskundige en bevlogen reisleiders. Kleine groepen en uitstekende hotels zorgen voor het vereiste comfort. Oprechte belangstelling voor het thema is wat de deelnemers gemeen hebben. Bij onze reissommen zijn veel zaken inbegrepen, ook fooien en entrees. Onze reizigers beoordelen onze organisatie gemiddeld als goed tot uitstekend.

Kleine groepen

Het maximumaantal deelnemers per reis is in principe 25; bij enkele bestemmingen ligt dit lager. Het minimumaantal personen is bij de meeste reizen 12. De aantallen staan per reis aangegeven. Het reizen in een kleine groep heeft veel voordelen: de deelnemers kennen elkaar snel; de uitleg van de reisleider is goed te verstaan; praktische zaken als het inchecken in een hotel of het maken van een stadswandeling blijven overzichtelijk. De kleine groepsgrootten brengen wel met zich mee dat een reis snel volgeboekt kan zijn. We adviseren u dan ook u tijdig in te schrijven.

Deskundige reisleiding

Onze reizen worden geleid door deskundige en bevlogen academici. Meestal gaat het om classici, historici, kunsthistorici, archeologen, filosofen, geografen, antropologen of biologen. Onze reisleiders delen hun enthousiasme over het programma graag met u. Ze vertellen uitgebreid over de geschiedenis, archeologie, kunst, cultuur of natuur van het gebied. Daarnaast dragen ze zorg voor een vlekkeloos verloop van de reis. De reisleiders zijn nauw betrokken bij het samenstellen van de programma’s, zodat ze u als geen ander kunnen rondleiden. Naast de reisleider is in sommige gevallen een lokale gids en/of organisatorische begeleider aanwezig.

Comfortabele hotels

Op onze reizen maken we gebruik van comfortabele hotels van de drie-, vier- en vijfsterrencategorie. De ene keer heeft de strategische ligging de doorslag gegeven bij onze keuze, de andere keer de hoge kwaliteit van de kamers of van de service. In enkele gevallen logeren we in een eenvoudiger onderkomen; dit wordt dan aangegeven.

Goede maaltijden

In de regel zijn het ontbijt en het diner inclusief en de lunch exclusief; per reis staat aangegeven welke maaltijden bij de reissom zijn inbegrepen. De diners vinden vaak plaats in lokale restaurants, soms in de hotels. Per reis leest u hier onder het tabblad 'Vervoer en verblijf' meer over.

Gerieflijk vervoer

De reis naar de bestemming en terug wordt vaak per vliegtuig gemaakt, maar in ons aanbod zijn ook reizen per luxe touringcar, trein of boot opgenomen. Voor onze vliegreizen werken we samen met diverse gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Deze bieden het vereiste comfort en hebben lijnvluchten op vaste tijden; indien mogelijk kiezen we voor aantrekkelijke tijden. Op sommige reizen is het ook mogelijk om per trein in plaats van per vliegtuig naar de plaats van bestemming te reizen. Per reis leest u hier onder het tabblad 'Vervoer en verblijf' meer over.

Ter plaatse wordt gereisd per comfortabele touringcar, voorzien van airconditioning. Bij enkele reizen maken we tevens gebruik van binnenlandse vluchten of vervoer per boot of trein. Bij een aantal reizen geldt andersoortig vervoer; dit wordt dan gespecificeerd. Alle vervoer ter plaatse conform het programma is inbegrepen bij de reissom, tenzij een excursie optioneel is. Voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappijen verwijzen we u naar anvr.nl/vervoersvoorwaarden.

Reissom en eenpersoonskamers

De reissommen zijn gebaseerd op gebruik van een gedeelde tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag. Wanneer u zich alleen inschrijft voor een reis, betekent dit niet dat u per se een eenpersoonskamer moet nemen. Indien u aangeeft geen eenpersoonskamer te wensen, wordt u bij een medereiziger van hetzelfde geslacht ingedeeld. Indien een kamergenoot uiteindelijk niet voorhanden blijkt, wordt de eenpersoonskamertoeslag u niet nagefactureerd tenzij bij de reis staat aangegeven dat deze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing is. In die gevallen wordt de toeslag alsnog nagefactureerd.

Zo veel mogelijk inclusief

Bij onze reissommen zijn veel kosten reeds inbegrepen. Dit voorkomt dat u op reis voor onaangename verrassingen komt te staan. Per reis staat duidelijk aangegeven wat wel en wat niet bij de reissom is inbegrepen.

Entrees en fooien inclusief

De entreegelden zijn inbegrepen bij de reissom. Indien een reiziger tijdens de reis afziet van deelname aan bepaalde programmaonderdelen, worden geen entreegelden gerestitueerd. In enkele landen hebben personen vanaf 65 jaar recht op korting of gratis entree bij bepaalde musea en opgravingen. In zulke gevallen brengt Labrys Reizen die korting meteen bij boeking op de factuur in mindering.
Ook de fooien voor lokale, aan de groep als geheel bewezen diensten zijn bij de reissom inbegrepen, d.w.z. fooien aan personeel in restaurants, kruiers, lokale gidsen en chauffeurs. Een eventueel gebaar aan de reisleiding staat u geheel vrij.
Bij reizen met onze partners zijn de entreegelden en/of de fooien soms exclusief.

Audiosysteem

Bij veel reizen wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. Bij ‘Inclusief’ staat dan vermeld dat het gebruik van een audiosysteem is inbegrepen. De reisleider spreekt in een microfoontje en u hoort hem of haar door uw headset. Zo kunt u de reisleider goed verstaan. Indien u een gehoorapparaat draagt, kunnen wij vaak kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

Boekenlijst

Ter voorbereiding op uw reis ontvangt u van ons een boekenlijst. Deze reikt u enkele ideeën aan voor het aanschaffen van een reisgids of relevante literatuur.

Boekingskosten

Per boeking rekenen we € 27,50 aan boekingskosten, te voldoen bij de aanbetaling. Indien u zich met twee personen aanmeldt voor een reis, kunt u op het inschrijfformulier aangeven of de tweede deelnemer een aparte boeking wil maken. Bij een aparte boeking ontvangt de tweede deelnemer zowel de factuur als de reisbescheiden apart; voor beide boekingen gelden dan de boekingskosten à € 27,50. Indien de tweede deelnemer geen aparte boeking wenst, ontvangt de eerste deelnemer één factuur en de reisbescheiden voor beide deelnemers; dan wordt slechts eenmaal € 27,50 in rekening gebracht.

Vroegboekkorting

Steeds meer hotels en luchtvaartmaatschappijen verlangen al meer dan drie maanden vóór vertrek een deelnemerslijst. Ook om deze reden is het zaak u zo snel mogelijk definitief in te schrijven. Omdat een late inschrijving veel extra werk en kosten met zich meebrengt, geldt voor de meeste reizen een vroegboekkorting. Bij die reizen vindt u de reissom met en zonder deze korting en de datum tot wanneer u hier recht op heeft. In een later stadium is het vaak nog wel mogelijk een plaats te reserveren, maar loopt u het risico dat de prijs van de vluchten is gestegen; ook kan het zijn dat de vluchten of de hotels inmiddels vol zijn.

Zwaarte van de reizen

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt veel tijd ingeruimd voor alle onderdelen. Zo heeft de reisleider overal goed de gelegenheid om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden grondig te bekijken. Meer informatie over de zwaarte van elke reis vindt u per reis onder het tabblad 'Praktisch'

Lichamelijke conditie

Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Als u tijdens de reis behoefte heeft aan wat rust, kunt u af en toe een programmaonderdeel overslaan. Indien u eraan twijfelt of een reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We kunnen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Inschrijving

U kunt zich voor een reis van Labrys inschrijven middels het formulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven welke verzekeringen u wilt afsluiten en welke speciale wensen u eventueel heeft, zoals een eenpersoonskamer of een bepaald dieet. Op het inschrijfformulier dient u uw persoonsgegevens in te vullen conform uw paspoort of identiteitskaart. Deze gegevens worden onder andere gebruikt voor de vliegtickets. Indien de gegevens niet exact overeenstemmen, moet u rekenen met (hoge) extra kosten op de luchthaven. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening. Na ontvangst van uw inschrijfformulier sturen we u per e-mail een boekingsbevestiging met factuur toe. Indien u binnen vijf werkdagen na het insturen van het formulier geen reactie van ons heeft ontvangen, vragen we u vriendelijk contact met ons op te nemen.

Optie

Indien u zich nog niet met zekerheid kunt inschrijven voor een reis, kunt u een optie aanvragen, telefonisch of per e-mail. Wij vermelden dan of een optie mogelijk is en zo ja, tot en met welke datum de optie in principe loopt. De optietermijn bedraagt tot de vervaldatum van de vroegboekkorting maximaal een maand en daarna maximaal een week, afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen op de reis. Na het verstrijken van de termijn vervalt de optie automatisch. U bent zelf verantwoordelijk voor het omzetten van de optie in een boeking. Indien er al vóór het verstrijken van de optietermijn een beslissing moet worden genomen, bijvoorbeeld omdat de reis volloopt, nemen we telefonisch of per e-mail contact met u op. Indien contact binnen drie werkdagen niet mogelijk is, zijn we genoodzaakt de optie te annuleren.

Kwaliteitsbewaking

Na afloop van elke reis sturen we de deelnemers een evaluatieformulier toe. Door dit ingevuld te retourneren brengt u ons op de hoogte van uw ervaringen. Uw adviezen stellen ons in de gelegenheid onze reizen te verbeteren. Na ongeveer vier weken ontvangt u een samenvatting van de evaluaties. We danken u bij voorbaat voor uw opmerkingen, waarmee we zo veel mogelijk rekening houden.
Hoewel we ernaar streven onze reizen optimaal te organiseren, kan het zijn dat zich een onvolkomenheid voordoet. Tijdens de reis dient u zich dan meteen te melden bij de betrokken dienstverlener en, indien er niet direct een goede oplossing wordt geboden, bij de reisleiding. We streven ernaar een eventueel ongemak direct op te lossen. Heeft u voorafgaand aan of na afloop van de reis een klacht, dan kunt u die telefonisch of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan ons doorgeven. U ontvangt uiterlijk binnen 5 werkdagen een eerste reactie.

Betaling

Op uw boekingsbevestiging staan alle gegevens met betrekking tot uw reis duidelijk vermeld. Tegelijk ontvangt u een factuur, die u per bankoverschrijving dient te voldoen; betalen per creditcard is niet mogelijk. De betaling vindt plaats in twee termijnen: binnen twee weken de boekingskosten, een aanbetaling van 15% van de reissom, de verplichte SGR-bijdrage à € 5,- p.p. en de verplichte bijdrage aan het Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking; acht weken vóór vertrek de restantbetaling. Indien u zich binnen acht weken vóór vertrek inschrijft voor een reis, dient u per ommegaande de gehele reissom te voldoen.

Verzekeringen

Een goede reisverzekering is onmisbaar. Voor elke deelnemer aan een van onze reizen is het verplicht een reisverzekering te hebben. Tevens adviseren we u nadrukkelijk om een – al dan niet doorlopende – annuleringsverzekering af te sluiten. Als agent van Allianz Global Assistance biedt Labrys Reizen u de mogelijkheid beide verzekeringen meteen bij boeking af te sluiten. Voor meer informatie verwijzen we u naar de pagina verzekeringen

Verlenging

Bij al onze reizen bestaat de mogelijkheid om het genoemde programma aan te vullen met een individueel verblijf. Labrys Reizen draagt er zorg voor dat uw tickets op de gewenste data worden gezet en een geschikt hotel wordt gereserveerd. Indien u uw reis wilt verlengen, verzoeken we u dit reeds bij boeking te laten weten, zodat we al het nodige tijdig kunnen regelen.

Grensdocumenten

Bij elke reis staat onder het tabblad 'Praktisch' vermeld welke documenten u voor de betreffende reis nodig heeft: paspoort of identiteitskaart en eventuele visa en/of bewijzen van inenting. Labrys Reizen bemiddelt desgewenst bij de aanvraag van de benodigde visa, maar is niet aansprakelijk als een deelnemer een visum zou worden geweigerd; u bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de vereiste documenten.

Op de hoogte blijven

Via onze website kunt u onze papieren brochure en nieuwsbrief aanvragen. Daarnaast verzenden we regelmatig een digitale nieuwsbrief met informatie over ons actuele reisaanbod, nieuwe bestemmingen en ander nieuws omtrent Labrys Reizen. U kunt de digitale nieuwsbrief aanvragen via onze website of bij het boeken van een reis via het inschrijfformulier. Labrys Reizen is ook actief op Facebook.

Vind uw exclusieve groepsreis

Vervoer naar bestemming
Digitale nieuwsbrief

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.

 *

Aflopende vroegboekkortingen

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.