Skip to main content
De Romeinen in Trier i.s.m. Vrije Academie
De Romeinen in Trier i.s.m. Vrije Academie
De Romeinen in Trier i.s.m. Vrije Academie

De Romeinen in Trier i.s.m. Vrije Academie

Het Duitse Trier werd al in het jaar 16 vóór Christus gesticht onder de naam Augusta Treverorum. In de jaren erna zou de stad uitgroeien tot een bloeiende provinciestad. Zo werd ze ten tijde van de regering van Marcus Aurelius (121-180 na Christus) de hoofdstad van de provincie Gallia Belgica. Later zou Trier onder de keizers Diocletianus en Constantijn de Grote tot keizerlijke residentie en hoofdstad van het West-Romeinse Rijk gemaakt worden, waardoor het ook wel Roma Secunda genoemd werd. Zichtbare sporen uit deze eerste drie eeuwen zijn ruimschoots in de stad aanwezig in de vorm van beroemde gebouwen als de Porta Nigra, de Kaiserthermen, de Barbarathermen en het Amfitheater. Archeologische vondsten uit de stad en het omliggende gebied vullen de musea. Een aantal jaren was de ondergang van het Romeinse Rijk het onderwerp van een grootschalig tentoonstellingsprogramma. In 2025 richt de tentoonstelling ‘Marcus Aurelius. Keizer, veldheer en filosoof’ zich op de bloeiperiode in de tweede eeuw. Hiervoor zullen vele internationale bruiklenen hun weg naar Trier vinden. In het omvangrijke Rheinisches Landesmuseum wordt ingegaan op de persoon Marcus Aurelius, zijn regeerperiode en zijn betekenis voor het Romeinse Rijk. In het Stadtmuseum wordt deze wijze keizer - ook bekend door zijn filosofische opvattingen en inzichten, die hij publiceerde in zijn Overpeinzingen - in een bredere context geplaatst. Aan de hand van uiteenlopende kunstwerken uit latere tijd wordt ingegaan op de vraag wat onder een goede regering verstaan wordt. We wisselen het bezoek aan deze tentoonstellingen af met stadswandelingen en excursies langs Romeinse en vroegchristelijke bezienswaardigheden.

dag 1, di 24-06

Vertrek per touringcar vanaf station Utrecht naar Trier. Na aankomst beginnen we met een eerste stadswandeling langs Romeinse elementen. De eerste Romeinse brug over de Moezel was van hout en werd al in het jaar 17 vóór Christus gebouwd. Ze speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de stad. De huidige stenen versie stamt uit het jaar 144, toen het alsmaar drukker wordende verkeer om een bredere variant vroeg. Vlak bij de brug liggen ook de enorme Barbarathermen, destijds de op twee na grootste thermen van het Romeinse Rijk. Een loopbrug leidt ons langs de beste plekken om de architectuur en de werking van de baden te bestuderen.

dag 2, wo 25-06

We zetten onze verkenning van Romeins Trier voort met het Amfitheater iets buiten het centrum. Dit werd niet alleen voor ‘brood en spelen’ gebruikt, maar ook voor festivals. De Kaiserthermen waren een gift van de keizer aan de stad in de tijd dat Trier een van de hoofdsteden van het Romeinse Rijk was. In de middag gaan we naar het Rheinisches Landesmuseum voor het bezoek aan de speciale tentoonstelling rond Marcus Aurelius. In dit museum wordt ingegaan op de persoon Marcus Aurelius, zijn regeerperiode en zijn betekenis voor het Romeinse Rijk.

dag 3, do 26-06

Even buiten Trier vinden we de Igeler Säule, de grootste Romeinse pilaartombe ten noorden van de Alpen. Doordat de afbeeldingen op de pilaar foutievelijk als christelijke thema’s werden beschouwd, heeft de pilaar de eeuwen doorstaan. In het plaatsje Perl-Nennig bezichtigen we de overblijfselen van een Romeinse villa met een prachtig bewaard gebleven gladiatorenmozaïek. Voor het middagprogramma keren we terug naar Trier. In het Museum am Dom zien we vroegchristelijke en middeleeuwse artefacten. We bekijken ook de naastgelegen Dom.

dag 4, vr 27-06

De benedictijnerabdij Sint-Matthias stamt al uit de vierde eeuw en werd gebouwd op een voormalige Romeinse dodenakker. In de crypte bevinden zich de laat-Romeinse sarcofagen van de heiligen Eucharius en Valerius. De abdij droeg in het begin ook de naam van Sint-Eucharius, maar werd hernoemd toen de relikwieën van apostel Matthias bij de bouw van de huidige abdij in 1127 werden ontdekt. We sluiten de dag af met een rondleiding onder de Sint-Maximinusabdij. De stichting van de huidige zeventiende-eeuwse abdijkerk gaat terug tot de vierde eeuw. Bijzonder is vooral de begraafplaats die zich onder de kerkvloer bevindt met wel duizend sarcofagen. Een bijzondere rondleiding leidt ons tussen de grafkisten door, waarvan sommige teruggaan tot de vroege middeleeuwen.

dag 5, za 28-06

Het tweede deel van de speciale tentoonstelling rond Marcus Aurelius is te zien in het Stadtmuseum Simeonstift: Hier wordt aan de hand van verschillende objecten uit latere tijd dieper ingegaan op de vraag wat onder een goede regering verstaan werd en wordt. Direct naast het museum ligt de Porta Nigra. We bezoeken deze best bewaarde Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen, hét symbool voor Romeins Trier. De middag is ter vrije besteding.

dag 6, zo 29-06

Op onze terugreis naar huis maken we nog één stop bij Bad Kreuznach. In de Römerhalle zijn de overblijfselen van een Romeinse villa uit de tweede eeuw te zien. Blikvangers zijn de twee enorme mozaïekvloeren: een met een gladiatorenmotief en een met een zeethema. Na vrije tijd voor de lunch in het gezellige stadje rijden we terug naar Utrecht, waar we in de avond arriveren.

Vervoer

De rondreis wordt uitgevoerd met een comfortabele touringcar die rijdt onder strikte naleving van het Rijtijdenbesluit en in het bezit is van een ISO 9001-certificering met een ANVR-Veiligheidsdocument of gelijk daaraan. We werken voor onze inschrijfreizen uitsluitend samen met touringcarbedrijven die tevens in het bezit zijn van het ISO 14001-certificaat voor milieumanagement.
De touringcar vertrekt vanaf Utrecht (vlak bij het Centraal Station). De deelnemers ontvangen t.z.t. nadere informatie over de opstapplek.

Hotel

We verblijven de hele reis in een zeer centraal gelegen hotel in Trier. Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt. Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

Maaltijden

Op deze reis is het welkomstdiner op dag 1 inbegrepen bij de reissom, De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid. Voor de lunches wordt voldoende tijd ingeruimd.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding of gids spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset.
Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Heeft u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Het kraanwater in Duitsland is veilig om te drinken.
Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Tijdens de reis wordt een bezoek gebracht aan ondergrondse begraafplaatsen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Reisperiode

Eind juni is de gemiddelde maximumtemperatuur 21 ºC in Trier en omgeving. Een regenbui is niet uit te sluiten.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

Geld

Duitsland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen. Bij kleine winkels of etablissementen wordt soms alleen contant geld geaccepteerd. Het is daarom raadzaam om altijd contant geld op zak te hebben.

Entrees

De entreekosten conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Het Duitse Trier werd al in het jaar 16 vóór Christus gesticht onder de naam Augusta Treverorum. In de jaren erna zou de stad uitgroeien tot een bloeiende provinciestad. Zo werd ze ten tijde van de regering van Marcus Aurelius (121-180 na Christus) de hoofdstad van de provincie Gallia Belgica. Later zou Trier onder de keizers Diocletianus en Constantijn de Grote tot keizerlijke residentie en hoofdstad van het West-Romeinse Rijk gemaakt worden, waardoor het ook wel Roma Secunda genoemd werd. Zichtbare sporen uit deze eerste drie eeuwen zijn ruimschoots in de stad aanwezig in de vorm van beroemde gebouwen als de Porta Nigra, de Kaiserthermen, de Barbarathermen en het Amfitheater. Archeologische vondsten uit de stad en het omliggende gebied vullen de musea. Een aantal jaren was de ondergang van het Romeinse Rijk het onderwerp van een grootschalig tentoonstellingsprogramma. In 2025 richt de tentoonstelling ‘Marcus Aurelius. Keizer, veldheer en filosoof’ zich op de bloeiperiode in de tweede eeuw. Hiervoor zullen vele internationale bruiklenen hun weg naar Trier vinden. In het omvangrijke Rheinisches Landesmuseum wordt ingegaan op de persoon Marcus Aurelius, zijn regeerperiode en zijn betekenis voor het Romeinse Rijk. In het Stadtmuseum wordt deze wijze keizer - ook bekend door zijn filosofische opvattingen en inzichten, die hij publiceerde in zijn Overpeinzingen - in een bredere context geplaatst. Aan de hand van uiteenlopende kunstwerken uit latere tijd wordt ingegaan op de vraag wat onder een goede regering verstaan wordt. We wisselen het bezoek aan deze tentoonstellingen af met stadswandelingen en excursies langs Romeinse en vroegchristelijke bezienswaardigheden.

dag 1, di 24-06

Vertrek per touringcar vanaf station Utrecht naar Trier. Na aankomst beginnen we met een eerste stadswandeling langs Romeinse elementen. De eerste Romeinse brug over de Moezel was van hout en werd al in het jaar 17 vóór Christus gebouwd. Ze speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de stad. De huidige stenen versie stamt uit het jaar 144, toen het alsmaar drukker wordende verkeer om een bredere variant vroeg. Vlak bij de brug liggen ook de enorme Barbarathermen, destijds de op twee na grootste thermen van het Romeinse Rijk. Een loopbrug leidt ons langs de beste plekken om de architectuur en de werking van de baden te bestuderen.

dag 2, wo 25-06

We zetten onze verkenning van Romeins Trier voort met het Amfitheater iets buiten het centrum. Dit werd niet alleen voor ‘brood en spelen’ gebruikt, maar ook voor festivals. De Kaiserthermen waren een gift van de keizer aan de stad in de tijd dat Trier een van de hoofdsteden van het Romeinse Rijk was. In de middag gaan we naar het Rheinisches Landesmuseum voor het bezoek aan de speciale tentoonstelling rond Marcus Aurelius. In dit museum wordt ingegaan op de persoon Marcus Aurelius, zijn regeerperiode en zijn betekenis voor het Romeinse Rijk.

dag 3, do 26-06

Even buiten Trier vinden we de Igeler Säule, de grootste Romeinse pilaartombe ten noorden van de Alpen. Doordat de afbeeldingen op de pilaar foutievelijk als christelijke thema’s werden beschouwd, heeft de pilaar de eeuwen doorstaan. In het plaatsje Perl-Nennig bezichtigen we de overblijfselen van een Romeinse villa met een prachtig bewaard gebleven gladiatorenmozaïek. Voor het middagprogramma keren we terug naar Trier. In het Museum am Dom zien we vroegchristelijke en middeleeuwse artefacten. We bekijken ook de naastgelegen Dom.

dag 4, vr 27-06

De benedictijnerabdij Sint-Matthias stamt al uit de vierde eeuw en werd gebouwd op een voormalige Romeinse dodenakker. In de crypte bevinden zich de laat-Romeinse sarcofagen van de heiligen Eucharius en Valerius. De abdij droeg in het begin ook de naam van Sint-Eucharius, maar werd hernoemd toen de relikwieën van apostel Matthias bij de bouw van de huidige abdij in 1127 werden ontdekt. We sluiten de dag af met een rondleiding onder de Sint-Maximinusabdij. De stichting van de huidige zeventiende-eeuwse abdijkerk gaat terug tot de vierde eeuw. Bijzonder is vooral de begraafplaats die zich onder de kerkvloer bevindt met wel duizend sarcofagen. Een bijzondere rondleiding leidt ons tussen de grafkisten door, waarvan sommige teruggaan tot de vroege middeleeuwen.

dag 5, za 28-06

Het tweede deel van de speciale tentoonstelling rond Marcus Aurelius is te zien in het Stadtmuseum Simeonstift: Hier wordt aan de hand van verschillende objecten uit latere tijd dieper ingegaan op de vraag wat onder een goede regering verstaan werd en wordt. Direct naast het museum ligt de Porta Nigra. We bezoeken deze best bewaarde Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen, hét symbool voor Romeins Trier. De middag is ter vrije besteding.

dag 6, zo 29-06

Op onze terugreis naar huis maken we nog één stop bij Bad Kreuznach. In de Römerhalle zijn de overblijfselen van een Romeinse villa uit de tweede eeuw te zien. Blikvangers zijn de twee enorme mozaïekvloeren: een met een gladiatorenmotief en een met een zeethema. Na vrije tijd voor de lunch in het gezellige stadje rijden we terug naar Utrecht, waar we in de avond arriveren.

Vervoer

De rondreis wordt uitgevoerd met een comfortabele touringcar die rijdt onder strikte naleving van het Rijtijdenbesluit en in het bezit is van een ISO 9001-certificering met een ANVR-Veiligheidsdocument of gelijk daaraan. We werken voor onze inschrijfreizen uitsluitend samen met touringcarbedrijven die tevens in het bezit zijn van het ISO 14001-certificaat voor milieumanagement.
De touringcar vertrekt vanaf Utrecht (vlak bij het Centraal Station). De deelnemers ontvangen t.z.t. nadere informatie over de opstapplek.

Hotel

We verblijven de hele reis in een zeer centraal gelegen hotel in Trier. Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt. Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

Maaltijden

Op deze reis is het welkomstdiner op dag 1 inbegrepen bij de reissom, De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid. Voor de lunches wordt voldoende tijd ingeruimd.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding of gids spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset.
Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Heeft u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Het kraanwater in Duitsland is veilig om te drinken.
Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Tijdens de reis wordt een bezoek gebracht aan ondergrondse begraafplaatsen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Reisperiode

Eind juni is de gemiddelde maximumtemperatuur 21 ºC in Trier en omgeving. Een regenbui is niet uit te sluiten.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

Geld

Duitsland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen. Bij kleine winkels of etablissementen wordt soms alleen contant geld geaccepteerd. Het is daarom raadzaam om altijd contant geld op zak te hebben.

Entrees

De entreekosten conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisleiding

De reis zal worden geleid door drs. Martijn Pieters. Waar verplicht wordt een lokale gids ingezet.

drs. Martijn Pieters

drs. Martijn Pieters

Studeerde kunstgeschiedenis in Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in middeleeuwse kunst. Zijn interesse breidde zich in loop der jaren uit naar de geschiedenis van de oude kunst in een breder Europees perspectief en de kunst van de Europese vorstenhoven. Ook verzorgt hij cursussen, rondleidingen en lezingen.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding. De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat met uitzondering van het welkomstdiner de lunches en diners niet zijn inbegrepen. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- dan wel exclusief is.

Vrije Academie

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar natuurwetenschappen, geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

Reisgegevens

6-daagse touringcarreis
24 t/m 29 juni 2025

Reissom

t/m 11 maart 2025: € 1675,-
vanaf 12 maart 2025: € 1775,-
toeslag eenpersoonskamer: € 270,-
NB1 Indien u indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, wordt de toeslag eenpersoonskamer niet nagefactureerd als er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.
NB2 De eenpersoonskamers zijn tweepersoonskamers voor alleengebruik.

Inclusief

vervoer per comfortabele touringcar, logies met ontbijt, diner op dag 1, reisleiding, lokale gids(en), gebruik audiosysteem, entrees, fooien, investering in CO2-reductie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes bij het diner, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

drs. Hans Offereins

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.