Duurzaam reizen

Met veel liefde voor kunst, cultuur en natuur organiseren we de mooiste reizen. Natuurlijk halen we graag het maximale uit elke reis, maar we beseffen dat reizen een grote impact kan hebben op natuur en cultuur. Labrys Reizen probeert daarom de positieve effecten van toerisme te stimuleren en de negatieve gevolgen tot een minimum te beperken, zowel op reis als op kantoor. Alleen zo kunnen we ook in de toekomst van alle mooie bestemmingen genieten!

Wat doet Labrys Reizen om uw en onze voetafdruk te verkleinen?

1. Alle reizen CO2-neutraal 
2. Duurzaam op reis
3. Duurzaamheidsbeleid op kantoor

Ook neemt Labrys Reizen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door sponsoring van toonaangevende musea in Nederland.

Klik hier voor ons mission statement.

  • Alle reizen CO2-neutraal

  • Op reis

  • Op kantoor

  • Sponsoring

Sinds enkele jaren compenseert Labrys Reizen de volledige CO2-uitstoot van al onze Exclusieve groepsreizen. We nemen alle compensatiekosten voor ónze rekening; aan u als reiziger worden dus geen extra kosten doorberekend. Daarnaast compenseren we ook de volledige CO2-uitstoot van al onze Groepsreizen op maat.

Hoe berekenen we de CO2-uitstoot van onze reizen?
Voor het berekenen van de CO2-uitstoot per reis maken we gebruik van Carmacal, 's werelds eerste carbon calculator voor de reiswereld. Hierbij worden alle aspecten van een reis meegenomen: zowel vervoer naar de bestemming als vervoer ter plaatse, maar ook verblijf en activiteiten. Door deze berekening wordt de uitstoot van een reis inzichtelijk gemaakt en kunnen verschillende typen reizen gemakkelijk worden vergeleken.

Hoe compenseren we de CO2-uitstoot?
Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van elke Exclusieve groepsreis via de South Pole Group, wereldleider op het gebied van CO2-compensatie. Haar projecten gaan klimaatverandering tegen, ondersteunen de lokale bevolking en beschermen de natuur. Per kg CO2-uitstoot van uw reis maken we een vast bedrag over aan South Pole. Deze investeert daarmee in projecten die eenzelfde aantal kg CO2-uitstoot reduceren. South Pole heeft al meer dan 500 klimaatprojecten ontwikkeld, alle met de zogenaamde Gold Standard. Omdat er geen schakels zitten tussen South Pole en de ondernemers, ingenieurs en ngo’s die het project dagelijks runnen, komt zo veel mogelijk geld direct bij de projecten terecht. Daar draagt Labrys Reizen graag zijn steentje aan bij!

De groepen van onze gepubliceerde reizen bestaan in de regel uit maximaal 25 of, bij verder weg gelegen bestemmingen, zelfs maximaal 20 personen. Door de groepen klein te houden is de impact op de omgeving doorgaans kleiner. We werken veelal rechtstreeks met plaatselijke restaurants, agenten en busondernemingen, waardoor de opbrengsten in het bestemmingsgebied terechtkomen en de plaatselijke economie ervan profiteert. Tijdens onze reizen vermijden we activiteiten die een duidelijke negatieve invloed hebben op de leefomgeving (sneeuwscooters, quads, ballonvaarten boven safariparken). Voor de natuurparken die we bezoeken, zijn de inkomsten uit het toerisme vaak een voorwaarde om te kunnen voortbestaan. Bij reizen naar extra kwetsbare bestemmingen houden we ons strikt aan de plaatselijke milieuvoorschriften en vragen we onze reizigers dat ook te doen.

Ook bij onze dagelijkse werkzaamheden op kantoor besteden we aandacht aan het milieu en de natuur. 
* We gebruiken groene stroom en hebben zonnepanelen op het dak.
* Voor onze brochure en voor ons brief- en kopieerpapier maken we gebruik van producten die het keurmerk van de Forest Stewardship Councel (FSC) mogen dragen. Dan is het zeker dat de productie niet tot bosvernietiging heeft geleid.
* Onze post wordt per fietskoerier naar en van kantoor vervoerd. 
* We doen aan afvalscheiding, inzameling van oud papier en recycling van tonercartridges. 
* Onze lunch kopen we in bij lokale leveranciers. 
* Van alle buitenlandse reizen door onze medewerkers wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd. 
* Binnen Nederland reizen de medewerkers van Labrys Reizen zo veel mogelijk per openbaar vervoer of gezamenlijk in één auto. 
Voortdurend streven we ernaar om met kleine en grotere stappen ons bedrijf en onze reizen verder te verduurzamen. Zo hebben we onlangs besloten per 2020 onze reizigers geen (wegwerp)reisgeschenkjes meer toe te sturen en gebruiken we voor onze kofferlabels insteekkaartjes van papier met het FSC-keurmerk.

Lees hier het mission statement van Labrys Reizen.
Neem voor vragen of opmerkingen over het duurzaamheidsbeleid van Labrys Reizen contact op met Berit Akse (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Vivian Fontijn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Labrys Reizen voelt zich verbonden met de museale, culturele en wetenschappelijke wereld in Nederland en sponsort daarom onder andere: 
Allard Pierson te Amsterdam 
Het Noordbrabants Museum te Den Bosch
* Rijksmuseum Twenthe te Enschede
* Rijksmuseum van Oudheden te Leiden

Digitale nieuwsbrief

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.

Digitaal op reis

Nu alvast genieten vanuit huis, straks goed voorbereid op reis! Meer informatie leest u hier.