Exclusieve groepsreis Sardinië

Sardinië

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Sardinië is binnen Italië een unieke bestemming: naast een schitterend, zeer afwisselend landschap biedt het een schat aan cultuur en een bevolking die zo geïsoleerd is geweest dat haar tradities met recht uniek mogen worden genoemd. Tijdens deze rondreis maken we kennis met de wonderbaarlijke beschavingen van de nuraghi-bewoners van Sardinië. Op het eiland zijn meer dan tienduizend prehistorische monumenten te vinden. Opgravingen uit de Punische en de Romeinse periode vormen een andere rode draad op deze reis. Van het christendom resteren op beide eilanden prachtige Pisaans-romaanse kerken. De pittoreske ’Spaanse’ stad Alghero, het ruige Sardijnse landschap en de specialiteiten van de lokale keuken maken het geheel compleet.

Deze reis organiseren we in samenwerking met Aeneas Travel van Rolf en Inge Smit.

NB Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Labrys Reizen zal daarom voor al zijn reizen passende maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Hebben hun hart verpand aan Italië, waar ze een kleinschalige bed and breakfast beheren in Le Marche. Samen hebben ze al vele reizen naar Italië geleid. Rolf is classicus en leidt de reizen inhoudelijk; zijn echtgenote draagt zorg voor een soepel organisatorisch verloop en voor de culinaire invulling.

dag 1, vr 10-09

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Olbia. We doorkruisen het binnenland van de Gallura en zien onderweg de Trinità di Saccargia, de bekende twaalfde-eeuwse Pisaans-romaanse kerk, die herkenbaar is aan haar gestreepte uiterlijk. Onderweg krijgt u een uitgebreid overzicht van de historie van Sardinië. Bij aankomst in Alghero, waar twee overnachtingen zijn, maken we een wandeling door het schilderachtige plaatsje gevolgd door het diner.

dag 2, za 11-09

In Porto Torres bekijken we de Romeinse brug en de San Gavino met bijzondere crypte. Ook de trappiramide van Monte d'Accoddi staat op het programma. Indien mogelijk brengen we tevens een bezoek aan archeologisch museum Museo Nazionale Giovanni Antonio Sanna in Sassari, dat een goed overzicht van de Sardijnse cultuur geeft.

dag 3, zo 12-09

Rijdend langs de oostkant van het eiland zien we de prachtige Kreeftenkust. Na een koffiestop in Bosa rijden we het binnenland in en verschijnen massa's nuraghes. We bezoeken de nuraghe Losa en reizen door naar Cagliari.

dag 4, ma 13-09

Wandeling door de oude binnenstad van Cagliari. We gaan naar een onderaardse crypte, al in gebruik sinds de tijd van de Puniërs, en de Villa van Tigellius, een Romein die bekend is uit Horatius’ Satiren. In de bovenstad staat de Olifantentoren. Een ander hoogtepunt vormt het Nationaal Archeologisch Museum met de mooiste voorwerpen uit de prehistorie van het eiland. De middag is vrij.

dag 5, di 14-09

Rit naar de indrukwekkende nuraghe Su Nuraxi te Barumini, waar een lokale gids ons rondleidt. Hier zien we niet alleen een toren, maar een volledig dorp eromheen. Hier komt de wereld van de nuraghi-bewoners echt tot leven. Tharros is een prachtige Romeinse opgraving, aan zee gelegen. We overnachten in het gezellige centrum van Oristano

dag 6, wo 15-09

Dwars door het binnenland reizen wij naar de prachtige agriturismo Tenuta Pilastru. Onderweg bezoeken we het bronnenheiligdom Santa Cristina, dat van een hoge technische kennis getuigt. Het stadje Orgosolo beschikt over prachtige murales. Ten slotte zien we in Mamoiada het bijzondere Museo delle Maschere Mediterranee. De traditionele maskers voeren ons terug tot Dionysos en de Schikgodinnen en brengen interessante gebruiken in beeld, zoals het uit de stad verjagen van de jaarlijkse zondebok.

dag 7, do 16-09

We vertrekken vroeg naar de kust voor een boottocht naar het eiland La Maddalena. Vanuit hier steken we over naar het kleinere eiland Caprera, waar de haciënda van Giuseppe Garibaldi staat. Aansluitend gezamenlijke lunch aan zee bij de Golf van Olbia. Langs de Costa Smeralda rijden we naar Porto Rotondo, waar een kennismaking volgt met de moderne Sardijnse architectuur van de San Lorenzo en het stadje.

dag 8, vr 17-09

De hele ochtend kunt u nog gebruiken om op eigen gelegenheid Olbia te verkennen. In de namiddag directe lijnvlucht naar Amsterdam met Transavia. 

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Olbia v.v. per Transavia. De vluchttijden zijn:
10-09-2021: Amsterdam - Olbia, 13.00 - 15.15 uur
17-09-2021: Olbia - Amsterdam, 15.55 - 18.15 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 15 kg inbegrepen.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

De rondreis op Sardinië wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Tijdens de ritten kunt u genieten van de mooie landschappen die het eiland biedt.
Voor de oversteek naar het eiland Caprera maken we gebruik van lokale veerdiensten.

Hotels

Overnachtingsplaatsen: Alghero (2 nachten) - Cagliari (2 nachten) - Oristano (1 nacht) - Arzachena (2 nachten)
Het verblijf gedurende deze reis zal plaatsvinden in plezierige en comfortabele drie- en viersterrenhotels en een agriturismo. Alle kamers zijn voorzien van douche/bad en toilet. De hotels zijn gekozen vanwege een mooie ligging of vanwege de strategische positie ten opzichte van de bezienswaardigheden.

Maaltijden

Op deze reis zijn alle diners, twee lunches en een proeverij inbegrepen bij de reissom. De meeste diners vinden plaats in lokale restaurants; een enkele keer wordt in het hotel gedineerd. De overige lunches zijn op eigen gelegenheid.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u hen overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen worden met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden rustig te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt.
Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Op deze reis wordt meerdere keren van hotel gewisseld; op die dagen is het overslaan van een programmaonderdeel niet altijd mogelijk.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Reisperiode

Medio september is een zeer geschikte periode voor een culturele reis op Sardinië. De echte zomerhitte is voorbij, maar de temperatuur is nog steeds erg aangenaam. We mogen rekenen op een maximumtemperatuur rond de 25˚C. Een regen- of onweersbui is niet uit te sluiten.

Corona-maatregelen

Momenteel gelden wereldwijd maatregelen en verplichtingen voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denkt u hierbij aan maatregelen als een mondkapjesplicht, verplichte PCR-tests, quarantaine of gezondheidsverklaringen. Op sommige bestemmingen worden gevaccineerden al uitgesloten van bijvoorbeeld een test- en/of quarantaineplicht. In de komende periode zullen deze maatregelen nog wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen nauwgezet in de gaten en uiteraard voeren wij onze reizen alleen uit indien dit met de dan geldende maatregelen mogelijk is. Wij informeren onze reizigers bijtijds over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Vraag ons gerust of controleer het reisadvies van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd.
U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk vier weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Deze reis is niet meer beschikbaar. Kijk in ons overzicht voor het actuele aanbod.