CO2-compensatie

CO2-compensatie

Sinds enkele jaren compenseert Labrys Reizen de volledige CO2-uitstoot van al onze reizen. We nemen alle compensatiekosten voor ónze rekening; aan u als reiziger worden dus geen extra kosten doorberekend.

Hoe berekenen we de CO2-uitstoot van onze reizen?
Voor het berekenen van de CO2-uitstoot per reis maken we gebruik van Carmacal, 's werelds eerste carbon calculator voor de reiswereld. Hierbij worden alle aspecten van een reis meegenomen: zowel vervoer naar de bestemming als vervoer ter plaatse, maar ook verblijf en activiteiten. Door deze berekening wordt de uitstoot van een reis inzichtelijk gemaakt en kunnen verschillende typen reizen gemakkelijk worden vergeleken.

Hoe compenseren we de CO2-uitstoot?
Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van elke reis via de Climate Neutral Group. Projecten van deze organisatie gaan klimaatverandering tegen, ondersteunen de lokale bevolking en beschermen de natuur. Per kg CO2-uitstoot van uw reis maken we een vast bedrag over aan Climate Neutral Group. Deze investeert daarmee in projecten die eenzelfde aantal kg CO2-uitstoot reduceren. Via Climate Neutral Group investeren wij in verschillende projecten, alle met de zogenaamde Gold Standard of de Verified Carbon Standard. Deze projecten dragen bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties en voldoen aan de hoogste kwaliteitscriteria. Daar draagt Labrys Reizen graag zijn steentje aan bij!

 
Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen