Al vijfentwintig jaar zijn we de specialist bij uitstek voor de organisatie van exclusieve groepsreizen. Een levendige belangstelling voor de klassieke wereld leidde in 1992 tot de oprichting van Labrys Reizen. Culturele kennis en een rijke reiservaring kwamen samen in een bijzondere reisorganisatie.
Met niet aflatend enthousiasme hebben we onze horizon jaarlijks verbreed. Inmiddels is het Labrys-team uitgegroeid tot achttien gespecialiseerde medewerkers en tientallen bevlogen reisleiders. Wereldwijde reisdoelen en een scala aan thema’s zijn het resultaat.

logo labrys25De bundeling van de deskundigheid van onze reisleiders en onze medewerkers staat garant voor een zorgvuldig samengesteld aanbod exclusieve groepsreizen. Hiermee is Labrys Reizen al 25 jaar een begrip in de reiswereld.
Onze bestemmingen liggen verspreid over de hele wereld. Thema’s zijn kunst, cultuur, natuur, geschiedenis, antropologie, filosofie en geografie. De programma’s zijn samengesteld door onze medewerkers in nauw overleg met deskundige en bevlogen reisleiders. Kleine groepen en uitstekende hotels zorgen voor het vereiste comfort. Oprechte belangstelling voor het thema is wat de deelnemers gelijkstemt. Onze reizigers beoordelen onze organisatie gemiddeld als goed/uitstekend.

Ook organiseert Labrys Reizen voor vele gezelschappen groepsreizen op maat. We werken samen met gerenommeerde musea en andere educatief-culturele instellingen in Nederland.

Kleine groepen

Het maximumaantal deelnemers per reis is in principe 25; bij enkele bestemmingen ligt dit lager. Het minimumaantal personen is bij de meeste reizen 12. De aantallen staan per reis aangegeven. Het reizen in een kleine groep heeft veel voordelen: de deelnemers kennen elkaar snel; de uitleg van de reisleider is goed te verstaan; praktische zaken als het inchecken in een hotel of het maken van een stadswandeling blijven overzichtelijk. De kleine groepsgroottes brengen wel met zich mee dat een reis snel volgeboekt kan zijn. We adviseren u dan ook zich tijdig in te schrijven.

Deskundige reisleiding

De reizen van Labrys worden geleid door deskundige en bevlogen academici. Meestal gaat het om classici, historici, kunsthistorici, archeologen, filosofen, geografen, antropologen of biologen. Onze reisleiders delen hun enthousiasme over het programma graag met u. Ze vertellen u uitgebreid over de geschiedenis, archeologie, kunst, cultuur of natuur van het gebied. Daarnaast dragen ze zorg voor een vlekkeloos verloop van de reis. De reisleiders zijn nauw betrokken bij het samenstellen van de programma’s, zodat ze u als geen ander kunnen rondleiden. Naast de reisleider is in sommige gevallen een plaatselijke gids en/of organisatorische reisbegeleid(st)er aanwezig.

Comfortabele hotels

Op onze reizen maken we gebruik van comfortabele hotels van de drie-, vier- en vijfsterrencategorie. De ene keer heeft de strategische ligging de doorslag gegeven bij onze keuze, de andere keer de hoge kwaliteit van de kamers of van de service. Kofferservice is inbegrepen (waar mogelijk). In enkele gevallen maken we gebruik van een eenvoudiger onder komen; dit wordt dan duidelijk aangegeven.

Goede maaltijden

In de regel zijn het ontbijt en het diner inclusief en de lunch exclusief; per reis staat duidelijk aangegeven welke maaltijden bij de reissom zijn inbegrepen. De diners vinden vaak plaats in lokale restaurants, soms in de hotels. Op deze website en in de uitgebreide reisinformatie vindt u hier per reis meer details over.

Gerieflijk vervoer 

De reis naar de bestemming en terug wordt meestal per vliegtuig gemaakt. We werken samen met diverse gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Deze bieden het vereiste comfort en hebben lijnvluchten op vaste tijden; indien mogelijk kiezen we voor aantrekkelijke tijden. Ter plaatse wordt gereisd per comfortabele touringcar, voorzien van airconditioning. Bij enkele reizen maken we tevens gebruik van binnenlandse vluchten of vervoer per boot of trein. Bij een aantal reizen geldt andersoortig vervoer; dit wordt bij de betreffende reizen gespecificeerd. Alle vervoer ter plaatse conform het programma is inbegrepen bij de reissom, tenzij een excursie optioneel is. Voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij(en) verwijzen we u naar www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden.

Reissom en eenpersoonskamerregeling

De reissommen zijn gebaseerd op gebruik van een gedeelde tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag. Wanneer u zich alleen inschrijft, betekent dit niet dat u per se een eenpersoonskamer moet nemen. Indien u een tweepersoonskamer wilt delen, wordt u bij een medereiziger van hetzelfde geslacht ingedeeld. Indien een kamergenoot uiteindelijk niet voorhanden blijkt, mag u van een eenpersoonskamer gebruikmaken zonder de bijbehorende toeslag te betalen, tenzij wordt vermeld dat deze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing is. We hebben ons best gedaan de toeslag voor hen die wel een eenpersoonskamer wensen zo veel mogelijk te beperken.

Zo veel mogelijk inclusief

Bij onze reissommen zijn zo veel mogelijk kosten reeds inbegrepen. Dit voorkomt dat u op reis voor onaangename verrassingen komt te staan. Zo zijn bijvoorbeeld de entreekosten en de fooien altijd inclusief. Per reis staat duidelijk aangegeven wat er wel en niet bij de reissom is inbegrepen.

Entrees inclusief

De entreegelden zijn inbegrepen bij de reissom. Indien een reiziger tijdens de reis afziet van deelname aan bepaalde programmaonderdelen, worden geen entreegelden gerestitueerd. In enkele landen hebben personen vanaf 65 jaar recht op korting of gratis entree bij bepaalde musea en opgravingen. In zulke gevallen brengt Labrys Reizen die korting bij boeking aan de betreffende reiziger op de factuur in mindering.

Fooien inclusief

Ook de fooien voor lokale, aan de groep als geheel bewezen diensten zijn bij de reissom inbegrepen, d.w.z. fooien aan personeel in restaurants, kruiers, plaatselijke gidsen en chauffeurs. Een eventueel gebaar aan de reisleiding staat u geheel vrij.

Boekenlijst 

Ter voorbereiding op uw reis ontvangt u van ons een boekenlijst. Deze reikt u enkele ideeën aan voor het aanschaffen van een reisgids of relevante literatuur.

Boekingskosten

Per boeking rekenen we € 20,- aan boekingskosten, te voldoen bij de aanbetaling. Indien u zich met twee personen aanmeldt voor een reis, kunt u op het inschrijfformulier aangeven of de tweede deelnemer een aparte boeking wil maken. Bij een aparte boeking ontvangt de tweede deelnemer zowel de factuur als de reisbescheiden apart; voor beide boekingen gelden dan de boekingskosten à € 20,-. Indien de tweede deelnemer geen aparte boeking wenst, ontvangt de eerste deelnemer één factuur en de reisbescheiden voor beide deelnemers; dan wordt slechts eenmaal € 20,- in rekening gebracht.

Vroegboekkorting

Steeds meer hotels en luchtvaartmaatschappijen verlangen al meer dan drie maanden vóór vertrek een deelnemerslijst. Ook om deze reden is het zaak u zo snel mogelijk definitief in te schrijven. Omdat een late inschrijving veel extra werk en kosten met zich meebrengt, geldt voor de meeste reizen een vroegboekkorting. Bij die reizen vindt u de reissom met en zonder deze korting en de datum tot wanneer u hier recht op heeft. In een later stadium is het vaak nog wel mogelijk een plaats te reserveren, maar u loopt dan het risico dat de prijs van de vluchten is gestegen; ook kan het zijn dat de vluchten of de hotels inmiddels vol zijn.

Zwaarte van de reizen

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Het programma is goed gevuld, maar er wordt voor elk onderdeel voldoende tijd ingeruimd. Meer informatie over de zwaarte van elke reis vindt u op onze website en in de uitgebreide reisinformatie. Indien u behoefte heeft aan een nadere toelichting of overleg, staan we u graag te woord.

Lichamelijke conditie 

Het is belangrijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Als u tijdens de reis behoefte heeft aan wat rust, kunt u af en toe een programmaonderdeel overslaan.
Indien u eraan twijfelt of een reis voor u geschikt is, bespreken we graag samen de mogelijkheid van uw deelname met het oog op uw lichamelijke conditie in relatie tot de zwaarte van de reis. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Rustig reizen

Op deze website treft u enkele rustige reizen aan. Deze onderscheiden zich door een kalm programma, een gering aantal hotelwisselingen, beperkte wandelafstanden en een afgewogen selectie uit de veelheid van bezienswaardigheden. Hierdoor zult u een rustige reis nauwelijks als vermoeiend ervaren, zonder dat er aan inhoud wordt ingeboet.

U kunt zich voor een reis van Labrys inschrijven door het formulier op deze website of op de pagina’s 109-110 van onze brochure Exclusieve Groepsreizen geheel ingevuld aan ons toe te sturen. Met het oog op onze kleine groepen adviseren we u zich tijdig in te schrijven. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven welke verzekeringen u wilt afsluiten en welke speciale wensen u eventueel heeft, zoals een eenpersoonskamer of een bepaald dieet. Op het inschrijfformulier dient u uw persoonsgegevens in te vullen conform uw paspoort of identiteitskaart. Deze gegevens worden onder andere gebruikt voor de vliegtickets. Indien de gegevens niet exact overeenstemmen met de gegevens in uw paspoort of identiteitskaart, moet u rekenen met (hoge) extra kosten op de luchthaven. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.
Na ontvangst van uw inschrijfformulier sturen we u een boekingsbevestiging met factuur toe. Desgewenst kunt u deze digitaal ontvangen; vink hiervoor het betreffende hokje aan op het inschrijfformulier. Indien u binnen vijf werkdagen na het insturen van een inschrijfformulier geen reactie van ons heeft ontvangen, vragen we u vriendelijk contact met ons op te nemen.

Optie

Indien u zich nog niet met zekerheid kunt inschrijven voor een reis, kunt u een optie aanvragen, telefonisch of per e-mail. Wij vermelden dan of een optie mogelijk is en zo ja, tot en met welke datum de optie in principe loopt (zie nota bene). De optietermijn bedraagt tot de vervaldatum van de vroegboekkorting maximaal 1 maand en daarna maximaal 1 week, afhankelijk van de beschikbaarheid op de reis. Na het verstrijken van de termijn vervalt de optie automatisch. U bent zelf verantwoordelijk voor het omzetten van de optie in een boeking.
NB Indien er al vóór het verstrijken van de optietermijn een beslissing moet worden genomen, bijvoorbeeld omdat de reis volloopt, nemen wij telefonisch of per e-mail contact met u op. Indien contact binnen drie werkdagen niet mogelijk is, zijn wij genoodzaakt de optie te annuleren.

Kwaliteitsbewaking

Na afloop van elke reis sturen we de deelnemers een evaluatieformulier toe. Door dit ingevuld te retourneren aan onze afdeling kwaliteitsbewaking brengt u ons op de hoogte van uw ervaringen. Uw adviezen stellen ons in de gelegenheid onze reizen te verbeteren. Na ongeveer vier weken ontvangt u een samenvatting van de evaluaties. We danken u bij voorbaat voor uw opmerkingen, waarmee we zo veel mogelijk rekening zullen houden.

Betaling

Op uw boekingsbevestiging staan alle gegevens met betrekking tot uw reis duidelijk vermeld. Ook is gespecificeerd hoe de betaling dient te geschieden. Deze vindt plaats in twee termijnen: binnen twee weken een aanbetaling van 15% van de reissom, de boekingskosten en, indien van toepassing, de premie van de annuleringsverzekering; acht weken vóór vertrek de restantbetaling en de bijdrage aan het Calamiteitenfonds, eventueel aangevuld met de premie van de reisverzekering. Indien u zich binnen acht weken vóór vertrek inschrijft voor een reis, dient u per ommegaande de gehele reissom te voldoen.

Verzekeringen

Een goede reisverzekering is onmisbaar. Voor elke deelnemer aan een van onze reizen is het verplicht een reisverzekering te hebben. Tevens adviseren we u nadrukkelijk om een – al dan niet doorlopende – annuleringsverzekering af te sluiten. Als agent van Europeesche Verzekeringen biedt Labrys Reizen u de mogelijkheid beide verzekeringen meteen bij boeking af te sluiten. Voor meer informatie verwijzen we u naar pagina verzekeringen.

Verlenging

Bij al onze reizen bestaat de mogelijkheid om het genoemde programma te verlengen met een individueel verblijf. Labrys Reizen draagt er zorg voor dat uw tickets op de gewenste data worden gezet en er een geschikt hotel wordt gereserveerd. Indien u uw reis wilt verlengen, verzoeken we u dit reeds bij boeking te laten weten, zodat we al het nodige tijdig kunnen regelen.

Grensdocumenten

Per reis staat onder het tabblad 'praktisch' vermeld welke documenten u voor de betreffende reis nodig heeft: paspoort of identiteitskaart en eventuele visa en/of bewijzen van inentingen. Ook vermelden wij hier tot en met welke datum uw identiteitsbewijs geldig dient te zijn voor de betreffende bestemming. Labrys Reizen bemiddelt desgewenst bij de benodigde visa, maar is niet aansprakelijk als een deelnemer een visum zou worden geweigerd; u bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de vereiste documenten.

Op de hoogte blijven

Tweemaal per jaar versturen we een papieren nieuwsbrief aan hen die ook de brochure ontvangen. Daarnaast verzenden we regelmatig een digitale nieuwsbrief met informatie over ons actuele reisaanbod, nieuwe bestemmingen en ander nieuws omtrent Labrys Reizen. U kunt de digitale nieuwsbrief aanvragen via deze website of bij het boeken van een reis via het inschrijfformulier. Labrys Reizen is ook actief op Facebook en Twitter.