Skip to main content
Zomerreis Vietnam
Zomerreis Vietnam
Zomerreis Vietnam

Zomerreis Vietnam

Vietnam, met zijn lange zeekust, is beïnvloed door diverse beschavingen en kent een soms turbulente geschiedenis. De bruisende steden Hanoi en Saigon, ofwel Ho Chi Minhstad, vormen het begin- en eindpunt van onze reis. Daartussenin ontdekken we oude keizerlijke hoofdsteden, rustieke havensteden en moderne badplaatsen, alsmede tempels en pagoden, omringd door een overdadig groene vegetatie. We staan ook stil bij de strijd die hier woedde in de negentiende eeuw. We reizen door een veelzijdig landschap. De vlakke valleien, waar de rijstvelden op hun mooist zijn, worden omringd door grillig gevormde, kalkstenen bergen. Brede witte zandstranden grenzen aan groene vegetatie. De rotseilanden voor de kust lijken soms bijna te zweven boven het azuurblauwe water. De waterlopen van de vruchtbare Mekongdelta, rijk aan moestuinen en rijstvelden, worden omzoomd door palmbomen. Uiteraard proeven we van de Vietnamese keuken en haar regionale specialiteiten.

dag 1, di 13-08

Vertrek van de heenvlucht vanaf Schiphol naar Hanoi via Dubai.

dag 2, wo 14-08

Vroeg in de middag aankomst in Hanoi en transfer naar ons hotel. Na wat rust verkennen we een oude ambachtswijk, waar in de wirwar van straatjes nog steeds traditionele werkplaatsen te vinden zijn. Aansluitend dineren we in een lokaal restaurant. Niet al te laat keren we terug naar ons hotel.

dag 3, do 15-08

Verdere verkenning van de stad. We zien de Confusiaanse Tempel van de Literatuur, waar studenten komen bidden voor goede cijfers; we leren meer over de 54 bevolkingsgroepen die het land rijk is in het Ethnologisch Museum; we verkennen het mausoleum en woonhuis van Ho Chi Minh, waar nog steeds strikte eerbied verwacht wordt; en we zien een bijzondere, op één zuil gebouwde pagode en de oudste boeddhistische tempel van de stad, de zesde-eeuwse Tran Quoc-pagode. Per riksja gaan we naar de in een meer gelegen Ngoc Son-tempel en een van de oude wijken van het centrum, waar in de wirwar van straatjes nog steeds traditionele werkplaatsen en antiekzaakjes te vinden zijn. We besluiten de dag met een traditionele waterpoppenshow, waarin het rustieke leven op het Vietnamese platteland wordt weerspiegeld.

dag 4, vr 16-08

Hoa Lu, in de tiende eeuw de hoofdstad van de Dinh, en later de eerste Le-dynastie, wordt omgeven door water en grillig gevormde, kalkstenen bergen. De citadel is in ruïneuze staat, maar de tempels van de keizers Dinh en Le zijn goed gewaard gebleven en prachtig gelegen in tuinen. We lunchen in het dorpje Van Lam, dat bekendstaat om zijn borduurwerk. ’s Middags gaan we per ossenwagen naar Thung Nang. Per sampan varen we vervolgens tussen de rijstvelden door, met zicht op de bergen. We besluiten de dag met een bezoek aan de fraai gelegen Bich Dong-pagode, die eigenlijk uit drie gebouwen en grotten bestaat. Diner in een lokaal restaurant en vervolgens rit naar het station van Ninh Binh, vanwaar onze nachttrein naar het bij de kust gelegen Hué vertrekt.

dag 5, za 17-08

Na aankomt in Hué transfer naar ons hotel voor het ontbijt. Daarna is het tijd voor een verkenning van deze oude, versterkte keizerlijke stad vol tempels en paviljoenen. De meeste dateren uit de tijd van de Nguyen-dynastie, het laatste keizerlijke vorstenhuis, dat heerste tot 1945. We varen over de Parfumrivier naar de pagode gewijd aan Thien Mu, oftewel de Hemelse Dame. Dit is een van de belangrijkste heiligdommen van de stad. Elk van de zeven verdiepingen is gewijd aan een Manushi Boeddha. Tijdens het diner vanavond proeven we lokale specialiteiten onder begeleiding van traditionele keizerlijke muziek.

dag 6, zo 18-08

Verkenning van het weelderig groene platteland buiten Hué per fiets. Veel Nguyen-keizers kozen ervoor om hier hun mausoleum te laten bouwen. We fietsen langs de Parfumrivier naar het indrukwekkende mausoleum van Gia Long, die het land verenigde in het begin van de negentiende eeuw en het zijn huidige naam gaf. In Duong Hoa staan we stil bij de Eerste Indochinese Oorlog. We gebruiken een lunch met lokale specialiteiten op een kruidenboerderij, waar we ook uitleg krijgen over Vietnamese kruiden en het traditionele gebruik daarvan in de traditionele geneeskunde. Door schaduwrijke lanen fietsen we terug naar onze bus voor de rit terug naar ons hotel.

dag 7, ma 19-08

Vanochtend bezoeken we de mausolea van Minh Mang en Tu Duc, de langst heersende Nguyen-keizer. Gebouwen en tuinen zijn aangelegd volgens de principes van Feng Shui. Na een bezoek aan een traditioneel atelier, waar de kenmerkende conische hoeden, of nón lá, en wierookstaafjes worden gemaakt, en na de lunch rijden we de bergen in via de Hai Van-pas, die ons prachtige vergezichten biedt. In Hanang ontdekken we het archeologisch museum met zijn rijke collectie objecten uit het verdwenen Champarijk. Aansluitend rijden we door naar onze volgende pleisterplaats, Hoi An.

dag 8, di 20-08

Verkenning van de verlaten en deels ruïneuze hindoetempels van My Son, tussen de vierde en de veertiende eeuw gebouwd door de koningen van Champa. Terug in Hoi An verkennen we na de lunch de oude stad met haar smalle straatjes, een uitzonderlijk goed bewaard voorbeeld van een Zuidoost-Aziatische handelshaven uit de vijftiende tot de negentiende eeuw en UNESCO-Werelderfgoed. We zien traditionele huizen en monumenten zoals de Japanse brug en de Phuc Kien-pagoda, gebouwd door Japanse ambachtslieden; we bezichtigen het Museum van Handelskeramiek met keramiek daterend uit de achtste tot de achttiende eeuw; en indien de tijd het toelaat gaan we naar het Museum van Volkscultuur, dat is gevestigd in een oude woning en een interessant inkijkje geeft in de regionale tradities. We besluiten de dag met een bezoek aan een atelier waar we leren hoe traditionele lantaarns te maken, het embleem van de stad.

dag 9, wo 21-08

Lange rit naar Quy Nhon, in de elfde eeuw gesticht door de Cham in een beschutte baai. We bezoeken en route de Chien Dan-torens uit dezelfde periode, gewijd aan drie ten tijde van het Champarijk belangrijke goden: Shiva, Vishnu en Brahma. Ook zien we de uit dezelfde periode stammende Banh It-torens, in de volksmond zo genoemd omdat ze lijken op kleefrijst. Vanaf hier is er een prachtig panorama over het omringende landschap en de zee. Na aankomst in Quy Nhon verkennen we het centrum en ontdekken we nog twee Champatorens, de Thap Doi.

dag 10, do 22-08

We rijden door naar de badplaats Nha Trang, met onderweg een stop bij een van de prachtige zandstanden alhier. Na incheck en lunch bezoeken we de negende-eeuwse Po Nagar Cham-tempeltoren, gewijd aan de godin Yan Po Nagar, beschermster van het land; de grillige, fotogenieke rotsen van Hon Chong; en de levendige Dammarkt uit 1908.

dag 11, vr 23-08

We maken een ontspannen boottocht langs de eilanden voor de kust van Nha Trang. U kunt zwemmen en snorkelen, ervaren hoe het is te varen in een traditionele mandboot, en genieten van een mariene of vegetarische lunch. De rest van de dag en de avond zijn ter vrije besteding. Tijd om te genieten van de faciliteiten van ons hotel en te flaneren langs de strandboulevard.

dag 12, za 24-08

Matineus vertrek naar de luchthaven en vlucht naar Ho Chi Minhstad, het oude Saigon. Vervolgens rijden we door de Mekongdelta, met onderweg een stop voor de lunch. De rest van de dag is ter onstpanning in onze ecolodge in Càn Tho.

dag 13, zo 25-08

Verkenning van de Mekongdelta na een vroeg ontbijt. De Cai Rang is de grootste drijvende markt van het land, met boten volgeladen met groente en fruit. We varen omringd door talrijke sampans tussen de groente- en rijstvelden door en proeven van het tropische fruit in een moestuin. We zijn tegen lunchtijd terug in onze lodge, waar u kunt genieten van een ontspannen middag.

dag 14, ma 26-08

We rijden naar Ho Chi Minhstad. Na de lunch bezichtigen we de Thien Hau-pagode, gewijd aan de beschermgodin van de zeevaarders; het moderne Paleis van de Onafhankelijkheid; en het museum dat is gewijd aan de Vietnamoorlog. Wilt u dit laatste liever overslaan, dan kunt u een wandeling maken door het nabijgelegen Tao Dan-park. We verkennen tot slot de oude koloniale wijk, met het stadhuis, de opera en andere gebouwen in Franse koloniale stijl. Na het afscheidsdiner transfer naar de luchthaven, vanwaar kort voor middernacht onze vlucht naar Amsterdam vertrekt.

dag 15, di 27-08

Vroeg op de middag aankomst in Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Hanoi en van Ho Chi Minhstad naar Amsterdam via Dubai met Emirates. Zowel op de heen- als op de terugreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. De vluchtgegevens zijn:
13-08-2024: Amsterdam - Dubai, 15.20 - 23.59 uur
14-08-2024: Dubai - Hanoi, 03.30 - 13.15 uur
26-08-2024: Ho Chi Minhstad - Dubai, 23.55 - 04.00 uur
27-08-2024: Dubai - Amsterdam, 08.05 - 13.15 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, ook op de lokale vlucht.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Dubai is het twee uur later dan in Nederland en in Vietnam vijf uur later.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

We maken gebruik van een comfortable touringcar met airconditioning. De rit van Hoi An naar Gui Nhon duurt circa 6 uur, met onderweg bezoeken; naar de Mekongdelta is het ongeveer 3 uur rijden. Verder zijn de afstanden niet al te groot. De steden zijn hectisch en de gemiddelde snelheid ligt hier dus laag; daarbuiten is het rustig. Van Ninh Binh terug naar Hué maken we gebruik van de nachttrein met een coupé per twee reizigers. Wenst u een coupé voor alleengebruik, dan kan dat tegen een meerprijs van € 130,- (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Daarnaast maken we diverse boottochtjes om het landschap optimaal te beleven, veelal in traditionele boten.

Hotels

overnachtingsplaatsen: Hanoi (2 nachten) - nachttrein (1 nacht) - Hué (2 nachten) - Hoi An (2 nachten) - Quy Nhon (1 nacht) - Nha Trang (2 nachten) - Can Tho (2 nachten)
We hebben gekozen voor uitstekende hotels en resorts met vier sterren en in Nha Trang een hotel met vijf sterren. Alle hotels beschikken over een zwembad en een (kleine) tuin of zonneterras, en een sauna, spa of welnesscentrum.
De tweepersoonscabines in de nachttrein zijn keurig en voor onze groep gereserveerd. Het sanitair (douches en toiletten) bevindt zich buiten de cabines aan het eind van de wagon.

Maaltijden

Deze reis is op basis van volpension m.u.v. het diner op dag 11. De lunches en diners vinden afwisselend plaats in lokale restaurants en in de hotels. De deelnemers ontvangen dagelijks 2 flesjes water (50 cl); overige dranken zijn voor eigen rekening.
De Vietnamese keuken is sterk beïnvloed door China, zeker in het noorden, maar kent ook invloeden uit bijvoorbeeld de Franse keuken. Het is gebruikelijk verschillende gerechten te serveren. De smaken zijn in de regel subtiel en gelaagd. Rijst of van rijst gemaakte noedels, vellen e.d. vormen vaak de basis, samen met verse groenten en kruiden. Als smaakmaker wordt vaak nuoc mam, een vissaus, gebruikt, en in de zuidelijker delen van het land ook vaak kokosmelk. Naast gerechten met vlees, vis en zeevruchten zijn ook vegetarische gerechten gangbaar.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. We ondernemen her en der een fietstochtje over vlak terrein, en maken enkele boottochten. De fietstocht op dag 6 beslaat 8 à 10 kilometer, maar kan desgewenst worden ingekort of overgeslagen. U moet verder goed in en uit lage boten kunnen stappen. De hotels bieden waarschijnlijk kofferservice, maar indien deze niet beschikbaar is, moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen of rollen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Voor reizigers uit West-Europa worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis-A aangeraden. Er is een gering risico op malaria en andere aan muggenbeten gerelateerde kwalen. U kunt een profylaxe tegen malaria overwegen. Raadpleeg hiervoor uw huisarts of de GGD. Deelnemers ontvangen nadere informatie.

Reisperiode

Augustus valt in de Vietnamese moessonperiode, maar in Midden- en Zuid-Vietnam valt de meeste regen pas vanaf september. In Hanoi en omgeving is meer regen te verwachten, maar de buien zijn meestal van korte duur en het water heeft een aangename temperatuur. Bovendien kan er ook in de drogere maanden in Vietnam altijd een bui vallen. Het voordeel is dat het landschap nu overdadig groen is, en de rijstvelden in volle bloei staan. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 32 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Kleding

Zomerkleding volstaat op de meeste plekken. Voor airconditioned ruimten is het verstandig wat warmers mee te nemen. Deelnemers ontvangen nadere informatie.

Grensdocumenten

Voor Vietnam is een e-visum nodig voor Nederlanders. Uw paspoort dient tenminste tot zes maanden na terugkomst geldig te zijn, dus t/m 27 februari 2025, met minstens twee lege bladzijden naast elkaar.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een paspoort duurt minimaal 5 werkdagen.

Visum

Voor Vietnam kan op eenvoudige wijze via internet een e-visum worden aangevraagd. De kosten hiervoor bedragen momenteel USD 25,- (maart 2024). Labrys Reizen kan desgewenst bij de aanvraag assisteren. Deelnemers ontvangen nadere informatie.

Geld

In Vietnam is de munteenheid de dong (VND). Deze valuta is weinig waard. U kunt op veel plekken ook met dollars betalen. Overal zijn ATM's te vinden. U heeft onderweg geld nodig voor een diner, drankjes bij de maaltijden, en voor persoonlijke uitgaven zoals souvenirs. De prijzen voor consumpties zijn ongeveer van Europees niveau of hoger. Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Vietnam. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

Entrees

De entrees en gidskosten conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 4 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u op labrysreizen.nl/exclusieve-groepsreizen/over-labrys-reizen/duurzaam-reizen.

Vietnam, met zijn lange zeekust, is beïnvloed door diverse beschavingen en kent een soms turbulente geschiedenis. De bruisende steden Hanoi en Saigon, ofwel Ho Chi Minhstad, vormen het begin- en eindpunt van onze reis. Daartussenin ontdekken we oude keizerlijke hoofdsteden, rustieke havensteden en moderne badplaatsen, alsmede tempels en pagoden, omringd door een overdadig groene vegetatie. We staan ook stil bij de strijd die hier woedde in de negentiende eeuw. We reizen door een veelzijdig landschap. De vlakke valleien, waar de rijstvelden op hun mooist zijn, worden omringd door grillig gevormde, kalkstenen bergen. Brede witte zandstranden grenzen aan groene vegetatie. De rotseilanden voor de kust lijken soms bijna te zweven boven het azuurblauwe water. De waterlopen van de vruchtbare Mekongdelta, rijk aan moestuinen en rijstvelden, worden omzoomd door palmbomen. Uiteraard proeven we van de Vietnamese keuken en haar regionale specialiteiten.

dag 1, di 13-08

Vertrek van de heenvlucht vanaf Schiphol naar Hanoi via Dubai.

dag 2, wo 14-08

Vroeg in de middag aankomst in Hanoi en transfer naar ons hotel. Na wat rust verkennen we een oude ambachtswijk, waar in de wirwar van straatjes nog steeds traditionele werkplaatsen te vinden zijn. Aansluitend dineren we in een lokaal restaurant. Niet al te laat keren we terug naar ons hotel.

dag 3, do 15-08

Verdere verkenning van de stad. We zien de Confusiaanse Tempel van de Literatuur, waar studenten komen bidden voor goede cijfers; we leren meer over de 54 bevolkingsgroepen die het land rijk is in het Ethnologisch Museum; we verkennen het mausoleum en woonhuis van Ho Chi Minh, waar nog steeds strikte eerbied verwacht wordt; en we zien een bijzondere, op één zuil gebouwde pagode en de oudste boeddhistische tempel van de stad, de zesde-eeuwse Tran Quoc-pagode. Per riksja gaan we naar de in een meer gelegen Ngoc Son-tempel en een van de oude wijken van het centrum, waar in de wirwar van straatjes nog steeds traditionele werkplaatsen en antiekzaakjes te vinden zijn. We besluiten de dag met een traditionele waterpoppenshow, waarin het rustieke leven op het Vietnamese platteland wordt weerspiegeld.

dag 4, vr 16-08

Hoa Lu, in de tiende eeuw de hoofdstad van de Dinh, en later de eerste Le-dynastie, wordt omgeven door water en grillig gevormde, kalkstenen bergen. De citadel is in ruïneuze staat, maar de tempels van de keizers Dinh en Le zijn goed gewaard gebleven en prachtig gelegen in tuinen. We lunchen in het dorpje Van Lam, dat bekendstaat om zijn borduurwerk. ’s Middags gaan we per ossenwagen naar Thung Nang. Per sampan varen we vervolgens tussen de rijstvelden door, met zicht op de bergen. We besluiten de dag met een bezoek aan de fraai gelegen Bich Dong-pagode, die eigenlijk uit drie gebouwen en grotten bestaat. Diner in een lokaal restaurant en vervolgens rit naar het station van Ninh Binh, vanwaar onze nachttrein naar het bij de kust gelegen Hué vertrekt.

dag 5, za 17-08

Na aankomt in Hué transfer naar ons hotel voor het ontbijt. Daarna is het tijd voor een verkenning van deze oude, versterkte keizerlijke stad vol tempels en paviljoenen. De meeste dateren uit de tijd van de Nguyen-dynastie, het laatste keizerlijke vorstenhuis, dat heerste tot 1945. We varen over de Parfumrivier naar de pagode gewijd aan Thien Mu, oftewel de Hemelse Dame. Dit is een van de belangrijkste heiligdommen van de stad. Elk van de zeven verdiepingen is gewijd aan een Manushi Boeddha. Tijdens het diner vanavond proeven we lokale specialiteiten onder begeleiding van traditionele keizerlijke muziek.

dag 6, zo 18-08

Verkenning van het weelderig groene platteland buiten Hué per fiets. Veel Nguyen-keizers kozen ervoor om hier hun mausoleum te laten bouwen. We fietsen langs de Parfumrivier naar het indrukwekkende mausoleum van Gia Long, die het land verenigde in het begin van de negentiende eeuw en het zijn huidige naam gaf. In Duong Hoa staan we stil bij de Eerste Indochinese Oorlog. We gebruiken een lunch met lokale specialiteiten op een kruidenboerderij, waar we ook uitleg krijgen over Vietnamese kruiden en het traditionele gebruik daarvan in de traditionele geneeskunde. Door schaduwrijke lanen fietsen we terug naar onze bus voor de rit terug naar ons hotel.

dag 7, ma 19-08

Vanochtend bezoeken we de mausolea van Minh Mang en Tu Duc, de langst heersende Nguyen-keizer. Gebouwen en tuinen zijn aangelegd volgens de principes van Feng Shui. Na een bezoek aan een traditioneel atelier, waar de kenmerkende conische hoeden, of nón lá, en wierookstaafjes worden gemaakt, en na de lunch rijden we de bergen in via de Hai Van-pas, die ons prachtige vergezichten biedt. In Hanang ontdekken we het archeologisch museum met zijn rijke collectie objecten uit het verdwenen Champarijk. Aansluitend rijden we door naar onze volgende pleisterplaats, Hoi An.

dag 8, di 20-08

Verkenning van de verlaten en deels ruïneuze hindoetempels van My Son, tussen de vierde en de veertiende eeuw gebouwd door de koningen van Champa. Terug in Hoi An verkennen we na de lunch de oude stad met haar smalle straatjes, een uitzonderlijk goed bewaard voorbeeld van een Zuidoost-Aziatische handelshaven uit de vijftiende tot de negentiende eeuw en UNESCO-Werelderfgoed. We zien traditionele huizen en monumenten zoals de Japanse brug en de Phuc Kien-pagoda, gebouwd door Japanse ambachtslieden; we bezichtigen het Museum van Handelskeramiek met keramiek daterend uit de achtste tot de achttiende eeuw; en indien de tijd het toelaat gaan we naar het Museum van Volkscultuur, dat is gevestigd in een oude woning en een interessant inkijkje geeft in de regionale tradities. We besluiten de dag met een bezoek aan een atelier waar we leren hoe traditionele lantaarns te maken, het embleem van de stad.

dag 9, wo 21-08

Lange rit naar Quy Nhon, in de elfde eeuw gesticht door de Cham in een beschutte baai. We bezoeken en route de Chien Dan-torens uit dezelfde periode, gewijd aan drie ten tijde van het Champarijk belangrijke goden: Shiva, Vishnu en Brahma. Ook zien we de uit dezelfde periode stammende Banh It-torens, in de volksmond zo genoemd omdat ze lijken op kleefrijst. Vanaf hier is er een prachtig panorama over het omringende landschap en de zee. Na aankomst in Quy Nhon verkennen we het centrum en ontdekken we nog twee Champatorens, de Thap Doi.

dag 10, do 22-08

We rijden door naar de badplaats Nha Trang, met onderweg een stop bij een van de prachtige zandstanden alhier. Na incheck en lunch bezoeken we de negende-eeuwse Po Nagar Cham-tempeltoren, gewijd aan de godin Yan Po Nagar, beschermster van het land; de grillige, fotogenieke rotsen van Hon Chong; en de levendige Dammarkt uit 1908.

dag 11, vr 23-08

We maken een ontspannen boottocht langs de eilanden voor de kust van Nha Trang. U kunt zwemmen en snorkelen, ervaren hoe het is te varen in een traditionele mandboot, en genieten van een mariene of vegetarische lunch. De rest van de dag en de avond zijn ter vrije besteding. Tijd om te genieten van de faciliteiten van ons hotel en te flaneren langs de strandboulevard.

dag 12, za 24-08

Matineus vertrek naar de luchthaven en vlucht naar Ho Chi Minhstad, het oude Saigon. Vervolgens rijden we door de Mekongdelta, met onderweg een stop voor de lunch. De rest van de dag is ter onstpanning in onze ecolodge in Càn Tho.

dag 13, zo 25-08

Verkenning van de Mekongdelta na een vroeg ontbijt. De Cai Rang is de grootste drijvende markt van het land, met boten volgeladen met groente en fruit. We varen omringd door talrijke sampans tussen de groente- en rijstvelden door en proeven van het tropische fruit in een moestuin. We zijn tegen lunchtijd terug in onze lodge, waar u kunt genieten van een ontspannen middag.

dag 14, ma 26-08

We rijden naar Ho Chi Minhstad. Na de lunch bezichtigen we de Thien Hau-pagode, gewijd aan de beschermgodin van de zeevaarders; het moderne Paleis van de Onafhankelijkheid; en het museum dat is gewijd aan de Vietnamoorlog. Wilt u dit laatste liever overslaan, dan kunt u een wandeling maken door het nabijgelegen Tao Dan-park. We verkennen tot slot de oude koloniale wijk, met het stadhuis, de opera en andere gebouwen in Franse koloniale stijl. Na het afscheidsdiner transfer naar de luchthaven, vanwaar kort voor middernacht onze vlucht naar Amsterdam vertrekt.

dag 15, di 27-08

Vroeg op de middag aankomst in Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Hanoi en van Ho Chi Minhstad naar Amsterdam via Dubai met Emirates. Zowel op de heen- als op de terugreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. De vluchtgegevens zijn:
13-08-2024: Amsterdam - Dubai, 15.20 - 23.59 uur
14-08-2024: Dubai - Hanoi, 03.30 - 13.15 uur
26-08-2024: Ho Chi Minhstad - Dubai, 23.55 - 04.00 uur
27-08-2024: Dubai - Amsterdam, 08.05 - 13.15 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, ook op de lokale vlucht.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Dubai is het twee uur later dan in Nederland en in Vietnam vijf uur later.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

We maken gebruik van een comfortable touringcar met airconditioning. De rit van Hoi An naar Gui Nhon duurt circa 6 uur, met onderweg bezoeken; naar de Mekongdelta is het ongeveer 3 uur rijden. Verder zijn de afstanden niet al te groot. De steden zijn hectisch en de gemiddelde snelheid ligt hier dus laag; daarbuiten is het rustig. Van Ninh Binh terug naar Hué maken we gebruik van de nachttrein met een coupé per twee reizigers. Wenst u een coupé voor alleengebruik, dan kan dat tegen een meerprijs van € 130,- (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Daarnaast maken we diverse boottochtjes om het landschap optimaal te beleven, veelal in traditionele boten.

Hotels

overnachtingsplaatsen: Hanoi (2 nachten) - nachttrein (1 nacht) - Hué (2 nachten) - Hoi An (2 nachten) - Quy Nhon (1 nacht) - Nha Trang (2 nachten) - Can Tho (2 nachten)
We hebben gekozen voor uitstekende hotels en resorts met vier sterren en in Nha Trang een hotel met vijf sterren. Alle hotels beschikken over een zwembad en een (kleine) tuin of zonneterras, en een sauna, spa of welnesscentrum.
De tweepersoonscabines in de nachttrein zijn keurig en voor onze groep gereserveerd. Het sanitair (douches en toiletten) bevindt zich buiten de cabines aan het eind van de wagon.

Maaltijden

Deze reis is op basis van volpension m.u.v. het diner op dag 11. De lunches en diners vinden afwisselend plaats in lokale restaurants en in de hotels. De deelnemers ontvangen dagelijks 2 flesjes water (50 cl); overige dranken zijn voor eigen rekening.
De Vietnamese keuken is sterk beïnvloed door China, zeker in het noorden, maar kent ook invloeden uit bijvoorbeeld de Franse keuken. Het is gebruikelijk verschillende gerechten te serveren. De smaken zijn in de regel subtiel en gelaagd. Rijst of van rijst gemaakte noedels, vellen e.d. vormen vaak de basis, samen met verse groenten en kruiden. Als smaakmaker wordt vaak nuoc mam, een vissaus, gebruikt, en in de zuidelijker delen van het land ook vaak kokosmelk. Naast gerechten met vlees, vis en zeevruchten zijn ook vegetarische gerechten gangbaar.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. We ondernemen her en der een fietstochtje over vlak terrein, en maken enkele boottochten. De fietstocht op dag 6 beslaat 8 à 10 kilometer, maar kan desgewenst worden ingekort of overgeslagen. U moet verder goed in en uit lage boten kunnen stappen. De hotels bieden waarschijnlijk kofferservice, maar indien deze niet beschikbaar is, moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen of rollen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Voor reizigers uit West-Europa worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis-A aangeraden. Er is een gering risico op malaria en andere aan muggenbeten gerelateerde kwalen. U kunt een profylaxe tegen malaria overwegen. Raadpleeg hiervoor uw huisarts of de GGD. Deelnemers ontvangen nadere informatie.

Reisperiode

Augustus valt in de Vietnamese moessonperiode, maar in Midden- en Zuid-Vietnam valt de meeste regen pas vanaf september. In Hanoi en omgeving is meer regen te verwachten, maar de buien zijn meestal van korte duur en het water heeft een aangename temperatuur. Bovendien kan er ook in de drogere maanden in Vietnam altijd een bui vallen. Het voordeel is dat het landschap nu overdadig groen is, en de rijstvelden in volle bloei staan. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 32 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Kleding

Zomerkleding volstaat op de meeste plekken. Voor airconditioned ruimten is het verstandig wat warmers mee te nemen. Deelnemers ontvangen nadere informatie.

Grensdocumenten

Voor Vietnam is een e-visum nodig voor Nederlanders. Uw paspoort dient tenminste tot zes maanden na terugkomst geldig te zijn, dus t/m 27 februari 2025, met minstens twee lege bladzijden naast elkaar.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een paspoort duurt minimaal 5 werkdagen.

Visum

Voor Vietnam kan op eenvoudige wijze via internet een e-visum worden aangevraagd. De kosten hiervoor bedragen momenteel USD 25,- (maart 2024). Labrys Reizen kan desgewenst bij de aanvraag assisteren. Deelnemers ontvangen nadere informatie.

Geld

In Vietnam is de munteenheid de dong (VND). Deze valuta is weinig waard. U kunt op veel plekken ook met dollars betalen. Overal zijn ATM's te vinden. U heeft onderweg geld nodig voor een diner, drankjes bij de maaltijden, en voor persoonlijke uitgaven zoals souvenirs. De prijzen voor consumpties zijn ongeveer van Europees niveau of hoger. Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Vietnam. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

Entrees

De entrees en gidskosten conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 4 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u op labrysreizen.nl/exclusieve-groepsreizen/over-labrys-reizen/duurzaam-reizen.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door prof. dr. Paul van der Velde. Onderweg wordt hij bijgestaan door een lokale, Engelstalige gids.

prof. dr. Paul van der Velde

prof. dr. Paul van der Velde

Hij studeerde Indische talen in Utrecht en is hoogleraar hindoeïsme en boeddhisme aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Regelmatig verschijnen er publicaties over Aziatische godsdiensten en culturen van zijn hand. Hij leidt al jarenlang reizen door het Aziatische cultuurgebied, waaronder diverse malen naar Sri Lanka.

Reisgegevens

15-daagse vliegreis
13 t/m 27 augustus 2024

Reissom

t/m 14 mei 2024: € 4975,-
vanaf 15 mei 2024: € 5175,-
toeslag eenpersoonskamer: € 425,-

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, overnachtingen op basis van volpension m.u.v. 1 diner, 2 flesjes water p.p. per dag, reisleiding, lokale gids, entrees, fooien, investering in CO2-reductie

Exclusief

1 diner, drankjes bij de maaltijden, e-visum à USD 25, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 8 / maximum: 20

Contact Labrys Reizen

drs. Dafne Oosten

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.