Skip to main content
Cultuur en natuur langs de Via Egnatia
Cultuur en natuur langs de Via Egnatia
Cultuur en natuur langs de Via Egnatia

Cultuur en natuur langs de Via Egnatia

 • Griekenland heeft meer te bieden dan alleen Athene en de Peloponnesos. Ook het noorden en westen van het land hebben voor de culturele reiziger en de natuurliefhebber veel te bieden. Thessaloniki kan bogen op een geschiedenis van 2300 jaar. De Romeinen lieten er hun sporen na, aansluitend de Byzantijnen en daarna vijf eeuwen lang de Osmanen. In deze stad waren de Joden meer dan welkom; hier werd Atatürk geboren. We vervolgen onze reis langs de moderne Via Egnatia en bezoeken onder andere Kavala, de indrukwekkende praalgraven in Vergina en de orakelplaats Dodona, gewijd aan oppergod Zeus. Zagoria is een schitterend natuurgebied in het Pindosgebergte met een imposante kloof. De reis wordt afgesloten op het groene eiland Korfoe. Naast alle culturele ingrediënten zijn er kleine wandelingen in de overweldigende natuur en bezoeken aan pittoreske dorpjes. En natuurlijk genieten we van de Griekse keuken!

 • dag 1, di 01-10

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Thessaloniki, de ‘hoofdstad van het noorden’. Onderweg naar het hotel in het centrum van de stad stoppen we voor een bezoek aan het Museum voor Byzantijnse Cultuur. Driemaal overnachten we in Thessaloniki.

  dag 2, wo 02-10

  In de bovenstad geniet u vanaf de stadsmuren van een fraai uitzicht over de stad en de zee. Byzantijnse kerken, zoals de ??sios David, de Hagios Dimitrioskathedraal en de kloosterkerk Hagios Nikolaos Orphanos staan op ons programma. In het Museum Atatürk – het vermoedelijke geboortehuis van Atatürk, waarin tegenwoordig het Turkse Consulaat is gevestigd – komt u in aanraking met de moderne geschiedenis. We bezichtigen de Rotonda, het mausoleum van keizer Galerius, en wandelen verder langs de Triomfboog en de resten van zijn bouwwerken. Via de Witte Toren, het symbool van de stad en het monument van Alexander de Grote komen we in het Archeologisch Museum.

  dag 3, do 03-10

  Rit oostwaarts met een bezoek aan het opgravingsterrein en het museum van Amphipolis. We zien de befaamde Leeuw, verdedigingsmuren, restanten van de antieke brug over de rivier de Strymon en een gymnasium. Het museum bevat een interessante collectie terracotta’s, vloermozaïeken, grafsteles en sieraden. In het oude gedeelte van Kavala staat het Imaret, een prachtig monument uit de laat-Osmaanse periode. In dit historische gebouw, tegenwoordig een luxe hotel, genieten we van een lunch. Aansluitend is er een rondleiding aldaar en in het Museum van Mechmet Ali, de stichter van dit complex. We verlaten Kavala en rijden richting Philippi, de plaats waar de apostel Paulus voor het eerst voet op Europese bodem zette.

  dag 4, vr 04-10

  Busrit westwaarts naar het onderaardse museum van Vergina met o.a. de tumulus waarin Philippos II zou zijn begraven en met schitterende grafvondsten. In het stadje Veroia bezichtiging van het Byzantijns Museum, de oude kathedraal en de synagoge. Wandeling door de wijken Kyriotissa en Barbouta met een korte stop bij de plek waar de apostel Paulus de bewoners heeft toegesproken. We rijden verder naar het westen met een stop in het traditionele bergdorpje Metsovo. Twee overnachtingen in Ioannina.

  dag 5, za 05-10

  Dodona, de orakelplaats van Zeus, staat ’s ochtends op het programma. In het Zagoriagebied komen natuurliefhebbers aan hun trekken! Een Engelstalige gids leidt ons rond door deze prachtige streek. Onderweg stoppen we bij de stenen bruggen bij Kipi en maken we een kleine wandeling naar het verlaten kloostertje Agia Paraskevi bij Monodendri. Daar worden we beloond met een adembenemend uitzicht op de Vikoskloof. Ook verkennen we enkele van de mooie dorpjes in dit berggebied.

  dag 6, zo 06-10

  In Ioannina is er de gelegenheid om het Zilvermuseum in de citadel en het Archeologisch Museum te bezoeken. Boottochtje naar het eilandje in het meer met bezoek aan een paar Byzantijnse kloosters vol kleurrijke fresco's. Ten zuiden van Ioannina, in het dorpje Elliniko, bevindt zich een bijzonder museum voor moderne kunst, het Theodoros Papagiannis Museum. Overnachting in Preveza.

  dag 7, ma 07-10

  Vandaag staan de uitgestrekte opgravingen en het Archeologisch Museum van Nikopolis op het programma. In een oude olijffabriek in het kustplaatje Parga krijgen we een rondleiding. De familie die het fabriekje runt, laat ons hun olijfolie en lekkere gerechten proeven. Aan de westkust ligt de opgraving van het Dodenorakel of Nekromanteion. Hier zou de held Odysseus verschillende schimmen hebben gesproken, onder andere die van zijn moeder. Rit naar de haven van Igoumenitsa, waar we de boot nemen naar het eiland Korfoe. Twee overnachtingen op dit aangename eiland.

  dag 8, di 08-10

  We bezichtigen vandaag Museum Palaiopolis-Mon Repos en het Museum Kapodistrias. Ioannis Kapodistrias was in de negentiende eeuw het eerste staatshoofd van het onafhankelijke Griekenland en is afkomstig van dit eiland. Al wandelend krijgen we een rondleiding door Korfoe-stad. Ook is er wat vrije tijd. We besluiten de reis met het Achilleion, de zomerresidentie van de Oostenrijkse keizerin Sisi.

  dag 9, wo 09-10

  Transfer naar de luchthaven van Korfoe en directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van rechtstreekse lijnvluchten van Amsterdam naar Thessaloniki en van Korfoe naar Amsterdam met Transavia. De vluchtgegevens zijn:
  01-10-2024 Amsterdam - Thessaloniki 09.40 - 13.30 uur
  09-10-2024 Korfoe - Amsterdam 10.45 - 12.45 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 20 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Griekenland is het één uur later dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  De reis door Griekenland wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Op enkele dagen zult u wat langer dan gebruikelijk in de touringcar zitten. Dan is het wel zo dat er onderweg bezienswaardigheden en de nodige tussenstops op het programma staan. Bovendien kunt u genieten van mooie landschappen. Een boottochtje in het meer van Ioannina en een bootovertocht van Igoumenitsa naar Korfoe zijn ook in de reis opgenomen.

  Hotels

  overnachtingsplaatsen: Thessaloniki (3 nachten) - Ioannina (2 nachten) - Preveza
  (1 nacht) - Korfoe (2 nachten)
  Het verblijf gedurende deze reis vindt in de regel plaats in comfortabele viersterrenhotels. In Thessaloniki ligt het hotel in het centrum op loopafstand van veel bezienswaardigheden in de benedenstad. In Ioannina overnachten we in een vijfsterrenhotel en in Preveza in een kleinschalig boutique hotel. Alle kamers zijn uiteraard voorzien van douche of bad en toilet. De hotels buiten Thessaloniki beschikken over een zwembad.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn alle diners en twee lunches inbegrepen bij de reissom. De diners vinden plaats in sfeervolle restaurants met authentiek Griekse en mediterrane gerechten. De lunches vinden plaats in bijzondere locaties: de ene in een historisch monument in Kavala en de andere in een traditioneel olijffabriekje in Parga dat gerund wordt door een familie.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen.
  Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Op deze reis wordt meerdere keren van hotel gewisseld; op die dagen is het overslaan van een programmaonderdeel niet altijd mogelijk.
  Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  Oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Griekenland. De temperatuur is doorgaans aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is dan voorbij. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 23 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Griekenland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.
  In Griekenland hebben personen vanaf 65 jaar recht op korting bij een aantal musea en opgravingen. Labrys Reizen brengt die korting bij boeking aan de betreffende reizigers op de factuur in mindering. De korting bedraagt voor deze reis € 45,- p.p.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-reductie

  Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

 • Griekenland heeft meer te bieden dan alleen Athene en de Peloponnesos. Ook het noorden en westen van het land hebben voor de culturele reiziger en de natuurliefhebber veel te bieden. Thessaloniki kan bogen op een geschiedenis van 2300 jaar. De Romeinen lieten er hun sporen na, aansluitend de Byzantijnen en daarna vijf eeuwen lang de Osmanen. In deze stad waren de Joden meer dan welkom; hier werd Atatürk geboren. We vervolgen onze reis langs de moderne Via Egnatia en bezoeken onder andere Kavala, de indrukwekkende praalgraven in Vergina en de orakelplaats Dodona, gewijd aan oppergod Zeus. Zagoria is een schitterend natuurgebied in het Pindosgebergte met een imposante kloof. De reis wordt afgesloten op het groene eiland Korfoe. Naast alle culturele ingrediënten zijn er kleine wandelingen in de overweldigende natuur en bezoeken aan pittoreske dorpjes. En natuurlijk genieten we van de Griekse keuken!

 • dag 1, di 01-10

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Thessaloniki, de ‘hoofdstad van het noorden’. Onderweg naar het hotel in het centrum van de stad stoppen we voor een bezoek aan het Museum voor Byzantijnse Cultuur. Driemaal overnachten we in Thessaloniki.

  dag 2, wo 02-10

  In de bovenstad geniet u vanaf de stadsmuren van een fraai uitzicht over de stad en de zee. Byzantijnse kerken, zoals de ??sios David, de Hagios Dimitrioskathedraal en de kloosterkerk Hagios Nikolaos Orphanos staan op ons programma. In het Museum Atatürk – het vermoedelijke geboortehuis van Atatürk, waarin tegenwoordig het Turkse Consulaat is gevestigd – komt u in aanraking met de moderne geschiedenis. We bezichtigen de Rotonda, het mausoleum van keizer Galerius, en wandelen verder langs de Triomfboog en de resten van zijn bouwwerken. Via de Witte Toren, het symbool van de stad en het monument van Alexander de Grote komen we in het Archeologisch Museum.

  dag 3, do 03-10

  Rit oostwaarts met een bezoek aan het opgravingsterrein en het museum van Amphipolis. We zien de befaamde Leeuw, verdedigingsmuren, restanten van de antieke brug over de rivier de Strymon en een gymnasium. Het museum bevat een interessante collectie terracotta’s, vloermozaïeken, grafsteles en sieraden. In het oude gedeelte van Kavala staat het Imaret, een prachtig monument uit de laat-Osmaanse periode. In dit historische gebouw, tegenwoordig een luxe hotel, genieten we van een lunch. Aansluitend is er een rondleiding aldaar en in het Museum van Mechmet Ali, de stichter van dit complex. We verlaten Kavala en rijden richting Philippi, de plaats waar de apostel Paulus voor het eerst voet op Europese bodem zette.

  dag 4, vr 04-10

  Busrit westwaarts naar het onderaardse museum van Vergina met o.a. de tumulus waarin Philippos II zou zijn begraven en met schitterende grafvondsten. In het stadje Veroia bezichtiging van het Byzantijns Museum, de oude kathedraal en de synagoge. Wandeling door de wijken Kyriotissa en Barbouta met een korte stop bij de plek waar de apostel Paulus de bewoners heeft toegesproken. We rijden verder naar het westen met een stop in het traditionele bergdorpje Metsovo. Twee overnachtingen in Ioannina.

  dag 5, za 05-10

  Dodona, de orakelplaats van Zeus, staat ’s ochtends op het programma. In het Zagoriagebied komen natuurliefhebbers aan hun trekken! Een Engelstalige gids leidt ons rond door deze prachtige streek. Onderweg stoppen we bij de stenen bruggen bij Kipi en maken we een kleine wandeling naar het verlaten kloostertje Agia Paraskevi bij Monodendri. Daar worden we beloond met een adembenemend uitzicht op de Vikoskloof. Ook verkennen we enkele van de mooie dorpjes in dit berggebied.

  dag 6, zo 06-10

  In Ioannina is er de gelegenheid om het Zilvermuseum in de citadel en het Archeologisch Museum te bezoeken. Boottochtje naar het eilandje in het meer met bezoek aan een paar Byzantijnse kloosters vol kleurrijke fresco's. Ten zuiden van Ioannina, in het dorpje Elliniko, bevindt zich een bijzonder museum voor moderne kunst, het Theodoros Papagiannis Museum. Overnachting in Preveza.

  dag 7, ma 07-10

  Vandaag staan de uitgestrekte opgravingen en het Archeologisch Museum van Nikopolis op het programma. In een oude olijffabriek in het kustplaatje Parga krijgen we een rondleiding. De familie die het fabriekje runt, laat ons hun olijfolie en lekkere gerechten proeven. Aan de westkust ligt de opgraving van het Dodenorakel of Nekromanteion. Hier zou de held Odysseus verschillende schimmen hebben gesproken, onder andere die van zijn moeder. Rit naar de haven van Igoumenitsa, waar we de boot nemen naar het eiland Korfoe. Twee overnachtingen op dit aangename eiland.

  dag 8, di 08-10

  We bezichtigen vandaag Museum Palaiopolis-Mon Repos en het Museum Kapodistrias. Ioannis Kapodistrias was in de negentiende eeuw het eerste staatshoofd van het onafhankelijke Griekenland en is afkomstig van dit eiland. Al wandelend krijgen we een rondleiding door Korfoe-stad. Ook is er wat vrije tijd. We besluiten de reis met het Achilleion, de zomerresidentie van de Oostenrijkse keizerin Sisi.

  dag 9, wo 09-10

  Transfer naar de luchthaven van Korfoe en directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van rechtstreekse lijnvluchten van Amsterdam naar Thessaloniki en van Korfoe naar Amsterdam met Transavia. De vluchtgegevens zijn:
  01-10-2024 Amsterdam - Thessaloniki 09.40 - 13.30 uur
  09-10-2024 Korfoe - Amsterdam 10.45 - 12.45 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 20 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Griekenland is het één uur later dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  De reis door Griekenland wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Op enkele dagen zult u wat langer dan gebruikelijk in de touringcar zitten. Dan is het wel zo dat er onderweg bezienswaardigheden en de nodige tussenstops op het programma staan. Bovendien kunt u genieten van mooie landschappen. Een boottochtje in het meer van Ioannina en een bootovertocht van Igoumenitsa naar Korfoe zijn ook in de reis opgenomen.

  Hotels

  overnachtingsplaatsen: Thessaloniki (3 nachten) - Ioannina (2 nachten) - Preveza
  (1 nacht) - Korfoe (2 nachten)
  Het verblijf gedurende deze reis vindt in de regel plaats in comfortabele viersterrenhotels. In Thessaloniki ligt het hotel in het centrum op loopafstand van veel bezienswaardigheden in de benedenstad. In Ioannina overnachten we in een vijfsterrenhotel en in Preveza in een kleinschalig boutique hotel. Alle kamers zijn uiteraard voorzien van douche of bad en toilet. De hotels buiten Thessaloniki beschikken over een zwembad.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn alle diners en twee lunches inbegrepen bij de reissom. De diners vinden plaats in sfeervolle restaurants met authentiek Griekse en mediterrane gerechten. De lunches vinden plaats in bijzondere locaties: de ene in een historisch monument in Kavala en de andere in een traditioneel olijffabriekje in Parga dat gerund wordt door een familie.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen.
  Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Op deze reis wordt meerdere keren van hotel gewisseld; op die dagen is het overslaan van een programmaonderdeel niet altijd mogelijk.
  Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  Oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Griekenland. De temperatuur is doorgaans aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is dan voorbij. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 23 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Griekenland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.
  In Griekenland hebben personen vanaf 65 jaar recht op korting bij een aantal musea en opgravingen. Labrys Reizen brengt die korting bij boeking aan de betreffende reizigers op de factuur in mindering. De korting bedraagt voor deze reis € 45,- p.p.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-reductie

  Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door drs. Cornelis Jonkman. Tijdens de reis zal er een organisatorische reisbegeleider aanwezig zijn en op enkele plaatsen een lokale gids.

drs. Cornelis Jonkman

drs. Cornelis Jonkman

Classicus die cursussen cultuurgeschiedenis geeft en de liefhebbers meeneemt naar de plekken die bij het verhaal horen. Hij neemt zijn reizigers mee op een lange wandeling door de cultuurgeschiedenis, van de oudheid tot de moderne tijd. Steeds speelt op de achtergrond de vraag: wat hebben achtereenvolgende perioden bijgedragen aan de Europese cultuur? Cornelis Jonkman heeft inmiddels vele reizen geleid naar Rome, Florence en Venetië, maar ook naar Griekenland, Turkije, Iran en Israël en de Palestijnse gebieden.

Reisgegevens

9-daagse vliegreis
1 t/m 9 oktober 2024

Reissom

t/m 25 juni 2024: € 2570
vanaf 26 juni 2024: € 2720
toeslag eenpersoonskamer: € 340

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, boottochten, logies met ontbijt, alle diners, 2 lunches, reisleiding, organisatorische begeleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, CO2-reductie

Exclusief

overige lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

drs. Hans Offereins