Skip to main content
De Veneto van Palladio
De Veneto van Palladio
De Veneto van Palladio

De Veneto van Palladio

 • Een zoektocht naar tijdloze schoonheid

  De Veneto is het achterland van het ooit steenrijke Venetië. Dat is nog altijd te zien aan de vele schitterende villa’s en palazzi. Vele zijn van de hand van de beroemde architect Andrea Palladio, de belangrijkste architect van de renaissance, wiens onvermoeibare zoektocht naar tijdloze schoonheid over de hele wereld navolging vond. In Nederland bijvoorbeeld in het Mauritshuis in Den Haag en het Paleis op de Dam in Amsterdam. Ons vertrekpunt is Vicenza, de Palladiostad bij uitstek, vol mooie stadspaleizen en het fameuze Teatro Olimpico. Buiten de stad ontdekken we de adembenemende Villa Rotonda, meesterwerken van schilder Tiepolo en een rijke verzameling agrarische villa’s met klassieke zuilenfronten, bordessen en rijke fresco’s. In Venetië bezoeken we de prachtige kerken San Giorgio Maggiore en Il Redentore van Palladio. Maar eerst varen we vanaf Padua over de Brenta langs de villa’s waar rijke Venetianen de zomer doorbrachten.

 • dag 1, vr 01-11

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Venetië en transfer naar ons hotel in de campagna van Vicenza, waar we vijf nachten verblijven. Vanavond gezamenlijk diner.

  dag 2, za 02-11

  Hele dag in Vicenza. Na ons bezoek aan het Palladiomuseum in het hart van de stad verkennen we het historisch centrum te voet. Uiteraard staan de gebouwen van Palladio centraal: de Basilica, het Palazzo Chiericati en natuurlijk het Teatro Olimpico, het oudste renaissancetheater, waar de culturele elite klassieke tragedies liet opvoeren. Deze levendige en welvarende provincieplaats heeft veel leuke winkels en fijne restaurants. U kunt op eigen gelegenheid dineren. ‘s Avonds rond negen uur transfer terug naar ons hotel.

  dag 3, zo 03-11

  Dagexcursie in het spoor van Palladio naar agrarische villa’s, verspreid in een cirkel van vijftig kilometer rond Vicenza. Vele zijn prachtig gerestaureerd en hebben nog de originele fresco's; andere zijn half overwoekerd door onkruid, maar soms nog in het bezit van de familie die vijf eeuwen terug het landgoed liet bouwen. Op het programma staan Villa Maser, Villa Emo en de Villa Gazotti Grimani. Deze laatste wordt momenteel gerestaureerd door een nazaat van de oorspronkelijke eigenaar. Gezamenlijke lunch en diner in ons hotel.

  dag 4, ma 04-11

  We beginnen de dag met de Villa Saraceno, die speciaal voor ons een uurtje de poorten opent, en indien mogelijk de nabijgelegen Villa Pojana. De zeer rijke familie Pisani heeft overal in de Veneto villa’s laten bouwen. Twee zeer bijzondere vinden we in Bagnolo di Lonigo: de door Palladio zelf ontworpen Villa Pisani en de Rocca Pisani van Vicenzo Scamozzi, een van zijn leerlingen. Deze laatste is geïnspireerd op de Villa Rotonda en ligt prachtig afgelegen op een heuveltop. Er is vrije tijd voor de lunch in het aardige vestingstadje Montagnana. Gezamenlijk diner in ons hotel.

  dag 5, di 05-11

  ‘s Ochtends staat La Rotonda op het programma, de villa die beschouwd wordt als een hoogtepunt van renaissancearchitectuur en het beste dat Palladio heeft gebouwd. Vandaar is het een korte wandeling naar de Villa Valmarana ai Nani, waar Tiepolo de vertrekken decoreerde. ’s Middags keren we terug naar Vicenza, waar de rest van de dag ter vrije besteding is. U kunt weer op eigen gelegenheid dineren. ’s Avonds rond negen uur transfer terug naar ons hotel.

  dag 6, wo 06-11

  De gigantische villa Pisani in Stra, met 114 kamers, ontworpen naar het voorbeeld van Versailles, vormt het begin van deze bijzondere dag. Na onze gezamenlijke lunch maken we een boottocht over het Brentakanaal: een heerlijke tocht langs de villa’s waar rijke Venetianen de zomer doorbrachten. We passeren meerdere handbediende sluizen en bezoeken de Villa Widmann bij Mira. Ten slotte bezichtigen we een ander hoogtepunt uit Palladio’s oeuvre: Villa Foscari, La Malcontenta. Aansluitend rijden we naar Venetië en varen we per boot via het Canal Grande naar ons hotel. Afscheidsdiner in een aangenaam restaurant.

  dag 7, do 07-11

  In Venetië heeft Palladio twee kerken gebouwd. De San Giorgio Maggiore is uniek gelegen op een eiland tegenover de San Marco. De hoge toren biedt een fantastisch uitzicht. Het klooster van Palladio is perfect gerestaureerd. Op Giudecca ligt Il Redentore, de kerk die de driedeling van een Romeins badhuis heeft. Hier bevinden zich enkele grote doeken van Tintoretto. ‘s Middags transfer per boot naar de luchthaven en directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Venetië v.v. met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  01-11-2024: Amsterdam - Venetië, 09.10 - 10.50 uur
  07-11-2024: Venetië - Amsterdam, 16.55 - 18.55 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Reist u liever met de trein U kunt per trein naar Vicenza reizen en terug vanuit Venetië. Houd er dan rekening mee dat u een dag eerder vertrekt met de nachttrein en ook een dag later weer in Nederland aankomt, met een overstap op de heenweg en twee overstappen op de terugweg. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  Het vervoer ter plaatse wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Op dag 6 maken we een ontspannen boottocht met de Burchiello over het Brentakanaal, waaraan verschillende historische villa’s liggen. In Venetië maken we gebruik van de vaporetto (de lijnboot) en watertaxi. U krijgt hier na aankomst een ov-kaart die 24 uur geldig is. Het vervoer vanaf het hotel naar de luchthaven op de laatste dag zal ook plaatsvinden per boot.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Vicenza (5 nachten) - Venetië (1 nacht)
  Het verblijf gedurende deze reis zal plaatsvinden in twee comfortabele viersterrenhotels. Het eerste is een prachtig in de heuvels buiten Vicenza gelegen landgoed, het tweede ligt in een rustig deel van Venetië, maar dicht bij de bezienswaardigheden en met een goede aansluiting op de vaporetto. Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt. Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

  Maaltijden

  De diners op dagen 1, 3 en 4 vinden plaats in ons hotel. De lunches en het diner op dag 6 vinden plaats in lokale restaurants. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan. Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Heeft u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven. 

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Het kraanwater in Italië is licht gechloreerd en kan veilig worden gedronken. Bij twijfel kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  Begin november leent zich uitstekend voor een cultuurreis door Noord-Italië. Het is doorgaans een stuk rustiger, maar de temperatuur is aan het begin van de maand vaak nog aangenaam, met een gemiddelde maximumtemperatuur van 15 à 17 ºC. ’s Avonds kan het behoorlijk afkoelen en ook op het water kan het wat frisser zijn. Een regenbui valt in dit seizoen niet uit te sluiten (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen en gidskosten conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-reductie

  Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u op labrysreizen.nl/exclusieve-groepsreizen/over-labrys-reizen/duurzaam-reizen.

 • Een zoektocht naar tijdloze schoonheid

  De Veneto is het achterland van het ooit steenrijke Venetië. Dat is nog altijd te zien aan de vele schitterende villa’s en palazzi. Vele zijn van de hand van de beroemde architect Andrea Palladio, de belangrijkste architect van de renaissance, wiens onvermoeibare zoektocht naar tijdloze schoonheid over de hele wereld navolging vond. In Nederland bijvoorbeeld in het Mauritshuis in Den Haag en het Paleis op de Dam in Amsterdam. Ons vertrekpunt is Vicenza, de Palladiostad bij uitstek, vol mooie stadspaleizen en het fameuze Teatro Olimpico. Buiten de stad ontdekken we de adembenemende Villa Rotonda, meesterwerken van schilder Tiepolo en een rijke verzameling agrarische villa’s met klassieke zuilenfronten, bordessen en rijke fresco’s. In Venetië bezoeken we de prachtige kerken San Giorgio Maggiore en Il Redentore van Palladio. Maar eerst varen we vanaf Padua over de Brenta langs de villa’s waar rijke Venetianen de zomer doorbrachten.

 • dag 1, vr 01-11

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Venetië en transfer naar ons hotel in de campagna van Vicenza, waar we vijf nachten verblijven. Vanavond gezamenlijk diner.

  dag 2, za 02-11

  Hele dag in Vicenza. Na ons bezoek aan het Palladiomuseum in het hart van de stad verkennen we het historisch centrum te voet. Uiteraard staan de gebouwen van Palladio centraal: de Basilica, het Palazzo Chiericati en natuurlijk het Teatro Olimpico, het oudste renaissancetheater, waar de culturele elite klassieke tragedies liet opvoeren. Deze levendige en welvarende provincieplaats heeft veel leuke winkels en fijne restaurants. U kunt op eigen gelegenheid dineren. ‘s Avonds rond negen uur transfer terug naar ons hotel.

  dag 3, zo 03-11

  Dagexcursie in het spoor van Palladio naar agrarische villa’s, verspreid in een cirkel van vijftig kilometer rond Vicenza. Vele zijn prachtig gerestaureerd en hebben nog de originele fresco's; andere zijn half overwoekerd door onkruid, maar soms nog in het bezit van de familie die vijf eeuwen terug het landgoed liet bouwen. Op het programma staan Villa Maser, Villa Emo en de Villa Gazotti Grimani. Deze laatste wordt momenteel gerestaureerd door een nazaat van de oorspronkelijke eigenaar. Gezamenlijke lunch en diner in ons hotel.

  dag 4, ma 04-11

  We beginnen de dag met de Villa Saraceno, die speciaal voor ons een uurtje de poorten opent, en indien mogelijk de nabijgelegen Villa Pojana. De zeer rijke familie Pisani heeft overal in de Veneto villa’s laten bouwen. Twee zeer bijzondere vinden we in Bagnolo di Lonigo: de door Palladio zelf ontworpen Villa Pisani en de Rocca Pisani van Vicenzo Scamozzi, een van zijn leerlingen. Deze laatste is geïnspireerd op de Villa Rotonda en ligt prachtig afgelegen op een heuveltop. Er is vrije tijd voor de lunch in het aardige vestingstadje Montagnana. Gezamenlijk diner in ons hotel.

  dag 5, di 05-11

  ‘s Ochtends staat La Rotonda op het programma, de villa die beschouwd wordt als een hoogtepunt van renaissancearchitectuur en het beste dat Palladio heeft gebouwd. Vandaar is het een korte wandeling naar de Villa Valmarana ai Nani, waar Tiepolo de vertrekken decoreerde. ’s Middags keren we terug naar Vicenza, waar de rest van de dag ter vrije besteding is. U kunt weer op eigen gelegenheid dineren. ’s Avonds rond negen uur transfer terug naar ons hotel.

  dag 6, wo 06-11

  De gigantische villa Pisani in Stra, met 114 kamers, ontworpen naar het voorbeeld van Versailles, vormt het begin van deze bijzondere dag. Na onze gezamenlijke lunch maken we een boottocht over het Brentakanaal: een heerlijke tocht langs de villa’s waar rijke Venetianen de zomer doorbrachten. We passeren meerdere handbediende sluizen en bezoeken de Villa Widmann bij Mira. Ten slotte bezichtigen we een ander hoogtepunt uit Palladio’s oeuvre: Villa Foscari, La Malcontenta. Aansluitend rijden we naar Venetië en varen we per boot via het Canal Grande naar ons hotel. Afscheidsdiner in een aangenaam restaurant.

  dag 7, do 07-11

  In Venetië heeft Palladio twee kerken gebouwd. De San Giorgio Maggiore is uniek gelegen op een eiland tegenover de San Marco. De hoge toren biedt een fantastisch uitzicht. Het klooster van Palladio is perfect gerestaureerd. Op Giudecca ligt Il Redentore, de kerk die de driedeling van een Romeins badhuis heeft. Hier bevinden zich enkele grote doeken van Tintoretto. ‘s Middags transfer per boot naar de luchthaven en directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Venetië v.v. met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  01-11-2024: Amsterdam - Venetië, 09.10 - 10.50 uur
  07-11-2024: Venetië - Amsterdam, 16.55 - 18.55 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Reist u liever met de trein U kunt per trein naar Vicenza reizen en terug vanuit Venetië. Houd er dan rekening mee dat u een dag eerder vertrekt met de nachttrein en ook een dag later weer in Nederland aankomt, met een overstap op de heenweg en twee overstappen op de terugweg. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  Het vervoer ter plaatse wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Op dag 6 maken we een ontspannen boottocht met de Burchiello over het Brentakanaal, waaraan verschillende historische villa’s liggen. In Venetië maken we gebruik van de vaporetto (de lijnboot) en watertaxi. U krijgt hier na aankomst een ov-kaart die 24 uur geldig is. Het vervoer vanaf het hotel naar de luchthaven op de laatste dag zal ook plaatsvinden per boot.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Vicenza (5 nachten) - Venetië (1 nacht)
  Het verblijf gedurende deze reis zal plaatsvinden in twee comfortabele viersterrenhotels. Het eerste is een prachtig in de heuvels buiten Vicenza gelegen landgoed, het tweede ligt in een rustig deel van Venetië, maar dicht bij de bezienswaardigheden en met een goede aansluiting op de vaporetto. Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt. Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

  Maaltijden

  De diners op dagen 1, 3 en 4 vinden plaats in ons hotel. De lunches en het diner op dag 6 vinden plaats in lokale restaurants. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan. Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Heeft u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven. 

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Het kraanwater in Italië is licht gechloreerd en kan veilig worden gedronken. Bij twijfel kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  Begin november leent zich uitstekend voor een cultuurreis door Noord-Italië. Het is doorgaans een stuk rustiger, maar de temperatuur is aan het begin van de maand vaak nog aangenaam, met een gemiddelde maximumtemperatuur van 15 à 17 ºC. ’s Avonds kan het behoorlijk afkoelen en ook op het water kan het wat frisser zijn. Een regenbui valt in dit seizoen niet uit te sluiten (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen en gidskosten conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-reductie

  Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u op labrysreizen.nl/exclusieve-groepsreizen/over-labrys-reizen/duurzaam-reizen.

Reisleiding

De reis staat onder leiding van Bob Witman. Gedurende de reis wordt hij bijgestaan door een organisatorisch begeleid(st)er. Op sommige plekken wordt de rondleiding verzorgd door een lokale, Engelstalige gids.

Bob Witman

Bob Witman

Hij schrijft voor de Volkskrant en was jarenlang chef van de kunstredactie en lid van de hoofdredactie. Hij publiceert sinds 1998 over architectuur en design in de Volkskrant en vakbladen. Zijn interessegebied richt zich op kantelmomenten in de architectuurgeschiedenis, zoals de renaissancearchitectuur in Italië in de zestiende eeuw en de opkomst van het modernisme in Europa in de twintigste eeuw. Hij is verbonden aan het platform What Design Can Do, dat zich bezig houdt met de maatschappelijk impact van design, en geeft les aan de kunstacademie in Utrecht.

Reisgegevens

7-daagse vliegreis
1 t/m 7 november 2024
NB Op verzoek te boeken als treinreis. Zie onder ‘Vervoer’.

Reissom

t/m 8 juli 2024: € 2975,- p.p.
vanaf 9 juli 2024: € 3125,- p.p.
toeslag eenpersoonskamer: € 340,- p.p
NB Indien u indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, wordt de toeslag eenpersoonskamer niet nagefactureerd, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 2 lunches, 4 diners, reisleiding, organisatorische begeleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, investering in CO2-reductie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Reisleiding

Bob Witman

Contact Labrys Reizen

Jedidjah Arentsen MA

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.