Skip to main content
Rome i.s.m. Vrije Academie
Rome i.s.m. Vrije Academie
Rome i.s.m. Vrije Academie

Rome i.s.m. Vrije Academie

Tijdens deze reis naar Rome en omgeving richten we ons voornamelijk op de de rijkdom van adellijke families als Doria Pamphilj en Colonna. We bewonderen de rijke kunstpaleizen in de stadspaleizen die nog steeds privébezit zijn. We hebben ook aandacht voor echo’s uit de keizertijd, die zich zowel manifesteren in grotesk beschilderde zalen als in de classicistisch-fascistische stijl ten tijde van Mussolini. In het Palazzo Barberini en de Galleria Nazionale de’Arte Moderna ontdekken we kunst uit beide perioden, van barok tot novecentismo en futurisme, van Caravaggio en Bernini tot Boldini en Balla. We maken een excursie naar de Castelli Romani, een verzameling stadjes ten zuidoosten van Rome, met namen als Frascati, Castel Gandolfo en Ariccia. Hier ontdekken we het palazzo van onder anderen de Aldobrandini en de Chigi, en het luxueuze zomerverblijf van de pausen, met een adembenemend uitzicht op het kratermeer van Albano.

dag 1, vr 29-11

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Rome en transfer naar de Galleria Nazionale de’Arte Moderna. We zien daar de rijke collectie moderne kunstwerken van het novecentismo en het futurisme, uitdrukkingen van de vroege twintigste-eeuwse Italiaanse kunst. Aansluitend rijden we door naar ons hotel. Welkomstdiner in een lokale trattoria.

dag 2, za 30-11

Vanochtend bezichtigen we het Palazzo Colonna en zijn kunstcollectie in de overdadige galerijen met onder meer het bijzondere portret door Pisanello van de Colonna-paus Martinus V. Beroemd is de Mangiafagioli door Annibale Carracci, de zaal met Caspar van Wittels en de collectie schilderijen van Bronzino. In de traptreden zit nog de kanonskogel die in 1849 door de Franse troepen vanaf de Gianicolo door Franse troepen werd afgevuurd. We wandelen naar het Pantheon, waar u kunt lunchen in een van de vele restaurantjes in de omliggende straatjes en pleintjes. Vanmiddag bezoeken we indien mogelijk de Domus Aurea, de inspiratiebron voor de barokke grotesken. Tijdens de rondleiding herleven we door middel van virtual reality op bijzondere wijze de grandeur van dit immense paleis.

dag 3, zo 01-12

’s Ochtends bekijken we de door Bernini ontworpen tuinen en het pauselijk paleis te Castel Gandolfo. We lunchen gezamenlijk, alvorens in het nabijgelegen Ariccia het Palazzo Chigi te bezichtigen met historische zalen, waaronder de zaal waar de beroemde balscène uit Visconti’s film ‘Il Gattopardo’ werd opgenomen. Het voorplein van het palazzo is ontworpen door Bernini als proef voor het Sint-Pietersplein in Rome.

dag 4, ma 02-12

We gaan naar een bijzondere wijk ten zuiden van Rome: EUR. Begonnen onder Mussolini voor de Wereldtentoonstelling van 1942 (Esposizione Universale di Roma, ofwel E42) moest hier het moderne Italië door de bekendste architecten van het modernisme worden gepresenteerd, met brede wegen en moderne materialen. We vinden er echter ook verwijzingen naar de grootsheid van de antieke keizertijd. De Porta Imperiale bijvoorbeeld werd gebaseerd op het forum van keizer Trajanus. De middag is ter vrije besteding totdat het tijd is voor een introductie op het huidige Italië door Andrea Vreede. Hoe gaat het in politiek, economisch en maatschappelijk opzicht? Zijn de veranderingen in het Vaticaan met het aantreden van paus Franciscus in 2013 van invloed op het land? En hoe gaat het met de stad Rome?

dag 5, di 03-12

’s Ochtends staat het Palazzo Barberini met zijn schitterende verzameling schilderijen uit de zestiende en de zeventiende eeuw op het programma. Ook het gebouw zelf is ons bezoek waard, deels naar het ontwerp van Bernini en Borromini, en met prachtige plafondschilderingen. Een wandeling voert ons langs Borromini’s San Carlo alle Quattro Fontane, met zijn welvende voorgevel en prachtige ovalen casettenplafond, naar de Sant’Andrea al Quirinale, door Bernini beschouwd als een van zijn meest perfecte ontwerpen. U kunt een muntje gooien in de beroemde Trevifontein, lunchen in een van de restaurantjes daar in de buurt, en wat flaneren langs de Via del Corso. Vanmiddag bezichtigen we aldaar het Palazzo Doria Pamphilj, met Velázquez’ meesterwerk uit 1650: het portret van paus Innocentius X. Het palazzo is nog steeds in handen van de familie.

dag 6, wo 04-12

We steken de Tiber over richting Trastevere, waar de Villa Farnesina met zijn sierlijke mythologische schilderingen van de hand van Raphaël en anderen onze reis op waardige wijze afsluit. Aansluitend is er vrije tijd tot het vertrek naar de luchthaven. In de namiddag directe lijnvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Rome en vice versa met KLM. De vluchtgegevens zijn:
29-11-2024: Amsterdam - Rome, 09.40 - 11.55 uur
04-12-2024: Rome - Amsterdam, 17.15 - 19.50 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
NB 2 Reist u liever met de trein? U kunt reizen van Amsterdam naar Rome met minstens 2 overstappen, inclusief traject per nachttrein. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

Vervoer ter plaatse

Voor de transfers en de dagexcursie maken we gebruik van een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. In Rome gebruiken we af en toe het openbaar vervoer; verder doen we alles te voet.

Hotel

U verblijft in een zeer centraal gelegen driesterrenhotel. Vanuit het hotel kunnen nagenoeg alle bezienswaardigheden te voet bezocht worden. Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

Maaltijden

Op deze reis zijn 1 lunch en 1 diner inbegrepen bij de reissom. Deze vinden plaats in lokale restaurants. De lunches en overige diners zijn op eigen gelegenheid. Daarvoor wordt voldoende tijd ingeruimd.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding of gids spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset.
Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Heeft u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

In de regel kan het water uit de kraan gedronken worden. Men wordt er niet ziek van, maar het is niet overal even lekker vanwege de toevoeging van een behoorlijke hoeveelheid chloor. Het beste kunt u plastic flessen water, acqua naturale, kopen. In grote steden als Bologna ziet u vaak fonteintjes op straat, soms met het opschrift acqua potabile (= drinkbaar water). Zo’n fonteintje heet fontanelle. We raden aan om een hervulbaar flesje mee te nemen, zodat u dit bij een fontanelle kunt bijvullen en er niet steeds plastic flesjes water gekocht hoeven te worden.
Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Reisperiode

Eind november, begin december kan de temperatuur in Rome nog zacht zijn, maar regen is niet uit te sluiten. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 17 ºC. Er kan een bui vallen. Een groot voordeel van reizen in november is dat het in Rome relatief rustig is.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt hier.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Tijdens deze reis naar Rome en omgeving richten we ons voornamelijk op de de rijkdom van adellijke families als Doria Pamphilj en Colonna. We bewonderen de rijke kunstpaleizen in de stadspaleizen die nog steeds privébezit zijn. We hebben ook aandacht voor echo’s uit de keizertijd, die zich zowel manifesteren in grotesk beschilderde zalen als in de classicistisch-fascistische stijl ten tijde van Mussolini. In het Palazzo Barberini en de Galleria Nazionale de’Arte Moderna ontdekken we kunst uit beide perioden, van barok tot novecentismo en futurisme, van Caravaggio en Bernini tot Boldini en Balla. We maken een excursie naar de Castelli Romani, een verzameling stadjes ten zuidoosten van Rome, met namen als Frascati, Castel Gandolfo en Ariccia. Hier ontdekken we het palazzo van onder anderen de Aldobrandini en de Chigi, en het luxueuze zomerverblijf van de pausen, met een adembenemend uitzicht op het kratermeer van Albano.

dag 1, vr 29-11

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Rome en transfer naar de Galleria Nazionale de’Arte Moderna. We zien daar de rijke collectie moderne kunstwerken van het novecentismo en het futurisme, uitdrukkingen van de vroege twintigste-eeuwse Italiaanse kunst. Aansluitend rijden we door naar ons hotel. Welkomstdiner in een lokale trattoria.

dag 2, za 30-11

Vanochtend bezichtigen we het Palazzo Colonna en zijn kunstcollectie in de overdadige galerijen met onder meer het bijzondere portret door Pisanello van de Colonna-paus Martinus V. Beroemd is de Mangiafagioli door Annibale Carracci, de zaal met Caspar van Wittels en de collectie schilderijen van Bronzino. In de traptreden zit nog de kanonskogel die in 1849 door de Franse troepen vanaf de Gianicolo door Franse troepen werd afgevuurd. We wandelen naar het Pantheon, waar u kunt lunchen in een van de vele restaurantjes in de omliggende straatjes en pleintjes. Vanmiddag bezoeken we indien mogelijk de Domus Aurea, de inspiratiebron voor de barokke grotesken. Tijdens de rondleiding herleven we door middel van virtual reality op bijzondere wijze de grandeur van dit immense paleis.

dag 3, zo 01-12

’s Ochtends bekijken we de door Bernini ontworpen tuinen en het pauselijk paleis te Castel Gandolfo. We lunchen gezamenlijk, alvorens in het nabijgelegen Ariccia het Palazzo Chigi te bezichtigen met historische zalen, waaronder de zaal waar de beroemde balscène uit Visconti’s film ‘Il Gattopardo’ werd opgenomen. Het voorplein van het palazzo is ontworpen door Bernini als proef voor het Sint-Pietersplein in Rome.

dag 4, ma 02-12

We gaan naar een bijzondere wijk ten zuiden van Rome: EUR. Begonnen onder Mussolini voor de Wereldtentoonstelling van 1942 (Esposizione Universale di Roma, ofwel E42) moest hier het moderne Italië door de bekendste architecten van het modernisme worden gepresenteerd, met brede wegen en moderne materialen. We vinden er echter ook verwijzingen naar de grootsheid van de antieke keizertijd. De Porta Imperiale bijvoorbeeld werd gebaseerd op het forum van keizer Trajanus. De middag is ter vrije besteding totdat het tijd is voor een introductie op het huidige Italië door Andrea Vreede. Hoe gaat het in politiek, economisch en maatschappelijk opzicht? Zijn de veranderingen in het Vaticaan met het aantreden van paus Franciscus in 2013 van invloed op het land? En hoe gaat het met de stad Rome?

dag 5, di 03-12

’s Ochtends staat het Palazzo Barberini met zijn schitterende verzameling schilderijen uit de zestiende en de zeventiende eeuw op het programma. Ook het gebouw zelf is ons bezoek waard, deels naar het ontwerp van Bernini en Borromini, en met prachtige plafondschilderingen. Een wandeling voert ons langs Borromini’s San Carlo alle Quattro Fontane, met zijn welvende voorgevel en prachtige ovalen casettenplafond, naar de Sant’Andrea al Quirinale, door Bernini beschouwd als een van zijn meest perfecte ontwerpen. U kunt een muntje gooien in de beroemde Trevifontein, lunchen in een van de restaurantjes daar in de buurt, en wat flaneren langs de Via del Corso. Vanmiddag bezichtigen we aldaar het Palazzo Doria Pamphilj, met Velázquez’ meesterwerk uit 1650: het portret van paus Innocentius X. Het palazzo is nog steeds in handen van de familie.

dag 6, wo 04-12

We steken de Tiber over richting Trastevere, waar de Villa Farnesina met zijn sierlijke mythologische schilderingen van de hand van Raphaël en anderen onze reis op waardige wijze afsluit. Aansluitend is er vrije tijd tot het vertrek naar de luchthaven. In de namiddag directe lijnvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Rome en vice versa met KLM. De vluchtgegevens zijn:
29-11-2024: Amsterdam - Rome, 09.40 - 11.55 uur
04-12-2024: Rome - Amsterdam, 17.15 - 19.50 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
NB 2 Reist u liever met de trein? U kunt reizen van Amsterdam naar Rome met minstens 2 overstappen, inclusief traject per nachttrein. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

Vervoer ter plaatse

Voor de transfers en de dagexcursie maken we gebruik van een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. In Rome gebruiken we af en toe het openbaar vervoer; verder doen we alles te voet.

Hotel

U verblijft in een zeer centraal gelegen driesterrenhotel. Vanuit het hotel kunnen nagenoeg alle bezienswaardigheden te voet bezocht worden. Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

Maaltijden

Op deze reis zijn 1 lunch en 1 diner inbegrepen bij de reissom. Deze vinden plaats in lokale restaurants. De lunches en overige diners zijn op eigen gelegenheid. Daarvoor wordt voldoende tijd ingeruimd.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding of gids spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset.
Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Heeft u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

In de regel kan het water uit de kraan gedronken worden. Men wordt er niet ziek van, maar het is niet overal even lekker vanwege de toevoeging van een behoorlijke hoeveelheid chloor. Het beste kunt u plastic flessen water, acqua naturale, kopen. In grote steden als Bologna ziet u vaak fonteintjes op straat, soms met het opschrift acqua potabile (= drinkbaar water). Zo’n fonteintje heet fontanelle. We raden aan om een hervulbaar flesje mee te nemen, zodat u dit bij een fontanelle kunt bijvullen en er niet steeds plastic flesjes water gekocht hoeven te worden.
Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Reisperiode

Eind november, begin december kan de temperatuur in Rome nog zacht zijn, maar regen is niet uit te sluiten. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 17 ºC. Er kan een bui vallen. Een groot voordeel van reizen in november is dat het in Rome relatief rustig is.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt hier.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door kunsthistoricus drs. Robert-Jan Muller. Waar nodig wordt hij bijgestaan door een lokale, Engelstalige gids.
Tijdens de reis verzorgt Andrea Vreede een lezing. Zij is freelancejournalist, tolk-vertaalster en archeoloog. Auteur van De magie van Rome - Wandelingen door de eeuwen heen. Ze werkte jarenlang als correspondent voor het NOS Journaal, wat haar heeft gemaakt tot een ware Italië-deskundige. Met haar rondleidingen door Rome bewandelt ze geen gebaande paden, maar werpt ze een persoonlijke blik op Italië’s heden en verleden.

drs. Robert-Jan Muller

drs. Robert-Jan Muller

Kunsthistoricus. Publiceert over moderne en hedendaagse kunst in onder meer Museumtijdschrift, maakt documentaires en schreef een monografie over kunstschilder Erik Andriesse. Jarenlang was hij voorzitter van AICA NL, de Internationale Vereniging van Kunstcritici, waarvoor hij zich nog steeds internationaal inzet. Hij werkte als adviseur kunst en vormgeving, onder meer voor KPN. Leidde al vele kunstreizen.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur, en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding.
De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- dan wel exclusief is.

Vrije Academie

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

Reisgegevens

6-daagse vliegreis
29 november t/m 4 december 2024
NB Op verzoek te boeken als treinreis. Zie onder ‘Vervoer’.

Reissom

t/m 3 september 2024: € 1975,-
vanaf 4 september 2024: € 2075,-
toeslag eenpersoonskamer: € 300,-
NB Indien u indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, wordt de toeslag eenpersoonskamer niet nagefactureerd, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 1 lunch, 1 diner, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, lezing door Andrea Vreede, entrees, fooien, investering in CO2-reductie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

drs. Dafne Oosten

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.