Skip to main content
Kunstreis Parijs i.s.m. Vrije Academie
Kunstreis Parijs i.s.m. Vrije Academie
Kunstreis Parijs i.s.m. Vrije Academie

Kunstreis Parijs i.s.m. Vrije Academie

Deze reis is volgeboekt. Indien gewenst kunnen wij op de wachtlijst plaatsen.

Vrijwel iedereen is er wel eens geweest, maar bijna niemand kent Parijs van haver tot gort. De Lichtstad is groot, groots en nooit af. Je raakt er dus nooit uitgekeken, zeker als je de historische gelaagdheid probeert te doorgronden. De stad was dikwijls het onbetwiste centrum van de Franse kunst. De gotiek en de hofstijl van de Zonnekoning zagen het licht in Parijs zelf, evenals tal van ‘-ismes’ uit de tweede helft van de negentiende en de eerste helft van de twintigste eeuw.
Tijdens onze ontdekkingstocht verkennen we de abdij, nu ook kathedraal, van Saint-Denis en de Sainte-Chapelle. We gaan vanzelfsprekend naar het Louvre, mede voor de strenge stijl van Lodewijk XIV. Maar we bezoeken ook enkele kleinere pareltjes die ons een inkijkje geven in de artistieke ontwikkelingen door de eeuwen heen, zoals het Musée Marmottan en het Musée Zadkine. We belichten beeldbepalende monumenten als de Eiffeltoren vanuit een verfrissende invalshoek en leren aan de hand van minder bekende architectonische projecten, zoals de internationale studentenstad, veel over de plaats van Parijs op de wereldkaart. Een heerlijke ontdekkingstocht door de Parijse kunstgeschiedenis!

dag 1, zo 27-10

We vertrekken ‘s ochtends vanaf Amsterdam Centraal naar Parijs Gare du Nord per snelle Thalys. Na aankomst transfer naar Trocadéro, voor een bezoek aan de Cité de l'Architecture en een blik op de altijd weer indrukwekkende Eiffeltoren. Vervolgens brengt de bus ons naar het centraal gelegen hotel. Er is wat vrije tijd om in te checken voordat we te voet naar het nabijgelegen restaurant gaan voor het diner.

dag 2, ma 28-10

De dag begint in het Louvre, gehuisvest in het oude Koninklijk Paleis. Het herbergt sinds 1793 de nationale kunstcollectie en is daarmee een van de oudste musea ter wereld. De rondleiding beperkt zich tot enkele afdelingen. U kunt het museum verder op eigen gelegenheid verkennen. De reisleiding doet graag suggesties. Na de lunch volgt een rondleiding in de Fondation Custodia, in 1947 gesticht door de Nederlandse kunsthistoricus en verzamelaar Frits Lugt en zijn echtgenote. Zowel het achttiende-eeuwse herenhuis als de collectie antieke tekeningen, prenten en brieven zijn ons bezoek meer dan waard.

dag 3, di 29-10

Na een verkenning van het heropende Musée du Moyen Age wandelen we naar de rayonnant gotische Sainte-Chapelle op het Île de la Cité. Ze is gebouwd als een kleurrijke schatkist voor de koninklijke reliekverzameling. Het effect van de glas-in-loodramen is adembenemend. We besluiten de dag in de voormalige koninklijke grafkerk, de Saint-Denis. Het is de eerste kerk die in gotische stijl werd gebouwd, naar de ideeën van abt Suger over verticaliteit en hemelse lichtinval.

dag 4, wo 30-10

De Orangerie heeft een fraaie collectie uit de late negentiende en de vroege twintigste eeuw. Hier bevindt zich onder meer de serie Waterlelies van Claude Monet, geschilderd in Giverny. Licht, de breking van het licht, en kleur spelen een grote rol in deze werken. Na een wandeling door de Tuileries verkennen we het overzichtelijke Musée Marmottan Monet. Het sleutelstuk uit 1873 van Monet waaraan de naam impressionisme ontleend is op reis, maar we zien veel andere schilderijen van Monet en Morisot. Tot slot brengen we een bezoek aan het Musée Carnavalet bij Place des Vosges, waar we al dwalend door de zalen van een typisch Parijs hôtel meer leren over de geschiedenis van deze boeiende stad.

dag 5, do 31-10

We bezoeken het woonhuis en de ateliers in Montparnasse, waar de beeldhouwer Ossip Zadkine woonde en werkte vanaf 1928 tot aan zijn dood in 1967. Aansluitend maken we een wandeling door Jardin du Luxembourg. Het karakteristieke Centre Pompidou van Renzo Piano, waarbij het functionele tot vorm is verheven, is sinds de opening in 1977 een van de toonaangevende centra voor moderne kunst in Parijs. Het zal binnenkort sluiten voor een grondige renovatie; mogelijk zijn sommige ruimtes al dicht. Uiteraard bezichtigen we ook de gereconstrueerde ateliers van Constantin Brancusi, die een geweldige inzage geven in zijn werkwijze en zijn oeuvre. We besluiten de dag met een rondleiding door de Cité Universitaire. Deze internationale studentencampus is een toonbeeld van moderne architectuur, met gebouwen van onder anderen Le Corbusier en Dudok. ‘s Avonds gezamenlijk afscheidsdiner.

dag 6, vr 01-11

We besluiten ons verblijf in Parijs met een bezoek aan de Fondation Louis Vuitton, indien er een interessante tentoonstelling is. Anders maken we nog een laatste ochtendwandeling met een bezoek aan de Saint-Étienne-du-Mont, waar de relieken van de Parijse beschermheilige Geneviève werden bewaard totdat ze tijdens de Franse Revolutie in het riool werden gekieperd. Vrije tijd tot het vertrek van onze transfer naar het Gare du Nord, vanwaar onze directe trein vertrekt. Aankomst in Amsterdam in de vroege avond.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van een comfortabele treinreis van Amsterdam Centraal naar Parijs Gare du Nord. Dit is een rechtstreekse verbinding. De treintijden zijn (onder voorbehoud van wijzigingen):
27-10-2024: Amsterdam Centraal - Parijs Gare du Nord, 10.15 - 13.38 uur
01-11-2024: Parijs Gare du Nord - Amsterdam Centraal, 17.25 - 20.44 uur
NB 1 U kunt ook opstappen (en op de terugreis uitstappen) op Schiphol, in Rotterdam of in Antwerpen. U ontvangt dan echter geen restitutie voor het niet gebruikte deel van het traject.
NB 2 We hebben treintickets gereserveerd in de tweede klasse. Tickets in de eerste klasse zijn niet meer beschikbaar.

Vervoer ter plaatse

Voor de transfer van Gare du Nord naar het hotel v.v. maken we gebruik van een eigen touringcar. Op de heenweg maken we een tussenstop bij het Trocadéro met de Cité de l'Architecture. Verder maken we gebruik van het openbaar vervoer. De ov-kaart is inbegrepen bij de reissom. Om een goede indruk te krijgen van Parijs, zullen we ook veel te voet bezichtigen.

Hotels

We verblijven tijdens de hele reis in een goed, praktisch gelegen driesterrenhotel. Hotelkamers zijn in Parijs in de regel niet al te groot, maar ze zijn comfortabel en stijlvol ingericht. Uiteraard zijn alle kamers voorzien van eigen sanitaire voorzieningen.

Maaltijden

We dineren op dagen 1 en 5 gezamenlijk in een lokaal restaurant. Op de overige dagen zijn de diners op eigen gelegenheid. Ook de lunches zijn op eigen gelegenheid. Denk op dag 1 aan een lunchpakket voor in de trein, want we gaan direct na aankomst naar een museum en pas daarna naar het hotel.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider of gids spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Hebt u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizig(st)ers vervelend is.
Tijdens ons verblijf maken we meermaals gebruik van het openbaar vervoer. Niet alle haltes beschikken over een lift, soms zijn er veel trappen. Verder doen we veel te voet. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft.
In sommige kamers bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel of als er bij een kraan een bordje met het opschrift Eau non potable (’Geen drinkwater’) is aangebracht, kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Reisperiode

De tweede helft van oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis naar Parijs. De temperatuur is doorgaans nog aangenaam. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 16 ˚C. Uiteraard kan de temperatuur hoger of lager uitvallen afhankelijk van de dan heersende weersomstandigheden. Er kan af en toe een bui vallen.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

Geld

Frankrijk maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Deze reis is volgeboekt. Indien gewenst kunnen wij op de wachtlijst plaatsen.

Vrijwel iedereen is er wel eens geweest, maar bijna niemand kent Parijs van haver tot gort. De Lichtstad is groot, groots en nooit af. Je raakt er dus nooit uitgekeken, zeker als je de historische gelaagdheid probeert te doorgronden. De stad was dikwijls het onbetwiste centrum van de Franse kunst. De gotiek en de hofstijl van de Zonnekoning zagen het licht in Parijs zelf, evenals tal van ‘-ismes’ uit de tweede helft van de negentiende en de eerste helft van de twintigste eeuw.
Tijdens onze ontdekkingstocht verkennen we de abdij, nu ook kathedraal, van Saint-Denis en de Sainte-Chapelle. We gaan vanzelfsprekend naar het Louvre, mede voor de strenge stijl van Lodewijk XIV. Maar we bezoeken ook enkele kleinere pareltjes die ons een inkijkje geven in de artistieke ontwikkelingen door de eeuwen heen, zoals het Musée Marmottan en het Musée Zadkine. We belichten beeldbepalende monumenten als de Eiffeltoren vanuit een verfrissende invalshoek en leren aan de hand van minder bekende architectonische projecten, zoals de internationale studentenstad, veel over de plaats van Parijs op de wereldkaart. Een heerlijke ontdekkingstocht door de Parijse kunstgeschiedenis!

dag 1, zo 27-10

We vertrekken ‘s ochtends vanaf Amsterdam Centraal naar Parijs Gare du Nord per snelle Thalys. Na aankomst transfer naar Trocadéro, voor een bezoek aan de Cité de l'Architecture en een blik op de altijd weer indrukwekkende Eiffeltoren. Vervolgens brengt de bus ons naar het centraal gelegen hotel. Er is wat vrije tijd om in te checken voordat we te voet naar het nabijgelegen restaurant gaan voor het diner.

dag 2, ma 28-10

De dag begint in het Louvre, gehuisvest in het oude Koninklijk Paleis. Het herbergt sinds 1793 de nationale kunstcollectie en is daarmee een van de oudste musea ter wereld. De rondleiding beperkt zich tot enkele afdelingen. U kunt het museum verder op eigen gelegenheid verkennen. De reisleiding doet graag suggesties. Na de lunch volgt een rondleiding in de Fondation Custodia, in 1947 gesticht door de Nederlandse kunsthistoricus en verzamelaar Frits Lugt en zijn echtgenote. Zowel het achttiende-eeuwse herenhuis als de collectie antieke tekeningen, prenten en brieven zijn ons bezoek meer dan waard.

dag 3, di 29-10

Na een verkenning van het heropende Musée du Moyen Age wandelen we naar de rayonnant gotische Sainte-Chapelle op het Île de la Cité. Ze is gebouwd als een kleurrijke schatkist voor de koninklijke reliekverzameling. Het effect van de glas-in-loodramen is adembenemend. We besluiten de dag in de voormalige koninklijke grafkerk, de Saint-Denis. Het is de eerste kerk die in gotische stijl werd gebouwd, naar de ideeën van abt Suger over verticaliteit en hemelse lichtinval.

dag 4, wo 30-10

De Orangerie heeft een fraaie collectie uit de late negentiende en de vroege twintigste eeuw. Hier bevindt zich onder meer de serie Waterlelies van Claude Monet, geschilderd in Giverny. Licht, de breking van het licht, en kleur spelen een grote rol in deze werken. Na een wandeling door de Tuileries verkennen we het overzichtelijke Musée Marmottan Monet. Het sleutelstuk uit 1873 van Monet waaraan de naam impressionisme ontleend is op reis, maar we zien veel andere schilderijen van Monet en Morisot. Tot slot brengen we een bezoek aan het Musée Carnavalet bij Place des Vosges, waar we al dwalend door de zalen van een typisch Parijs hôtel meer leren over de geschiedenis van deze boeiende stad.

dag 5, do 31-10

We bezoeken het woonhuis en de ateliers in Montparnasse, waar de beeldhouwer Ossip Zadkine woonde en werkte vanaf 1928 tot aan zijn dood in 1967. Aansluitend maken we een wandeling door Jardin du Luxembourg. Het karakteristieke Centre Pompidou van Renzo Piano, waarbij het functionele tot vorm is verheven, is sinds de opening in 1977 een van de toonaangevende centra voor moderne kunst in Parijs. Het zal binnenkort sluiten voor een grondige renovatie; mogelijk zijn sommige ruimtes al dicht. Uiteraard bezichtigen we ook de gereconstrueerde ateliers van Constantin Brancusi, die een geweldige inzage geven in zijn werkwijze en zijn oeuvre. We besluiten de dag met een rondleiding door de Cité Universitaire. Deze internationale studentencampus is een toonbeeld van moderne architectuur, met gebouwen van onder anderen Le Corbusier en Dudok. ‘s Avonds gezamenlijk afscheidsdiner.

dag 6, vr 01-11

We besluiten ons verblijf in Parijs met een bezoek aan de Fondation Louis Vuitton, indien er een interessante tentoonstelling is. Anders maken we nog een laatste ochtendwandeling met een bezoek aan de Saint-Étienne-du-Mont, waar de relieken van de Parijse beschermheilige Geneviève werden bewaard totdat ze tijdens de Franse Revolutie in het riool werden gekieperd. Vrije tijd tot het vertrek van onze transfer naar het Gare du Nord, vanwaar onze directe trein vertrekt. Aankomst in Amsterdam in de vroege avond.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van een comfortabele treinreis van Amsterdam Centraal naar Parijs Gare du Nord. Dit is een rechtstreekse verbinding. De treintijden zijn (onder voorbehoud van wijzigingen):
27-10-2024: Amsterdam Centraal - Parijs Gare du Nord, 10.15 - 13.38 uur
01-11-2024: Parijs Gare du Nord - Amsterdam Centraal, 17.25 - 20.44 uur
NB 1 U kunt ook opstappen (en op de terugreis uitstappen) op Schiphol, in Rotterdam of in Antwerpen. U ontvangt dan echter geen restitutie voor het niet gebruikte deel van het traject.
NB 2 We hebben treintickets gereserveerd in de tweede klasse. Tickets in de eerste klasse zijn niet meer beschikbaar.

Vervoer ter plaatse

Voor de transfer van Gare du Nord naar het hotel v.v. maken we gebruik van een eigen touringcar. Op de heenweg maken we een tussenstop bij het Trocadéro met de Cité de l'Architecture. Verder maken we gebruik van het openbaar vervoer. De ov-kaart is inbegrepen bij de reissom. Om een goede indruk te krijgen van Parijs, zullen we ook veel te voet bezichtigen.

Hotels

We verblijven tijdens de hele reis in een goed, praktisch gelegen driesterrenhotel. Hotelkamers zijn in Parijs in de regel niet al te groot, maar ze zijn comfortabel en stijlvol ingericht. Uiteraard zijn alle kamers voorzien van eigen sanitaire voorzieningen.

Maaltijden

We dineren op dagen 1 en 5 gezamenlijk in een lokaal restaurant. Op de overige dagen zijn de diners op eigen gelegenheid. Ook de lunches zijn op eigen gelegenheid. Denk op dag 1 aan een lunchpakket voor in de trein, want we gaan direct na aankomst naar een museum en pas daarna naar het hotel.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider of gids spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Hebt u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizig(st)ers vervelend is.
Tijdens ons verblijf maken we meermaals gebruik van het openbaar vervoer. Niet alle haltes beschikken over een lift, soms zijn er veel trappen. Verder doen we veel te voet. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft.
In sommige kamers bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel of als er bij een kraan een bordje met het opschrift Eau non potable (’Geen drinkwater’) is aangebracht, kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Reisperiode

De tweede helft van oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis naar Parijs. De temperatuur is doorgaans nog aangenaam. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 16 ˚C. Uiteraard kan de temperatuur hoger of lager uitvallen afhankelijk van de dan heersende weersomstandigheden. Er kan af en toe een bui vallen.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

Geld

Frankrijk maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Alleen waar dat verplicht is, zetten we lokale gidsen in.

drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin

drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin

Studeerde kunstgeschiedenis en Franse letterkunde. Hij leidt reizen en excursies, maar verzorgt ook colleges en lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Zijn brede kennis en verteltalent vormen een verrijking van elke reis.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur, en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding.
De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat de meeste maaltijden (lunches en diners) niet zijn inbegrepen; in samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- dan wel exclusief is.

Vrije Academie

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

Reisgegevens

6-daagse treinreis
27 oktober t/m 1 november 2024

Reissom

t/m 23 juli 2024: € 1895
vanaf 24 juli 2024: € 1995
toeslag eenpersoonskamer: € 450

Inclusief

vervoer per trein, ov-kaart Parijs, logies met ontbijt, 2 diners, reisleiding, lokale gids, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, investering in CO2-reductie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

Arla Nijenhuis MA

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.