Skip to main content
IJsland i.s.m. Vrije Academie
IJsland i.s.m. Vrije Academie
IJsland i.s.m. Vrije Academie

IJsland i.s.m. Vrije Academie

Precies op de vulkanisch zeer actieve Mid-Atlantische Rug komt IJsland boven water. Bijna letterlijk, want de Westman-archipel is pas gedurende de laatste tienduizend jaar gevormd. Het zijn deze spectaculaire vulkanische landschappen met hun ruige gletsjers en fjorden die zelfs de meest ervaren reizigers in vervoering brengen. Het dierenleven met vooral de ontelbare vogels is zeer interessant, maar ook de geschiedenis van Vikingen en Kelten die zich hier met de nodige moeite vestigden. Tijdens deze reis bezoeken we natuurlijk enkele hoogtepunten van de befaamde Gouden Cirkel. Tevens richten we ons op vulkanisme, gletsjers en bijzondere vogels als papegaaiduikers, jagers, franjepoten en harlekijneenden.

dag 1, ma 09-06

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Reykjavik, waar we in de vroege namiddag arriveren. We rijden via een mooie route langs de ruige zuidkust richting onze eerste overnachtingsplaats, Hveragerdi. We zullen zeker een stop maken bij het geothermische veld Seltún, waar we een korte rondwandeling maken. Een mooiere kennismaking met IJsland is bijna niet voor te stellen.

dag 2, di 10-06

In de beroemde Gouden Cirkel bezoeken we Geysír. Dit is een gebied met enorme geothermische activiteit en diverse borrelende en kokende poelen. De Strokkur-geiser spuit elke paar minuten zo’n 30 meter hoog. Even verderop ligt het nationale park Thingvellir. De gelijknamige slenk wordt gevormd door het uiteendrijven van twee continentale platen. In deze zeer indrukwekkende kloof, die door basaltzuilen met touwlava wordt omzoomd, is IJsland in de tiende eeuw tot een eenheid gesmeed door een soort parlement van stammen. Via het Borgarfjord rijden we de Kaldidalur voor een kennismaking met de IJslandse highlands. Eén overnachting nabij Husafell.

dag 3, wo 11-06

We rijden verder naar naar Tindastóll. Onderweg maken we diverse stops, onder meer bij de Hraunfossar-watervallen, een blinkende cascade van helder water langs groenbemoste lavalagen. Verderop ligt de vulkaankrater Grabrok. Wie de goed begaanbare trappen beklimt, wordt beloond met een fraai uitzicht. Op het schiereiland Vatnsnes leven zowel gewone als grijze zeehonden. Op meerdere plekken zijn ze al luierend te zien op de rotsen en strandjes. Verder ontdekken we ook hier bijzondere vogels en de ruige rotsen in zee bij Hvítserkur, waarvan een volgens de legenden een versteende trol is.

dag 4, do 12-06

We beginnen de dag met de botanische tuin van Akureyri die – uitzonderlijk in dit land – door vrij grote bomen wordt omsloten. Aan de waterval Godafoss is een mooi verhaal over het vestigen van het christendom op IJsland verbonden. Het landschap van Myvatn is vulkanisch zeer actief en wordt door geologen dan ook intensief bestudeerd. Overal in het grasland zijn borrelende zwavelbronnen, dampende modderpoelen en imponerende lavaformaties. Het kent een exceptioneel rijk vogelleven, met vele soorten eenden, waadvogels en kuifduikers. Daarover leren we meer in het vogelmuseum te Sigurgeir. Aan de zuidzijde van het meer ontdekken we pseudokraters als de Skútastadir en het lavalabyrinth van Dimmuborgir. Overnachting in de omgeving van Myvatn.

dag 5, vr 13-06

Via het geothermische veld van Námaskard reizen we naar het aardige havenstadje Husavik. In de baai komen bruinvissen, dolfijnen en dwergvinvissen voor, maar ook enorme bultruggen. We hopen ze te spotten tijdens onze boottocht. Het Asbyrgi-dal werd in hoefijzervorm uitgesleten door niet meer bestaande rivieren. Aan een opvallend, 90 meter hoog rotsmassief is een interessante sage verbonden. We staan oog in oog met het geweld van Europa’s grootste waterval, de ruige Dettifoss. Eén overnachting nabij Egilsstadir.

dag 6, za 14-06

Aan een prachtig breed fjord ontdekken we een pagagaaiduikerkolonie. In de zomerse broedperiode zitten ze er vaak met tientallen tegelijk. We kunnen ze van nabij observeren. Vervolgens rijden we via de Öxibergpas en over de hoogvlakte van Breiddalsheidi met zijn talrijke watervallen naar het oude visserij- en handelsplaatsje Djúpivogur. Aansluitend door naar ons volgende hotel, in de buurt van Höfn.

dag 7, zo 15-06

In het gletsjermeer Jökulsárlón drijven veelvormige ijsbergen, soms dooraderd met vulkanisch stof en gruis. Door de ijsbrokken in witte en zachtblauwe tinten kreeg het zwarte strand de bijnaam Diamond Beach. Het gletsjermeer Fjallsárlón is veel kleiner, maar biedt een goed uitzicht op de rand van de gletsjertong, waar de ijsbergen in het water belanden. Langs de adembenemende Fjadrágljúfur-kloof en de uitgestrekte spoelzandvlakte van Skeidarársandur bereiken we het nationale park Skaftafell. Het park met zijn rijke vegetatie en ontelbare riviertjes is gelegen tussen de gletsjertongen van het machtige massief van de Vatnajökull. We maken een korte wandeling naar de gletsjer; en zien wederom Skeidarársandur; en Eldhraun, een uitgestrekt gebied dat volledig is overstroomd met lava tijdens de eruptie van de Lakagigar-spleet in 1784. Een dikke laag mos maakt dit landschap sprookjesachtig. Een overnachting in Vík.

dag 8, ma 16-06

Bij het zeevogelreservaat van Dyrholaey en Vík liggen zwarte lavastranden met hoge kliffen. In het luwe gebied ten zuiden van twee enorme gletsjers heeft zich een aparte flora kunnen ontwikkelen. De hoge watervallen van Skogafoss en Seljalandsfoss maken vanaf de onderkant een overweldigende indruk, evenals de Solheimajökull, een lange gletsjertong van de Myrdalsjökull. Twee overnachtingen in het centrum van Reykjavik.

dag 9, di 17-06

Na een verkennende stadswandeling is de rest van deze Nationale Onafhankelijkheidsdag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld gaan naar het Nationaal Museum en het museum Landnamssyningin, dat de kolonisatie van IJsland toont en gebouwd is boven een in 2001 blootgelegde Vikingboerderij van circa 1200 jaar oud. ’s Middags wordt een facultatieve excursie naar de befaamde geothermische spa Blue Lagoon aangeboden (entree niet inbegrepen).

dag 10, wo 18-06

Transfer naar de luchthaven voor de directe terugvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Reykjavik en vice versa met Icelandair. De vluchtgegevens zijn:
09-06-2025: Amsterdam - Reykjavik, 14.10 - 15.25 uur
18-06-2025: Reykjavik - Amsterdam, 10.30 - 15.45 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In IJsland is het twee uur vroeger dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

De rondreis door IJsland wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar. Voor de walvisexcursie maken we gebruik van een traditioneel houten vissersschip, dat ook voor anderen toegankelijk is.

Hotels

overnachtingsplaatsen: Hveragerdi (1 nacht) - Husafell (1 nacht) - Tindastóll (1 nacht) - Myvatn (1 nacht) - Egilsstadir (1 nacht) - Höfn (1 nacht) - Vík (1 nacht) - Reykjavik (2 nachten)
We logeren tijdens de rondreis in goede middenklassenhotels en guesthouses met (het equivalent van) driesterrenhotels. Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt. Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

Maaltijden

Op deze reis zijn alle diners inbegrepen bij de reissom. De meeste diners vinden plaats in lokale restaurants; een enkele keer wordt in het hotel gedineerd. De lunches zijn op eigen gelegenheid. In IJsland is het milieubewustzijn goed ontwikkeld; dit betekent gezonde ingrediënten in de maaltijden. Er is schapenvlees en uiteraard veel vis en schaaldieren, maar ook kaas en yoghurt. De warme maaltijden zijn tegenwoordig ‘internationaal’.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Het kraanwater is veilig te drinken. Wij raden aan een hervulbaar flesje mee te nemen. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. De wandelingen zijn niet al te zwaar, maar u dient wel goede, lichte wandelschoenen met een stevig profiel mee te nemen. Denk evt. ook aan een inschuifbare wandelstok. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Kleding

Het weer kan zeer wisselvallig zijn. Neem kleding mee die u in laagjes kunt dragen en denk ook om een wind- en waterdichte jas, een muts en een sjaal.

Reisperiode

In juni liggen de gemiddelde dagtemperaturen rond de 10 ºC. Het weer is grillig; zon en wolken, en soms mist en een bui wisselen elkaar af. De temperatuur kan van het ene moment op het andere tien graden stijgen of dalen. Het noorden van het eiland krijgt iets meer zon. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Uw paspoort of identiteitskaart moet tenminste geldig zijn tot drie maanden na terugkomst, dus t/m 18 september 2025.

Geld

De munteenheid is de IJslandse kroon. Pinautomaten zijn in IJsland in de grote plaatsen aanwezig. Het verdient sterk de voorkeur ter plaatse geld op te nemen. Ook kunt u op veel plaatsen met pinpas of creditcard betalen. Eventueel kunt u contant geld ter plaatse wisselen.Omdat op IJsland veel zaken geïmporteerd moeten worden, liggen prijzen voor maaltijden, drankjes en activiteiten vaak hoger dan op het Europese vasteland. Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in IJsland. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

Entrees

De entrees conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen. Op dag 9 is een facultatieve excursie mogelijk naar de Blue Lagoon. Deelnemers ontvangen nadere informatie.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe. Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Precies op de vulkanisch zeer actieve Mid-Atlantische Rug komt IJsland boven water. Bijna letterlijk, want de Westman-archipel is pas gedurende de laatste tienduizend jaar gevormd. Het zijn deze spectaculaire vulkanische landschappen met hun ruige gletsjers en fjorden die zelfs de meest ervaren reizigers in vervoering brengen. Het dierenleven met vooral de ontelbare vogels is zeer interessant, maar ook de geschiedenis van Vikingen en Kelten die zich hier met de nodige moeite vestigden. Tijdens deze reis bezoeken we natuurlijk enkele hoogtepunten van de befaamde Gouden Cirkel. Tevens richten we ons op vulkanisme, gletsjers en bijzondere vogels als papegaaiduikers, jagers, franjepoten en harlekijneenden.

dag 1, ma 09-06

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Reykjavik, waar we in de vroege namiddag arriveren. We rijden via een mooie route langs de ruige zuidkust richting onze eerste overnachtingsplaats, Hveragerdi. We zullen zeker een stop maken bij het geothermische veld Seltún, waar we een korte rondwandeling maken. Een mooiere kennismaking met IJsland is bijna niet voor te stellen.

dag 2, di 10-06

In de beroemde Gouden Cirkel bezoeken we Geysír. Dit is een gebied met enorme geothermische activiteit en diverse borrelende en kokende poelen. De Strokkur-geiser spuit elke paar minuten zo’n 30 meter hoog. Even verderop ligt het nationale park Thingvellir. De gelijknamige slenk wordt gevormd door het uiteendrijven van twee continentale platen. In deze zeer indrukwekkende kloof, die door basaltzuilen met touwlava wordt omzoomd, is IJsland in de tiende eeuw tot een eenheid gesmeed door een soort parlement van stammen. Via het Borgarfjord rijden we de Kaldidalur voor een kennismaking met de IJslandse highlands. Eén overnachting nabij Husafell.

dag 3, wo 11-06

We rijden verder naar naar Tindastóll. Onderweg maken we diverse stops, onder meer bij de Hraunfossar-watervallen, een blinkende cascade van helder water langs groenbemoste lavalagen. Verderop ligt de vulkaankrater Grabrok. Wie de goed begaanbare trappen beklimt, wordt beloond met een fraai uitzicht. Op het schiereiland Vatnsnes leven zowel gewone als grijze zeehonden. Op meerdere plekken zijn ze al luierend te zien op de rotsen en strandjes. Verder ontdekken we ook hier bijzondere vogels en de ruige rotsen in zee bij Hvítserkur, waarvan een volgens de legenden een versteende trol is.

dag 4, do 12-06

We beginnen de dag met de botanische tuin van Akureyri die – uitzonderlijk in dit land – door vrij grote bomen wordt omsloten. Aan de waterval Godafoss is een mooi verhaal over het vestigen van het christendom op IJsland verbonden. Het landschap van Myvatn is vulkanisch zeer actief en wordt door geologen dan ook intensief bestudeerd. Overal in het grasland zijn borrelende zwavelbronnen, dampende modderpoelen en imponerende lavaformaties. Het kent een exceptioneel rijk vogelleven, met vele soorten eenden, waadvogels en kuifduikers. Daarover leren we meer in het vogelmuseum te Sigurgeir. Aan de zuidzijde van het meer ontdekken we pseudokraters als de Skútastadir en het lavalabyrinth van Dimmuborgir. Overnachting in de omgeving van Myvatn.

dag 5, vr 13-06

Via het geothermische veld van Námaskard reizen we naar het aardige havenstadje Husavik. In de baai komen bruinvissen, dolfijnen en dwergvinvissen voor, maar ook enorme bultruggen. We hopen ze te spotten tijdens onze boottocht. Het Asbyrgi-dal werd in hoefijzervorm uitgesleten door niet meer bestaande rivieren. Aan een opvallend, 90 meter hoog rotsmassief is een interessante sage verbonden. We staan oog in oog met het geweld van Europa’s grootste waterval, de ruige Dettifoss. Eén overnachting nabij Egilsstadir.

dag 6, za 14-06

Aan een prachtig breed fjord ontdekken we een pagagaaiduikerkolonie. In de zomerse broedperiode zitten ze er vaak met tientallen tegelijk. We kunnen ze van nabij observeren. Vervolgens rijden we via de Öxibergpas en over de hoogvlakte van Breiddalsheidi met zijn talrijke watervallen naar het oude visserij- en handelsplaatsje Djúpivogur. Aansluitend door naar ons volgende hotel, in de buurt van Höfn.

dag 7, zo 15-06

In het gletsjermeer Jökulsárlón drijven veelvormige ijsbergen, soms dooraderd met vulkanisch stof en gruis. Door de ijsbrokken in witte en zachtblauwe tinten kreeg het zwarte strand de bijnaam Diamond Beach. Het gletsjermeer Fjallsárlón is veel kleiner, maar biedt een goed uitzicht op de rand van de gletsjertong, waar de ijsbergen in het water belanden. Langs de adembenemende Fjadrágljúfur-kloof en de uitgestrekte spoelzandvlakte van Skeidarársandur bereiken we het nationale park Skaftafell. Het park met zijn rijke vegetatie en ontelbare riviertjes is gelegen tussen de gletsjertongen van het machtige massief van de Vatnajökull. We maken een korte wandeling naar de gletsjer; en zien wederom Skeidarársandur; en Eldhraun, een uitgestrekt gebied dat volledig is overstroomd met lava tijdens de eruptie van de Lakagigar-spleet in 1784. Een dikke laag mos maakt dit landschap sprookjesachtig. Een overnachting in Vík.

dag 8, ma 16-06

Bij het zeevogelreservaat van Dyrholaey en Vík liggen zwarte lavastranden met hoge kliffen. In het luwe gebied ten zuiden van twee enorme gletsjers heeft zich een aparte flora kunnen ontwikkelen. De hoge watervallen van Skogafoss en Seljalandsfoss maken vanaf de onderkant een overweldigende indruk, evenals de Solheimajökull, een lange gletsjertong van de Myrdalsjökull. Twee overnachtingen in het centrum van Reykjavik.

dag 9, di 17-06

Na een verkennende stadswandeling is de rest van deze Nationale Onafhankelijkheidsdag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld gaan naar het Nationaal Museum en het museum Landnamssyningin, dat de kolonisatie van IJsland toont en gebouwd is boven een in 2001 blootgelegde Vikingboerderij van circa 1200 jaar oud. ’s Middags wordt een facultatieve excursie naar de befaamde geothermische spa Blue Lagoon aangeboden (entree niet inbegrepen).

dag 10, wo 18-06

Transfer naar de luchthaven voor de directe terugvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Reykjavik en vice versa met Icelandair. De vluchtgegevens zijn:
09-06-2025: Amsterdam - Reykjavik, 14.10 - 15.25 uur
18-06-2025: Reykjavik - Amsterdam, 10.30 - 15.45 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In IJsland is het twee uur vroeger dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

De rondreis door IJsland wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar. Voor de walvisexcursie maken we gebruik van een traditioneel houten vissersschip, dat ook voor anderen toegankelijk is.

Hotels

overnachtingsplaatsen: Hveragerdi (1 nacht) - Husafell (1 nacht) - Tindastóll (1 nacht) - Myvatn (1 nacht) - Egilsstadir (1 nacht) - Höfn (1 nacht) - Vík (1 nacht) - Reykjavik (2 nachten)
We logeren tijdens de rondreis in goede middenklassenhotels en guesthouses met (het equivalent van) driesterrenhotels. Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt. Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

Maaltijden

Op deze reis zijn alle diners inbegrepen bij de reissom. De meeste diners vinden plaats in lokale restaurants; een enkele keer wordt in het hotel gedineerd. De lunches zijn op eigen gelegenheid. In IJsland is het milieubewustzijn goed ontwikkeld; dit betekent gezonde ingrediënten in de maaltijden. Er is schapenvlees en uiteraard veel vis en schaaldieren, maar ook kaas en yoghurt. De warme maaltijden zijn tegenwoordig ‘internationaal’.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Het kraanwater is veilig te drinken. Wij raden aan een hervulbaar flesje mee te nemen. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. De wandelingen zijn niet al te zwaar, maar u dient wel goede, lichte wandelschoenen met een stevig profiel mee te nemen. Denk evt. ook aan een inschuifbare wandelstok. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Kleding

Het weer kan zeer wisselvallig zijn. Neem kleding mee die u in laagjes kunt dragen en denk ook om een wind- en waterdichte jas, een muts en een sjaal.

Reisperiode

In juni liggen de gemiddelde dagtemperaturen rond de 10 ºC. Het weer is grillig; zon en wolken, en soms mist en een bui wisselen elkaar af. De temperatuur kan van het ene moment op het andere tien graden stijgen of dalen. Het noorden van het eiland krijgt iets meer zon. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Uw paspoort of identiteitskaart moet tenminste geldig zijn tot drie maanden na terugkomst, dus t/m 18 september 2025.

Geld

De munteenheid is de IJslandse kroon. Pinautomaten zijn in IJsland in de grote plaatsen aanwezig. Het verdient sterk de voorkeur ter plaatse geld op te nemen. Ook kunt u op veel plaatsen met pinpas of creditcard betalen. Eventueel kunt u contant geld ter plaatse wisselen.Omdat op IJsland veel zaken geïmporteerd moeten worden, liggen prijzen voor maaltijden, drankjes en activiteiten vaak hoger dan op het Europese vasteland. Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in IJsland. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

Entrees

De entrees conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen. Op dag 9 is een facultatieve excursie mogelijk naar de Blue Lagoon. Deelnemers ontvangen nadere informatie.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe. Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door drs. Kees Boele, bioloog, docent bij de Vrije Academie en natuurpresentator. Gedurende de hele reis is er bovendien een lokale, Engelstalige gids-chauffeur bij de groep.

drs. Kees Boele

drs. Kees Boele

Bioloog, geografie docent, natuurpresentator. Zijn passie is alles wat groeit, bloeit, zwemt, kruipt, loopt en vliegt. Door zijn vele reizen heeft hij een bijna mondiale kennis van flora en fauna opgebouwd. Sinds 2011 werkt hij freelance en verzorgt hij naast reizen voor Labrys o.a. cursussen paleontologie, evolutie en ecologie. Hij wordt ter plekke bijgestaan door zijn vrouw, Annelies van Laarhoven.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding. Het programma van de reis sluit nauw aan bij de cursus ‘Big History en VAT Planeet Aarde’.

Vrije Academie

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar natuurwetenschappen, geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

Reisgegevens

10-daagse vliegreis
9 t/m 18 juni 2025

Reissom

t/m 11 februari 2025: € 5275,-
vanaf 12 februari 2025: € 5425,-
toeslag eenpersoonskamer: € 855,-
NB Indien u indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, wordt de toeslag eenpersoonskamer niet nagefactureerd ook als er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, alle diners, reisleiding, lokale gids-chauffeur, entrees, walvissafari, fooien, investering in CO2-reductie

Exclusief

lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25

Reisleiding

drs. Kees Boele

Contact Labrys Reizen

Leonie Zandee MA

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.