Skip to main content
Griekenland. Hoogtepunten van Athene, Delphi en de Peloponnesos i.s.m. Vrije Academie
Griekenland. Hoogtepunten van Athene, Delphi en de Peloponnesos i.s.m. Vrije Academie
Griekenland. Hoogtepunten van Athene, Delphi en de Peloponnesos i.s.m. Vrije Academie

Griekenland. Hoogtepunten van Athene, Delphi en de Peloponnesos i.s.m. Vrije Academie

Deze reis is volgeboekt. U kunt zich op de wachtlijst laten plaatsen of uw interesse doorgeven indien deze reis in de toekomst herhaald wordt.

Een rondreis langs vele hoogtepunten uit de kunst en cultuur van Griekenland. In Athene wordt aandacht besteed aan de wereldberoemde Akropolis en het imponerende Akropolis Museum. De reis voert langs Delphi, het meest gerespecteerde orakel uit de oudheid, en Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. In Pylos heerste de oude koning Nestor. De recente opgravingen van het naburige oud-Messini, fraai gelegen aan de voet van de berg Ithomi, zullen u verrassen! Mykene is befaamd vanwege de burcht van koning Agamemnon, de Griekse legeraanvoerder tijdens de Trojaanse Oorlog. Bij het heiligdom van Zeus in Nemea werden eeuwenlang de Nemeïsche Spelen gehouden. In mythologische tijden verrichtte Herakles hier het eerste van zijn werken: het doden van de Nemeïsche leeuw. Het prachtige theater van Epidauros is het best bewaarde uit de Griekse oudheid. Zowel de akoestiek als de natuurlijke ligging zijn fabuleus. Mooie landschappen en Byzantijnse kunst vervolmaken deze culturele tour.

Dit is een tweede reis die wordt aangeboden vanwege de grote belangstelling voor de reis van 30 september t/m 7 oktober 2024.

dag 1, za 12-10 

Directe lijnvlucht van Eindhoven naar Athene. Na aankomst op de luchthaven van Athene transfer naar het hotel in het centrum van de stad. Gezamenlijk diner in een restaurant. Twee overnachtingen in Athene.

dag 2, zo 13-10 

We wandelen over de Griekse Agora, waar we de goed bewaarde tempel van Hephaistos en de Stoa van Attalos, thans een museum, bekijken. Uiteraard staat ook de Akropolis op ons programma. Deze staat symbool voor de leidende rol die Athene in de vijfde eeuw vóór Christus op zich nam en vormt een hoogtepunt op de reis. In het Akropolis Museum zijn de vondsten van de Akropolis op schitterende wijze tentoongesteld.

dag 3, ma 14-10 

We rijden via het fraaie Byzantijnse klooster van Hosios Loukas naar Delphi, de 'navel der aarde'. De site van Delphi vlijt zich harmonieus tegen de hellingen van de berg Parnassos. De Heilige Weg loopt van het heiligdom van Athena Pronaia langs diverse schathuizen en altaren naar de hoger gelegen Apollotempel. Hier sprak het orakel van Apollo. Ook maken we tijd voor het mooie Archeologisch Museum. Overnachting in Delphi.

dag 4, di 15-10 

Rit naar Andirio, waar we naar de Peloponnesos oversteken. In Olympia getuigen het stadion en het gymnasium van de Olympische Spelen. Maar ook zien we op deze magnifieke opgraving diverse heiligdommen. In de Zeustempel zou het door Pheidias gemaakte, twaalf meter hoge beeld van de tronende Zeus hebben gestaan, een van de Zeven Wereldwonderen uit de antieke wereld. In het indrukwekkende museum is onder meer de beroemde Hermes van Praxiteles te bewonderen. Overnachting in Olympia.

dag 5, wo 16-10 

De tempel van Apollo Epikourios staat letterlijk op eenzame hoogte in het Arkadisch gebergte en is gewijd aan de god van de geneeskunt en het licht. Het is een opmerkelijk bouwwerk met een grote variatie in stijl, materiaal en ontwerp. In Pylos bezoeken we het Mykeense paleis van Nestor. Deze oude koning en zijn zoon Telemachos spelen een rol in de Odyssee van Homeros. Vanaf loopbruggen krijgen we een goed beeld van deze belangrijke opgraving. Het 'zanderige' Pylos uit de Odyssee is vandaag de dag een gezellig stadje aan het water. Overnachting alhier.

dag 6, do 17-10 

Na een bezoek aan de burcht en het Archeologisch Museum van Pylos gaat de reis verder naar oud-Messini. Het uitgestrekte opgravingsterrein, waar de opgravingen nog altijd voortgezet worden, is schitterend gelegen. Met name de agora en het stadion maken indruk. Rit naar Nafplio. Twee overnachtingen aldaar.

dag 7, vr 18-10 

De burchten van Tiryns en Mykene zijn onlosmakelijk verbonden met de Ilias en de Odyssee. Hier woonden de eerste Grieken, door Homeros Achaeërs genoemd. In Mykene zou Klytaimnestra haar echtgenoot Agamemnon hebben vermoord in bad, toen hij terugkeerde uit de Trojaanse Oorlog. We zien hier de Leeuwenpoort, de muur van cyclopische stenen en het ‘schathuis van Atreus’. Nemea is bekend van de Nemeïsche Spelen en van de door Herakles gedode leeuw. Op de site is een gaaf stadion te zien, misschien wel mooier dan dat van Olympia. En in het museum wordt op een video het vernuftige startmechanisme bij de hardloopwedstrijden uitgelegd.

dag 8, za 19-10

Epidauros was een belangrijke cultusplaats. Hier werd de god van de geneeskunst vereerd, Asklepios. Van heinde en verre kwamen zieken hierheen om zich te laten behandelen. Tempels, renbanen, gastenverblijven en een theater geven een indruk van de grootse opzet van dit centrum. In oud-Korinthe zien we de kenmerkende Dorische zuilen van de Apollotempel evenals de agora, waar de apostel Paulus nog gepredikt heeft! Via het Kanaal van Korinthe rijden we naar de luchthaven van Athene voor de directe lijnvlucht naar Eindhoven.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van directe lijnvluchten van Eindhoven naar Athene v.v. met Transavia. De vluchtgegevens zijn:
12-10-2024: Eindhoven - Athene, 13.45 – 17.50 uur
19-10-2024: Athene - Eindhoven, 18.40 – 21.05 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 15 kilo inbegrepen.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Griekenland is het één uur later dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

De rondreis door Griekenland wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning en rijdt onder strikte naleving van het Rijtijdenbesluit. Op enkele dagen zult u wat langer dan gebruikelijk in de touringcar zitten. Dan is het wel zo dat er onderweg bezienswaardigheden en de nodige tussenstops op het programma staan. Bovendien kunt u genieten van mooie landschappen.

Hotels

Overnachtingsplaatsen: Athene (2 nachten) - Delphi (1 nacht) - Olympia (1 nacht) - Pylos (1 nacht) - Nafplio (2 nachten)
Het verblijf gedurende deze reis zal voornamelijk plaatsvinden in comfortabele drie- en viersterrenhotels. In Athene ligt het hotel op loopafstand van de Plaka en de Akropolis en beschikt over een dakterras met prachtig uitzicht. Alle kamers zijn uiteraard voorzien van douche/bad en toilet.

Maaltijden

Op deze reis zijn 2 diners inbegrepen bij de reissom. Die vinden plaats in sfeervolle restaurants met authentiek Griekse gerechten. De overige diners en alle lunches zijn op eigen gelegenheid.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Heeft u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over de oneffen terreinen met hoogteverschillen van de archeologische opgravingsterreinen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Reisperiode

Oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Griekenland. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van
23 ºC. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

Geld

Griekenland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen. In Griekenland hebben personen vanaf 65 jaar recht op korting bij een aantal musea en opgravingen. Labrys Reizen brengt die korting bij boeking aan de betreffende reizigers op de factuur in mindering. De korting bedraagt voor deze reis € 74,- p.p.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt hier.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Deze reis is volgeboekt. U kunt zich op de wachtlijst laten plaatsen of uw interesse doorgeven indien deze reis in de toekomst herhaald wordt.

Een rondreis langs vele hoogtepunten uit de kunst en cultuur van Griekenland. In Athene wordt aandacht besteed aan de wereldberoemde Akropolis en het imponerende Akropolis Museum. De reis voert langs Delphi, het meest gerespecteerde orakel uit de oudheid, en Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. In Pylos heerste de oude koning Nestor. De recente opgravingen van het naburige oud-Messini, fraai gelegen aan de voet van de berg Ithomi, zullen u verrassen! Mykene is befaamd vanwege de burcht van koning Agamemnon, de Griekse legeraanvoerder tijdens de Trojaanse Oorlog. Bij het heiligdom van Zeus in Nemea werden eeuwenlang de Nemeïsche Spelen gehouden. In mythologische tijden verrichtte Herakles hier het eerste van zijn werken: het doden van de Nemeïsche leeuw. Het prachtige theater van Epidauros is het best bewaarde uit de Griekse oudheid. Zowel de akoestiek als de natuurlijke ligging zijn fabuleus. Mooie landschappen en Byzantijnse kunst vervolmaken deze culturele tour.

Dit is een tweede reis die wordt aangeboden vanwege de grote belangstelling voor de reis van 30 september t/m 7 oktober 2024.

dag 1, za 12-10 

Directe lijnvlucht van Eindhoven naar Athene. Na aankomst op de luchthaven van Athene transfer naar het hotel in het centrum van de stad. Gezamenlijk diner in een restaurant. Twee overnachtingen in Athene.

dag 2, zo 13-10 

We wandelen over de Griekse Agora, waar we de goed bewaarde tempel van Hephaistos en de Stoa van Attalos, thans een museum, bekijken. Uiteraard staat ook de Akropolis op ons programma. Deze staat symbool voor de leidende rol die Athene in de vijfde eeuw vóór Christus op zich nam en vormt een hoogtepunt op de reis. In het Akropolis Museum zijn de vondsten van de Akropolis op schitterende wijze tentoongesteld.

dag 3, ma 14-10 

We rijden via het fraaie Byzantijnse klooster van Hosios Loukas naar Delphi, de 'navel der aarde'. De site van Delphi vlijt zich harmonieus tegen de hellingen van de berg Parnassos. De Heilige Weg loopt van het heiligdom van Athena Pronaia langs diverse schathuizen en altaren naar de hoger gelegen Apollotempel. Hier sprak het orakel van Apollo. Ook maken we tijd voor het mooie Archeologisch Museum. Overnachting in Delphi.

dag 4, di 15-10 

Rit naar Andirio, waar we naar de Peloponnesos oversteken. In Olympia getuigen het stadion en het gymnasium van de Olympische Spelen. Maar ook zien we op deze magnifieke opgraving diverse heiligdommen. In de Zeustempel zou het door Pheidias gemaakte, twaalf meter hoge beeld van de tronende Zeus hebben gestaan, een van de Zeven Wereldwonderen uit de antieke wereld. In het indrukwekkende museum is onder meer de beroemde Hermes van Praxiteles te bewonderen. Overnachting in Olympia.

dag 5, wo 16-10 

De tempel van Apollo Epikourios staat letterlijk op eenzame hoogte in het Arkadisch gebergte en is gewijd aan de god van de geneeskunt en het licht. Het is een opmerkelijk bouwwerk met een grote variatie in stijl, materiaal en ontwerp. In Pylos bezoeken we het Mykeense paleis van Nestor. Deze oude koning en zijn zoon Telemachos spelen een rol in de Odyssee van Homeros. Vanaf loopbruggen krijgen we een goed beeld van deze belangrijke opgraving. Het 'zanderige' Pylos uit de Odyssee is vandaag de dag een gezellig stadje aan het water. Overnachting alhier.

dag 6, do 17-10 

Na een bezoek aan de burcht en het Archeologisch Museum van Pylos gaat de reis verder naar oud-Messini. Het uitgestrekte opgravingsterrein, waar de opgravingen nog altijd voortgezet worden, is schitterend gelegen. Met name de agora en het stadion maken indruk. Rit naar Nafplio. Twee overnachtingen aldaar.

dag 7, vr 18-10 

De burchten van Tiryns en Mykene zijn onlosmakelijk verbonden met de Ilias en de Odyssee. Hier woonden de eerste Grieken, door Homeros Achaeërs genoemd. In Mykene zou Klytaimnestra haar echtgenoot Agamemnon hebben vermoord in bad, toen hij terugkeerde uit de Trojaanse Oorlog. We zien hier de Leeuwenpoort, de muur van cyclopische stenen en het ‘schathuis van Atreus’. Nemea is bekend van de Nemeïsche Spelen en van de door Herakles gedode leeuw. Op de site is een gaaf stadion te zien, misschien wel mooier dan dat van Olympia. En in het museum wordt op een video het vernuftige startmechanisme bij de hardloopwedstrijden uitgelegd.

dag 8, za 19-10

Epidauros was een belangrijke cultusplaats. Hier werd de god van de geneeskunst vereerd, Asklepios. Van heinde en verre kwamen zieken hierheen om zich te laten behandelen. Tempels, renbanen, gastenverblijven en een theater geven een indruk van de grootse opzet van dit centrum. In oud-Korinthe zien we de kenmerkende Dorische zuilen van de Apollotempel evenals de agora, waar de apostel Paulus nog gepredikt heeft! Via het Kanaal van Korinthe rijden we naar de luchthaven van Athene voor de directe lijnvlucht naar Eindhoven.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van directe lijnvluchten van Eindhoven naar Athene v.v. met Transavia. De vluchtgegevens zijn:
12-10-2024: Eindhoven - Athene, 13.45 – 17.50 uur
19-10-2024: Athene - Eindhoven, 18.40 – 21.05 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 15 kilo inbegrepen.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Griekenland is het één uur later dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

De rondreis door Griekenland wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning en rijdt onder strikte naleving van het Rijtijdenbesluit. Op enkele dagen zult u wat langer dan gebruikelijk in de touringcar zitten. Dan is het wel zo dat er onderweg bezienswaardigheden en de nodige tussenstops op het programma staan. Bovendien kunt u genieten van mooie landschappen.

Hotels

Overnachtingsplaatsen: Athene (2 nachten) - Delphi (1 nacht) - Olympia (1 nacht) - Pylos (1 nacht) - Nafplio (2 nachten)
Het verblijf gedurende deze reis zal voornamelijk plaatsvinden in comfortabele drie- en viersterrenhotels. In Athene ligt het hotel op loopafstand van de Plaka en de Akropolis en beschikt over een dakterras met prachtig uitzicht. Alle kamers zijn uiteraard voorzien van douche/bad en toilet.

Maaltijden

Op deze reis zijn 2 diners inbegrepen bij de reissom. Die vinden plaats in sfeervolle restaurants met authentiek Griekse gerechten. De overige diners en alle lunches zijn op eigen gelegenheid.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Heeft u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over de oneffen terreinen met hoogteverschillen van de archeologische opgravingsterreinen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Reisperiode

Oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Griekenland. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van
23 ºC. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

Geld

Griekenland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen. In Griekenland hebben personen vanaf 65 jaar recht op korting bij een aantal musea en opgravingen. Labrys Reizen brengt die korting bij boeking aan de betreffende reizigers op de factuur in mindering. De korting bedraagt voor deze reis € 74,- p.p.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt hier.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisleiding

De reis wordt inhoudelijk geleid door drs. Karin Braamhorst, kunsthistorica. Op verschillende plaatsen is er bovendien een lokale gids bij de groep.

drs. Karin Braamhorst

drs. Karin Braamhorst

Kunsthistorica. Zij geeft lezingen, colleges, rondleidingen in musea en begeleidt reizen. De kunstgeschiedenis is voor haar een schatkamer met schitterende pareltjes. Als reisleider belicht zij de lokale kunst en architectuur door die van een relevante context te voorzien.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat de meeste maaltijden (lunches en diners) niet inbegrepen zijn; in samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

Vrije Academie

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

Reisgegevens

8-daagse vliegreis
12 t/m 19 oktober 2024

Reissom

t/m 30 juni 2024: € 2045
vanaf 1 juli 2024: € 2145
toeslag eenpersoonskamer: € 350
NB Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Dat betekent dat wie indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, de toeslag eenpersoonskamer verschuldigd is, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt,
2 diners, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, investering in CO2-reductie

Exclusief

overige diners, lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

drs. Reinie Teeling

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.