Kunst aan de Côte d'Azur i.s.m. Vrije Academie
Kunst aan de Côte d'Azur i.s.m. Vrije Academie
Kunst aan de Côte d'Azur i.s.m. Vrije Academie

Kunst aan de Côte d'Azur i.s.m. Vrije Academie

 • Met haar azuurblauwe water en schilderachtige baaien spreekt de Côte d’Azur tot de verbeelding. De mooie kustplaatsen werden al in de negentiende eeuw door kunstenaars ontdekt die hiernaartoe trokken om het Parijse stadsleven te ontvluchten. In de twintigste eeuw vestigden kunstenaars als Picasso, Léger, Renoir en Matisse zich aan de Côte d’Azur. Mede dankzij hen groeide de streek uit tot een mekka voor de moderne kunstliefhebber.
  Gedurende deze reis vol moderne kunst leidt Robert-Jan Muller u rond in bijzondere musea en unieke villa’s en kunstenaarshuizen. Verder geniet u mee van het landschap dat al zo vele briljante schilders en revolutionaire architecten inspireerde. We nemen uitgebreid de tijd om hun scheppingen aan de Côte d’Azur te bewonderen.

 • dag 1, vr 06-10

  We arriveren in de late ochtend op de luchthaven van Nice en rijden per touringcar naar ons hotel in het centrum van de stad. Na de check-in en een lunch op eigen gelegenheid beginnen we in de middag aan een wandeling langs de beroemde boulevards van de stad naar het oude centrum van Nice. Daar sluiten we de dag af met een gezamenlijk diner.

  dag 2, za 07-10

  We beginnen de dag met een bezoek aan de net buiten Saint-Paul-de-Vence gelegen Fondation Maeght, waar in de jaren zestig schilders en beeldhouwers samen met de Catalaanse architect Josep Lluís Sert werkten aan de realisatie van deze ontmoetings- en expositieplek. De in situ kunstwerken van toen vormen de kern van de huidige collectie: het droomlabyrint van Miró, de Giacometti-hof, de muurschilderingen van Chagall en het bassin van Braque. Aansluitend bezoeken we het betoverende kunstenaarsstadje Saint-Paul-de-Vence. Al lopend over de stadsmuren heeft u een prachtig uitzicht over de omringende heuvels, de zee en de bergen. In het nabijgelegen Vence bezoeken we de bekende Chapelle du Rosaire, waar Matisse in de kleuren van de glas-in-lood- ramen het inspirerende licht van de Cote d’Azur trachtte te vangen.

  dag 3, zo 08-10

  De dag staat in het teken van twee grote kunstenaars die zich beiden op latere leeftijd aan de Côte d’Azur vestigden: Fernand Léger en Pablo Picasso. We beginnen in Biot, waar in 1960 het eerste monografische museum aan de Côte d’Azur werd geopend ter nagedachtenis van de moderne schilder Fernand Léger. Het werk van Léger leidt ons rechtstreeks naar zijn vriend Pablo Picasso, die in Vallauris vanaf de zomer van 1947 werkte in een keramisch atelier. Picasso vervaardigde hier vele objecten in keramiek, waarvan we hier in het intieme Musée Picasso de Vallauris een selectie bezichtigen. Vallauris is behalve vanwege zijn keramiek tevens bekend om Picasso’s monumentale schildering Oorlog en Vrede in de Église Sainte-Anne, die we tevens bezoeken. We zetten de reis voort naar het nabijgelegen Antibes. In het oude centrum van dit havenstadje is gelegenheid voor een lunch. Vervolgens wandelen we samen naar Chateau Grimaldi, waar Picasso direct na de oorlog een productieve periode beleefde en aan het pittoreske kuststadje een bijzondere collectie schonk. Inmiddels toont het museum een grote en gevarieerde collectie van Picasso’s schilder- en tekenwerk.

  dag 4, ma 09-10

  We rijden in de ochtend naar het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat. We bezoeken de Villa Ephrussi de Rothschild, een statige villa die omringd wordt door negen thematisch aangelegde tuinen. De bouw werd in 1907 in gang gezet door opdrachtgeefster Béatrice de Rothschild. De villa kenmerkt zich door meerdere stijlen. Toscaanse renaissancepaleizen vormden een inspiratie voor het interieur en de façaden, maar ook Moorse invloeden zijn in het ontwerp te herkennen. Gelegen op het hoogste punt van het schiereiland bieden de tuinen van de villa een prachtig panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. Na vrije tijd voor de lunch in Beaulieu bezoeken we hier de Villa Kérylos. Deze werd in neo-Griekse stijl gebouwd voor de archeoloog Théodore Reinach, naar het model van oude paleizen op het eiland Delos. Binnen ontdekken we Romeinse, Pompejaanse en Egyptische invloeden, naast minutieus gereproduceerde Griekse meubels en modern comfort. Reinachs vrouw Fanny was een nicht van de Ephrussi’s, wier villa we zojuist bezochten. Zij waren zo gecharmeerd van deze residentie en de omgeving dat ze besloten hier ook een villa te laten bouwen. We rijden terug via de Grande Corniche, met een adembenemend uitzicht over zee.

  dag 5, di 10-10

  We vertrekken per touringcar richting Menton, door de dichter en beeldend kunstenaar Jean Cocteau ‘de parel van Frankrijk’ genoemd. Op verschillende plekken in dit stadje maakte hij belangrijke werken. We bezichtigen er de door hem gedecoreerde trouwzaal (mits niet in gebruik...). Na een lunchpauze vertrekken we naar Cap Moderne, een plek die toonaangevend is in de geschiedenis van de modernistische architectuur. Op een klif met een panoramisch uitzicht op zee lieten Eileen Gray en Le Corbusier vakantiehuizen verrijzen waar ze zelf een deel van hun leven doorbrachten. De iconische E-1027 staat wereldwijd bekend als de eerste modernistische villa. De Ierse ontwerpster en architecte Eileen Gray ontwierp het huis samen met haar partner Jean Badovici. Het strakke lijnenspel van het exterieur en de inrichting van de woning zijn volledig op elkaar afgestemd. Le Corbusier liet vlakbij zijn Cabanon bouwen, een eenvoudige vakantiewoning die zijn toevluchtsoord aan de door hem zo geliefde zuidkust werd. We worden op Cap Moderne rondgeleid door plaatselijke gidsen. Na het bezoek reizen we terug naar Nice en sluiten we de laatste avond af met een gezamenlijk diner.

  dag 6, wo 11-10

  ’s Ochtends vrije tijd voor een laatste wandeling of een bezoek aan een van de vele musea die de stad rijk is, zoals Musée Chagall, Musée des Beaux-Arts of Musée de l’Art Naïf, dan wel het het barokke Palais Lascaris, nu het muziekmuseum. Na de lunch op eigen gelegenheid bezoeken we het Musée Matisse in de historische wijk Cimiez. De rijke collectie van de kunstenaar, die door hem zelf en zijn erfgenamen aan de stad Nice werd geschonken, is sinds 1963 in de historische Villa des Arènes gehuisvest en in de loop der jaren continu uitgebreid. Naast het merendeel van de werken van de kunstenaar bevat de collectie ook meubels en objecten die Matisse in zijn atelier gebruikte als inspiratie of decor. Aansluitend vertrekken we per touringcar naar de luchthaven van Nice voor de directe terugvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Nice v.v. met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  06-10-2023: Amsterdam - Nice, 09.30 - 11.25 uur
  11-10-2023: Nice - Amsterdam, 19.25 - 21.25 uur
  Ruimbagage is niet inbegrepen. U kunt desgewenst ruimbagage à 23 kilo bijboeken tegen een meerprijs. U kunt dit aangeven bij 'overige wensen' op het inschrijfformulier. 
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Reist u liever met de trein? Houd dan rekening met een reistijd van minimaal 12 uur en één extra overnachting in Nice. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De excursies aan de Côte d’Azur worden uitgevoerd door een lokale busmaatschappij een met moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

  Hotel

  Overnachtingsplaats is Nice. We verblijven gedurende de hele reis in een comfortabel en centraal gelegen viersterrenhotel in het centrum.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 2 diners inbegrepen bij de reissom. De diners vinden indien mogelijk plaats in lokale restaurants. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort zijn uitleg door uw headset. Zo kunt u hem overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Als u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel of als er bij een kraan een bordje met het opschrift Eau non potable (’Geen drinkwater’) is aangebracht, kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  Oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis in het zuiden van Frankrijk. De temperatuur is doorgaans zacht. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 20 ºC. Er kan een bui vallen (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Frankrijk maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

  Privacy

  Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
  Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

 • Met haar azuurblauwe water en schilderachtige baaien spreekt de Côte d’Azur tot de verbeelding. De mooie kustplaatsen werden al in de negentiende eeuw door kunstenaars ontdekt die hiernaartoe trokken om het Parijse stadsleven te ontvluchten. In de twintigste eeuw vestigden kunstenaars als Picasso, Léger, Renoir en Matisse zich aan de Côte d’Azur. Mede dankzij hen groeide de streek uit tot een mekka voor de moderne kunstliefhebber.
  Gedurende deze reis vol moderne kunst leidt Robert-Jan Muller u rond in bijzondere musea en unieke villa’s en kunstenaarshuizen. Verder geniet u mee van het landschap dat al zo vele briljante schilders en revolutionaire architecten inspireerde. We nemen uitgebreid de tijd om hun scheppingen aan de Côte d’Azur te bewonderen.

 • dag 1, vr 06-10

  We arriveren in de late ochtend op de luchthaven van Nice en rijden per touringcar naar ons hotel in het centrum van de stad. Na de check-in en een lunch op eigen gelegenheid beginnen we in de middag aan een wandeling langs de beroemde boulevards van de stad naar het oude centrum van Nice. Daar sluiten we de dag af met een gezamenlijk diner.

  dag 2, za 07-10

  We beginnen de dag met een bezoek aan de net buiten Saint-Paul-de-Vence gelegen Fondation Maeght, waar in de jaren zestig schilders en beeldhouwers samen met de Catalaanse architect Josep Lluís Sert werkten aan de realisatie van deze ontmoetings- en expositieplek. De in situ kunstwerken van toen vormen de kern van de huidige collectie: het droomlabyrint van Miró, de Giacometti-hof, de muurschilderingen van Chagall en het bassin van Braque. Aansluitend bezoeken we het betoverende kunstenaarsstadje Saint-Paul-de-Vence. Al lopend over de stadsmuren heeft u een prachtig uitzicht over de omringende heuvels, de zee en de bergen. In het nabijgelegen Vence bezoeken we de bekende Chapelle du Rosaire, waar Matisse in de kleuren van de glas-in-lood- ramen het inspirerende licht van de Cote d’Azur trachtte te vangen.

  dag 3, zo 08-10

  De dag staat in het teken van twee grote kunstenaars die zich beiden op latere leeftijd aan de Côte d’Azur vestigden: Fernand Léger en Pablo Picasso. We beginnen in Biot, waar in 1960 het eerste monografische museum aan de Côte d’Azur werd geopend ter nagedachtenis van de moderne schilder Fernand Léger. Het werk van Léger leidt ons rechtstreeks naar zijn vriend Pablo Picasso, die in Vallauris vanaf de zomer van 1947 werkte in een keramisch atelier. Picasso vervaardigde hier vele objecten in keramiek, waarvan we hier in het intieme Musée Picasso de Vallauris een selectie bezichtigen. Vallauris is behalve vanwege zijn keramiek tevens bekend om Picasso’s monumentale schildering Oorlog en Vrede in de Église Sainte-Anne, die we tevens bezoeken. We zetten de reis voort naar het nabijgelegen Antibes. In het oude centrum van dit havenstadje is gelegenheid voor een lunch. Vervolgens wandelen we samen naar Chateau Grimaldi, waar Picasso direct na de oorlog een productieve periode beleefde en aan het pittoreske kuststadje een bijzondere collectie schonk. Inmiddels toont het museum een grote en gevarieerde collectie van Picasso’s schilder- en tekenwerk.

  dag 4, ma 09-10

  We rijden in de ochtend naar het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat. We bezoeken de Villa Ephrussi de Rothschild, een statige villa die omringd wordt door negen thematisch aangelegde tuinen. De bouw werd in 1907 in gang gezet door opdrachtgeefster Béatrice de Rothschild. De villa kenmerkt zich door meerdere stijlen. Toscaanse renaissancepaleizen vormden een inspiratie voor het interieur en de façaden, maar ook Moorse invloeden zijn in het ontwerp te herkennen. Gelegen op het hoogste punt van het schiereiland bieden de tuinen van de villa een prachtig panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. Na vrije tijd voor de lunch in Beaulieu bezoeken we hier de Villa Kérylos. Deze werd in neo-Griekse stijl gebouwd voor de archeoloog Théodore Reinach, naar het model van oude paleizen op het eiland Delos. Binnen ontdekken we Romeinse, Pompejaanse en Egyptische invloeden, naast minutieus gereproduceerde Griekse meubels en modern comfort. Reinachs vrouw Fanny was een nicht van de Ephrussi’s, wier villa we zojuist bezochten. Zij waren zo gecharmeerd van deze residentie en de omgeving dat ze besloten hier ook een villa te laten bouwen. We rijden terug via de Grande Corniche, met een adembenemend uitzicht over zee.

  dag 5, di 10-10

  We vertrekken per touringcar richting Menton, door de dichter en beeldend kunstenaar Jean Cocteau ‘de parel van Frankrijk’ genoemd. Op verschillende plekken in dit stadje maakte hij belangrijke werken. We bezichtigen er de door hem gedecoreerde trouwzaal (mits niet in gebruik...). Na een lunchpauze vertrekken we naar Cap Moderne, een plek die toonaangevend is in de geschiedenis van de modernistische architectuur. Op een klif met een panoramisch uitzicht op zee lieten Eileen Gray en Le Corbusier vakantiehuizen verrijzen waar ze zelf een deel van hun leven doorbrachten. De iconische E-1027 staat wereldwijd bekend als de eerste modernistische villa. De Ierse ontwerpster en architecte Eileen Gray ontwierp het huis samen met haar partner Jean Badovici. Het strakke lijnenspel van het exterieur en de inrichting van de woning zijn volledig op elkaar afgestemd. Le Corbusier liet vlakbij zijn Cabanon bouwen, een eenvoudige vakantiewoning die zijn toevluchtsoord aan de door hem zo geliefde zuidkust werd. We worden op Cap Moderne rondgeleid door plaatselijke gidsen. Na het bezoek reizen we terug naar Nice en sluiten we de laatste avond af met een gezamenlijk diner.

  dag 6, wo 11-10

  ’s Ochtends vrije tijd voor een laatste wandeling of een bezoek aan een van de vele musea die de stad rijk is, zoals Musée Chagall, Musée des Beaux-Arts of Musée de l’Art Naïf, dan wel het het barokke Palais Lascaris, nu het muziekmuseum. Na de lunch op eigen gelegenheid bezoeken we het Musée Matisse in de historische wijk Cimiez. De rijke collectie van de kunstenaar, die door hem zelf en zijn erfgenamen aan de stad Nice werd geschonken, is sinds 1963 in de historische Villa des Arènes gehuisvest en in de loop der jaren continu uitgebreid. Naast het merendeel van de werken van de kunstenaar bevat de collectie ook meubels en objecten die Matisse in zijn atelier gebruikte als inspiratie of decor. Aansluitend vertrekken we per touringcar naar de luchthaven van Nice voor de directe terugvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Nice v.v. met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  06-10-2023: Amsterdam - Nice, 09.30 - 11.25 uur
  11-10-2023: Nice - Amsterdam, 19.25 - 21.25 uur
  Ruimbagage is niet inbegrepen. U kunt desgewenst ruimbagage à 23 kilo bijboeken tegen een meerprijs. U kunt dit aangeven bij 'overige wensen' op het inschrijfformulier. 
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Reist u liever met de trein? Houd dan rekening met een reistijd van minimaal 12 uur en één extra overnachting in Nice. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De excursies aan de Côte d’Azur worden uitgevoerd door een lokale busmaatschappij een met moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

  Hotel

  Overnachtingsplaats is Nice. We verblijven gedurende de hele reis in een comfortabel en centraal gelegen viersterrenhotel in het centrum.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 2 diners inbegrepen bij de reissom. De diners vinden indien mogelijk plaats in lokale restaurants. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort zijn uitleg door uw headset. Zo kunt u hem overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Als u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel of als er bij een kraan een bordje met het opschrift Eau non potable (’Geen drinkwater’) is aangebracht, kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  Oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis in het zuiden van Frankrijk. De temperatuur is doorgaans zacht. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 20 ºC. Er kan een bui vallen (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Frankrijk maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

  Privacy

  Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
  Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisleiding

drs. Robert-Jan Muller

drs. Robert-Jan Muller

Kunsthistoricus. Hij publiceert over moderne en hedendaagse kunst in onder meer Museumtijdschrift. Hij is erelid van AICA Nederland, de Internationale Vereniging van Kunstcritici en internationaal actief in het AICA Fellowship fund Committee. Leidde al vele kunstreizen.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding.
De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat een aantal diners en de fooien niet zijn inbegrepen. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- dan wel exclusief is.

Vrije Academie

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

Reisgegevens

6-daagse vliegreis
6 t/m 11 oktober 2023
NB Op verzoek te boeken als 7-daagse treinreis.

Reissom

t/m 4 juli 2023: € 1850
vanaf 5 juli 2023: € 1895
eenpersoonskamer toeslag: € 385

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vliegbelasting, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 2 diners, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie

Exclusief

ruimbagage, overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

drs. Dafne Oosten

Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen