Byzantijns Italië i.s.m. Vrije Academie
Byzantijns Italië i.s.m. Vrije Academie
Byzantijns Italië i.s.m. Vrije Academie

Byzantijns Italië i.s.m. Vrije Academie

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  In Ravenna en Venetië is de prachtigste Byzantijnse kunst en architectuur te vinden. Deze vroegchristelijke mozaïeken en monumenten kenmerken zich door een mix van oosterse en westerse stijlen en Griekse en Romeinse invloeden. De San Vitale in Ravenna is een van de mooiste voorbeelden van centrale koepelbouw, de San Marco in Venetië een van de beroemdste koepelbasilieken. Beide typen kerk werden door de Byzantijnen ontwikkeld. Maat we laten ons op deze reis vooral overweldigen door de schitterende Byzantijnse mozaïeken, waarin we in de San Vitale de zesde-eeuwse keizer Justinianus herkennen. Het is met name dankzij deze keizer en dankzij Theodorik, koning van de Ostrogoten, dat in Ravenna zo rijk is aan prachtige gebouwen. Verstilling vinden we bij de iconen en op het rustige eilandje Torcello bij Venetië.

  NB Voor meer informatie over de uitvoering van de reis en over de maatregelen en vereisten m.b.t. corona verwijzen we u naar het tabblad ‘Praktisch’.

 • dag 1, za 25-03

  Directe lijnvlucht Amsterdam-Bologna en transfer naar Ravenna, het hart van Byzantijns Italië. Drie overnachtingen in Ravenna.

  dag 2, zo 26-03

  Een volle dag in Ravenna, de stad van Theodorik en Justinianus. De zesde-eeuwse San Vitale is een van de belangrijkste voorbeelden van Byzantijnse kunst en architectuur in West-Europa. We nemen uitgebreid de tijd voor de mozaïeken. Net als de San Vitale staat ook het Mausoleum van de Romeinse keizerin Galla Placidia op de Werelderfgoedlijst. De sobere bakstenen buitenkant van dit mausoleum staat in schril contrast met de binnenkant vol mozaïeken. In de Domus dei Tappeti di Pietra zien we de vloermozaïeken van een Byzantijns huis. We besluiten de dag bij het gotische Mausoleum van Theodorik.

  dag 3, ma 27-03

  We starten bij de Sant’Apollinare Nuovo, gebouwd onder Theodorik en opnieuw gewijd door Justinianus. Ook in deze kerk staan we versteld van de goudmozaïeken. Ook het Baptisterium van de Arianen werd onder Theodorik gebouwd. Deze achthoekige doopkapel heeft een mooi mozaïek aan het plafond. In het Baptisterium van de Orthodoxen, het Battistero Neoniano, vertelt de reisleidster ons meer over de overal in vroegchristelijk Ravenna aanwezige arianen en de strijd daartegen. Net buiten de stad ligt de Sant’Apollinare in Classe, een schitterend voorbeeld van de vroegchristelijke basilieken. Tot slot bezoeken we het recent geopende Museo Classis, gevestigd in een voormalige suikerfabriek, met een opvallend mozaïek dat de toegangstrap siert. Het museum illustreert de geschiedenis van Ravenna vanaf het begin tot aan de tijd als hoofdstad van het West-Romeinse rijk en daarna tot het jaar 1000. 

  dag 4, di 28-03

  We begeven ons naar Venetië, waar we een stadswandeling maken en uitgebreid de tijd nemen voor de San Marco. Deze is in de elfde eeuw gebouwd in Byzantijnse stijl. De mozaïeken in het interieur dateren voornamelijk uit de dertiende eeuw. Ook bewonderen we het Pala d’Oro, het altaarstuk met prachtige Byzantijnse panelen. We verblijven twee nachten in Venetië.

  dag 5, wo 29-03

  We varen naar het eilandje Torcello in de lagune van Venetië. Hier staat de kathedraal van Santa Maria Assunta, een mooi voorbeeld van de Veneto-Byzantijnse stijl. De mozaïeken uit de elfde tot veertiende eeuw worden beschouwd als de mooiste uit hun stijlperiode. Terug in Venetië bezoeken we het kleine Museum van de Iconen.

  dag 6, do 30-03

  De Gallerie dell’Accademia aan het Canal Grande heeft een mooie collectie Byzantijnse kunst en vormt het sluitstuk van onze reis. Transfer naar de luchthaven en directe lijnvlucht Venetië-Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van directe lijnvluchten van Amsterdam naar Bologna en van Venetië naar Amsterdam met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  25-03-2023: Amsterdam - Bologna, 15.00 - 16.45 uur
  30-03-2023: Venetië - Amsterdam, 16.55 - 18.55 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft vernomen, wordt per 1 januari 2023 de vliegbelasting voor alle reizigers vertrekken vanaf een Nederlandse luchthaven verhoogd. Deze nieuwe belasting geldt ook voor door ons reeds geboekte vliegtickets en is daarmee ook op deze reis van toepassing. De vliegbelasting stijgt van € 7,95 naar € 26,43 per persoon. Dit verschil à € 18,48 per persoon wordt u bij boeking in rekening gebracht.
  NB 3 Reist u liever met de trein? Heen kunt u reizen naar Ravenna in iets meer dan 24 uur met minimaal 3 overstappen. U vertrekt dan op 24 maart in de ochtend en komt op 25 maart aan in Ravenna.
  Terug reist u vanaf Venetië op 30 maart in de avond per nachttrein naar München, en  vanaf daar op 31 maart met minimaal 1 overstap per dagtrein terug naar Nederland. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De transfer op dag 1, de middagexcursie naar de Sant’Apollinare in Classe en de rit van Ravenna naar Venetië worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. In Venetië staat alle deelnemers een OV-kaart ter beschikking, waarmee vrij gebruikt gemaakt kan worden van de vaporetto. Het vervoer van de stad naar de luchthaven zal plaatsvinden per boot.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Ravenna (3 nachten) - Venetië (2 nachten)
  In beide steden wordt verbleven in centrale driesterrenhotels.

  Maaltijden

  Alleen het eerste diner in Ravenna is bij de reissom inbegrepen. Dit diner vindt plaats in een lokaal restaurant. De overige diners en alle lunches zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleidster spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort haar uitleg door uw headset. Zo kunt u haar overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. n sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. In Venetië moet u gemakkelijk in en uit de boten te kunnen stappen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Reisperiode

  We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 13 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). We reizen in het voorseizoen, zodat het in deze toeristische steden nog relatief rustig is.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  Doorgaan van de reis

  De reis kan doorgang vinden zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt. Voor de uitvoering van de reis staan wij in nauw contact met onze lokale partners. Ook kijken wij hierbij naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies in de 14 dagen vóór vertrek kan de reis in de regel doorgang vinden. Bij een ‘oranje’ reisadvies kan de reis alleen doorgang vinden indien dit advies op ‘oranje’ staat vanwege corona én het programma zonder grote beperkingen kan worden uitgevoerd. Indien wij de reis veilig en verantwoord kunnen uitvoeren, houden we ons aan de lokale regelgeving en tevens zo veel mogelijk aan de RIVM-richtlijnen. Meer informatie leest u hier.
  Mocht de reis geen doorgang kunnen vinden, dan krijgt u als reiziger uw geld terug. Indien de reis alleen doorgang kan vinden met ingrijpende wijzigingen in het programma, behoudt u als reiziger het recht kosteloos te annuleren.
  Italië is lid van de EU. Indien deze bestemming op het moment van boeken een ‘geel’ of ‘groen’ reisadvies had, mag u bij Labrys Reizen uw boeking kosteloos annuleren als het land 14 dagen of korter vóór vertrek een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies heeft; dit geldt ook als wij de reis zonder grote wijzigingen in het programma en op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren.
  De volledige reisvoorwaarden vindt u hier.

  Coronamaatregelen

  Wereldwijd kunnen regels en verplichtingen gelden voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denk hierbij aan maatregelen als een ‘coronapas’ (d.w.z. een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag), mondkapjesplicht, online registratieformulier of gezondheidsverklaring. Deze maatregelen kunnen wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen in de gaten en informeren onze reizigers over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste documenten. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Stel ons gerust uw vragen of lees het reisadvies van Buitenlandse Zaken.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

  Privacy

  Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
  Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  In Ravenna en Venetië is de prachtigste Byzantijnse kunst en architectuur te vinden. Deze vroegchristelijke mozaïeken en monumenten kenmerken zich door een mix van oosterse en westerse stijlen en Griekse en Romeinse invloeden. De San Vitale in Ravenna is een van de mooiste voorbeelden van centrale koepelbouw, de San Marco in Venetië een van de beroemdste koepelbasilieken. Beide typen kerk werden door de Byzantijnen ontwikkeld. Maat we laten ons op deze reis vooral overweldigen door de schitterende Byzantijnse mozaïeken, waarin we in de San Vitale de zesde-eeuwse keizer Justinianus herkennen. Het is met name dankzij deze keizer en dankzij Theodorik, koning van de Ostrogoten, dat in Ravenna zo rijk is aan prachtige gebouwen. Verstilling vinden we bij de iconen en op het rustige eilandje Torcello bij Venetië.

  NB Voor meer informatie over de uitvoering van de reis en over de maatregelen en vereisten m.b.t. corona verwijzen we u naar het tabblad ‘Praktisch’.

 • dag 1, za 25-03

  Directe lijnvlucht Amsterdam-Bologna en transfer naar Ravenna, het hart van Byzantijns Italië. Drie overnachtingen in Ravenna.

  dag 2, zo 26-03

  Een volle dag in Ravenna, de stad van Theodorik en Justinianus. De zesde-eeuwse San Vitale is een van de belangrijkste voorbeelden van Byzantijnse kunst en architectuur in West-Europa. We nemen uitgebreid de tijd voor de mozaïeken. Net als de San Vitale staat ook het Mausoleum van de Romeinse keizerin Galla Placidia op de Werelderfgoedlijst. De sobere bakstenen buitenkant van dit mausoleum staat in schril contrast met de binnenkant vol mozaïeken. In de Domus dei Tappeti di Pietra zien we de vloermozaïeken van een Byzantijns huis. We besluiten de dag bij het gotische Mausoleum van Theodorik.

  dag 3, ma 27-03

  We starten bij de Sant’Apollinare Nuovo, gebouwd onder Theodorik en opnieuw gewijd door Justinianus. Ook in deze kerk staan we versteld van de goudmozaïeken. Ook het Baptisterium van de Arianen werd onder Theodorik gebouwd. Deze achthoekige doopkapel heeft een mooi mozaïek aan het plafond. In het Baptisterium van de Orthodoxen, het Battistero Neoniano, vertelt de reisleidster ons meer over de overal in vroegchristelijk Ravenna aanwezige arianen en de strijd daartegen. Net buiten de stad ligt de Sant’Apollinare in Classe, een schitterend voorbeeld van de vroegchristelijke basilieken. Tot slot bezoeken we het recent geopende Museo Classis, gevestigd in een voormalige suikerfabriek, met een opvallend mozaïek dat de toegangstrap siert. Het museum illustreert de geschiedenis van Ravenna vanaf het begin tot aan de tijd als hoofdstad van het West-Romeinse rijk en daarna tot het jaar 1000. 

  dag 4, di 28-03

  We begeven ons naar Venetië, waar we een stadswandeling maken en uitgebreid de tijd nemen voor de San Marco. Deze is in de elfde eeuw gebouwd in Byzantijnse stijl. De mozaïeken in het interieur dateren voornamelijk uit de dertiende eeuw. Ook bewonderen we het Pala d’Oro, het altaarstuk met prachtige Byzantijnse panelen. We verblijven twee nachten in Venetië.

  dag 5, wo 29-03

  We varen naar het eilandje Torcello in de lagune van Venetië. Hier staat de kathedraal van Santa Maria Assunta, een mooi voorbeeld van de Veneto-Byzantijnse stijl. De mozaïeken uit de elfde tot veertiende eeuw worden beschouwd als de mooiste uit hun stijlperiode. Terug in Venetië bezoeken we het kleine Museum van de Iconen.

  dag 6, do 30-03

  De Gallerie dell’Accademia aan het Canal Grande heeft een mooie collectie Byzantijnse kunst en vormt het sluitstuk van onze reis. Transfer naar de luchthaven en directe lijnvlucht Venetië-Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van directe lijnvluchten van Amsterdam naar Bologna en van Venetië naar Amsterdam met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  25-03-2023: Amsterdam - Bologna, 15.00 - 16.45 uur
  30-03-2023: Venetië - Amsterdam, 16.55 - 18.55 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft vernomen, wordt per 1 januari 2023 de vliegbelasting voor alle reizigers vertrekken vanaf een Nederlandse luchthaven verhoogd. Deze nieuwe belasting geldt ook voor door ons reeds geboekte vliegtickets en is daarmee ook op deze reis van toepassing. De vliegbelasting stijgt van € 7,95 naar € 26,43 per persoon. Dit verschil à € 18,48 per persoon wordt u bij boeking in rekening gebracht.
  NB 3 Reist u liever met de trein? Heen kunt u reizen naar Ravenna in iets meer dan 24 uur met minimaal 3 overstappen. U vertrekt dan op 24 maart in de ochtend en komt op 25 maart aan in Ravenna.
  Terug reist u vanaf Venetië op 30 maart in de avond per nachttrein naar München, en  vanaf daar op 31 maart met minimaal 1 overstap per dagtrein terug naar Nederland. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De transfer op dag 1, de middagexcursie naar de Sant’Apollinare in Classe en de rit van Ravenna naar Venetië worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. In Venetië staat alle deelnemers een OV-kaart ter beschikking, waarmee vrij gebruikt gemaakt kan worden van de vaporetto. Het vervoer van de stad naar de luchthaven zal plaatsvinden per boot.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Ravenna (3 nachten) - Venetië (2 nachten)
  In beide steden wordt verbleven in centrale driesterrenhotels.

  Maaltijden

  Alleen het eerste diner in Ravenna is bij de reissom inbegrepen. Dit diner vindt plaats in een lokaal restaurant. De overige diners en alle lunches zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleidster spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort haar uitleg door uw headset. Zo kunt u haar overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. n sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. In Venetië moet u gemakkelijk in en uit de boten te kunnen stappen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Reisperiode

  We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 13 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). We reizen in het voorseizoen, zodat het in deze toeristische steden nog relatief rustig is.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  Doorgaan van de reis

  De reis kan doorgang vinden zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt. Voor de uitvoering van de reis staan wij in nauw contact met onze lokale partners. Ook kijken wij hierbij naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies in de 14 dagen vóór vertrek kan de reis in de regel doorgang vinden. Bij een ‘oranje’ reisadvies kan de reis alleen doorgang vinden indien dit advies op ‘oranje’ staat vanwege corona én het programma zonder grote beperkingen kan worden uitgevoerd. Indien wij de reis veilig en verantwoord kunnen uitvoeren, houden we ons aan de lokale regelgeving en tevens zo veel mogelijk aan de RIVM-richtlijnen. Meer informatie leest u hier.
  Mocht de reis geen doorgang kunnen vinden, dan krijgt u als reiziger uw geld terug. Indien de reis alleen doorgang kan vinden met ingrijpende wijzigingen in het programma, behoudt u als reiziger het recht kosteloos te annuleren.
  Italië is lid van de EU. Indien deze bestemming op het moment van boeken een ‘geel’ of ‘groen’ reisadvies had, mag u bij Labrys Reizen uw boeking kosteloos annuleren als het land 14 dagen of korter vóór vertrek een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies heeft; dit geldt ook als wij de reis zonder grote wijzigingen in het programma en op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren.
  De volledige reisvoorwaarden vindt u hier.

  Coronamaatregelen

  Wereldwijd kunnen regels en verplichtingen gelden voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denk hierbij aan maatregelen als een ‘coronapas’ (d.w.z. een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag), mondkapjesplicht, online registratieformulier of gezondheidsverklaring. Deze maatregelen kunnen wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen in de gaten en informeren onze reizigers over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste documenten. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Stel ons gerust uw vragen of lees het reisadvies van Buitenlandse Zaken.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

  Privacy

  Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
  Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisleiding

De reis wordt inhoudelijk geleid door drs. Karin Braamhorst. In de San Marco wordt u rondgeleid door een lokale gids.

drs. Karin Braamhorst

drs. Karin Braamhorst

Kunsthistorica. Zij geeft lezingen, colleges, rondleidingen in musea en begeleidt reizen. De kunstgeschiedenis is voor haar een schatkamer met schitterende pareltjes. Als reisleider belicht zij de lokale kunst en architectuur door die van een relevante context te voorzien.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding. De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat de enkele diners en de fooien niet zijn inbegrepen; in samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

Vrije Academie

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

Reisgegevens

6-daagse vliegreis
25 t/m 30 maart 2023
NB Op verzoek te boeken als 8-daagse treinreis

Reissom

t/m 31 december 2022: € 1595
vanaf 1 januari 2023: € 1670,
toeslag eenpersoonskamer: € 255

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 1 diner, reisleiding, lokale gids, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie

Exclusief

lunches, overige diners, drankjes, gestegen vliegbelasting à € 18,48 p.p., fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

Jedidjah Arentsen MA

Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen