Skip to main content
Biënnale van Venetië (augustus) i.s.m. Vrije Academie
Biënnale van Venetië (augustus) i.s.m. Vrije Academie
Biënnale van Venetië (augustus) i.s.m. Vrije Academie

Biënnale van Venetië (augustus) i.s.m. Vrije Academie

De zestigste editie van de kunstbiënnale van Venetië wordt in 2024 samengesteld door de Braziliaan Adriano Pedrosa, directeur van het Museu de Arte de São Paulo (MASP). Hij organiseerde daar vanaf 2016 een serie tentoonstellingen ‘Histórias’ met als thema onderbelichte geschiedenissen. Meest recent is zijn ‘Afro-Atlantic Histories’, een cultuurhistorische tentoonstelling over het Braziliaanse verleden, de Afrikaanse diaspora en de trans-Atlantische slavenhandel. Pedrosa geeft de Biënnale de ondertitel mee 'Stranieri Ovunque - Foreigners Everywhere’. Deze is ontleend aan het in Parijs ontstane en in Palermo gevestigde collectief Claire Fontaine, dat begin jaren tweeduizend in Italië tegen racisme en xenofobie vocht. Pedrosa legt in de centrale tentoonstelling in de Giardini en het Arsenale de nadruk op de buitenstaanders: kunstenaars die zelf buitenlanders, immigranten, emigranten, bannelingen en vluchtelingen zijn. Geografie, seksualiteit, taal, etniciteit, vrijheid en rijkdom zijn daarbij de onderscheidende aspecten.

Tijdens de Biënnale 2024 wordt Nederland vertegenwoordigd door kunstenaar Renzo Martens (Terneuzen, 1973). Samen met het kunstenaarscollectief Cercle d’Art des Travailleurs de Plantation Congolaise (CATPC) en curator Hicham Khalidi verzorgt hij de presentatie in het beroemde Nederlandse Rietveldpaviljoen uit 1954 in de Giardini. Uitgangspunt is de door Martens en CATPC eerder geïnitieerde White Cube, een tentoonstellingsruimte in Lusanga in de Democratische Republiek Congo. Tijdens de vierdaagse reis naar Venetië besteden we uiteraard veel aandacht aan de centrale tentoonstellingen in de Giardini en het Arsenale, evenals aan de landenpaviljoens. Er is ook gelegenheid ingeruimd voor overige tentoonstellingen in de stad, veelal in palazzi aan het Canal Grande. Daarnaast is er vrije tijd om een van de grote kunstcollecties van oude of moderne kunst te bezoeken die de stad rijk is.

Deze reis wordt ook in juni en oktober aangeboden.

dag 1, ma 19-08

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Venetië. Aansluitend transfer naar hotel.

dag 2, di 20-08

Vandaag bezoeken we de Giardini del Castello, sinds de eerste editie het hoofdterrein van de Biënnale. We beginnen met het centrale paviljoen, waarin we het eerste deel zien van de thematentoonstelling ‘Foreigners Everywhere’ van Biënnale-curator Adriano Pedrosa. In de Giardini vinden we ook verschillende landenpaviljoens, waaronder het Nederlandse Rietveldpaviljoen. Hier zien we de installatie van kunstenaar Renzo Martens in een samenwerking met Hicham Khalidi, een tentoonstellingsmaker uit de Democratische Republiek Congo. We bezoeken verder een selectie uit de landenpaviljoens in het park. In de middag is een facultatief bezoek mogelijk aan een van de andere Biënnale-locaties, in palazzi of kerken, of op het San Giorgio eiland in de Fondazione Cini en het schitterende glasmuseum Le Stanze del Vetro.

dag 3, wo 21-08

In de ochtend gaan we naar een ander belangrijk terrein van de Biënnale, het Arsenale. Dit is het voormalige wapenmagazijn uit de elfde eeuw. De enorme dokken en utiliteitsgebouwen tonen het verleden van de stad als zeemacht, maar bieden tegelijkertijd ook een fantastisch decor voor de Biënnale. Naast de tweede helft van Adriano Pedrosa’s centrale tentoonstelling ‘Foreigners Everywhere’ bezoeken we een selectie aan landenpaviljoens. De middag is vrij voor bijvoorbeeld een bezoek aan een van de musea aan het Canal Grande. Zo is er in de Dogana een tentoonstelling van Pierre Huyghe (Frankrijk, 1962) waarin hij in omvangrijke kunstinstallaties de relatie van de mens tot de natuur, het kunstmatige en het niet-menselijke aan de orde stelt. De Fondazione Prada organiseert in het historische Palazzo Corner della Regina altijd belangwekkende tentoonstellingen. En het Palazzo Fortuny met zijn oude wereld sfeer biedt altijd een betoverende ervaring.

dag 4, do 22-08

De ochtend is vrij; in de stad is altijd een waaier aan interessante en spectaculaire tentoonstellingen, zoals de palazzi waar verschillende landen in neerstrijken, of instellingen als de Fondazione Vuitton of de Fondazione Prada in het Palazzo Corner della Regina. Het Peggy Guggenheim-museum met zijn indrukwekkende collectie twintigste-eeuwse kunst toont onder meer werk van Giacometti, Calder, Mondriaan, Pollock en Brancusi. Of u bezoekt het historische Palazzo Grimani di Santa Maria Formosa met zijn monumentale Tribuna en de collectie Romeinse sculpturen. In de middag vertrek naar de luchthaven voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Venetië en v.v. met KLM. De vluchtgegevens zijn:
19-08-2024: Amsterdam - Venetië, 09.10 - 10.50 uur
22-08-2024: Venetië - Amsterdam, 17.45 - 19.35 uur
Ruimbagage is niet inbegrepen. Desgewenst kunt u ruimbagage bijboeken voor € 50,- per retourticket.
NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van KLM.
NB 2 Reist u liever met de trein? U kunt vanaf Amsterdam met 1 keer overstappen met de dagtrein naar Stuttgart en vandaar met de nachttrein door naar Venetië. De reis duurt circa 20 uur. Terug kunt u van Venetië de nachttrein nemen naar Stuttgart; vandaar reist u met 1 overstap door naar Amsterdam. Ook deze reis duurt circa 20 uur. De kosten voor de treinreis liggen hoger dan die van de vliegreis. Rekent u indicatief voor de reis per trein op een toeslag van minimaal € 250,- p.p. op basis van een gedeelde 6-persoonscouchette danwel een toeslag van minimaal € 550,- p.p. op basis van een 2-persoonsslaapcabine. Neemt u voor de actuele tarieven en beschikbaarheid gerust contact met ons op.

Vervoer ter plaatse

Het vervoer van de luchthaven naar de stad zal plaatsvinden per boot. Tijdens de reis staat alle deelnemers een ov-kaart ter beschikking, waarmee gratis gebruikgemaakt kan worden van de vaporetto.

Hotels

Tijdens de reis wordt verbleven in een comfortabel, gunstig gelegen 3-sterrenhotel.

Maaltijden

De lunches en de diners zijn op eigen gelegenheid.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

Zwaarte van de reis

Onze reizen worden met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven, en u om de bezienswaardigheden rustig te bekijken. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Gezondheid

In de regel kan het water uit de kraan gedronken worden. Men wordt er niet ziek van, maar het is niet overal even lekker vanwege de toevoeging van een behoorlijke hoeveelheid chloor. Het beste kunt u plastic flessen water kopen, acqua naturale. In grote steden ziet u vaak fonteintjes (fontanelle) op straat, soms met het opschrift acqua potabile (= drinkbaar water). Wij raden aan om een hervulbaar flesje mee te nemen, zodat u deze bij de fontanelle kunt bijvullen en er niet steeds plastic flesjes water gekocht hoeven te worden.

Reisperiode

Augustus is een zeer geschikte periode voor een verblijf in Venetië. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 27 ºC. Een regenbui is niet uit te sluiten (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u op labrysreizen.nl/exclusieve-groepsreizen/over-labrys-reizen/duurzaam-reizen.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe. Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

De zestigste editie van de kunstbiënnale van Venetië wordt in 2024 samengesteld door de Braziliaan Adriano Pedrosa, directeur van het Museu de Arte de São Paulo (MASP). Hij organiseerde daar vanaf 2016 een serie tentoonstellingen ‘Histórias’ met als thema onderbelichte geschiedenissen. Meest recent is zijn ‘Afro-Atlantic Histories’, een cultuurhistorische tentoonstelling over het Braziliaanse verleden, de Afrikaanse diaspora en de trans-Atlantische slavenhandel. Pedrosa geeft de Biënnale de ondertitel mee 'Stranieri Ovunque - Foreigners Everywhere’. Deze is ontleend aan het in Parijs ontstane en in Palermo gevestigde collectief Claire Fontaine, dat begin jaren tweeduizend in Italië tegen racisme en xenofobie vocht. Pedrosa legt in de centrale tentoonstelling in de Giardini en het Arsenale de nadruk op de buitenstaanders: kunstenaars die zelf buitenlanders, immigranten, emigranten, bannelingen en vluchtelingen zijn. Geografie, seksualiteit, taal, etniciteit, vrijheid en rijkdom zijn daarbij de onderscheidende aspecten.

Tijdens de Biënnale 2024 wordt Nederland vertegenwoordigd door kunstenaar Renzo Martens (Terneuzen, 1973). Samen met het kunstenaarscollectief Cercle d’Art des Travailleurs de Plantation Congolaise (CATPC) en curator Hicham Khalidi verzorgt hij de presentatie in het beroemde Nederlandse Rietveldpaviljoen uit 1954 in de Giardini. Uitgangspunt is de door Martens en CATPC eerder geïnitieerde White Cube, een tentoonstellingsruimte in Lusanga in de Democratische Republiek Congo. Tijdens de vierdaagse reis naar Venetië besteden we uiteraard veel aandacht aan de centrale tentoonstellingen in de Giardini en het Arsenale, evenals aan de landenpaviljoens. Er is ook gelegenheid ingeruimd voor overige tentoonstellingen in de stad, veelal in palazzi aan het Canal Grande. Daarnaast is er vrije tijd om een van de grote kunstcollecties van oude of moderne kunst te bezoeken die de stad rijk is.

Deze reis wordt ook in juni en oktober aangeboden.

dag 1, ma 19-08

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Venetië. Aansluitend transfer naar hotel.

dag 2, di 20-08

Vandaag bezoeken we de Giardini del Castello, sinds de eerste editie het hoofdterrein van de Biënnale. We beginnen met het centrale paviljoen, waarin we het eerste deel zien van de thematentoonstelling ‘Foreigners Everywhere’ van Biënnale-curator Adriano Pedrosa. In de Giardini vinden we ook verschillende landenpaviljoens, waaronder het Nederlandse Rietveldpaviljoen. Hier zien we de installatie van kunstenaar Renzo Martens in een samenwerking met Hicham Khalidi, een tentoonstellingsmaker uit de Democratische Republiek Congo. We bezoeken verder een selectie uit de landenpaviljoens in het park. In de middag is een facultatief bezoek mogelijk aan een van de andere Biënnale-locaties, in palazzi of kerken, of op het San Giorgio eiland in de Fondazione Cini en het schitterende glasmuseum Le Stanze del Vetro.

dag 3, wo 21-08

In de ochtend gaan we naar een ander belangrijk terrein van de Biënnale, het Arsenale. Dit is het voormalige wapenmagazijn uit de elfde eeuw. De enorme dokken en utiliteitsgebouwen tonen het verleden van de stad als zeemacht, maar bieden tegelijkertijd ook een fantastisch decor voor de Biënnale. Naast de tweede helft van Adriano Pedrosa’s centrale tentoonstelling ‘Foreigners Everywhere’ bezoeken we een selectie aan landenpaviljoens. De middag is vrij voor bijvoorbeeld een bezoek aan een van de musea aan het Canal Grande. Zo is er in de Dogana een tentoonstelling van Pierre Huyghe (Frankrijk, 1962) waarin hij in omvangrijke kunstinstallaties de relatie van de mens tot de natuur, het kunstmatige en het niet-menselijke aan de orde stelt. De Fondazione Prada organiseert in het historische Palazzo Corner della Regina altijd belangwekkende tentoonstellingen. En het Palazzo Fortuny met zijn oude wereld sfeer biedt altijd een betoverende ervaring.

dag 4, do 22-08

De ochtend is vrij; in de stad is altijd een waaier aan interessante en spectaculaire tentoonstellingen, zoals de palazzi waar verschillende landen in neerstrijken, of instellingen als de Fondazione Vuitton of de Fondazione Prada in het Palazzo Corner della Regina. Het Peggy Guggenheim-museum met zijn indrukwekkende collectie twintigste-eeuwse kunst toont onder meer werk van Giacometti, Calder, Mondriaan, Pollock en Brancusi. Of u bezoekt het historische Palazzo Grimani di Santa Maria Formosa met zijn monumentale Tribuna en de collectie Romeinse sculpturen. In de middag vertrek naar de luchthaven voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Venetië en v.v. met KLM. De vluchtgegevens zijn:
19-08-2024: Amsterdam - Venetië, 09.10 - 10.50 uur
22-08-2024: Venetië - Amsterdam, 17.45 - 19.35 uur
Ruimbagage is niet inbegrepen. Desgewenst kunt u ruimbagage bijboeken voor € 50,- per retourticket.
NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van KLM.
NB 2 Reist u liever met de trein? U kunt vanaf Amsterdam met 1 keer overstappen met de dagtrein naar Stuttgart en vandaar met de nachttrein door naar Venetië. De reis duurt circa 20 uur. Terug kunt u van Venetië de nachttrein nemen naar Stuttgart; vandaar reist u met 1 overstap door naar Amsterdam. Ook deze reis duurt circa 20 uur. De kosten voor de treinreis liggen hoger dan die van de vliegreis. Rekent u indicatief voor de reis per trein op een toeslag van minimaal € 250,- p.p. op basis van een gedeelde 6-persoonscouchette danwel een toeslag van minimaal € 550,- p.p. op basis van een 2-persoonsslaapcabine. Neemt u voor de actuele tarieven en beschikbaarheid gerust contact met ons op.

Vervoer ter plaatse

Het vervoer van de luchthaven naar de stad zal plaatsvinden per boot. Tijdens de reis staat alle deelnemers een ov-kaart ter beschikking, waarmee gratis gebruikgemaakt kan worden van de vaporetto.

Hotels

Tijdens de reis wordt verbleven in een comfortabel, gunstig gelegen 3-sterrenhotel.

Maaltijden

De lunches en de diners zijn op eigen gelegenheid.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

Zwaarte van de reis

Onze reizen worden met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven, en u om de bezienswaardigheden rustig te bekijken. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Gezondheid

In de regel kan het water uit de kraan gedronken worden. Men wordt er niet ziek van, maar het is niet overal even lekker vanwege de toevoeging van een behoorlijke hoeveelheid chloor. Het beste kunt u plastic flessen water kopen, acqua naturale. In grote steden ziet u vaak fonteintjes (fontanelle) op straat, soms met het opschrift acqua potabile (= drinkbaar water). Wij raden aan om een hervulbaar flesje mee te nemen, zodat u deze bij de fontanelle kunt bijvullen en er niet steeds plastic flesjes water gekocht hoeven te worden.

Reisperiode

Augustus is een zeer geschikte periode voor een verblijf in Venetië. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 27 ºC. Een regenbui is niet uit te sluiten (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u op labrysreizen.nl/exclusieve-groepsreizen/over-labrys-reizen/duurzaam-reizen.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe. Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisleiding

drs. Robert-Jan Muller

drs. Robert-Jan Muller

Kunsthistoricus. Publiceert over moderne en hedendaagse kunst in onder meer Museumtijdschrift, maakt documentaires en schreef een monografie over kunstschilder Erik Andriesse. Jarenlang was hij voorzitter van AICA NL, de Internationale Vereniging van Kunstcritici, waarvoor hij zich nog steeds internationaal inzet. Hij werkte als adviseur kunst en vormgeving, onder meer voor KPN. Leidde al vele kunstreizen.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur, en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding. De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat de maaltijden (lunches en diners) en de fooien niet zijn inbegrepen; in samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- dan wel exclusief is.

Vrije Academie

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

Reisgegevens

4-daagse vliegreis
19 t/m 22 augustus 2024
NB Op verzoek te boeken als treinreis. Zie onder ‘Vervoer’.

Reissom

t/m 30 april 2024: € 1295
vanaf 30 april 2024: € 1395
toeslag eenpersoonskamer: € 255
NB Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Dat betekent dat wie indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, de toeslag eenpersoonskamer verschuldigd is, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, ov-kaart voor 72 uur, reisleiding, entree Biënnale, investering in CO2-reductie

Exclusief

lunches, diners, drankjes, ruimbagage, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

Jedidjah Arentsen MA

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.