Exclusieve groepsreis Bruisend Berlijn i.s.m. Vrije Academie

Bruisend Berlijn i.s.m. Vrije Academie

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Berlijn heeft sinds de val van de Muur in 1989 en de daaropvolgende Duitse hereniging en benoeming tot Duitse hoofdstad een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De grondig verbouwde stad bruist op het gebied van architectuur, beeldende kunst, muziek en politiek. En Berlijn herbergt natuurlijk een onwaarschijnlijk groot aantal musea en bezienswaardigheden.
Naast de Brandenburger Tor, het Museumsinsel en Schloss Charlottenburg, bezoeken we de Gemäldegalerie met een indrukwekkende collectie oude meesters en de Hamburger Bahnhof vol hedendaagse kunst en Duitse modernen van de vroege twintigste eeuw. De Sammlung Boros toont in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog kunst vanaf 1990 en Museum Berggruen bezit het beste werk van kunstenaars als Picasso, Klee, Giacometti en Matisse. Kunsthistoricus en reisleider Robert-Jan Muller heeft kortom een programma samengesteld dat historische highlights mixt met minder bekende maar zeer fascinerende musea gespecialiseerd in negentiende- en twintigste-eeuwse kunst. En daardoor belooft deze reis ook voor de ervaren Berlijn-reiziger een week vol verrassingen te worden.

NB Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Labrys Reizen zal daarom voor al zijn reizen passende maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Meer informatie hierover vindt u hier.

Reisleiding

drs. Robert-Jan Muller

Kunsthistoricus. Hij publiceert voornamelijk over moderne kunst. Hij is erelid van AICA Nederland, de Internationale Vereniging van Kunstcritici en voorzitter van het AICA Committee on Censorship and Freedom of Expression. Leidde al vele kunstreizen en doceert voor de Vrije Academie.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding. De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat de maaltijden (lunches en diners) en de fooien niet zijn inbegrepen; in samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

dag 1, wo 12-05

Directe treinreis van Nederland naar Berlijn (09.00 - 15.22 uur). Na aankomst in Berlijn nemen we onze intrek in het hotel en maken we een eerste korte stadswandeling.

dag 2, do 13-05

In de ochtend bezichtiging van de Hamburger Bahnhof en de Sammlung Boros. Na de lunch zien we de collectie van de Alte Nationalgalerie (C.D. Friedrich en negentiende-eeuwse tijdgenoten).
Met een facultatief bezoek aan het Neues Museum staat u in de Egyptische collectie oog in oog met het beroemde portret van Nefertete.

dag 3, vr 14-05

Het ochtendprogramma is gewijd aan Museum Berggruen en de Sammlung Scharf-Gerstenberg (Piranesi, Goya, Dali, Ernst en Magritte). De middag staat in het teken van de Berlijnse stadscultuur, met bezoeken aan de Villa Oppenheim en Schloss Charlottenburg met zijn aangename tuinen.

dag 4, za 15-05

Wandeling langs de Rijksdag, de Brandenburger Tor en het indringende Holocaust Mahnmal. Bezoek aan de Gemäldegalerie. In de middag bezichtiging van het Joods Museum van Daniël Libeskind.

dag 5, zo 16-05

Vrije ochtend in Berlijn; rond het middaguur vertrek vanaf het hotel naar het centraal station van Berlijn en directe treinreis van Berlijn naar Amsterdam met aankomst begin van de avond (12.34 - 19.00 uur).

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van een directe treinreis van Amsterdam naar Berlijn v.v.
De treintijden zijn (onder voorbehoud van wijzigingen):
12-05-2021: Amsterdam – Berlijn, 09.00 – 15.22 uur
16-05-2021: Berlijn – Amsterdam, 12.34 – 19.00 uur
NB U kunt ook opstappen in Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo. U ontvangt dan echter geen restitutie voor het niet gebruikte deel van het traject.

Vervoer ter plaatse

Tijdens de reis zullen we ons met het lokale openbaar vervoer en te voet verplaatsen.

Hotel

Het verblijf vindt plaats in het 4* Intercity-Hotel Berlin Hauptbahnhof, nabij het centraal station van Berlijn.

Maaltijden

Op deze reis zijn geen lunches of diners inbegrepen bij de reissom. In samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hem door uw headset. Zo kunt u de reisleider overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden te bekijken. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

Mei is een zeer geschikte periode voor een stedenreis Berlijn. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is nog niet aangebroken. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 19 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden. Een regenbui is niet uit te sluiten.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Duitsland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen en de Vrije Academie compenseren de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u bij ons een papieren inschrijfformulier opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd.
U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk vier weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen en de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe. Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisgegevens

5-daagse treinreis
12 t/m 16 mei 2021

Flexibele voorwaarden

Boekt u nu voor deze reis? Dan kunt u tot en met 16 maart 2021 kosteloos omboeken of annuleren zonder opgave van reden! Meer informatie leest u hier.
Kunt u nog even niet beslissen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende optie!

Reissom

€ 995
toeslag eenpersoonskamer: € 200
NB Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.

Inclusief

treinreis per internationale intercity, OV-kaart Berlijn, logies met ontbijt, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie

Exclusief

lunches en diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25

Reisleiding

drs. Robert-Jan Muller

Contact Labrys Reizen

Malve Falk MA