Skip to main content
Andalusië i.s.m. Vrije Academie
Andalusië i.s.m. Vrije Academie
Andalusië i.s.m. Vrije Academie

Andalusië i.s.m. Vrije Academie

Voor oogverblindende voorbeelden van islamitische kunst en architectuur hoeft u niet ver te reizen. Het zuiden van Spanje werd zo’n zeven eeuwen lang bestuurd door Arabische en Berberse heersers. En dat is te zien. In Granada bezoeken we het indrukwekkende Alhambra, waar u in de verschillende zalen perplex zult staan van de minutieuze ornamentiek, en het buitenpaleis Generalife, met een van de oudste nog bestaande tuinen in de streek. De Grote Moskee van Córdoba, tegenwoordig een kathedraal, staat bekend om de honderden bogen en zuilen die de ruimte een mystieke sfeer geven. In Sevilla verraden de Giraldatoren en de Sinaasappelhof op welke plek ooit de hoofdmoskee stond.
Andalusië toont overal zijn Arabische sporen. Deze zuidgrens van Europa is immers een gebied waar uitwisselingen tussen culturen en religies hebben plaatsgevonden. Ga mee op reis en laat u betoveren door de rijke cultuur en de schitterende natuur van deze regio!

dag 1, ma 03-03

Directe lijnvlucht Amsterdam - Sevilla. Aansluitend transfer per touringcar en een eerste verkennende wandeling in het prachtige openluchtmuseum dat deze stad is. Uitgebreid bezoek aan de imposante kathedraal, gebouwd op de plaats waar ooit de hoofdmoskee van de Almohaden stond en waar tegenwoordig werken van Francisco de Zurbarán, Bartolomé Murillo en Artemisia Gentileschi te bewonderen zijn. Ook bezoeken we de belendende Giralda-toren, ooit de hoogste minaret van de stad en de bekende Sinaasappelhof. Twee overnachtingen in Sevilla.

dag 2, di 04-03

Volle dag in Sevilla. Onze ochtendwandeling voert langs Plaza España en door het park María Luisa met o.a. artdeco en neomudejarstijlen. Ook zien we de Torre del Oro, onderdeel van de Moorse stadswallen, en Metropol Parasol, de indrukwekkende houten constructie van architect Jürgen Mayer. ‘s Middags bezoeken we het Koninklijke Paleis, ofwel het Alcázar Real, een uitstekend voorbeeld van mudejararchitectuur en zijn prachtige tuinen. Vanavond dineren we gezamenlijk in een lokaal restaurant.

dag 3, wo 05-03

In Sevilla brengen we nog een bezoek aan de voormalige kerk San Luís de los Franceses. Na een vroege lunch (op eigen gelegenheid) zetten we koers richting Medina Azahara, waar we de resten vinden van een Arabische hoofdstad. Aansluitend rijden we naar Córdoba, ‘stad van de drie culturen’, waar we tweemaal overnachten.

dag 4, do 06-03

Gehele dag in Córdoba. We bezoeken het Alcázar van de christelijke vorsten met een aangename tuin. Vervolgens wandelen we over de Romeinse brug over de Guadalquivir, zien we de Torre de la Calahorra en lopen we vervolgens terug naar het centrum. Hier wandelen we door de sfeervolle Joodse wijk La Judería met vele prachtige patio's en zien we de voormalige synagoge. Na een bezoek aan het Museo Archeológico staat tot slot de cultuuroverstijgende Mezquita-Catedral op het programma. Deze oude moskee en huidige kathedraal van Córdoba staat bekend om de honderden bogen en zuilen die het gebouw een mystieke sfeer geven.

dag 5, vr 07-03

Na ons bezoek aan de Capilla de San Bartolomé en de Casa de Sefarad waar de Joodse cultuur in ere wordt gehouden, vertrekken we naar Granada. Onderweg stoppen we in Alcalá la Real met het majestueuze Fortaleza de la Mota. We lunchen gezamenlijk in de buurt. Twee overnachtingen in Granada.

dag 6, za 08-03

Gehele dag in Granada. In de ochtend bezoeken we de kathedraal en de Capilla Real met de kunstcollectie van de Reyes Católicos, die onder meer Vlaamse en door Vlaanderen geïnspireerde kunst bevat. ‘s Middags nemen we alle tijd voor het indrukwekkende Alhambra, een iconisch gebouwencomplex waar unieke en uitgebreide architectuur te bewonderen is. Dit middeleeuwse islamitische UNESCO Werelderfgoed bestaat onder meer uit de Nasridenpaleizen, het Alcazabafort en het rustgevende groen van de tuinen bij het buitenpaleis Generalife. Afscheidsdiner in de oude arena.

dag 7, zo 09-03

We wandelen door de historische wijk Albaicín, met haar karakteristieke kronkelige straatjes, een oud Arabisch badhuis en mooie uitzichten op het Alhambra en de Sierra Nevada. Per touringcar naar de luchthaven voor de directe vlucht Málaga - Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Sevilla en van Málaga naar Amsterdam met Transavia. De vluchtgegevens zijn:
03-03-2025: Amsterdam - Sevilla, 09.00 - 11.55 uur
09-03-2025: Málaga - Amsterdam, 20.20 - 23.25 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 20 kilo inbegrepen.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappijen.

Vervoer ter plaatse

De rondreis door Andalusië wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

Hotels

overnachtingsplaatsen: Sevilla (2 nachten) - Córdoba (2 nachten) - Granada (2 nachten)
Tijdens deze reis verblijven we in goede drie- en viersterrenhotels, alle centraal gelegen ten opzichte van diverse musea en bezienswaardigheden die tijdens het programma in de steden aan bod komen.
Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

Maaltijden

Op deze reis zijn 1 lunch en 2 diners inbegrepen bij de reissom. Deze vinden plaats in lokale restaurants. Voor de lunches op eigen gelegenheid wordt voldoende tijd ingeruimd.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding of gids preekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset.
Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Heeft u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

In Spanje valt het over het algemeen niet aan te raden kraanwater te drinken. Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat u er ziek van wordt, smaakt het vanwege het toegevoegde chloor niet aangenaam. Flesjes drinkwater zijn op vele plekken te koop.
Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Reisperiode

Begin maart is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Andalusië. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is nog niet aangebroken. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 15 en 20 ºC. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

Geld

Spanje maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Voor oogverblindende voorbeelden van islamitische kunst en architectuur hoeft u niet ver te reizen. Het zuiden van Spanje werd zo’n zeven eeuwen lang bestuurd door Arabische en Berberse heersers. En dat is te zien. In Granada bezoeken we het indrukwekkende Alhambra, waar u in de verschillende zalen perplex zult staan van de minutieuze ornamentiek, en het buitenpaleis Generalife, met een van de oudste nog bestaande tuinen in de streek. De Grote Moskee van Córdoba, tegenwoordig een kathedraal, staat bekend om de honderden bogen en zuilen die de ruimte een mystieke sfeer geven. In Sevilla verraden de Giraldatoren en de Sinaasappelhof op welke plek ooit de hoofdmoskee stond.
Andalusië toont overal zijn Arabische sporen. Deze zuidgrens van Europa is immers een gebied waar uitwisselingen tussen culturen en religies hebben plaatsgevonden. Ga mee op reis en laat u betoveren door de rijke cultuur en de schitterende natuur van deze regio!

dag 1, ma 03-03

Directe lijnvlucht Amsterdam - Sevilla. Aansluitend transfer per touringcar en een eerste verkennende wandeling in het prachtige openluchtmuseum dat deze stad is. Uitgebreid bezoek aan de imposante kathedraal, gebouwd op de plaats waar ooit de hoofdmoskee van de Almohaden stond en waar tegenwoordig werken van Francisco de Zurbarán, Bartolomé Murillo en Artemisia Gentileschi te bewonderen zijn. Ook bezoeken we de belendende Giralda-toren, ooit de hoogste minaret van de stad en de bekende Sinaasappelhof. Twee overnachtingen in Sevilla.

dag 2, di 04-03

Volle dag in Sevilla. Onze ochtendwandeling voert langs Plaza España en door het park María Luisa met o.a. artdeco en neomudejarstijlen. Ook zien we de Torre del Oro, onderdeel van de Moorse stadswallen, en Metropol Parasol, de indrukwekkende houten constructie van architect Jürgen Mayer. ‘s Middags bezoeken we het Koninklijke Paleis, ofwel het Alcázar Real, een uitstekend voorbeeld van mudejararchitectuur en zijn prachtige tuinen. Vanavond dineren we gezamenlijk in een lokaal restaurant.

dag 3, wo 05-03

In Sevilla brengen we nog een bezoek aan de voormalige kerk San Luís de los Franceses. Na een vroege lunch (op eigen gelegenheid) zetten we koers richting Medina Azahara, waar we de resten vinden van een Arabische hoofdstad. Aansluitend rijden we naar Córdoba, ‘stad van de drie culturen’, waar we tweemaal overnachten.

dag 4, do 06-03

Gehele dag in Córdoba. We bezoeken het Alcázar van de christelijke vorsten met een aangename tuin. Vervolgens wandelen we over de Romeinse brug over de Guadalquivir, zien we de Torre de la Calahorra en lopen we vervolgens terug naar het centrum. Hier wandelen we door de sfeervolle Joodse wijk La Judería met vele prachtige patio's en zien we de voormalige synagoge. Na een bezoek aan het Museo Archeológico staat tot slot de cultuuroverstijgende Mezquita-Catedral op het programma. Deze oude moskee en huidige kathedraal van Córdoba staat bekend om de honderden bogen en zuilen die het gebouw een mystieke sfeer geven.

dag 5, vr 07-03

Na ons bezoek aan de Capilla de San Bartolomé en de Casa de Sefarad waar de Joodse cultuur in ere wordt gehouden, vertrekken we naar Granada. Onderweg stoppen we in Alcalá la Real met het majestueuze Fortaleza de la Mota. We lunchen gezamenlijk in de buurt. Twee overnachtingen in Granada.

dag 6, za 08-03

Gehele dag in Granada. In de ochtend bezoeken we de kathedraal en de Capilla Real met de kunstcollectie van de Reyes Católicos, die onder meer Vlaamse en door Vlaanderen geïnspireerde kunst bevat. ‘s Middags nemen we alle tijd voor het indrukwekkende Alhambra, een iconisch gebouwencomplex waar unieke en uitgebreide architectuur te bewonderen is. Dit middeleeuwse islamitische UNESCO Werelderfgoed bestaat onder meer uit de Nasridenpaleizen, het Alcazabafort en het rustgevende groen van de tuinen bij het buitenpaleis Generalife. Afscheidsdiner in de oude arena.

dag 7, zo 09-03

We wandelen door de historische wijk Albaicín, met haar karakteristieke kronkelige straatjes, een oud Arabisch badhuis en mooie uitzichten op het Alhambra en de Sierra Nevada. Per touringcar naar de luchthaven voor de directe vlucht Málaga - Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Sevilla en van Málaga naar Amsterdam met Transavia. De vluchtgegevens zijn:
03-03-2025: Amsterdam - Sevilla, 09.00 - 11.55 uur
09-03-2025: Málaga - Amsterdam, 20.20 - 23.25 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 20 kilo inbegrepen.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappijen.

Vervoer ter plaatse

De rondreis door Andalusië wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

Hotels

overnachtingsplaatsen: Sevilla (2 nachten) - Córdoba (2 nachten) - Granada (2 nachten)
Tijdens deze reis verblijven we in goede drie- en viersterrenhotels, alle centraal gelegen ten opzichte van diverse musea en bezienswaardigheden die tijdens het programma in de steden aan bod komen.
Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

Maaltijden

Op deze reis zijn 1 lunch en 2 diners inbegrepen bij de reissom. Deze vinden plaats in lokale restaurants. Voor de lunches op eigen gelegenheid wordt voldoende tijd ingeruimd.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding of gids preekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset.
Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Heeft u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

In Spanje valt het over het algemeen niet aan te raden kraanwater te drinken. Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat u er ziek van wordt, smaakt het vanwege het toegevoegde chloor niet aangenaam. Flesjes drinkwater zijn op vele plekken te koop.
Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Reisperiode

Begin maart is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Andalusië. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is nog niet aangebroken. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 15 en 20 ºC. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

Geld

Spanje maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisleiding

De reis wordt inhoudelijk geleid door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Diverse rondleidingen zullen verzorgd worden door lokale gidsen.

drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin

drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin

Studeerde kunstgeschiedenis en Franse letterkunde. Hij leidt reizen en excursies, maar verzorgt ook colleges en lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Zijn brede kennis en verteltalent vormen een verrijking van elke reis.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding.
De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat de meeste maaltijden (lunches en diners) niet zijn inbegrepen; in samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

Vrije Academie

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

Reisgegevens

7-daagse vliegreis
3 t/m 9 maart 2025

Reissom

t/m 4 november 2024: € 1995
vanaf 5 november 2024: € 2095
toeslag eenpersoonskamer: € 285
NB Indien u indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, wordt de toeslag eenpersoonskamer niet nagefactureerd, ook als er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 1 lunch, 2 diners, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, investering in CO2-reductie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

Pien T'Jonck MA

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.