Abu Dhabi en Oman i.s.m. Vrije Academie
Tijdens deze reis zien we zowel steden waar futuristische architectuur uit de grond schiet als onberoerde landschappen en samenlevingen die diepgeworteld zijn in eeuwenoude tradities. Abu Dhabi wordt vaak in één adem genoemd met Dubai, maar het heeft een geheel ander karakter. Er zijn minder wolkenkrabbers en we bemerken een streven naar een duurzame toekomst. Met iconische musea, waaronder het Louvre van Jean Nouvel, toont het emiraat zijn ambitie de culturele hoofdstad van de Arabische wereld te worden. Het sultanaat Oman is een leeg land van ruige bergketens, woestijnen met hoge zandduinen, en een bewoonde kuststrook met vissersdorpen. De hoofdstad Muscat is modern met een oude soek en verkeersrotonden die ware staaltjes van tuinarchitectuur zijn. De open samenleving onderscheidt Oman zeer van zijn Arabische omgeving.
dag 1, di 12-11
Indirecte lijnvlucht van Amsterdam naar Abu Dhabi met aankomst na middernacht.
dag 2, wo 13-11
Kennismaking met Abu Dhabi, dat door zijn rijkdom een ongekende ontwikkeling heeft doorgemaakt. We rijden langs de Corniche en maken een rondrit door het moderne Abu Dhabi. We krijgen een rondleiding in de wijk Al Bateen, waar moderne en traditionele stijlen samenkomen, en bezichtigen de moderne en indrukwekkende Sheikh Zayed-moskee. We verkennen tot slot het nieuwe cultuurdistrict Saadiyat Island, waar ook het Guggenheim Museum en het Zayed National Museum van architect Foster zijn gepland.
dag 3, do 14-11
We keren terug naar Saadiyat Island voor een bezoek aan het Abu Dhabi Louvre. Aansluitend rijden we door een afwisselend woestijngebied naar de oase van Al Ain, waar we pal op de grens met Oman overnachten. Het Nationaal Museum geeft een goed beeld van dit gebied, waar de sjeiks van Abu Dhabi hun wortels hebben. Naast de omvangrijke opgravingen van Hili vraagt het prachtig gerestaureerde Sultan Fort onze aandacht.
dag 4, vr 15-11
Na ons bezoek aan Fort Al Jahili rijden we Oman binnen. Onderweg naar Nizwa bekijken we Fort Ibri en de kenmerkende, ronde Bat Umm an-Nar-torens en de begraafplaats Ayn. Het nieuwe Oman Across Ages Museum is geïnspireerd op het landschap en de geometrische patronen van het Al Hajar-gebergte en biedt ons een inkijkje in de rijke geschiedenis en cultuur van het land.
dag 5, za 16-11
Nizwa was Omans hoofdstad toen in de zevende eeuw de islam zijn entree maakte. Wandeling over de soek naar de mooi gerestaureerde burcht, een toppunt van leemarchitectuur. De stad is omgeven door plantages met dadelpalmen en bananen-, citrus- en mango-bomen. Rondom liggen talrijke bergdorpen en forten. Omans mooiste sultanspaleis Jabrin heeft schitterende plafondschilderingen en houtsnijwerk. Het oasedorp Bahla ligt idyllisch te midden van groene landouwen en is omgeven door hoge lemen muren. De sprookjes uit Duizend-en-een-nacht zouden zich hier kunnen afspelen. Er zijn traditionele pottenbakkers actief en het dorp heeft een interessant fort.
dag 6 en 7, zo 17 en ma 18-11
We verlaten Nizwa met onze terreinauto’s. Onze rit is een avontuurlijke toer vol adembenemende vergezichten over ruige bergruggen en door een wadi. We zien schilderachtige dorpen met landbouwterrassen op steile hellingen. Deze tocht is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Bij Misfah bekijken we het traditionele qanat-irrigatiesysteem. Eén overnachting in een ecolodge met zicht op de prachtige Wadi Nakhr – ook wel de Grand Canyon van Arabië genaamd. Aan het eind van dag 7 komen we aan te Muscat, dat zich uitstrekt langs de kust.
dag 8, di 19-11
Vrije tijd tot na de lunch. De binnenstad ligt schilderachtig aan de Golf van Oman met aan weerszijden een hooggelegen fort. In de oude kern vinden we het sultanspaleis en diverse indrukwekkende handelshuizen. In nieuwere wijken is de Arabische villabouw de moeite van het bekijken waard. In het Nationaal Museum zien we een fraaie collectie erfstukken, waaronder degens, Omaans zilver, cosmetica en kostuums.
dag 9, wo 20-11
Op weg van Muscat naar de Wahibi Sands rijden we door een landschappelijk interessant gebied met veel oasen, waar soms het traditionele waterverdeelsysteem nog wordt toegepast. We passeren forten, wachttorens en archeologische vindplaatsen in dit bergachtige gebied en maken een wandelingetje. We lunchen bij een bedoeïnenfamilie thuis. De overnachten vindt plaats in een woestijnkamp. De enorme zandduinen zorgen hier voor een sprookjesachtige sfeer.
dag 10, do 21-11
Onderweg naar de havenstad Sur doorkruisen we een van de bezienswaardigste wadi´s in Oman, die vrijwel het hele jaar water voert en slechts via een steile pas bereikt kan worden. Met wat geluk hebben we toegang tot een bijzondere moskee uit de elfde eeuw. Eenmaal in Sur bezoeken we het fort, de Corniche en de werf voor dhows, de traditionele houten handelsschepen.
dag 11, vr 22-11
Van Sur rijden we naar Muscat langs de kust met haar vele schilderachtige en diep ingesneden wadi’s. In Qalhat getuigt de ruïne van het Bibi Maryam Mausoleum van een bloeiend verleden. Het was een belangrijke handelsplaats voor de specerijenhandel met India. Het was een van de oudste steden van Oman met een verleden dat teruggaat tot de tweede eeuw. Als de tijd het toelaat, maken we onderweg een wandeling naar Wadi Tiwi of de steilere Wadi Shab bij het gelijknamige vissersplaatsje.
dag 12, za 23-11
De stijlvolle Sultan Qaboos-moskee valt op door een interessante combinatie van eenvoud uitstralende architectuur met opulent materiaalgebruik en een inrichting waarbij kosten noch moeite zijn gespaard. Deze moskee en de Sjeik Zayed-moskee die we in Abu Dhabi bezochten, zijn architectonische hoogtepunten, modern maar in harmonie met de Arabische bouwstijl. In de namiddag gebruiken we de thee in het Al Bustan Palace Hotel, dat diverse keren werd uitgeroepen tot het beste hotel in het Midden-Oosten. Het wordt onder meer voor gasten van de regering gebruikt. De ligging is majestueus: het heeft een eigen strand en wordt omringd door hoge bergen.
dag 13, zo 24-11
Niet ver van het centrum van de stad vinden we de Al Ansab Wetlands, waar door het jaar heen bijna driehonderd soorten vogels hun toevlucht zoeken. De kans is groot dat we gieren kunnen spotten, die hier doorgaans in november arriveren om te overwinteren. Terug in de stad krijgen een rondleiding door de Koninklijke Opera, naast de Qaboos-Moskee een ander architecturaal hoogtepunt van Muscat. Vrije middag tot aan ons afscheidsdiner. Daarna rijden we naar de luchthaven.
dag 14, ma 25-11
Indirecte lijnvlucht naar Amsterdam met aankomst tegen elf uur ‘s ochtends.
Vervoer naar de bestemming
We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Abu Dhabi en van Muscat naar Amsterdam via Istanboel met Turkish Airlines. Zowel op de heen- als op de terugreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. De vluchtgegevens zijn:
12-11-2024: Amsterdam - Istanboel, 12.00 - 17.20 uur
12-11-2024: Istanboel - Abu Dhabi, 20.30 - 00.20 uur (op 13-11)
25-11-2024: Muscat - Istanboel, 02.15 - 06.50 uur
25-11-2024: Istanboel - Amsterdam, 08.50 - 10.40 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Abu Dhabi en Oman is het drie uur later dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
Vervoer ter plaatse
De rondreis door Abu Dhabi en Oman wordt uitgevoerd met moderne, ruime touringcars voorzien van airconditioning. Op de dagen 5, 6 en 7 maken we gebruik van fourwheeldrives met vier deelnemers per auto. Vanaf de hoofdweg worden we met shuttlebusjes naar het woestijnkamp gebracht en weer terug de volgende dag.
Hotels
overnachtingsplaatsen: Abu Dhabi (2 nachten) - Al Ain (1 nacht) - Nizwa (2 nachten) – Dar Sawdah (1 nacht) - Muscat (2 nachten) - Wahiba Sands (1 nacht) - Sur (1 nacht) - Muscat (2 nachten)
We logeren waar mogelijk in uitstekende viersterrenhotels en elders in de best beschikbare hotels ter plekke. In Wahiba Sands hebben we gekozen voor een woestijnkamp met comfortabele huisjes met normale bedden en privédouche en -toilet.
Maaltijden
Op deze reis zijn 9 lunches, 1 high tea en 11 diners inbegrepen bij de reissom. Deze vinden plaats in lokale restaurants en in de hotels. De lunch op dag 7 is in de vorm van een lunchpakket. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid. De menukaart is internationaal, met in Oman een voorliefde voor Aziatische (b.v. Libanese) gerechten en diverse vruchten. Met gebruikt onder meer limoen, geelwortel, kardamom, saffraan, abrikoos. Het dessert is veelal zoet. Veelal zijn de maaltijden in buffetvorm.
Zwaarte van de reis
Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. U dient met gemak en in een redelijk tempo te kunnen lopen. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Abu Dhabi en Oman hebben een uitstekende infrastructuur en hotellerie. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.
Gezondheid
Er gelden geen verplichte inentingen voor reizigers die uit West-Europa arriveren. U kunt een vaccinatie tegen DTP en hepatitis-A overwegen. Een malariaprofylaxe is niet nodig. Bij twijfel raadpleegt u uw huisarts of de GGD. Drinkwater is redelijk veilig, maar het wordt aangeraden gebruik te maken van flessen mineraalwater. De deelnemers ontvangen nadere informatie.
Reisperiode
November een zeer geschikte periode voor een reis door Abu Dhabi en Oman. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 30 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl) en afkoeling tot 20-23 ºC 's nachts. Er is een geringe kans op regen; veel neerslag is dan niet te verwachten. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.
Grensdocumenten
Bij aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten krijgt u een gratis visumstempel in uw paspoort dat 90 dagen geldig is. Voor Oman is geen e-visum nodig indien u niet langer dan 14 dagen blijft. Uw paspoort dient tenminste tot zes maanden na terugkomst geldig te zijn, dus t/m 25 mei 2025, met minstens twee lege bladzijden naast elkaar.
Geld
In Abu Dhabi is de munteenheid de dirham, in Oman de rial. Pinautomaten zijn overal beschikbaar. Het verdient sterk de voorkeur ter plaatse geld op te nemen. Eventueel kunt u contant geld bij banken wisselen. Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Abu Dhabi en Oman. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.
Entrees
De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.
Inschrijving
U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 4 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.
CO2-reductie
Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u op labrysreizen.nl/exclusieve-groepsreizen/over-labrys-reizen/duurzaam-reizen.
Privacy
Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe. Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.
Tijdens deze reis zien we zowel steden waar futuristische architectuur uit de grond schiet als onberoerde landschappen en samenlevingen die diepgeworteld zijn in eeuwenoude tradities. Abu Dhabi wordt vaak in één adem genoemd met Dubai, maar het heeft een geheel ander karakter. Er zijn minder wolkenkrabbers en we bemerken een streven naar een duurzame toekomst. Met iconische musea, waaronder het Louvre van Jean Nouvel, toont het emiraat zijn ambitie de culturele hoofdstad van de Arabische wereld te worden. Het sultanaat Oman is een leeg land van ruige bergketens, woestijnen met hoge zandduinen, en een bewoonde kuststrook met vissersdorpen. De hoofdstad Muscat is modern met een oude soek en verkeersrotonden die ware staaltjes van tuinarchitectuur zijn. De open samenleving onderscheidt Oman zeer van zijn Arabische omgeving.
dag 1, di 12-11
Indirecte lijnvlucht van Amsterdam naar Abu Dhabi met aankomst na middernacht.
dag 2, wo 13-11
Kennismaking met Abu Dhabi, dat door zijn rijkdom een ongekende ontwikkeling heeft doorgemaakt. We rijden langs de Corniche en maken een rondrit door het moderne Abu Dhabi. We krijgen een rondleiding in de wijk Al Bateen, waar moderne en traditionele stijlen samenkomen, en bezichtigen de moderne en indrukwekkende Sheikh Zayed-moskee. We verkennen tot slot het nieuwe cultuurdistrict Saadiyat Island, waar ook het Guggenheim Museum en het Zayed National Museum van architect Foster zijn gepland.
dag 3, do 14-11
We keren terug naar Saadiyat Island voor een bezoek aan het Abu Dhabi Louvre. Aansluitend rijden we door een afwisselend woestijngebied naar de oase van Al Ain, waar we pal op de grens met Oman overnachten. Het Nationaal Museum geeft een goed beeld van dit gebied, waar de sjeiks van Abu Dhabi hun wortels hebben. Naast de omvangrijke opgravingen van Hili vraagt het prachtig gerestaureerde Sultan Fort onze aandacht.
dag 4, vr 15-11
Na ons bezoek aan Fort Al Jahili rijden we Oman binnen. Onderweg naar Nizwa bekijken we Fort Ibri en de kenmerkende, ronde Bat Umm an-Nar-torens en de begraafplaats Ayn. Het nieuwe Oman Across Ages Museum is geïnspireerd op het landschap en de geometrische patronen van het Al Hajar-gebergte en biedt ons een inkijkje in de rijke geschiedenis en cultuur van het land.
dag 5, za 16-11
Nizwa was Omans hoofdstad toen in de zevende eeuw de islam zijn entree maakte. Wandeling over de soek naar de mooi gerestaureerde burcht, een toppunt van leemarchitectuur. De stad is omgeven door plantages met dadelpalmen en bananen-, citrus- en mango-bomen. Rondom liggen talrijke bergdorpen en forten. Omans mooiste sultanspaleis Jabrin heeft schitterende plafondschilderingen en houtsnijwerk. Het oasedorp Bahla ligt idyllisch te midden van groene landouwen en is omgeven door hoge lemen muren. De sprookjes uit Duizend-en-een-nacht zouden zich hier kunnen afspelen. Er zijn traditionele pottenbakkers actief en het dorp heeft een interessant fort.
dag 6 en 7, zo 17 en ma 18-11
We verlaten Nizwa met onze terreinauto’s. Onze rit is een avontuurlijke toer vol adembenemende vergezichten over ruige bergruggen en door een wadi. We zien schilderachtige dorpen met landbouwterrassen op steile hellingen. Deze tocht is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Bij Misfah bekijken we het traditionele qanat-irrigatiesysteem. Eén overnachting in een ecolodge met zicht op de prachtige Wadi Nakhr – ook wel de Grand Canyon van Arabië genaamd. Aan het eind van dag 7 komen we aan te Muscat, dat zich uitstrekt langs de kust.
dag 8, di 19-11
Vrije tijd tot na de lunch. De binnenstad ligt schilderachtig aan de Golf van Oman met aan weerszijden een hooggelegen fort. In de oude kern vinden we het sultanspaleis en diverse indrukwekkende handelshuizen. In nieuwere wijken is de Arabische villabouw de moeite van het bekijken waard. In het Nationaal Museum zien we een fraaie collectie erfstukken, waaronder degens, Omaans zilver, cosmetica en kostuums.
dag 9, wo 20-11
Op weg van Muscat naar de Wahibi Sands rijden we door een landschappelijk interessant gebied met veel oasen, waar soms het traditionele waterverdeelsysteem nog wordt toegepast. We passeren forten, wachttorens en archeologische vindplaatsen in dit bergachtige gebied en maken een wandelingetje. We lunchen bij een bedoeïnenfamilie thuis. De overnachten vindt plaats in een woestijnkamp. De enorme zandduinen zorgen hier voor een sprookjesachtige sfeer.
dag 10, do 21-11
Onderweg naar de havenstad Sur doorkruisen we een van de bezienswaardigste wadi´s in Oman, die vrijwel het hele jaar water voert en slechts via een steile pas bereikt kan worden. Met wat geluk hebben we toegang tot een bijzondere moskee uit de elfde eeuw. Eenmaal in Sur bezoeken we het fort, de Corniche en de werf voor dhows, de traditionele houten handelsschepen.
dag 11, vr 22-11
Van Sur rijden we naar Muscat langs de kust met haar vele schilderachtige en diep ingesneden wadi’s. In Qalhat getuigt de ruïne van het Bibi Maryam Mausoleum van een bloeiend verleden. Het was een belangrijke handelsplaats voor de specerijenhandel met India. Het was een van de oudste steden van Oman met een verleden dat teruggaat tot de tweede eeuw. Als de tijd het toelaat, maken we onderweg een wandeling naar Wadi Tiwi of de steilere Wadi Shab bij het gelijknamige vissersplaatsje.
dag 12, za 23-11
De stijlvolle Sultan Qaboos-moskee valt op door een interessante combinatie van eenvoud uitstralende architectuur met opulent materiaalgebruik en een inrichting waarbij kosten noch moeite zijn gespaard. Deze moskee en de Sjeik Zayed-moskee die we in Abu Dhabi bezochten, zijn architectonische hoogtepunten, modern maar in harmonie met de Arabische bouwstijl. In de namiddag gebruiken we de thee in het Al Bustan Palace Hotel, dat diverse keren werd uitgeroepen tot het beste hotel in het Midden-Oosten. Het wordt onder meer voor gasten van de regering gebruikt. De ligging is majestueus: het heeft een eigen strand en wordt omringd door hoge bergen.
dag 13, zo 24-11
Niet ver van het centrum van de stad vinden we de Al Ansab Wetlands, waar door het jaar heen bijna driehonderd soorten vogels hun toevlucht zoeken. De kans is groot dat we gieren kunnen spotten, die hier doorgaans in november arriveren om te overwinteren. Terug in de stad krijgen een rondleiding door de Koninklijke Opera, naast de Qaboos-Moskee een ander architecturaal hoogtepunt van Muscat. Vrije middag tot aan ons afscheidsdiner. Daarna rijden we naar de luchthaven.
dag 14, ma 25-11
Indirecte lijnvlucht naar Amsterdam met aankomst tegen elf uur ‘s ochtends.
Vervoer naar de bestemming
We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Abu Dhabi en van Muscat naar Amsterdam via Istanboel met Turkish Airlines. Zowel op de heen- als op de terugreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. De vluchtgegevens zijn:
12-11-2024: Amsterdam - Istanboel, 12.00 - 17.20 uur
12-11-2024: Istanboel - Abu Dhabi, 20.30 - 00.20 uur (op 13-11)
25-11-2024: Muscat - Istanboel, 02.15 - 06.50 uur
25-11-2024: Istanboel - Amsterdam, 08.50 - 10.40 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Abu Dhabi en Oman is het drie uur later dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
Vervoer ter plaatse
De rondreis door Abu Dhabi en Oman wordt uitgevoerd met moderne, ruime touringcars voorzien van airconditioning. Op de dagen 5, 6 en 7 maken we gebruik van fourwheeldrives met vier deelnemers per auto. Vanaf de hoofdweg worden we met shuttlebusjes naar het woestijnkamp gebracht en weer terug de volgende dag.
Hotels
overnachtingsplaatsen: Abu Dhabi (2 nachten) - Al Ain (1 nacht) - Nizwa (2 nachten) – Dar Sawdah (1 nacht) - Muscat (2 nachten) - Wahiba Sands (1 nacht) - Sur (1 nacht) - Muscat (2 nachten)
We logeren waar mogelijk in uitstekende viersterrenhotels en elders in de best beschikbare hotels ter plekke. In Wahiba Sands hebben we gekozen voor een woestijnkamp met comfortabele huisjes met normale bedden en privédouche en -toilet.
Maaltijden
Op deze reis zijn 9 lunches, 1 high tea en 11 diners inbegrepen bij de reissom. Deze vinden plaats in lokale restaurants en in de hotels. De lunch op dag 7 is in de vorm van een lunchpakket. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid. De menukaart is internationaal, met in Oman een voorliefde voor Aziatische (b.v. Libanese) gerechten en diverse vruchten. Met gebruikt onder meer limoen, geelwortel, kardamom, saffraan, abrikoos. Het dessert is veelal zoet. Veelal zijn de maaltijden in buffetvorm.
Zwaarte van de reis
Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. U dient met gemak en in een redelijk tempo te kunnen lopen. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Abu Dhabi en Oman hebben een uitstekende infrastructuur en hotellerie. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.
Gezondheid
Er gelden geen verplichte inentingen voor reizigers die uit West-Europa arriveren. U kunt een vaccinatie tegen DTP en hepatitis-A overwegen. Een malariaprofylaxe is niet nodig. Bij twijfel raadpleegt u uw huisarts of de GGD. Drinkwater is redelijk veilig, maar het wordt aangeraden gebruik te maken van flessen mineraalwater. De deelnemers ontvangen nadere informatie.
Reisperiode
November een zeer geschikte periode voor een reis door Abu Dhabi en Oman. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 30 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl) en afkoeling tot 20-23 ºC 's nachts. Er is een geringe kans op regen; veel neerslag is dan niet te verwachten. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.
Grensdocumenten
Bij aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten krijgt u een gratis visumstempel in uw paspoort dat 90 dagen geldig is. Voor Oman is geen e-visum nodig indien u niet langer dan 14 dagen blijft. Uw paspoort dient tenminste tot zes maanden na terugkomst geldig te zijn, dus t/m 25 mei 2025, met minstens twee lege bladzijden naast elkaar.
Geld
In Abu Dhabi is de munteenheid de dirham, in Oman de rial. Pinautomaten zijn overal beschikbaar. Het verdient sterk de voorkeur ter plaatse geld op te nemen. Eventueel kunt u contant geld bij banken wisselen. Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Abu Dhabi en Oman. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.
Entrees
De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.
Inschrijving
U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 4 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.
CO2-reductie
Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u op labrysreizen.nl/exclusieve-groepsreizen/over-labrys-reizen/duurzaam-reizen.
Privacy
Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe. Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.
Reisleiding
De reis zal inhoudelijk worden geleid door drs. Frederike Upmeijer. Gedurende de hele reis is er bovendien een lokale, Engelstalige gids bij de groep.
drs. Frederike Upmeijer
Zij geeft al zo lang les voor de Vrije Academie dat we bijna mogen spreken van een levenslange band. Met veel enthousiasme vertelt Frederike u in haar lezingen, colleges en op reis over kunst, want dat is het mooiste wat er is. Zoals de kunsthistoricus en kunstcriticus John Ruskin al zei: ‘The greatest thing a human soul ever does in this world is to see something and tell what it saw in a plain way’. John Ruskin, Modern Painters 1843.
Samenwerking
Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur, en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding.
De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat de meeste maaltijden (lunches en diners) en de fooien niet zijn inbegrepen. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.
Vrije Academie
Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar natuurwetenschappen, geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.
Reisgegevens
14-daagse vliegreis
12 t/m 25 november 2024
Reissom
t/m 6 augustus 2024: € 4795,-
vanaf 7 augustus 2024: € 4945,-
toeslag eenpersoonskamer: € 1000,-
NB Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Dat betekent dat wie indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, de toeslag eenpersoonskamer verschuldigd is, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.
Inclusief
lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 9 lunches, 1 high tea, 11 diners, reisleiding, lokale gidsen, entrees, fooien, investering in CO2-reductie
Exclusief
overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking
Aantal deelnemers
minimum: 12 / maximum: 20