Skip to main content
Vorstelijke stadstaten van Emilia-Romagna
Vorstelijke stadstaten van Emilia-Romagna
Vorstelijke stadstaten van Emilia-Romagna

Vorstelijke stadstaten van Emilia-Romagna

 • Het Italië van het quattrocento kende een ontelbaar aantal stadstaatjes, die op een paar na erg klein waren en door alle politieke woelingen ook nog eens voortdurend van omvang veranderden. Tijdens deze rondreis ontdekken we dat elke stad haar unieke karakter heeft, veelal gevormd door de heerschappij en het mecenaat van een adellijke familie. Beroemde Italiaanse schilders en beeldhouwers als Mantegna, Correggio en Parmigianino hebben hun sporen in dit gebied nagelaten.
  Daarnaast is de streek beroemd om haar hoogstaande culinaire producten, zoals de ham en kaas uit Parma, de aceto balsamico uit Modena en de coppia uit Ferrara.

 • dag 1, za 19-10

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Bologna en transfer naar het hotel om onze bagage af te geven. Na wat vrije tijd voor de lunch maken we een verkennende wandeling door deze stad, die drie bijnamen heeft: la grassa, vanwege haar lekkere eten; la dotta, vanwege haar eeuwenoude universiteit; en la rossa, vanwege haar politieke kleur. We zien de Piazza Maggiore, met de Neptunusfontein, en de basiliek van San Petronio, die we morgen bezoeken. Diner in een lokaal restaurant.

  dag 2, zo 20-10

  Verdere verkenning van de stad met de basiliek van San Petronio en het beroemde fresco met de Dante’s inferno; het mystieke Santo Stefanocomplex, bestaande uit zeven naast elkaar gebouwde kerken; het anatomisch theater in het Archiginnasio van de universiteit; en de bijzondere barokfresco’s van het Palazzo Pepoli Campo Grande. Verder zien we ook de twee scheve torens, die symbool staan voor de stad, en brengen we een bezoek aan de pinacoteca, met onder meer werken van Sofonisba Anguissola, Titiaan en Rafaël. Een deel van de middag en de avond zijn vrij ter verdere verkenning van deze verrukkelijke arcadestad.

  dag 3, ma 21-10

  We besluiten ons verblijf in Bologna met de San Domenico, waar de relieken van Domenico di Guzmán worden bewaard in een indrukwekkend reliekschrijn. Deze laatste herbergt prachtig beeldhouwwerk en drie jeugdwerken van Michelangelo. Aansluitend rit naar Ferrara, de stad van de beroemde adellijke familie d’Este. Zij breidde de middeleeuwse stad uit met een modern gedeelte. Op weg naar ons restaurant werpen we een eerste blik op de fraaie ritmiek van de twaalfde-eeuwse dom en ervaren we het drukke fietsverkeer in deze studentenstad. Tijdens ons diner proeven we van lokale specialiteiten.

  dag 4, di 22-10

  Ferrara was tevens de thuishaven van schrijver Giorgio Bassani, die onder meer De tuin van de Finzi-Contini’s schreef. Onze wandeling voert ons langs enkele plekken uit zijn jeugd. Ook verkennen we het rijke barokke interieur van de kathedraal, dat stamt uit de periode na een grote brand in de achttiende eeuw. Het imposante complex Castello Estense is de voormalige thuisbasis van de hertogen. In de loop der tijd werd het kasteel uitgebreid met diverse zalen en zelfs hele appartementen. Daarnaast bewonderen we enkele andere bijzondere palazzi: het Diamantenpaleis met de pinacotheek; het Palazzo Schifanoia – oftewel: ontsnapping aan de verveling - met in de beroemde Salone dei Mesi moeilijk te duiden fresco’s die zijn geschilderd in een stijl die nauw verwant is aan Piero della Francesca; en het Palazzo Costabili met zijn indrukwekkende trompe-l’oeils – nu het archeologisch museum van de stad. De avond is ter vrije besteding.

  dag 5, wo 23-10

  We zien de rijstvelden van Comacchio en bezoeken het pittoreske stadje met zijn kanalen en de wonderlijke Treppontibrug, voordat we te biecht gaan in de abdij van Pomposa met de fraai versierde kloosterkerk. Deze ligt in de vogelrijke Podelta, rijk aan bijzondere vogels. Met een beetje geluk vertoont zich een kolonie flamingo’s. Guido d’Arezzo, uitvinder van onze muzieknotatie, was er monnik. We lunchen uitgebreid in Comacchio. De avond is ter vrije besteding.

  dag 6, do 24-10

  We rijden naar onze volgende pleisterplaats Parma via Mantua, de in het water weerspiegelde geboorteplaats van Vergilius en de machtsbasis van de Gonzaga’s. Zij maakten van hun stad een centrum van renaissancekunst en lieten twee prachtige paleizen na. Hierin hebben zij een indrukwekkende kunstcollectie bijeengebracht. We beginnen bij het Palazzo del Te. Deze schitterende maniëristische villa werd speciaal gebouwd als feest- en jachtlocatie voor de familie Gonzaga. In sommige zalen zijn nog steeds felgekleurde fresco’s van de hand van Giulio Romano te zien. Verder bezichtigen we het Palazzo Ducale met Mantegna’s Camera degli Sposi en het huis van de meesterschilder. Indien de tijd het toelaat werpen we ook een blik op de door Alberti ontworpen, maar nooit voltooide kerk. Gezamenlijk diner.

  dag 7, vr 25-10

  Nadat de familie Farnese uit Rome was vertrokken, werd Parma haar stad. We maken tijd voor het barokke Teatro Farnese, onderdeel van het hertogelijke Palazzo della Pilotta, en de Galleria Nazionale. We bekijken de Dom en Parma’s opmerkelijk gebouwde Baptisterium. Ook werpen we een blik op het Teatro Regio uit de negentiende eeuw en, indien de tijd het toelaat, het geboortehuis van dirigent Arturo Toscanini. In een oud klooster zien we de Camera di San Paolo met het vroegste werk van Correggio en in de kerk Santa Maria della Steccata schilderingen van Parmigianino. De Parmezaanse kaas, die we proeven in combinatie met lokale wijnen, heeft deze stad als naamgever. Vanavond afscheidsdiner in een gezellig restaurant.

  dag 8, za 26-10

  Vroeg vertrek uit Parma voor het bezoek aan Modena. De beroemde romaanse kathedraal vormt het indrukwekkende middelpunt van dit prettige middeleeuwse stadje. Modena is de geboorteplaats van de aceto balsamico, die we proeven tijdens onze lunch. Aansluitend transfer naar de luchthaven van Bologna voor onze directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Bologna en vice versa met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  19-10-2024: Amsterdam - Bologna, 10.25 - 12.15 uur
  26-10-2024: Bologna - Amsterdam, 17.25 - 19.30 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Reist u liever met de trein? Houd dan rekening met een reistijd van ongeveer 20 uur en twee extra overnachtingen. De tickets zijn circa vier maanden van tevoren boekbaar. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. De stadscentra verkennen we verder te voet.

  Hotels

  overnachtingsplaatsen: Bologna (2 nachten) - Ferrara (3 nachten) - Parma (2 nachten)
  We verblijven in aangename, centraal gelegen viersterrenhotels.
  Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
  Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 3 lunches – waarvan 2 met een proeverij van enkele lokale specialiteiten – en 4 diners inbegrepen bij de reissom. Deze vinden plaats in lokale restaurants. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid. Voor de vrije lunches wordt steeds voldoende tijd ingeruimd.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding of gids spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset.
  Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Heeft u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  In de regel kan het water uit de kraan gedronken worden. Men wordt er niet ziek van, maar het is niet overal even lekker vanwege de toevoeging van een behoorlijke hoeveelheid chloor. Het beste kunt u plastic flessen water kopen, acqua naturale. In grote steden ziet u vaak fonteintjes (fontanelle) op straat, soms met het opschrift acqua potabile (= drinkbaar water). Wij raden aan om een hervulbaar flesje mee te nemen, zodat u deze bij de fontanelle kunt bijvullen en er niet steeds plastic flesjes water gekocht hoeven te worden.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

  Reisperiode

  Oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis naar Emilia-Romagna. De zomerhitte is voorbij, maar het weer is nog steeds aangenaam. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 19 ºC. Er kan een bui vallen (bron: www.klimaatinfo.nl).
  Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een paspoort duurt minimaal 5 werkdagen.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-reductie

  Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

 • Het Italië van het quattrocento kende een ontelbaar aantal stadstaatjes, die op een paar na erg klein waren en door alle politieke woelingen ook nog eens voortdurend van omvang veranderden. Tijdens deze rondreis ontdekken we dat elke stad haar unieke karakter heeft, veelal gevormd door de heerschappij en het mecenaat van een adellijke familie. Beroemde Italiaanse schilders en beeldhouwers als Mantegna, Correggio en Parmigianino hebben hun sporen in dit gebied nagelaten.
  Daarnaast is de streek beroemd om haar hoogstaande culinaire producten, zoals de ham en kaas uit Parma, de aceto balsamico uit Modena en de coppia uit Ferrara.

 • dag 1, za 19-10

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Bologna en transfer naar het hotel om onze bagage af te geven. Na wat vrije tijd voor de lunch maken we een verkennende wandeling door deze stad, die drie bijnamen heeft: la grassa, vanwege haar lekkere eten; la dotta, vanwege haar eeuwenoude universiteit; en la rossa, vanwege haar politieke kleur. We zien de Piazza Maggiore, met de Neptunusfontein, en de basiliek van San Petronio, die we morgen bezoeken. Diner in een lokaal restaurant.

  dag 2, zo 20-10

  Verdere verkenning van de stad met de basiliek van San Petronio en het beroemde fresco met de Dante’s inferno; het mystieke Santo Stefanocomplex, bestaande uit zeven naast elkaar gebouwde kerken; het anatomisch theater in het Archiginnasio van de universiteit; en de bijzondere barokfresco’s van het Palazzo Pepoli Campo Grande. Verder zien we ook de twee scheve torens, die symbool staan voor de stad, en brengen we een bezoek aan de pinacoteca, met onder meer werken van Sofonisba Anguissola, Titiaan en Rafaël. Een deel van de middag en de avond zijn vrij ter verdere verkenning van deze verrukkelijke arcadestad.

  dag 3, ma 21-10

  We besluiten ons verblijf in Bologna met de San Domenico, waar de relieken van Domenico di Guzmán worden bewaard in een indrukwekkend reliekschrijn. Deze laatste herbergt prachtig beeldhouwwerk en drie jeugdwerken van Michelangelo. Aansluitend rit naar Ferrara, de stad van de beroemde adellijke familie d’Este. Zij breidde de middeleeuwse stad uit met een modern gedeelte. Op weg naar ons restaurant werpen we een eerste blik op de fraaie ritmiek van de twaalfde-eeuwse dom en ervaren we het drukke fietsverkeer in deze studentenstad. Tijdens ons diner proeven we van lokale specialiteiten.

  dag 4, di 22-10

  Ferrara was tevens de thuishaven van schrijver Giorgio Bassani, die onder meer De tuin van de Finzi-Contini’s schreef. Onze wandeling voert ons langs enkele plekken uit zijn jeugd. Ook verkennen we het rijke barokke interieur van de kathedraal, dat stamt uit de periode na een grote brand in de achttiende eeuw. Het imposante complex Castello Estense is de voormalige thuisbasis van de hertogen. In de loop der tijd werd het kasteel uitgebreid met diverse zalen en zelfs hele appartementen. Daarnaast bewonderen we enkele andere bijzondere palazzi: het Diamantenpaleis met de pinacotheek; het Palazzo Schifanoia – oftewel: ontsnapping aan de verveling - met in de beroemde Salone dei Mesi moeilijk te duiden fresco’s die zijn geschilderd in een stijl die nauw verwant is aan Piero della Francesca; en het Palazzo Costabili met zijn indrukwekkende trompe-l’oeils – nu het archeologisch museum van de stad. De avond is ter vrije besteding.

  dag 5, wo 23-10

  We zien de rijstvelden van Comacchio en bezoeken het pittoreske stadje met zijn kanalen en de wonderlijke Treppontibrug, voordat we te biecht gaan in de abdij van Pomposa met de fraai versierde kloosterkerk. Deze ligt in de vogelrijke Podelta, rijk aan bijzondere vogels. Met een beetje geluk vertoont zich een kolonie flamingo’s. Guido d’Arezzo, uitvinder van onze muzieknotatie, was er monnik. We lunchen uitgebreid in Comacchio. De avond is ter vrije besteding.

  dag 6, do 24-10

  We rijden naar onze volgende pleisterplaats Parma via Mantua, de in het water weerspiegelde geboorteplaats van Vergilius en de machtsbasis van de Gonzaga’s. Zij maakten van hun stad een centrum van renaissancekunst en lieten twee prachtige paleizen na. Hierin hebben zij een indrukwekkende kunstcollectie bijeengebracht. We beginnen bij het Palazzo del Te. Deze schitterende maniëristische villa werd speciaal gebouwd als feest- en jachtlocatie voor de familie Gonzaga. In sommige zalen zijn nog steeds felgekleurde fresco’s van de hand van Giulio Romano te zien. Verder bezichtigen we het Palazzo Ducale met Mantegna’s Camera degli Sposi en het huis van de meesterschilder. Indien de tijd het toelaat werpen we ook een blik op de door Alberti ontworpen, maar nooit voltooide kerk. Gezamenlijk diner.

  dag 7, vr 25-10

  Nadat de familie Farnese uit Rome was vertrokken, werd Parma haar stad. We maken tijd voor het barokke Teatro Farnese, onderdeel van het hertogelijke Palazzo della Pilotta, en de Galleria Nazionale. We bekijken de Dom en Parma’s opmerkelijk gebouwde Baptisterium. Ook werpen we een blik op het Teatro Regio uit de negentiende eeuw en, indien de tijd het toelaat, het geboortehuis van dirigent Arturo Toscanini. In een oud klooster zien we de Camera di San Paolo met het vroegste werk van Correggio en in de kerk Santa Maria della Steccata schilderingen van Parmigianino. De Parmezaanse kaas, die we proeven in combinatie met lokale wijnen, heeft deze stad als naamgever. Vanavond afscheidsdiner in een gezellig restaurant.

  dag 8, za 26-10

  Vroeg vertrek uit Parma voor het bezoek aan Modena. De beroemde romaanse kathedraal vormt het indrukwekkende middelpunt van dit prettige middeleeuwse stadje. Modena is de geboorteplaats van de aceto balsamico, die we proeven tijdens onze lunch. Aansluitend transfer naar de luchthaven van Bologna voor onze directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Bologna en vice versa met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  19-10-2024: Amsterdam - Bologna, 10.25 - 12.15 uur
  26-10-2024: Bologna - Amsterdam, 17.25 - 19.30 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Reist u liever met de trein? Houd dan rekening met een reistijd van ongeveer 20 uur en twee extra overnachtingen. De tickets zijn circa vier maanden van tevoren boekbaar. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. De stadscentra verkennen we verder te voet.

  Hotels

  overnachtingsplaatsen: Bologna (2 nachten) - Ferrara (3 nachten) - Parma (2 nachten)
  We verblijven in aangename, centraal gelegen viersterrenhotels.
  Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
  Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 3 lunches – waarvan 2 met een proeverij van enkele lokale specialiteiten – en 4 diners inbegrepen bij de reissom. Deze vinden plaats in lokale restaurants. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid. Voor de vrije lunches wordt steeds voldoende tijd ingeruimd.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding of gids spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset.
  Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Heeft u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  In de regel kan het water uit de kraan gedronken worden. Men wordt er niet ziek van, maar het is niet overal even lekker vanwege de toevoeging van een behoorlijke hoeveelheid chloor. Het beste kunt u plastic flessen water kopen, acqua naturale. In grote steden ziet u vaak fonteintjes (fontanelle) op straat, soms met het opschrift acqua potabile (= drinkbaar water). Wij raden aan om een hervulbaar flesje mee te nemen, zodat u deze bij de fontanelle kunt bijvullen en er niet steeds plastic flesjes water gekocht hoeven te worden.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

  Reisperiode

  Oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis naar Emilia-Romagna. De zomerhitte is voorbij, maar het weer is nog steeds aangenaam. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 19 ºC. Er kan een bui vallen (bron: www.klimaatinfo.nl).
  Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een paspoort duurt minimaal 5 werkdagen.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-reductie

  Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

De reis wordt geleid door drs. Erik Jan Bakker. Waar nodig wordt hij bijgestaan door een lokale, Engelstalige gids.

drs. Erik Jan Bakker

drs. Erik Jan Bakker

Rector van een categoriaal Gymnasium, classicus en begenadigd spreker. Kenner en hartstochtelijk liefhebber van Italië, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten. Hij verzorgde jarenlang lezingen over klassieke thema’s en inleidingen op opera’s. Het leiden van culturele reizen beschouwt hij als een prima te verdedigen verslaving. 

Reisgegevens

8-daagse vliegreis
19 t/m 26 oktober 2024
NB Op verzoek te boeken als treinreis. Zie onder ‘Vervoer’.

Reissom

t/m 2 juli 2024: € 2595
vanaf 3 juli 2024: € 2745
toeslag eenpersoonskamer: € 520
NB Indien u indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, wordt de toeslag eenpersoonskamer niet nagefactureerd, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 3 lunches, 4 diners, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, boottochtje, fooien, investering in CO2-reductie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

Jedidjah Arentsen MA

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.