Exclusieve groepsreis Sicilië

Sicilië

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

In de loop der eeuwen heeft het eigenzinnige maar zeer gastvrije Sicilië vele volkeren zien komen en gaan: Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Noormannen, Fransen en Spanjaarden. Hun sporen liggen op Sicilië harmonieus naast elkaar. In tien dagen maken we een rondreis over het eiland. Hoogtepunten zijn de mozaïeken van Piazza Armerina, het tempeldal in Agrigento, de tempels van Selinunte, het idyllische Segesta en de hoofdstad Palermo. Nieuw in deze reis is een bezoek aan Lipari, een van de Eolische eilanden. Van daaruit varen we naar Stromboli, waar we dineren en ’s avonds vanaf de boot de vulkaan goed kunnen zien.

Reisleiding

drs. Cornelis Jonkman

Classicus die cursussen cultuurgeschiedenis geeft en de liefhebbers meeneemt naar de plekken die bij het verhaal horen. Heeft vele reizen geleid naar Rome, Florence en Venetië. Hij leidt wederom ook onze reis naar Iran.

dag 1, ma 18-05

Indirecte lijnvlucht van Amsterdam naar Catania en transfer naar het hotel in Syracuse, waar we twee nachten verblijven.

dag 2, di 19-05

We zien de tempel van Apollo, de Dom en de Bron van Arethusa in het oude stadsdeel Ortygia. Ook het Griekse theater en het Archeologisch Museum komen aan bod.

dag 3, wo 20-05

In Piazza Armerina zien we de villa met haar uitstekend bewaarde Romeinse mozaïeken. Na een gezamenlijke lunch maken we in Agrigento een wandeling door het adembenemende tempeldal. Overnachting nabij Agrigento.

dag 4, do 21-05

Een zeer gevarieerde reisdag, die begint met het Archeologisch Museum. Aansluitend rit naar Selinunte, waar we aan zee een reeks Griekse tempels en een antieke stad aantreffen. Na een gezamenlijke lunch brengen we een bezoek aan de tempel en het theater van Segesta, hoog ingebed in het ruige landschap. Eén overnachting in Castellammare del Golfo.

dag 5, vr 22-05

In Monreale bewonderen we de Dom met zijn immense mozaïeken. Na aankomst in Palermo maken we een stadswandeling, waarbij we onder andere de zeventiende-eeuwse Quattro Canti en de Piazza Pretoria zien. Twee overnachtingen in Palermo.

dag 6, za 23-05

Tweede dag in Palermo. We bekijken de kathedraal met de sarcofagen van Frederik II en twee koningen van Sicilië. De mozaïeken van de Cappella Palatina in het Noormannenpaleis zijn overweldigend. Ook bezoeken we de San Giovanni degli Eremiti. In de middag staan de Galleria Regionale di Palazzo Abatellis en de San Francesco op het programma.

dag 7, zo 24-05

Na bezichtiging van het antieke Solunto zetten we koers naar Cefalù om de prachtige Noormannenkathedraal en het Museum Mandralisca te bewonderen. Vanuit Milazzo steken we per boot over naar het Eolische eiland Lipari, waar we twee nachten verblijven.

dag 8, ma 25-05

Op Lipari richten we ons op het Archeologisch Museum en maken we een boottocht langs het eiland Panarea richting Stromboli. Na het diner varen we om Stromboli heen terug naar Lipari en zien we op veilige afstand de vulkaan regelmatig in actie.

dag 9, di 26-05

We maken de oversteek terug naar Milazzo en bewonderen het schitterende Griekse theater te Taormina. In de middag staat de Etna centraal. We rijden de vulkaan op en kunnen bij goed weer een van de kraters bekijken. Overnachting in Taormina.

dag 10, wo 27-05

Indirecte lijnvlucht van Catania naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Catania v.v. per Alitalia. Zowel op de heen- als op de terugreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. De vluchttijden zijn:
18-05-2020: Amsterdam - Rome, 12.10 - 14.25 uur
18-05-2020: Rome - Catania, 15.10 - 16.25 uur
27-05-2020: Catania - Rome, 11.40 - 13.05 uur
27-05-2020: Rome - Amsterdam, 14.10 - 16.40 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

De rondreis op Sicilië wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Voor de oversteek naar het eiland Lipari maken we gebruik van lokale veerdiensten.

Hotels

Overnachtingsplaatsen: Syracuse (2 nachten) – Favara (1 nacht) – Castellammare del Golfo (1 nacht) – Palermo (2 nachten) – Lipari (2 nachten) – Taormina (1 nacht)
Het verblijf gedurende deze reis zal plaatsvinden in comfortabele viersterrenhotels en in een vijfsterrenhotel in Syracuse. Alle kamers zijn ruim en voorzien van douche/bad en toilet. De hotels zijn gekozen vanwege een mooie en/of strategische ligging ten opzichte van de bezienswaardigheden.

Maaltijden

Op deze reis zijn 6 diners en 2 lunches inbegrepen bij de reissom. De diners vinden afwisselend in de hotels en in sfeervolle restaurants plaats. Op Sicilië wordt zeer regelmatig vis geserveerd.

Audiosysteem

Tijdens de gehele reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hem door uw headset. Zo kunt u de reisleider overal goed verstaan.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt.
Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Op deze reis wordt meerdere keren van hotel gewisseld; op die dagen is het overslaan van een programmaonderdeel niet altijd mogelijk.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

Mei is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis op Sicilië. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is nog niet aangebroken. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 22 ºC (in Catania en Palermo, bron: www.klimaatinfo.nl).

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u op labrysreizen.nl/over-labrys-reizen/duurzaam
en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier op onze website of in de brochure Exclusieve groepsreizen geheel in te vullen en te zenden naar Labrys Reizen. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier opvragen.
Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd.
U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Reisgegevens

10-daagse vliegreis
18 t/m 27 mei 2020

Reissom

t/m 21 januari 2020: € 2750
vanaf 22 januari 2020: € 2850
toeslag eenpersoonskamer: € 325

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, boottochten, logies met ontbijt, 2 lunches, 6 diners, audiosysteem, reisleiding, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Reisleiding

drs. Cornelis Jonkman

Contact Labrys Reizen

Sandra Verlinden MA