Opper- en Neder-Egypte
Tijdens deze rondreis door Egypte maakt u kennis met de monumentale hoogtepunten van de faraonische beschaving. We begeven ons aan het begin van de reis naar Tanis, waar we de vele beelden en obelisken uit de tijd van Ramses II aanschouwen. We doorkruisen de vruchtbare gebieden van de Fayoem en de Nijldelta. In Alexandrië bekijken we de catacomben van Kom es-Sjoeqafa, het Serapeum en de tempel van Osiris te Taposiris Magna. Een binnenlandse vlucht brengt ons naar het zuiden van Egypte. In Aswan bezoeken we het eiland Sehel met de beroemde Hongersnoodstèle. Een hoogtepunt vormen de tempels van Ramses II en zijn koningin Nefertari te Aboe Simbel.
dag 1, za 15-02
Directe lijnvlucht Amsterdam - Caïro. Drie overnachtingen in Caïro.
dag 2, zo 16-02
Wanneer het Grand Egyptian Museum in Gizeh voor het publiek is geopend, wordt de hele dag met dit nieuwe museum ingevuld. Het alternatief is een bezoek aan het Egyptisch Museum in het centrum van Caïro. Na een lunchpauze bekijken we het National Museum of Egyptian Civilization met de mummies van de farao’s uit het Nieuwe Rijk. We maken een stop bij een supermarkt om onszelf te bevoorraden voor de picknicklunches tijdens de komende twee dagen. Vanavond gezamenlijk welkomstdiner.
dag 3, ma 17-02
Dagexcursie naar de in het oosten van de Nijldelta gelegen archeologische site Tanis. Op weg hiernaartoe maken we een korte stop bij Tell el-Retabah midden in de Wadi Toemilat.
dag 4, di 18-02
Ongeveer 90 kilometer ten zuiden van Caïro ligt in de westelijke woestijn het uitgestrekte vruchtbare gebied van de Fayoem. De ruïnen van de oude Grieks-Romeinse nederzetting Karanis, het huidige Kom Ausjim, omvatten twee tempels, een badhuis en huizen uit tichelsteen. We bezichtigen ook het kleine museum. Bij de huidige plaats Medinet Madi bouwde Amenemhat III een tempel gewijd aan zowel de krokodilgod Sobek als de graangodin Renenoetet en de god Horus van Sjedet. Qasr Qaroen is een goed bewaard gebleven Ptolemaeïsche tempel, direct ten zuiden van de meest westelijke punt van het Qaroenmeer. Boven de ingang zweeft de gevleugelde zonneschijf. Op het dak is een reliëf met de krokodilgod Sobek aan de linkerkant en de regerende koning aan de rechterkant te zien. Eén overnachting in de Fayoem.
dag 5, wo 19-02
We verlaten de Fayoem en rijden via de westelijke rand van de delta naar Alexandrië. Dit wordt een bijzondere dag met een bezoek aan de op een heuvel gelegen tempel van Osiris in Taposiris Magna. Dit markante bouwwerk dateert uit de tijd van Ptolemaeus II. Onder leiding van de Dominicaanse Kathleen Martinez wordt hier sinds 2010 gezocht naar het graf van Cleopatra VII. Eén overnachting in Borg El Arab.
dag 6, do 20-02
We bekijken in Alexandrië de catacomben van Kom es-Sjoeqafa uit de eerste twee eeuwen na Christus. Hier zijn ligbanken te zien waar de nabestaanden het dodenmaal samen met de overledenen aten. Daarna gaan we naar de plaats waar ooit het hoofdheiligdom voor de god Serapis heeft gestaan, het Serapeum. Deze tempel is in de tijd van de Romeinse keizers boven op een rotspunt gebouwd. Het meest indrukwekkende restant van de tempel is de zogenoemde zuil van Pompejus. In de wijk Kom ed-Dikka is een intact Romeins amfitheater uitgegraven. Vlakbij is de Villa van de Vogels gelegen, die prachtige mozaïeken bevat. Na vrije tijd voor de lunch bezichtigen we het Grieks-Romeins Museum. Twee overnachtingen in Alexandrië.
dag 7, vr 21-02
In de ochtend brengen we een bezoek aan vier Grieks-Romeinse graftomben op de begraafplaats Moestafa Kamel. Daarna bekijken we de verplaatste tempel uit Ras el-Soda in de wijk Bab esj-Sjarq. Verder maken we tijd voor het Nationaal Museum van Alexandrië en Bibliotheca Alexandrina’s Antiquities Museum.
dag 8, za 22-02
In de ochtend rijden we terug naar de luchthaven van Caïro, vanwaar een binnenlandse vlucht ons naar Aswan brengt. Twee overnachtingen alhier.
dag 9, zo 23-02
Vandaag brengen we een bezoek aan de magistrale tempel gewijd aan de godin Isis op het eiland Philae. In de avond staat het Nubisch Museum op het programma.
dag 10, ma 24-02
Na het middaguur schepen we voor vier nachten in op het luxe cruiseschip MS Prince Abbas. Na een lunch aan boord varen we naar het eiland Kalabsja. Hier bevindt zich de verplaatste tempel die is gewijd aan de Nubische god Mandoelis en dateert uit de Romeinse tijd. Op hetzelfde eiland valt de gedeeltelijk uit de rotsen gehakte tempel uit Beit el-Wali te bewonderen. Hier is op voorstellingen te zien hoe Ramses II in zijn strijdwagen de Nubiërs te lijf gaat. Ramses II liet in zijn vijfenveertigste regeringsjaar een begin maken met de bouw van de aan de god Ptah gewijde tempel van Gerf Hoessein. Ook deze tempel was oorspronkelijk een hemispeos en was op de westoever van de Nijl gelegen.
dag 11, di 25-02
Vandaag is een dag van ontspanning. We varen over het Nassermeer naar Wadi es-Seboea, waar drie tempels zijn wederopgebouwd. Pas aan het eind van de middag arriveren we op de plaats van bestemming. Daarom gaan we pas morgenochtend naar de tempels.
dag 12, wo 26-02
De tempel van Wadi es-Seboea stamt uit de tijd van farao Ramses II. Vóór de tempel ligt een mooie sfinxenallee. De tempel van Dakka, waarvan de pyloon goed bewaard is gebleven, is gewijd aan Thot en dateert uit de Ptolemaïsche tijd. Tot slot besteden we aandacht aan de bescheiden resten van de tempel van Maharakka uit de Romeinse tijd, waarvan alleen de open hof en de unieke wenteltrap over zijn. Tijdens de lunch varen we naar de kleine maar goed bewaard gebleven tempel van Amada. Deze is door Franse ingenieurs in zijn geheel over een spoorbaan verplaatst. De tempel is gebouwd onder Thoetmoses III en diens opvolger Amenhotep II. Vlakbij is ook de tempel uit Derr heropgebouwd, daterend uit de tijd van Ramses II. Het rotsgraf van Pennoet, gouverneur onder Ramses VI, toont aan dat de begrafenisgebruiken in Nubië regelrecht uit Egypte zijn overgenomen.
dag 13, do 27-02
In de ochtend varen we naar de restanten van het fort van Kasr Ibrim. Na een varende lunch bereiken we de tempels van Aboe Simbel, die we vanmiddag bezoeken. ‘s Avonds wonen we hier het klank- en lichtspel bij.
dag 14, vr 28-02
Na het ontbijt transfer de luchthaven van Aboe Simbel. In de middag vliegen we naar Caïro, waar we de laatste nacht verblijven. Vanavond gezamenlijk afscheidsdiner.
dag 15, za 01-03
Directe lijnvlucht Caïro - Amsterdam.
Vluchten
We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten met Egypt Air. De vluchtgegevens zijn:
15-02-2025 Amsterdam - Caïro 15.00 - 20.30 uur
22-02-2025 Caïro - Aswan 18.45 - 20.10 uur
28-02-2025 Abu Simbel - Caïro 13.30 - 16.10 uur
01-03-2025 Caïro - Amsterdam 09.50 - 14.00 uur
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Egypte is het één uur later dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
Hotels
overnachtingsplaatsen: Caïro (3 nachten) - Fayoem (1 nacht) - Borg El Arab (1 nacht) - Alexandria (2 nachten) - Aswan (2 nachten) - cruiseschip MS Prince Abbas (4 nachten) - Caïro (1 nacht)
Alle kamers en ook de cabines op het cruiseschip beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.
Maaltijden
Op deze reis zijn 4 lunches en 6 diners inbegrepen bij de reissom. Deze lunches en 4 diners vinden plaats op het cruiseschip; de overige 2 diners vinden ofwel plaats in lokale restaurants ofwel in het hotel. Voor de lunches op eigen gelegenheid wordt voldoende tijd ingeruimd. Voor de picknicklunches doen we gezamenlijk boodschappen.
Audiosysteem
Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding of gids preekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset.
Zwaarte van de reis
Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.
Gezondheid
Voor een bezoek aan Egypte worden bepaalde vaccinaties sterk aangeraden. Afhankelijk van uw leeftijd en eventuele eerdere inentingen dienen de vaccinaties vanaf zes weken vóór vertrek te geschieden. Raadpleeg daarom tijdig uw huisarts of de plaatselijke GGD voor meer details.
Kraanwater kunt u beter niet drinken; mineraalwater is overal gemakkelijk te verkrijgen.
Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen.
Reisperiode
De maand februari is zeer geschikt voor een culturele rondreis door Egypte. De zomerhitte is dan nog niet begonnen, maar het is al wel aangenaam warm. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van circa 25 ºC. ‘s Nachts kan het afkoelen tot circa 10 ºC. De kans op neerslag is vrijwel nihil. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.
Grensdocumenten
Voor reizen naar Egypte dient uw Nederlandse paspoort geldig te zijn tot zes maanden na de datum van terugkeer, dus tot en met 1 september 2025.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een paspoort duurt minimaal 5 werkdagen.
Visum
Voor Egypte is een visum nodig, dat verkrijgbaar is op de luchthaven van Caïro. Een lokale vertegenwoordiger zal dit visum voor onze groep regelen. De kosten zijn reeds inbegrepen in de reissom.
Geld
De Egyptische munteenheid is de pond. Op dit moment (juni 2024) is 1 Egyptische pond ongeveer € 0,020 waard. Op de meeste plaatsen worden ook euro's geaccepteerd. In of bij de hotels zijn pinautomaten aanwezig. Ook kunt u euro's en Amerikaanse dollars inwisselen bij banken.
Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Egypte. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.
Entrees
De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.
Inschrijving
U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.
CO2-reductie
Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.
Tijdens deze rondreis door Egypte maakt u kennis met de monumentale hoogtepunten van de faraonische beschaving. We begeven ons aan het begin van de reis naar Tanis, waar we de vele beelden en obelisken uit de tijd van Ramses II aanschouwen. We doorkruisen de vruchtbare gebieden van de Fayoem en de Nijldelta. In Alexandrië bekijken we de catacomben van Kom es-Sjoeqafa, het Serapeum en de tempel van Osiris te Taposiris Magna. Een binnenlandse vlucht brengt ons naar het zuiden van Egypte. In Aswan bezoeken we het eiland Sehel met de beroemde Hongersnoodstèle. Een hoogtepunt vormen de tempels van Ramses II en zijn koningin Nefertari te Aboe Simbel.
dag 1, za 15-02
Directe lijnvlucht Amsterdam - Caïro. Drie overnachtingen in Caïro.
dag 2, zo 16-02
Wanneer het Grand Egyptian Museum in Gizeh voor het publiek is geopend, wordt de hele dag met dit nieuwe museum ingevuld. Het alternatief is een bezoek aan het Egyptisch Museum in het centrum van Caïro. Na een lunchpauze bekijken we het National Museum of Egyptian Civilization met de mummies van de farao’s uit het Nieuwe Rijk. We maken een stop bij een supermarkt om onszelf te bevoorraden voor de picknicklunches tijdens de komende twee dagen. Vanavond gezamenlijk welkomstdiner.
dag 3, ma 17-02
Dagexcursie naar de in het oosten van de Nijldelta gelegen archeologische site Tanis. Op weg hiernaartoe maken we een korte stop bij Tell el-Retabah midden in de Wadi Toemilat.
dag 4, di 18-02
Ongeveer 90 kilometer ten zuiden van Caïro ligt in de westelijke woestijn het uitgestrekte vruchtbare gebied van de Fayoem. De ruïnen van de oude Grieks-Romeinse nederzetting Karanis, het huidige Kom Ausjim, omvatten twee tempels, een badhuis en huizen uit tichelsteen. We bezichtigen ook het kleine museum. Bij de huidige plaats Medinet Madi bouwde Amenemhat III een tempel gewijd aan zowel de krokodilgod Sobek als de graangodin Renenoetet en de god Horus van Sjedet. Qasr Qaroen is een goed bewaard gebleven Ptolemaeïsche tempel, direct ten zuiden van de meest westelijke punt van het Qaroenmeer. Boven de ingang zweeft de gevleugelde zonneschijf. Op het dak is een reliëf met de krokodilgod Sobek aan de linkerkant en de regerende koning aan de rechterkant te zien. Eén overnachting in de Fayoem.
dag 5, wo 19-02
We verlaten de Fayoem en rijden via de westelijke rand van de delta naar Alexandrië. Dit wordt een bijzondere dag met een bezoek aan de op een heuvel gelegen tempel van Osiris in Taposiris Magna. Dit markante bouwwerk dateert uit de tijd van Ptolemaeus II. Onder leiding van de Dominicaanse Kathleen Martinez wordt hier sinds 2010 gezocht naar het graf van Cleopatra VII. Eén overnachting in Borg El Arab.
dag 6, do 20-02
We bekijken in Alexandrië de catacomben van Kom es-Sjoeqafa uit de eerste twee eeuwen na Christus. Hier zijn ligbanken te zien waar de nabestaanden het dodenmaal samen met de overledenen aten. Daarna gaan we naar de plaats waar ooit het hoofdheiligdom voor de god Serapis heeft gestaan, het Serapeum. Deze tempel is in de tijd van de Romeinse keizers boven op een rotspunt gebouwd. Het meest indrukwekkende restant van de tempel is de zogenoemde zuil van Pompejus. In de wijk Kom ed-Dikka is een intact Romeins amfitheater uitgegraven. Vlakbij is de Villa van de Vogels gelegen, die prachtige mozaïeken bevat. Na vrije tijd voor de lunch bezichtigen we het Grieks-Romeins Museum. Twee overnachtingen in Alexandrië.
dag 7, vr 21-02
In de ochtend brengen we een bezoek aan vier Grieks-Romeinse graftomben op de begraafplaats Moestafa Kamel. Daarna bekijken we de verplaatste tempel uit Ras el-Soda in de wijk Bab esj-Sjarq. Verder maken we tijd voor het Nationaal Museum van Alexandrië en Bibliotheca Alexandrina’s Antiquities Museum.
dag 8, za 22-02
In de ochtend rijden we terug naar de luchthaven van Caïro, vanwaar een binnenlandse vlucht ons naar Aswan brengt. Twee overnachtingen alhier.
dag 9, zo 23-02
Vandaag brengen we een bezoek aan de magistrale tempel gewijd aan de godin Isis op het eiland Philae. In de avond staat het Nubisch Museum op het programma.
dag 10, ma 24-02
Na het middaguur schepen we voor vier nachten in op het luxe cruiseschip MS Prince Abbas. Na een lunch aan boord varen we naar het eiland Kalabsja. Hier bevindt zich de verplaatste tempel die is gewijd aan de Nubische god Mandoelis en dateert uit de Romeinse tijd. Op hetzelfde eiland valt de gedeeltelijk uit de rotsen gehakte tempel uit Beit el-Wali te bewonderen. Hier is op voorstellingen te zien hoe Ramses II in zijn strijdwagen de Nubiërs te lijf gaat. Ramses II liet in zijn vijfenveertigste regeringsjaar een begin maken met de bouw van de aan de god Ptah gewijde tempel van Gerf Hoessein. Ook deze tempel was oorspronkelijk een hemispeos en was op de westoever van de Nijl gelegen.
dag 11, di 25-02
Vandaag is een dag van ontspanning. We varen over het Nassermeer naar Wadi es-Seboea, waar drie tempels zijn wederopgebouwd. Pas aan het eind van de middag arriveren we op de plaats van bestemming. Daarom gaan we pas morgenochtend naar de tempels.
dag 12, wo 26-02
De tempel van Wadi es-Seboea stamt uit de tijd van farao Ramses II. Vóór de tempel ligt een mooie sfinxenallee. De tempel van Dakka, waarvan de pyloon goed bewaard is gebleven, is gewijd aan Thot en dateert uit de Ptolemaïsche tijd. Tot slot besteden we aandacht aan de bescheiden resten van de tempel van Maharakka uit de Romeinse tijd, waarvan alleen de open hof en de unieke wenteltrap over zijn. Tijdens de lunch varen we naar de kleine maar goed bewaard gebleven tempel van Amada. Deze is door Franse ingenieurs in zijn geheel over een spoorbaan verplaatst. De tempel is gebouwd onder Thoetmoses III en diens opvolger Amenhotep II. Vlakbij is ook de tempel uit Derr heropgebouwd, daterend uit de tijd van Ramses II. Het rotsgraf van Pennoet, gouverneur onder Ramses VI, toont aan dat de begrafenisgebruiken in Nubië regelrecht uit Egypte zijn overgenomen.
dag 13, do 27-02
In de ochtend varen we naar de restanten van het fort van Kasr Ibrim. Na een varende lunch bereiken we de tempels van Aboe Simbel, die we vanmiddag bezoeken. ‘s Avonds wonen we hier het klank- en lichtspel bij.
dag 14, vr 28-02
Na het ontbijt transfer de luchthaven van Aboe Simbel. In de middag vliegen we naar Caïro, waar we de laatste nacht verblijven. Vanavond gezamenlijk afscheidsdiner.
dag 15, za 01-03
Directe lijnvlucht Caïro - Amsterdam.
Vluchten
We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten met Egypt Air. De vluchtgegevens zijn:
15-02-2025 Amsterdam - Caïro 15.00 - 20.30 uur
22-02-2025 Caïro - Aswan 18.45 - 20.10 uur
28-02-2025 Abu Simbel - Caïro 13.30 - 16.10 uur
01-03-2025 Caïro - Amsterdam 09.50 - 14.00 uur
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Egypte is het één uur later dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
Hotels
overnachtingsplaatsen: Caïro (3 nachten) - Fayoem (1 nacht) - Borg El Arab (1 nacht) - Alexandria (2 nachten) - Aswan (2 nachten) - cruiseschip MS Prince Abbas (4 nachten) - Caïro (1 nacht)
Alle kamers en ook de cabines op het cruiseschip beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.
Maaltijden
Op deze reis zijn 4 lunches en 6 diners inbegrepen bij de reissom. Deze lunches en 4 diners vinden plaats op het cruiseschip; de overige 2 diners vinden ofwel plaats in lokale restaurants ofwel in het hotel. Voor de lunches op eigen gelegenheid wordt voldoende tijd ingeruimd. Voor de picknicklunches doen we gezamenlijk boodschappen.
Audiosysteem
Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding of gids preekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset.
Zwaarte van de reis
Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.
Gezondheid
Voor een bezoek aan Egypte worden bepaalde vaccinaties sterk aangeraden. Afhankelijk van uw leeftijd en eventuele eerdere inentingen dienen de vaccinaties vanaf zes weken vóór vertrek te geschieden. Raadpleeg daarom tijdig uw huisarts of de plaatselijke GGD voor meer details.
Kraanwater kunt u beter niet drinken; mineraalwater is overal gemakkelijk te verkrijgen.
Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen.
Reisperiode
De maand februari is zeer geschikt voor een culturele rondreis door Egypte. De zomerhitte is dan nog niet begonnen, maar het is al wel aangenaam warm. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van circa 25 ºC. ‘s Nachts kan het afkoelen tot circa 10 ºC. De kans op neerslag is vrijwel nihil. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.
Grensdocumenten
Voor reizen naar Egypte dient uw Nederlandse paspoort geldig te zijn tot zes maanden na de datum van terugkeer, dus tot en met 1 september 2025.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een paspoort duurt minimaal 5 werkdagen.
Visum
Voor Egypte is een visum nodig, dat verkrijgbaar is op de luchthaven van Caïro. Een lokale vertegenwoordiger zal dit visum voor onze groep regelen. De kosten zijn reeds inbegrepen in de reissom.
Geld
De Egyptische munteenheid is de pond. Op dit moment (juni 2024) is 1 Egyptische pond ongeveer € 0,020 waard. Op de meeste plaatsen worden ook euro's geaccepteerd. In of bij de hotels zijn pinautomaten aanwezig. Ook kunt u euro's en Amerikaanse dollars inwisselen bij banken.
Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Egypte. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.
Entrees
De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.
Inschrijving
U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.
CO2-reductie
Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.
Reisleiding
De reis zal inhoudelijk worden geleid door drs. Huub Pragt. Gedurende de hele reis is er bovendien een lokale, Engelstalige gids bij de groep.
drs. Huub Pragt
Studeerde egyptologie en was werkzaam in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Hij richtte zijn eigen scholingsinstituut Huub Pragt Egyptoloog op, verzorgt cursussen en lezingen en heeft twee romans geschreven.
Samenwerking
Labrys Reizen organiseert deze reis in samenwerking met Huub Pragt Egyptoloog. Huub Pragt geeft lezingen en cursussen en leidt reizen en korte excursies met als thema het Oude Egypte. De inhoudelijke expertise van Huub Pragt komt ook op deze reis goed tot uiting.
De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat er minder maaltijden (lunches en diners) zijn inbegrepen dan u wellicht van ons gewend bent; in samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- dan wel exclusief is.
Huub Pragt Egyptoloog
Huub Pragt geeft lezingen en cursussen en leidt reizen en korte excursies met als thema het oude Egypte.
Reisgegevens
15-daagse vliegreis
15 februari t/m 1 maart 2025
Reissom
€ 5995
toeslag eenpersoonskamer: € 1195
NB Indien u indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, wordt de toeslag eenpersoonskamer nagefactureerd, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.
Inclusief
lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 4 lunches, 6 diners, reisleiding, lokale gids, gebruik audiosysteem, vademecum, visum, entrees, fooien, kennismakingsbijeenkomst, investering in CO2-reductie
Exclusief
overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking
Aantal deelnemers
minimum: 13 / maximum: 25