Onbekend Toscane
Onbekend Toscane
Onbekend Toscane

Onbekend Toscane

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  Tijdens deze reis bezoeken we pareltjes in een onbekend deel van Toscane. We vermijden de grote namen als Florence, Pisa of Lucca en kiezen in plaats daarvan voor oude Etruskische stadjes, middeleeuwse burchten op hoge heuvels met een prachtig uitzicht, oude romaanse kerkjes en bijzondere heiligdommen als La Verna. Prachtige natuur en heerlijk eten omlijsten de reis. Onze standplaats is het centraal gelegen Arezzo.

  NB Voor meer informatie over de uitvoering van de reis en over de maatregelen en vereisten m.b.t. corona verwijzen we u naar het tabblad ‘Praktisch’.

 • dag 1, ma 08-05

  Directe lijnvlucht naar Pisa. Onderweg naar ons hotel in Arezzo houden we halt in Lucignano, dat een mooi middeleeuws stadsbeeld biedt en opgebouwd is uit ellipsvormige ringen. We wandelen langs de San Francesco en bezoeken het museum met de Sala di Giustizia en de Albero d’Oro.

  dag 2, di 09-05

  Het Casentinogebied ligt net boven Arezzo. De oude Pieve van Socana is gebouwd op een Etruskische tempel. In Poppi vormt het kasteel de akropolis. Na de lunch gaan we omhoog naar het heiligdom van de Camandolieten en tot slot naar de harmonische Pieve van Romena.

  dag 3, wo 10-05

  Het Pratomagnogebied wordt doorkruist door de Via dei Sette Ponti. We volgen het eerste deel van deze route en wandelen door versteende historie in stadjes als Castiglion Fibocchi en Montemarciano. Maar ook zien we een van de indrukwekkendste romaanse kerken, de San Pietro a Gropina, en Il Borro, een middeleeuws burchtstadje dat gerestaureerd is door de familie Ferragamo.

  dag 4, do 11-05

  Een Etruskische dag. We starten met de Etrukische erfenis in Castiglion Fiorentino. Onder de loggia van Vasari genieten we van het prachtige uitzicht. Aan de voet van Cortona ligt de Etruskische necropolis Sodo. Vervolgens maken we een wandeling door Cortona met een uitgebreid bezoek aan het Etruskisch Museum. De namiddag is vrij.

  dag 5, vr 12-05

  In de ochtend bezoeken we de geboorteplaats van Michelangelo, waar we op speciale wijze met vele van zijn werken kennismaken. De gezamenlijke lunch is op een bijzondere locatie met een mooi uitzicht. Via een prachtige route rijden we naar het heiligdom waar Franciscus zijn stigmata kreeg. Via de indrukwekkende Valico dello Spino reizen we terug naar Arezzo.

  dag 6, za 13-05

  In Loro Ciuffenna bezoeken we een duizend jaar oude watermolen, waar nog steeds kastanjemeel wordt gemalen. Ook maken we een kleine wandeling. Piantravigne maakt indruk met zijn oude stadspoort en het uitzicht op de grillig gevormde Balze. In Reggello staat naast de Pieve San Pietro een museum gewijd aan de schilder Massaccio. Een prachtige rit door het natuurpark van Vallombrosa besluit deze dag.

  dag 7, zo 14-05

  In Anghiari maken we een wandeling over de middeleeuwse muren. In het Museo della Battaglia staat een verdwenen meesterwerk van Leonardo da Vinci centraal. In de middag bezoeken we in Arezzo de San Francesco met de beroemde fresco’s van Piero della Francesca.

  dag 8, ma 15-05

  Een vrije ochtend om zelf van Arezzo te genieten, voordat we terugreizen naar het vliegveld van Pisa voor onze directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van directe lijnvluchten van Amsterdam naar Pisa en vice versa met Transavia. De vluchtgegevens zijn:
  08-05-2023: Amsterdam - Pisa, 12.45 - 14.40 uur
  15-05-2023: Pisa - Amsterdam, 15.25 - 17.30 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 15 kilo inbegrepen.
  NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Reist u liever met de trein? Heen kunt u dan het beste reizen naar Pisa om het programma van de eerste dag niet te missen. Op de terugreis kunt u vanuit Arezzo terugreizen. Voor de heenreis gaat u met minimaal 1 overstap per dagtrein naar München op 7 mei en vervolgens per nachttrein naar Florence, vanwaar u doorreist naar Pisa. Op de terugreis gaat u op 15 mei per trein vanuit Arezzo naar Florence, vanwaar u op de nachttrein naar München stapt. De volgende ochtend gaat u per dagtrein met minimaal 1 overstap terug naar Nederland. Houd dan dus rekening met een 10-daagse reis van 7 t/m 16 mei. Uiteraard zijn er ook andere routes mogelijk, bijvoorbeeld met alleen dagtreinen en tussendoor een hotelovernachting. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door Toscane wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

  Hotel

  We verblijven de gehele reis in een centraal gelegen viersterrenhotel in Arezzo.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 2 lunches en alle diners inbegrepen bij de reissom. Deze maaltijden vinden plaats in lokale restaurants, die met zorg door de reisleiding zijn uitgezocht.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. We bezoeken kleine en minder bekende plaatsjes. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige kamers bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Reisperiode

  Mei is een hele fijne periode voor een rondreis door Toscane. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 22 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  Doorgaan van de reis

  De reis kan doorgang vinden zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt. Voor de uitvoering van de reis staan wij in nauw contact met onze lokale partners. Ook kijken wij hierbij naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies in de 14 dagen vóór vertrek kan de reis in de regel doorgang vinden. Bij een ‘oranje’ reisadvies kan de reis alleen doorgang vinden indien dit advies op ‘oranje’ staat vanwege corona én het programma zonder grote beperkingen kan worden uitgevoerd. Indien wij de reis veilig en verantwoord kunnen uitvoeren, houden we ons aan de lokale regelgeving en tevens zo veel mogelijk aan de RIVM-richtlijnen. Meer informatie leest u hier.
  Mocht de reis geen doorgang kunnen vinden, dan krijgt u als reiziger uw geld terug. Indien de reis alleen doorgang kan vinden met ingrijpende wijzigingen in het programma, behoudt u als reiziger het recht kosteloos te annuleren.
  Italië is lid van de EU. Indien deze bestemming op het moment van boeken een ‘geel’ of ‘groen’ reisadvies had, mag u bij Labrys Reizen uw boeking kosteloos annuleren als het land 14 dagen of korter vóór vertrek een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies heeft; dit geldt ook als wij de reis zonder grote wijzigingen in het programma en op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren.
  De volledige reisvoorwaarden vindt u hier.

  Coronamaatregelen

  Momenteel gelden wereldwijd regels en verplichtingen voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denk hierbij aan maatregelen als een ‘coronapas’ (d.w.z. een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag), mondkapjesplicht, online registratieformulier of gezondheidsverklaring. Deze maatregelen kunnen wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen in de gaten en informeren onze reizigers over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste documenten. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Stel ons gerust uw vragen of lees het reisadvies van Buitenlandse Zaken.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

   

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  Tijdens deze reis bezoeken we pareltjes in een onbekend deel van Toscane. We vermijden de grote namen als Florence, Pisa of Lucca en kiezen in plaats daarvan voor oude Etruskische stadjes, middeleeuwse burchten op hoge heuvels met een prachtig uitzicht, oude romaanse kerkjes en bijzondere heiligdommen als La Verna. Prachtige natuur en heerlijk eten omlijsten de reis. Onze standplaats is het centraal gelegen Arezzo.

  NB Voor meer informatie over de uitvoering van de reis en over de maatregelen en vereisten m.b.t. corona verwijzen we u naar het tabblad ‘Praktisch’.

 • dag 1, ma 08-05

  Directe lijnvlucht naar Pisa. Onderweg naar ons hotel in Arezzo houden we halt in Lucignano, dat een mooi middeleeuws stadsbeeld biedt en opgebouwd is uit ellipsvormige ringen. We wandelen langs de San Francesco en bezoeken het museum met de Sala di Giustizia en de Albero d’Oro.

  dag 2, di 09-05

  Het Casentinogebied ligt net boven Arezzo. De oude Pieve van Socana is gebouwd op een Etruskische tempel. In Poppi vormt het kasteel de akropolis. Na de lunch gaan we omhoog naar het heiligdom van de Camandolieten en tot slot naar de harmonische Pieve van Romena.

  dag 3, wo 10-05

  Het Pratomagnogebied wordt doorkruist door de Via dei Sette Ponti. We volgen het eerste deel van deze route en wandelen door versteende historie in stadjes als Castiglion Fibocchi en Montemarciano. Maar ook zien we een van de indrukwekkendste romaanse kerken, de San Pietro a Gropina, en Il Borro, een middeleeuws burchtstadje dat gerestaureerd is door de familie Ferragamo.

  dag 4, do 11-05

  Een Etruskische dag. We starten met de Etrukische erfenis in Castiglion Fiorentino. Onder de loggia van Vasari genieten we van het prachtige uitzicht. Aan de voet van Cortona ligt de Etruskische necropolis Sodo. Vervolgens maken we een wandeling door Cortona met een uitgebreid bezoek aan het Etruskisch Museum. De namiddag is vrij.

  dag 5, vr 12-05

  In de ochtend bezoeken we de geboorteplaats van Michelangelo, waar we op speciale wijze met vele van zijn werken kennismaken. De gezamenlijke lunch is op een bijzondere locatie met een mooi uitzicht. Via een prachtige route rijden we naar het heiligdom waar Franciscus zijn stigmata kreeg. Via de indrukwekkende Valico dello Spino reizen we terug naar Arezzo.

  dag 6, za 13-05

  In Loro Ciuffenna bezoeken we een duizend jaar oude watermolen, waar nog steeds kastanjemeel wordt gemalen. Ook maken we een kleine wandeling. Piantravigne maakt indruk met zijn oude stadspoort en het uitzicht op de grillig gevormde Balze. In Reggello staat naast de Pieve San Pietro een museum gewijd aan de schilder Massaccio. Een prachtige rit door het natuurpark van Vallombrosa besluit deze dag.

  dag 7, zo 14-05

  In Anghiari maken we een wandeling over de middeleeuwse muren. In het Museo della Battaglia staat een verdwenen meesterwerk van Leonardo da Vinci centraal. In de middag bezoeken we in Arezzo de San Francesco met de beroemde fresco’s van Piero della Francesca.

  dag 8, ma 15-05

  Een vrije ochtend om zelf van Arezzo te genieten, voordat we terugreizen naar het vliegveld van Pisa voor onze directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van directe lijnvluchten van Amsterdam naar Pisa en vice versa met Transavia. De vluchtgegevens zijn:
  08-05-2023: Amsterdam - Pisa, 12.45 - 14.40 uur
  15-05-2023: Pisa - Amsterdam, 15.25 - 17.30 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 15 kilo inbegrepen.
  NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Reist u liever met de trein? Heen kunt u dan het beste reizen naar Pisa om het programma van de eerste dag niet te missen. Op de terugreis kunt u vanuit Arezzo terugreizen. Voor de heenreis gaat u met minimaal 1 overstap per dagtrein naar München op 7 mei en vervolgens per nachttrein naar Florence, vanwaar u doorreist naar Pisa. Op de terugreis gaat u op 15 mei per trein vanuit Arezzo naar Florence, vanwaar u op de nachttrein naar München stapt. De volgende ochtend gaat u per dagtrein met minimaal 1 overstap terug naar Nederland. Houd dan dus rekening met een 10-daagse reis van 7 t/m 16 mei. Uiteraard zijn er ook andere routes mogelijk, bijvoorbeeld met alleen dagtreinen en tussendoor een hotelovernachting. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door Toscane wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

  Hotel

  We verblijven de gehele reis in een centraal gelegen viersterrenhotel in Arezzo.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 2 lunches en alle diners inbegrepen bij de reissom. Deze maaltijden vinden plaats in lokale restaurants, die met zorg door de reisleiding zijn uitgezocht.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. We bezoeken kleine en minder bekende plaatsjes. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige kamers bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Reisperiode

  Mei is een hele fijne periode voor een rondreis door Toscane. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 22 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  Doorgaan van de reis

  De reis kan doorgang vinden zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt. Voor de uitvoering van de reis staan wij in nauw contact met onze lokale partners. Ook kijken wij hierbij naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies in de 14 dagen vóór vertrek kan de reis in de regel doorgang vinden. Bij een ‘oranje’ reisadvies kan de reis alleen doorgang vinden indien dit advies op ‘oranje’ staat vanwege corona én het programma zonder grote beperkingen kan worden uitgevoerd. Indien wij de reis veilig en verantwoord kunnen uitvoeren, houden we ons aan de lokale regelgeving en tevens zo veel mogelijk aan de RIVM-richtlijnen. Meer informatie leest u hier.
  Mocht de reis geen doorgang kunnen vinden, dan krijgt u als reiziger uw geld terug. Indien de reis alleen doorgang kan vinden met ingrijpende wijzigingen in het programma, behoudt u als reiziger het recht kosteloos te annuleren.
  Italië is lid van de EU. Indien deze bestemming op het moment van boeken een ‘geel’ of ‘groen’ reisadvies had, mag u bij Labrys Reizen uw boeking kosteloos annuleren als het land 14 dagen of korter vóór vertrek een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies heeft; dit geldt ook als wij de reis zonder grote wijzigingen in het programma en op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren.
  De volledige reisvoorwaarden vindt u hier.

  Coronamaatregelen

  Momenteel gelden wereldwijd regels en verplichtingen voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denk hierbij aan maatregelen als een ‘coronapas’ (d.w.z. een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag), mondkapjesplicht, online registratieformulier of gezondheidsverklaring. Deze maatregelen kunnen wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen in de gaten en informeren onze reizigers over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste documenten. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Stel ons gerust uw vragen of lees het reisadvies van Buitenlandse Zaken.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

   

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Hebben hun hart verpand aan Italië, waar ze een kleinschalige bed and breakfast beheren in Le Marche. Samen hebben ze al vele reizen naar Italië, Griekenland en Frankrijk geleid. Rolf is classicus en leidt de reizen inhoudelijk; zijn echtgenote draagt zorg voor een soepel organisatorisch verloop en voor de culinaire invulling.

Reisgegevens

8-daagse vliegreis
8 t/m 15 mei 2023
NB Op verzoek te boeken als treinreis. Zie onder ‘Vervoer en verblijf’.

Reissom

t/m 24 januari 2023: € 2625
vanaf 25 januari 2023: € 2775 
toeslag eenpersoonskamer: € 280

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 2 lunches, alle diners, proeverij, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

overige lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

Pien T'Jonck MA

Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen