Luxor en de Thebaanse heuvels
Tijdens deze tiendaagse studiereis naar Luxor, het oude Thebe, maakt u kennis met de monumentale hoogtepunten van de faraonische beschaving. We verkennen naast de bekende monumenten van Karnak en het Dal der Koningen ook de iets minder bekende oudheden van de Thebaanse regio aan beide kanten van de Nijl. Een reis voor ware Egypteliefhebbers!
dag 1, vr 15-11
Lijnvlucht van Amsterdam naar Luxor met overstap in Caïro. Aansluitend transfer naar ons hotel in Luxor, waar we de komende acht nachten verblijven.
dag 2, za 16-11
We beginnen met de indrukwekkende tempel van Karnak. Dit aan de god Amon-Ra gewijde heiligdom vormt het grootste tempelcomplex van Egypte. Vrijwel alle grote farao’s hebben er bouwwerken aan toegevoegd. Zo liet Hatsjepsoet een pyloon verrijzen en richtte ze er twee enorme obelisken uit graniet op. In de middag bezichtigen we het schitterend ingerichte Luxor Museum. ’s Avonds gezamenlijk welkomstdiner.
dag 3, zo 17-11
Verkenning van de Thebaanse monumenten ten westen van de Nijl. We zien te Deir el-Bahri de terrassentempel van koningin Hatsjepsoet. Aansluitend bezoeken we op het plateau van Assasif de graven van Pabasa, Cheroeëf en Anchhor. We stoppen vandaag en op de meeste andere dagen bij pension Marsam, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen in de tuin. Aansluitend gaan we naar het Dal der Koningen, waar we tijd maken voor de graven van Toetanchamon, Sethy I en Ramses V en VI.
dag 4, ma 18-11
Een tweede dag op de Thebaanse westoever. We nemen uitgebreid de tijd voor het Ramesseum, de dodentempel van Ramses II. Na een koffiepauze bij het Ramesseum Rest House bekijken we in Dra Aboe el-Naga de vijf kleine maar schitterend gedecoreerde graven van Roy, Sjoeroy, Amenemope, Raya en Niay. We bezichtigen de gerestaureerde dodentempel van Merenptah. Na een lunchpauze bij pension Marsam staat een prachtige wandeling van ongeveer twee kilometer door het westelijke deel van het Dal der Koningen op het programma. Deze voert ons naar het graf van farao Eje.
dag 5, di 19-11
Deze ochtend maken we eerst een stop bij de Memnonkolossen. Een internationaal team van archeologen werkt momenteel aan het conserveren van deze restanten van de dodentempel van Amenhotep III. We beklimmen daarna de heuvel van Qoernet Moerai om te arriveren bij het graf van Amenhotep-Hoey. Hij was de onderkoning van Koesj tijdens de regering van Toetanchamon. Aan de voet van de heuvel liggen twee kleinere graven. Het zijn die van de ‘herder van Amon-Ra’, Amenemheb, uit de twintigste dynastie en van godsvader Ameneminet uit het eind van de achttiende dynastie. Vervolgens begeven we ons naar het arbeidersdorp Deir el-Medina voor een bezoek aan de graven van Sennedjem, Inherchaoe, Amonnacht, Nebenmaät, Chaëmteri en Pasjedoe. Na een lunchpauze gaan we naar we het tempelcomplex van Medinet Haboe. Onze aandacht gaat uit naar twee graftempels van de godsvrouwen van Amon Amenirdis en Sjepenoepet uit de vijfentwintigste en de zesentwintigste dynastie. Ook wordt het huis van Djehoetymose en Boetehamon bezocht. De voorstellingen op de buitenwanden van de tempel, met de strijd tegen de Zeevolkeren die Ramses III heeft gevoerd, worden toegelicht.
dag 6, wo 20-11
Vanochtend vereren we de tempel van Karnak met een tweede bezoek. De bouw van de indrukwekkende hypostyle hal is begonnen onder Sethy I en werd voltooid door zijn zoon Ramses II. In dit openluchtmuseum besteden we speciale aandacht aan de Witte kapel van Senwosret I en de Rode kapel van koningin Hatsjepsoet. Ook de albasten kapellen van Amenhotep I en Thoetmoses III worden uitgebreid bewonderd. Achter in het tempelcomplex vinden we het tempeltje van Osiris-heka-djet met een voorstelling van de godsvrouw van Amon Amenirdis. We besluiten de ochtend met het tempelcomplex van de godin Moet. De middag is ter vrije besteding.
dag 7, do 21-11
Tijdens deze derde dag op de Thebaanse westoever besteden we opnieuw aandacht aan vele graven. In het dorp Sjeich Abd el-Qoerna ontdekken we het minder bekende graf van Chonsoe, bijgenaamd To, de sterrenkundige van Thoetmoses III. Zijn kleine tombe toont prachtige schilderingen van opvliegende eenden. Het graf van Benia heeft kleurrijke voorstellingen van het rouwbanket. In El-Chocha bezoeken we het recentelijk schoongemaakte graf van Neferhotep. Daarna bekijken we het graf van de schrijver van het schathuis van de tempel van Amon, Neferrenpet, bijgenaamd Kenro. Ook de graven van Thoetmoses, bijgenaamd Paroy, en van Nefersecheroe worden bezocht. Verder staan de kleine tomben van Sjamoet, Thoetmoses en Neferrenpet op het programma. Na een lunchpauze bij het pension Marsam keren we terug naar Sjeich Abd el-Qoerna voor de graven van Sennefer en Rechmira, Ramose, Oeserhat, Chaëmhat, Nacht, Menna en Amenemope. Het is mogelijk om aansluitend aan het programma à la carte te dineren op het dakterras van het Nile Valley Hotel. De eigenaar zorgt ervoor dat we aansluitend per motorboot naar ons hotel worden gebracht.
dag 8, vr 22-11
Een bijzondere dag! Alle bezoeken vinden plaats met een speciale vergunning die ons is verleend door de Egyptische Hoge Raad van Oudheden (SCA). We beginnen met het graf van Senenmoet te Deir el-Bahri. Dit staat bekend om de bijzondere astronomische voorstellingen op het plafond van de grafkamer. We krijgen niet alleen de gelegenheid om de archeologische site van Egypt’s Lost Golden City te bezichtigen, maar ook het opgravingsterrein van Kom el-Hettan, de dodentempel van Amenhotep III. Na de lunchpauze bij Marsam rijden we nog eenmaal naar het Dal der Koningen. Daar bekijken we de tomben van Thoetmoses III, Amenhotep II en Horemheb.
dag 9, za 23-11
We sluiten de reis af met de Luxortempel. Speciale aandacht gaat uit naar de voorstellingen aan de buitenzijde van de tempel. In middag vliegen we van Luxor naar Caïro, waar we ons afscheidsdiner hebben en overnachten.
dag 10, zo 24-11
Matineuze transfer naar de luchthaven en directe lijnvlucht van Caïro naar Amsterdam.
Hieronder de wetenschappelijke codes van de te bezoeken graven:
Dag 3: TT279, TT192, TT414, KV62, KV17, KV9
Dag 4: TT255, TT13, TT148, TT159, TT286, KV23
Dag 5: TT40, TT278, TT277, TT1, TT359, TT218, TT219, TT220, TT3
Dag 7: TT31, TT343, TT49, TT178, TT295, TT296, TT247, TT248, TT249, TT96, TT100, TT55, TT56, TT57, TT52, TT69, TT41
Dag 8: KV34, KV35, KV57
Vervoer naar de bestemming
We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam via Caïro naar Luxor en vice versa met Egypt Air. Op de heenreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. De vluchtgegevens zijn:
15-11-2024: Amsterdam - Caïro, 15.00 - 20.30 uur
Caïro - Luxor, 22.00 - 23.05 uur
23-11-2024: Luxor - Caïro, 15.40 - 16.40 uur
24-11-2024: Caïro - Amsterdam, 09.50 - 14.00 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Egypte is het één uur later dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
Vervoer ter plaatse
De excursies worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.
Hotels
overnachtingsplaatsen: Luxor (8 nachten) – Caïro (1 nacht)
We maken gebruik van twee comfortabele vijfsterrenhotels. In Luxor gaan we uit van een centraal gelegen hotel. In Caïro verblijven we in een hotel dat gunstig gelegen is ten opzichte van de luchthaven.
Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden daarom een koffer met wieltjes aan.
Maaltijden
Op deze reis zijn 2 diners inbegrepen bij de reissom. Het betreft het welkomstdiner op dag 2 en het afscheidsdiner op de laatste avond. Het afscheidsdiner zal plaatsvinden in het hotel.
Audiosysteem
Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset.
Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.
Zwaarte van de reis
Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.
Gezondheid
Voor een bezoek aan Egypte worden bepaalde vaccinaties sterk aangeraden. Afhankelijk van uw leeftijd en eventuele eerdere inentingen dienen de vaccinaties vanaf zes weken vóór vertrek te geschieden. Raadpleeg daarom tijdig uw huisarts of de plaatselijke GGD voor meer details. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
Kraanwater kunt u beter niet drinken maar mineraalwater is overal gemakkelijk te verkrijgen. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen.
Reisperiode
De maand november is zeer geschikt voor een culturele rondreis door Egypte. De echte zomerhitte is dan voorbij, maar het is nog altijd aangenaam warm. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van circa 25 ºC. ‘s Nachts kan het afkoelen tot circa 10 ºC. De kans op neerslag is vrijwel nihil (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.
Grensdocumenten
Voor reizen naar Egypte dient uw Nederlandse paspoort geldig te zijn tot zes maanden na de datum van terugkeer, dus tot en met 24 mei 2025.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een paspoort duurt minimaal 5 werkdagen.
Visum
Voor Egypte is een visum nodig, dat verkrijgbaar is op de luchthaven van Caïro. Een lokale vertegenwoordiger zal dit visum voor onze groep regelen. De kosten zijn reeds inbegrepen in de reissom.
Geld
De Egyptische munteenheid is de pond. Op dit moment (april 2024) is 1 Egyptische pond ongeveer € 0,019 waard. Op de meeste plaatsen worden ook euro's geaccepteerd. In of bij de hotels zijn pinautomaten aanwezig. Ook kunt u euro's, Amerikaanse dollars inwisselen bij banken.
Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Egypte. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.
Entrees
De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.
Inschrijving
U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.
CO2-reductie
Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.
Tijdens deze tiendaagse studiereis naar Luxor, het oude Thebe, maakt u kennis met de monumentale hoogtepunten van de faraonische beschaving. We verkennen naast de bekende monumenten van Karnak en het Dal der Koningen ook de iets minder bekende oudheden van de Thebaanse regio aan beide kanten van de Nijl. Een reis voor ware Egypteliefhebbers!
dag 1, vr 15-11
Lijnvlucht van Amsterdam naar Luxor met overstap in Caïro. Aansluitend transfer naar ons hotel in Luxor, waar we de komende acht nachten verblijven.
dag 2, za 16-11
We beginnen met de indrukwekkende tempel van Karnak. Dit aan de god Amon-Ra gewijde heiligdom vormt het grootste tempelcomplex van Egypte. Vrijwel alle grote farao’s hebben er bouwwerken aan toegevoegd. Zo liet Hatsjepsoet een pyloon verrijzen en richtte ze er twee enorme obelisken uit graniet op. In de middag bezichtigen we het schitterend ingerichte Luxor Museum. ’s Avonds gezamenlijk welkomstdiner.
dag 3, zo 17-11
Verkenning van de Thebaanse monumenten ten westen van de Nijl. We zien te Deir el-Bahri de terrassentempel van koningin Hatsjepsoet. Aansluitend bezoeken we op het plateau van Assasif de graven van Pabasa, Cheroeëf en Anchhor. We stoppen vandaag en op de meeste andere dagen bij pension Marsam, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen in de tuin. Aansluitend gaan we naar het Dal der Koningen, waar we tijd maken voor de graven van Toetanchamon, Sethy I en Ramses V en VI.
dag 4, ma 18-11
Een tweede dag op de Thebaanse westoever. We nemen uitgebreid de tijd voor het Ramesseum, de dodentempel van Ramses II. Na een koffiepauze bij het Ramesseum Rest House bekijken we in Dra Aboe el-Naga de vijf kleine maar schitterend gedecoreerde graven van Roy, Sjoeroy, Amenemope, Raya en Niay. We bezichtigen de gerestaureerde dodentempel van Merenptah. Na een lunchpauze bij pension Marsam staat een prachtige wandeling van ongeveer twee kilometer door het westelijke deel van het Dal der Koningen op het programma. Deze voert ons naar het graf van farao Eje.
dag 5, di 19-11
Deze ochtend maken we eerst een stop bij de Memnonkolossen. Een internationaal team van archeologen werkt momenteel aan het conserveren van deze restanten van de dodentempel van Amenhotep III. We beklimmen daarna de heuvel van Qoernet Moerai om te arriveren bij het graf van Amenhotep-Hoey. Hij was de onderkoning van Koesj tijdens de regering van Toetanchamon. Aan de voet van de heuvel liggen twee kleinere graven. Het zijn die van de ‘herder van Amon-Ra’, Amenemheb, uit de twintigste dynastie en van godsvader Ameneminet uit het eind van de achttiende dynastie. Vervolgens begeven we ons naar het arbeidersdorp Deir el-Medina voor een bezoek aan de graven van Sennedjem, Inherchaoe, Amonnacht, Nebenmaät, Chaëmteri en Pasjedoe. Na een lunchpauze gaan we naar we het tempelcomplex van Medinet Haboe. Onze aandacht gaat uit naar twee graftempels van de godsvrouwen van Amon Amenirdis en Sjepenoepet uit de vijfentwintigste en de zesentwintigste dynastie. Ook wordt het huis van Djehoetymose en Boetehamon bezocht. De voorstellingen op de buitenwanden van de tempel, met de strijd tegen de Zeevolkeren die Ramses III heeft gevoerd, worden toegelicht.
dag 6, wo 20-11
Vanochtend vereren we de tempel van Karnak met een tweede bezoek. De bouw van de indrukwekkende hypostyle hal is begonnen onder Sethy I en werd voltooid door zijn zoon Ramses II. In dit openluchtmuseum besteden we speciale aandacht aan de Witte kapel van Senwosret I en de Rode kapel van koningin Hatsjepsoet. Ook de albasten kapellen van Amenhotep I en Thoetmoses III worden uitgebreid bewonderd. Achter in het tempelcomplex vinden we het tempeltje van Osiris-heka-djet met een voorstelling van de godsvrouw van Amon Amenirdis. We besluiten de ochtend met het tempelcomplex van de godin Moet. De middag is ter vrije besteding.
dag 7, do 21-11
Tijdens deze derde dag op de Thebaanse westoever besteden we opnieuw aandacht aan vele graven. In het dorp Sjeich Abd el-Qoerna ontdekken we het minder bekende graf van Chonsoe, bijgenaamd To, de sterrenkundige van Thoetmoses III. Zijn kleine tombe toont prachtige schilderingen van opvliegende eenden. Het graf van Benia heeft kleurrijke voorstellingen van het rouwbanket. In El-Chocha bezoeken we het recentelijk schoongemaakte graf van Neferhotep. Daarna bekijken we het graf van de schrijver van het schathuis van de tempel van Amon, Neferrenpet, bijgenaamd Kenro. Ook de graven van Thoetmoses, bijgenaamd Paroy, en van Nefersecheroe worden bezocht. Verder staan de kleine tomben van Sjamoet, Thoetmoses en Neferrenpet op het programma. Na een lunchpauze bij het pension Marsam keren we terug naar Sjeich Abd el-Qoerna voor de graven van Sennefer en Rechmira, Ramose, Oeserhat, Chaëmhat, Nacht, Menna en Amenemope. Het is mogelijk om aansluitend aan het programma à la carte te dineren op het dakterras van het Nile Valley Hotel. De eigenaar zorgt ervoor dat we aansluitend per motorboot naar ons hotel worden gebracht.
dag 8, vr 22-11
Een bijzondere dag! Alle bezoeken vinden plaats met een speciale vergunning die ons is verleend door de Egyptische Hoge Raad van Oudheden (SCA). We beginnen met het graf van Senenmoet te Deir el-Bahri. Dit staat bekend om de bijzondere astronomische voorstellingen op het plafond van de grafkamer. We krijgen niet alleen de gelegenheid om de archeologische site van Egypt’s Lost Golden City te bezichtigen, maar ook het opgravingsterrein van Kom el-Hettan, de dodentempel van Amenhotep III. Na de lunchpauze bij Marsam rijden we nog eenmaal naar het Dal der Koningen. Daar bekijken we de tomben van Thoetmoses III, Amenhotep II en Horemheb.
dag 9, za 23-11
We sluiten de reis af met de Luxortempel. Speciale aandacht gaat uit naar de voorstellingen aan de buitenzijde van de tempel. In middag vliegen we van Luxor naar Caïro, waar we ons afscheidsdiner hebben en overnachten.
dag 10, zo 24-11
Matineuze transfer naar de luchthaven en directe lijnvlucht van Caïro naar Amsterdam.
Hieronder de wetenschappelijke codes van de te bezoeken graven:
Dag 3: TT279, TT192, TT414, KV62, KV17, KV9
Dag 4: TT255, TT13, TT148, TT159, TT286, KV23
Dag 5: TT40, TT278, TT277, TT1, TT359, TT218, TT219, TT220, TT3
Dag 7: TT31, TT343, TT49, TT178, TT295, TT296, TT247, TT248, TT249, TT96, TT100, TT55, TT56, TT57, TT52, TT69, TT41
Dag 8: KV34, KV35, KV57
Vervoer naar de bestemming
We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam via Caïro naar Luxor en vice versa met Egypt Air. Op de heenreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. De vluchtgegevens zijn:
15-11-2024: Amsterdam - Caïro, 15.00 - 20.30 uur
Caïro - Luxor, 22.00 - 23.05 uur
23-11-2024: Luxor - Caïro, 15.40 - 16.40 uur
24-11-2024: Caïro - Amsterdam, 09.50 - 14.00 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Egypte is het één uur later dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
Vervoer ter plaatse
De excursies worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.
Hotels
overnachtingsplaatsen: Luxor (8 nachten) – Caïro (1 nacht)
We maken gebruik van twee comfortabele vijfsterrenhotels. In Luxor gaan we uit van een centraal gelegen hotel. In Caïro verblijven we in een hotel dat gunstig gelegen is ten opzichte van de luchthaven.
Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden daarom een koffer met wieltjes aan.
Maaltijden
Op deze reis zijn 2 diners inbegrepen bij de reissom. Het betreft het welkomstdiner op dag 2 en het afscheidsdiner op de laatste avond. Het afscheidsdiner zal plaatsvinden in het hotel.
Audiosysteem
Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset.
Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.
Zwaarte van de reis
Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.
Gezondheid
Voor een bezoek aan Egypte worden bepaalde vaccinaties sterk aangeraden. Afhankelijk van uw leeftijd en eventuele eerdere inentingen dienen de vaccinaties vanaf zes weken vóór vertrek te geschieden. Raadpleeg daarom tijdig uw huisarts of de plaatselijke GGD voor meer details. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
Kraanwater kunt u beter niet drinken maar mineraalwater is overal gemakkelijk te verkrijgen. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen.
Reisperiode
De maand november is zeer geschikt voor een culturele rondreis door Egypte. De echte zomerhitte is dan voorbij, maar het is nog altijd aangenaam warm. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van circa 25 ºC. ‘s Nachts kan het afkoelen tot circa 10 ºC. De kans op neerslag is vrijwel nihil (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.
Grensdocumenten
Voor reizen naar Egypte dient uw Nederlandse paspoort geldig te zijn tot zes maanden na de datum van terugkeer, dus tot en met 24 mei 2025.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een paspoort duurt minimaal 5 werkdagen.
Visum
Voor Egypte is een visum nodig, dat verkrijgbaar is op de luchthaven van Caïro. Een lokale vertegenwoordiger zal dit visum voor onze groep regelen. De kosten zijn reeds inbegrepen in de reissom.
Geld
De Egyptische munteenheid is de pond. Op dit moment (april 2024) is 1 Egyptische pond ongeveer € 0,019 waard. Op de meeste plaatsen worden ook euro's geaccepteerd. In of bij de hotels zijn pinautomaten aanwezig. Ook kunt u euro's, Amerikaanse dollars inwisselen bij banken.
Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Egypte. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.
Entrees
De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.
Inschrijving
U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.
CO2-reductie
Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.
Reisleiding
De reis zal inhoudelijk worden geleid door drs. Huub Pragt. Gedurende de hele reis is er bovendien een lokale, Engelstalige gids bij de groep.
drs. Huub Pragt
Studeerde egyptologie en was werkzaam in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Hij richtte zijn eigen scholingsinstituut Huub Pragt Egyptoloog op, verzorgt cursussen en lezingen en heeft twee romans geschreven.
Reisgegevens
10-daagse vliegreis
15 t/m 24 november 2024
Reissom € 3930,- p.p.
toeslag eenpersoonskamer: € 675,- p.p.
NB Indien u indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, wordt de toeslag eenpersoonskamer nagefactureerd, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.
Inclusief
lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 2 diners, reisleiding, lokale gids, gebruik audiosysteem, kennismakingsbijeenkomst, vademecum, visum Egypte, entrees, fooien, investering in CO2-reductie
Exclusief
overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking
Aantal deelnemers
minimum: 13 / maximum: 24