Exclusieve groepsreis Le Marche

Le Marche

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Deze heuvelachtige regio ademt nog altijd een authentieke sfeer. De rivaliserende families Montefeltro en Malatesta vormen een rode draad op onze reis. Een ander thema is de mysterieuze cultuur van de Piceni, die in het eerste millennium vóór Christus in Oost-Italië woonden. We bekijken schilderachtige stadjes. Al wandelend genieten we van de kronkelstraatjes, de pleinen en de middeleeuwse huizen van de travertijnen stad Ascoli Piceno. Ook gaan we naar Urbino, een juweel van de renaissancekunst, en genieten we volop van de heerlijke keuken van Le Marche.

NB Voor meer informatie over de uitvoering van de reis en over de maatregelen en vereisten m.b.t. corona verwijzen we u naar het tabblad ‘Praktisch’.

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Hebben hun hart verpand aan Italië, waar ze een kleinschalige bed and breakfast beheren in Le Marche. Samen hebben ze al vele reizen naar Italië, Griekenland en Frankrijk geleid. Rolf is classicus en leidt de reizen inhoudelijk; zijn echtgenote draagt zorg voor een soepel organisatorisch verloop en voor de culinaire invulling.

dag 1, za 10-09

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Bologna, waar de reisleiders op u wachten. Tijdens de transfer naar het hotel in Fano maakt u uitgebreid kennis met de geschiedenis van Le Marche. We brengen onderweg een kort bezoek aan Pesaro. Na het inchecken diner in het oude centrum van de stad.

dag 2, zo 11-09

Vertrek per touringcar naar Ancona. Het archeologisch museum heeft een mooie Piceense en Romeinse collectie. Ook brengen we een bezoek aan de hooggelegen Duomo met uitzicht over de haven van Ancona. Terug in Fano maken we een wandeling langs de Romeinse stadsmuren naar de Poort van Augustus. Verder zien we diverse monumenten uit de vroege Renaissance, toen de familie Malatesta hier heerste. Diner in het centrum van Fano.

dag 3, ma 12-09

We volgen het tracé van de oude Via Flaminia tot de Gola del Furlo, een prachtige kloof waar de Romeinen 2000 jaar geleden een tunnel aanlegden, die nog steeds in gebruik is. Daarna bezoeken we in Sant’Angelo in Vado de mozaïeken van het Domus del Mito en maken een korte stadswandeling. We lunchen bij chef-kok Donatella aan de rivier de Metauro. Na de lunch volgt een korte wandeling door Urbania en vervolgens ontvangen de reisleiders u in hun Bed and Breakfast Ca’Beto voor een proeverij van historische wijnen. Na deze culinaire overvloed is er vanavond geen diner georganiseerd.

dag 4, di 13-09

Dagexcursie naar Urbino, het centrum van de regio Montefeltro en de geboorteplaats van Rafael. We starten met het Oratorio di San Giovanni, gevolgd door een hoogtepunt van deze reis, het bezoek aan het paleis van Federico da Montefeltro. De middag is vrij om te genieten van Urbino en bijvoorbeeld het geboortehuis van Rafael te bezoeken. Eind van de middag vertrekken we weer naar Fano. Diner in het oude centrum.

dag 5, wo 14-09

Via een mooie route reizen we naar het zuiden van Le Marche. Onderweg bezoeken we het huisje van Maria in de bedevaartsplaats Loreto. We lunchen aan zee en daarna gaan we de heuvels in. We bezoeken het Sferisterio in Macerata, een bijzonder operatheater, en reizen langs de voet van de Monti Sibillini naar ons hotel in Ascoli Piceno. Diner in het oude centrum.

dag 6, do 15-09

In Ascoli Piceno maken we een prachtige wandeling langs o.a. het Baptisterium, de Duomo en twee bijzondere pleinen. De middag is vrij. Wie wil kan deelnemen aan een facultatief programma door middeleeuws Ascoli. Diner in het centrum.

dag 7, vr 16-09

We reizen richting Rome met onderweg een stop in L’Aquila. Daarna reizen we verder naar de luchthaven van Rome voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Bologna en van Rome naar Amsterdam met KLM. De vluchtgegevens zijn:
10-09-2022: Amsterdam - Bologna, 10.25 - 12.15 uur
16-09-2022: Rome - Amsterdam, 17.25 - 20.00 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
NB 2 Reist u liever met de trein? Heen kunt u reizen van Amsterdam naar Fano in ca. 26 uur (inclusief nachttrein en met 4 x overstappen); terug kunt u reizen vanaf het vliegveld van Rome naar Amsterdam in ca. 22 uur (inclusief nachttrein en met 3 x overstappen). Houdt u er dan rekening mee dat u op de eerste dag de inleidende lezing in de bus mist en op laatste dag een paar uur moet wachten op de luchthaven van Rome. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

Vervoer ter plaatse

De rondreis door Le Marche wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. De af te leggen afstanden zijn vrijwel nooit groot, zodat lange busritten tot een minimum worden beperkt. Tijdens de ritten kunt u genieten van de mooie landschappen die de regio biedt.

Hotels

Overnachtingsplaatsen: Fano (4 nachten) - Ascoli Piceno (2 nachten).
De hotels zijn gekozen vanwege hun strategische ligging ten opzichte van de bezienswaardigheden. U logeert in Fano in een viersterrenhotel op loopafstand van het historisch centrum. Ook in Ascoli Piceno verblijven we in het historisch centrum.

Maaltijden

Op deze reis zijn 5 diners inbegrepen bij de reissom. De meeste diners vinden plaats in lokale restaurants. Op dagen 2, 4 en 7 zijn de lunches inbegrepen. Alle restaurants zijn met zorg uitgezocht door Inge Smit.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen worden met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden rustig te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Het landschap van de Marche is heuvelachtig en zo ook de te bezoeken steden en dorpen. Houdt u dus rekening met omhoog- en omlaaglopende straatjes.
Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Reisperiode

September is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Le Marche. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 25 ºC. Een regen- of onweersbui is niet uit te sluiten.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Doorgaan van de reis

De reis kan doorgang vinden zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt. Voor de uitvoering van de reis staan wij in nauw contact met onze lokale partners. Ook kijken wij hierbij naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies in de 14 dagen vóór vertrek kan de reis in de regel doorgang vinden. Bij een ‘oranje’ reisadvies kan de reis alleen doorgang vinden indien dit advies op ‘oranje’ staat vanwege corona én het programma zonder grote beperkingen kan worden uitgevoerd. Indien wij de reis veilig en verantwoord kunnen uitvoeren, houden we ons aan de lokale regelgeving en tevens zo veel mogelijk aan de RIVM-richtlijnen. Meer informatie leest u hier.
Mocht de reis geen doorgang kunnen vinden, dan krijgt u als reiziger uw geld terug. Indien de reis alleen doorgang kan vinden met ingrijpende wijzigingen in het programma, behoudt u als reiziger het recht kosteloos te annuleren.
Italië is lid van de EU. Indien deze bestemming op het moment van boeken een ‘geel’ of ‘groen’ reisadvies had, mag u bij Labrys Reizen uw boeking kosteloos annuleren als het land 14 dagen of korter vóór vertrek een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies heeft; dit geldt ook als wij de reis zonder grote wijzigingen in het programma en op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren.
De volledige reisvoorwaarden vindt u hier.

Coronamaatregelen

Momenteel gelden wereldwijd regels en verplichtingen voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denk hierbij aan maatregelen als een ‘coronapas’ (d.w.z. een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag), mondkapjesplicht, online registratieformulier of gezondheidsverklaring. Deze maatregelen kunnen wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen in de gaten en informeren onze reizigers voorafgaand aan de reis over de actuele situatie. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste documenten. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Stel ons gerust uw vragen of lees het reisadvies van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

 

Reisgegevens

7-daagse vliegreis
10 t/m 16 september 2022
NB Op verzoek te boeken als 9-daagse treinreis

Reissom

t/m 17 mei 2022: € 2195
vanaf 18 mei 2022: € 2295
toeslag eenpersoonskamer: € 280
NB Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 3 lunches, 5 diners, wijnproeverij, reisleiding, gebruik audiosysteem, reisbundel, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Contact Labrys Reizen

drs. Hanneke Bruijn