Skip to main content
Le Marche
Le Marche
Le Marche

Le Marche

 • Deze heuvelachtige regio ademt nog altijd een authentieke sfeer. De rivaliserende families Montefeltro en Malatesta vormen een rode draad op onze reis. Een ander thema is de mysterieuze cultuur van de Piceni, die in het eerste millennium vóór Christus in Oost-Italië woonden. We bekijken schilderachtige stadjes. Al wandelend genieten we van de kronkelstraatjes, de pleinen en de middeleeuwse huizen van de travertijnen stad Ascoli Piceno. Ook gaan we naar Urbino, een juweel van de renaissancekunst, en genieten we volop van de heerlijke keuken van Le Marche. Tijdens deze reis komt u ook bij de reisleiders thuis en maakt u kennis met het authentieke deel van deze regio, waar zij hun bed and breakfast hebben.

 • dag 1, ma 07-10

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Bologna, waar de reisleiders op u wachten, en aansluitend transfer per touringcar naar San Marino. Via een kabelbaan maken we een tocht omhoog naar de oude stad. Daar bezoeken we diverse monumenten. Aansluitend rit via een mooie route door de heuvels van Montefeltro naar het hotel in Fano voor twee overnachtingen. Tijdens de busrit wordt u uitgebreid geïnformeerd over de geschiedenis van Le Marche. Na het inchecken in het hotel volgt een diner in het oude centrum van de stad.

  dag 2, di 08-10

  In Fano maakt u uitgebreid kennis met de geschiedenis van Le Marche. We maken een wandeling langs de Romeinse stadsmuren naar de Poort van Augustus. Verder zien we diverse monumenten uit de vroege renaissance, toen de familie Malatesta hier heerste. Vervolgens rit naar het oude centrum van Pesaro, waar we de indrukwekkende mozaïekvloeren van de Dom bezichtigen. Voor het diner keren we terug naar Fano.

  dag 3, wo 09-10

  Vertrek per touringcar naar Ancona. We bekijken er de hooggelegen Duomo, met uitzicht over de haven van Ancona, en het archeologisch museum, met hoogtepunten uit de Piceense beschaving. Vervolgens bezoeken we het Parco del Conero, waarna we lunchen aan zee. Onderweg naar ons hotel in Ascoli Piceno gaan we naar het huisje van Maria in de bedevaartplaats Loreto. Diner in het oude centrum van Ascoli Piceno.

  dag 4, do 10-10

  In Ascoli Piceno maken we een prachtige wandeling langs o.a. het Baptisterium, de Duomo en twee bijzondere pleinen. De middag is vrij. Wie wil kan deelnemen aan een facultatief programma door middeleeuws Ascoli. Diner in het centrum.

  dag 5, vr 11-10

  Via een mooie route langs de voet van de Monti Sibillini reizen we terug naar het noorden van Le Marche. Onderweg besteden we aandacht aan het Sferisterio in Macerata, een bijzonder operatheater, en stoppen we in de Gola del Furlo bij een tweeduizend jaar oude tunnel in een spectaculaire kloof. We overnachten drie keer in Urbania, de woonplaats van de reisleiders. Diner in het oude centrum bij chef-kok Donatella aan de rivier de Metauro.

  dag 6, za 12-10

  Dagexcursie naar Urbino, het centrum van de regio Montefeltro en de geboorteplaats van Rafael. We starten met het Oratorio di San Giovanni, gevolgd door een hoogtepunt van deze reis, het paleis van Federico da Montefeltro. De middag is vrij om te genieten van Urbino en om bijvoorbeeld het geboortehuis van Rafael te bezichtigen. Diner bij een boerenfamilie die haar eigen producten verbouwt inclusief bijzondere wijnen. U eet wat de familieleden die avond ook eten. Tevens trainen ze truffelhonden en gaan ze met u op pad, op zoek naar het ‘witte goud’.

  dag 7, zo 13-10

  In Sant’Angelo in Vado bewonderen we de mozaïeken van het Domus del Mito en maken we een korte stadswandeling langs bijzondere monumenten die normaliter gesloten zijn. De lunch wordt door Inge verzorgd in de bed and breakfast van de reisleiding, Ca’Beto. Aansluitend volgt een korte wandeling door Urbania. Het afscheidsdiner vindt plaats in het restaurant van Mirko en Irina in het oude centrum.

  dag 8, ma 14-10

  We reizen richting Bologna met onderweg een stop in San Leo. Daar bezoeken we de spectaculair gelegen benedenstad met twee romaanse kerken. Per navetta gaan we naar het kasteel van Cagliostro. We genieten van een lokale afscheidslunch en reizen daarna verder naar de luchthaven van Bologna voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Bologna en vice versa met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  07-10-2024 Amsterdam - Bologna 11.25 - 13.15 uur
  14-10-2024 Bologna - Amsterdam 17.25 - 19.30 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Reist u liever met de trein? Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door Italië wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

  Hotels

  overnachtingsplaatsen: Fano (2 nachten) - Ascoli Piceno (2 nachten) - Urbania (3 nachten)
  De hotels zijn gekozen vanwege hun strategische ligging ten opzichte van de bezienswaardigheden. U logeert in Fano in een viersterrenhotel op loopafstand van het historisch centrum. Ook in Ascoli Piceno verblijven we in een viersterrenhotel, in het historisch centrum. Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
  Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 7 diners inbegrepen bij de reissom. Deze diners vinden plaats in lokale restaurants. Op de dagen 3 en 7 zijn de lunches inbegrepen. Alle restaurants zijn met zorg uitgezocht door Inge Smit.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Heeft u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Het landschap van de Marche is heuvelachtig en zo ook de te bezoeken steden en dorpen. Houd dus rekening met omhoog- en omlaaglopende straatjes. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  In de regel kan het water uit de kraan gedronken worden. Men wordt er niet ziek van, maar het is niet overal even lekker vanwege de toevoeging van een behoorlijke hoeveelheid chloor. Eventueel kunt u plastic flessen water kopen, acqua naturale.

  Reisperiode

  Oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Le Marche. De temperatuur is doorgaans nog aangenaam en we mogen rekenen op mooie herfstkleuren. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 17 ºC. Een regen- of onweersbui is niet uit te sluiten (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-reductie

  Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

 • Deze heuvelachtige regio ademt nog altijd een authentieke sfeer. De rivaliserende families Montefeltro en Malatesta vormen een rode draad op onze reis. Een ander thema is de mysterieuze cultuur van de Piceni, die in het eerste millennium vóór Christus in Oost-Italië woonden. We bekijken schilderachtige stadjes. Al wandelend genieten we van de kronkelstraatjes, de pleinen en de middeleeuwse huizen van de travertijnen stad Ascoli Piceno. Ook gaan we naar Urbino, een juweel van de renaissancekunst, en genieten we volop van de heerlijke keuken van Le Marche. Tijdens deze reis komt u ook bij de reisleiders thuis en maakt u kennis met het authentieke deel van deze regio, waar zij hun bed and breakfast hebben.

 • dag 1, ma 07-10

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Bologna, waar de reisleiders op u wachten, en aansluitend transfer per touringcar naar San Marino. Via een kabelbaan maken we een tocht omhoog naar de oude stad. Daar bezoeken we diverse monumenten. Aansluitend rit via een mooie route door de heuvels van Montefeltro naar het hotel in Fano voor twee overnachtingen. Tijdens de busrit wordt u uitgebreid geïnformeerd over de geschiedenis van Le Marche. Na het inchecken in het hotel volgt een diner in het oude centrum van de stad.

  dag 2, di 08-10

  In Fano maakt u uitgebreid kennis met de geschiedenis van Le Marche. We maken een wandeling langs de Romeinse stadsmuren naar de Poort van Augustus. Verder zien we diverse monumenten uit de vroege renaissance, toen de familie Malatesta hier heerste. Vervolgens rit naar het oude centrum van Pesaro, waar we de indrukwekkende mozaïekvloeren van de Dom bezichtigen. Voor het diner keren we terug naar Fano.

  dag 3, wo 09-10

  Vertrek per touringcar naar Ancona. We bekijken er de hooggelegen Duomo, met uitzicht over de haven van Ancona, en het archeologisch museum, met hoogtepunten uit de Piceense beschaving. Vervolgens bezoeken we het Parco del Conero, waarna we lunchen aan zee. Onderweg naar ons hotel in Ascoli Piceno gaan we naar het huisje van Maria in de bedevaartplaats Loreto. Diner in het oude centrum van Ascoli Piceno.

  dag 4, do 10-10

  In Ascoli Piceno maken we een prachtige wandeling langs o.a. het Baptisterium, de Duomo en twee bijzondere pleinen. De middag is vrij. Wie wil kan deelnemen aan een facultatief programma door middeleeuws Ascoli. Diner in het centrum.

  dag 5, vr 11-10

  Via een mooie route langs de voet van de Monti Sibillini reizen we terug naar het noorden van Le Marche. Onderweg besteden we aandacht aan het Sferisterio in Macerata, een bijzonder operatheater, en stoppen we in de Gola del Furlo bij een tweeduizend jaar oude tunnel in een spectaculaire kloof. We overnachten drie keer in Urbania, de woonplaats van de reisleiders. Diner in het oude centrum bij chef-kok Donatella aan de rivier de Metauro.

  dag 6, za 12-10

  Dagexcursie naar Urbino, het centrum van de regio Montefeltro en de geboorteplaats van Rafael. We starten met het Oratorio di San Giovanni, gevolgd door een hoogtepunt van deze reis, het paleis van Federico da Montefeltro. De middag is vrij om te genieten van Urbino en om bijvoorbeeld het geboortehuis van Rafael te bezichtigen. Diner bij een boerenfamilie die haar eigen producten verbouwt inclusief bijzondere wijnen. U eet wat de familieleden die avond ook eten. Tevens trainen ze truffelhonden en gaan ze met u op pad, op zoek naar het ‘witte goud’.

  dag 7, zo 13-10

  In Sant’Angelo in Vado bewonderen we de mozaïeken van het Domus del Mito en maken we een korte stadswandeling langs bijzondere monumenten die normaliter gesloten zijn. De lunch wordt door Inge verzorgd in de bed and breakfast van de reisleiding, Ca’Beto. Aansluitend volgt een korte wandeling door Urbania. Het afscheidsdiner vindt plaats in het restaurant van Mirko en Irina in het oude centrum.

  dag 8, ma 14-10

  We reizen richting Bologna met onderweg een stop in San Leo. Daar bezoeken we de spectaculair gelegen benedenstad met twee romaanse kerken. Per navetta gaan we naar het kasteel van Cagliostro. We genieten van een lokale afscheidslunch en reizen daarna verder naar de luchthaven van Bologna voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Bologna en vice versa met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  07-10-2024 Amsterdam - Bologna 11.25 - 13.15 uur
  14-10-2024 Bologna - Amsterdam 17.25 - 19.30 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Reist u liever met de trein? Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door Italië wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

  Hotels

  overnachtingsplaatsen: Fano (2 nachten) - Ascoli Piceno (2 nachten) - Urbania (3 nachten)
  De hotels zijn gekozen vanwege hun strategische ligging ten opzichte van de bezienswaardigheden. U logeert in Fano in een viersterrenhotel op loopafstand van het historisch centrum. Ook in Ascoli Piceno verblijven we in een viersterrenhotel, in het historisch centrum. Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
  Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 7 diners inbegrepen bij de reissom. Deze diners vinden plaats in lokale restaurants. Op de dagen 3 en 7 zijn de lunches inbegrepen. Alle restaurants zijn met zorg uitgezocht door Inge Smit.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven. Deze headset is voor het rechteroor bestemd. Heeft u er een nodig die ook voor het linkeroor geschikt is, dan verzoeken we u vriendelijk dit nadrukkelijk aan te geven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Het landschap van de Marche is heuvelachtig en zo ook de te bezoeken steden en dorpen. Houd dus rekening met omhoog- en omlaaglopende straatjes. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  In de regel kan het water uit de kraan gedronken worden. Men wordt er niet ziek van, maar het is niet overal even lekker vanwege de toevoeging van een behoorlijke hoeveelheid chloor. Eventueel kunt u plastic flessen water kopen, acqua naturale.

  Reisperiode

  Oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Le Marche. De temperatuur is doorgaans nog aangenaam en we mogen rekenen op mooie herfstkleuren. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 17 ºC. Een regen- of onweersbui is niet uit te sluiten (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-reductie

  Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

De reis zal worden geleid door het echtpaar Rolf en Inge Smit. 

drs. Rolf Smit en Inge Smit

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Hebben hun hart verpand aan Italië, waar ze een kleinschalige bed and breakfast beheren in Le Marche. Samen hebben ze al vele reizen naar Italië, Griekenland en Frankrijk geleid. Rolf is classicus en leidt de reizen inhoudelijk; zijn echtgenote draagt zorg voor een soepel organisatorisch verloop en voor de culinaire invulling.

Reisgegevens

8-daagse vliegreis
7 t/m 14 oktober 2024
NB Op verzoek te boeken als treinreis. Zie onder ‘Vervoer’.

Reissom

t/m 25 juni 2024: € 2795
vanaf 26 juni 2024: € 2945
toeslag eenpersoonskamer: € 335
NB Indien u indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, wordt de toeslag eenpersoonskamer niet nagefactureerd, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 2 lunches, 7 diners, reisleiding, gebruik audiosysteem, informatieboekje, entrees, fooien, investering in CO2-reductie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

Jedidjah Arentsen MA

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.