Skip to main content
Japan, moderne architectuur
Japan, moderne architectuur
Japan, moderne architectuur

Japan, moderne architectuur

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  Een vervolgreis op de eerdere architectuurreizen naar Japan, ditmaal met de focus volledig op de moderne architectuur. Via Osaka en Kobe reizen we naar de eilanden Awaji en Shikoku. Vanuit Hiroshima reizen we naar het noorden van Honshu en bezoeken we Sendai en Yamagata, om de reis te eindigen in Tokyo. Onderweg bezoeken we indrukwekkende ontwerpen van wereldberoemde architecten als Tadao Ando, I.M. Pei, Kengo Kuma en Shigeru Ban. In enkele gebouwen ontdekken we een zoektocht naar harmonie tussen natuur en architectuur, die nergens zo goed tot zijn recht komt als in Japan. 

 • dag 1, wo 03-04

  ’s Middags vertrek van onze directe lijnvlucht Amsterdam-Osaka.

  dag 2, do 04-04

  Aankomst in Osaka. Onderweg naar het hotel in Kyoto brengen we een bezoek aan het Chikatsu-asuka museum, een prachtig voorbeeld van moderne architectuur met een traditioneel thema. Dit museum werd ontworpen door wellicht Japans bekendste en meest geprezen architect, Tadao Ando. Naar Japanse traditie ontvangen we een lunchbox voor en route naar ons hotel in Kyoto. De middag ter vrije besteding met aansluitend diner in een lokaal restaurant.

  dag 3, vr 05-04

  Vanuit Kyoto vertrekken we per bus naar Shigaraki ten oosten van Kyoto. We bezoeken er het Miho Museum. Het ligt midden in de natuur, en drie kwart van dit museum bevindt zich onder de grond. Architect I.M. Pei poogde het silhouet van het gebouw in de natuur te laten overvloeien. Na onze lunch rijden we naar Kobe, waar we de nacht spenderen. Aldaar richten we ons kort op de traditionele bouwkunst met een bezoek aan het Hakogihuis, het oudste privé woonhuis in Japan uit de Muromachi periode (1336 - 1573).

  dag 4, za 06-04

  We reizen per bus naar Awajishima in het spoor van Tadao Ando. We bezoeken onderweg Rokko Housing, een modern heuveldorpje en het Hyogo Prefectural Museum of Art, waar Ando’s beroemde spiraalvormige trap te vinden is. Na een lokale lunch bezoeken we de Honpukuji Tempel, beter bekend als de watertempel. Ando’s ontwerp is uitgegroeid tot een icoon van de Japanse architectuur: een plek waar het spirituele en het natuurlijke een harmonieus en uniek geheel vormen.

  dag 5, zo 07-04

  We reizen verder naar het eiland Shikoku, dat afgezonderd ligt van het grote Japanse eiland Honshu en wat landelijker aandoet dan de rest van Japan. Hier bezoeken we een hoogtepunt van de landschapsarchitectuur, wederom van Tadao Ando. Awaji Yumebutai betekent letterlijk vertaald ‘de plaats van dromen’. Dit project is opgezet in de nasleep van een grote aardbeving in 1995 en de uitputting van de grond tijdens de Tweede Wereldoorlog, en stelt het herstel van de grond en de aandacht voor de natuur centraal. In Kochi besteden we aandacht aan de Japanse architect Kengo Kuma, die in het bijzonder bekend staat om de ingenieuze houten constructies in zijn ontwerpen. We bezoeken de Kengo Kuma Kommunity Market; het Kengo Kuma Museum; en het Kengo Kuma Wooden Bridge Museum, een grote houten brug met één steunpilaar. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Dogo Onsen.

  dag 6, ma 08-04

  Terug op Honshu bekijken we enkele bijzondere projecten in Hiroshima, te beginnen met het Hiroshima Memorial Museum dat in teken staat van de atoombom die de stad op zes augustus 1945 compleet verwoestte. We wandelen door het Hiroshima Peace Park van de hand van Kenzo Tange, ter herinnering aan de gevolgen van het gebruik van kernwapens. Ook bezoeken we Orizuru Tower met zijn grote open ruimte en een prachtig uitzicht over de stad. Met de comfortabele kogeltrein, in het Japans bekend als de shinkansen, verlaten we Hiroshima richting onze volgende pleisterplaats Okayama.

  dag 7, di 09-04

  Wederom per shinkansen reizen we door naar de legendarische berg Fuji en het Mount Fuji World Heritage Center. Dit project werd ontworpen door architect Shigeru Ban en combineert oosterse en westerse elementen. Na ons bezoek reizen we naar Kawagoe voor de overnachting.

  dag 8, wo 10-04

  Per touringcar reizen we naar Tochigi, waar ons een bezoek aan het Kengo Kuma Stone Museum wacht. Kuma gebruikte in dit project tachtig jaar oude stenen die vroeger werden gebruikt om rijst in op te slaan, en onderzoekt daarmee de rol die steen kan spelen als herbruikbaar bouwmateriaal. ’s Middags bezoeken we het Nasu History Museum en het Nakagawa Machi Bato Hiroshige Museum of Art, beide van de hand van Kengo Kuma. We slapen in Tochigi.

  dag 9, do 11-04

  We reizen naar Sendai, een grote havenstad ten noorden van Tokyo, ook wel ‘de stad van de bomen’ genoemd. Hier bezoeken we het Sendai Media Centre, ontworpen door Toyo Ito. Deze mediatheek combineerde functionaliteit met modern ontwerp. Een overnachting ter plekke.

  dag 10, vr 12-04

  Yamagata staat bekend om zijn rijke natuur en bergarchtige omgeving. Hier bezoeken we het Ken Domon Museum van Yoshiguchi Taniguchi, die ook tekende voor de uitbreiding van het MoMA in New York. De rest van de dag kunt u genieten van het prachtige Suiden Terrace Hotel. Dit moderne complex van Shigeru Ban met zijn rustgevende uitstraling ‘zweeft’ in harmonie met de omgeving boven de rijstvelden.

  dag 11, za 13-04

  Reis naar Tokyo, het epicentrum van de Japanse architectuur, waar we drie dagen spenderen. Vandaag bezoeken we meerdere interessante projecten en plekken. De Jiyugakuen Myonichikan (Frank Lloyd Wright) werd ontworpen als een Christelijke meisjesschool. De modernistische Saint-Mary’s Cathedral (Kenzo Tange) is een gigantische moderne kerk, waarin acht gebogen muren een kruis vormen. Het Yoyogi Stadium ontwierp Kenzo Tange voor de Olympische Spelen van 1964. Tussendoor verkennen we het Omotesando District. Twee overnachting in ons centraal gelegen hotel.

  dag 12, zo 14-04

  Vanochtend bezoeken we de Zuisho-ji. Deze shinto-tempel combineert moderne architectuur met klassieke elementen van ruim 350 jaar oud. Vanaf hier wandelen we in de langs het Tokyo Institute of Technology, van de ons inmiddels welbekende Kengo Kuma. De middag is ter vrije besteding.

  dag 13, ma 15-04

  Een dag ter vrije besteding in Tokyo. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het nieuwe project Azabudai Hills, of simpelweg rondstruinen in deze altijd verrassende stad. Na ons diner transfer naar ons hotel nabij de luchthaven, vanwaar morgenochtend onze terugvlucht gaat.

  dag 14, di 16-04

  Directe lijnvlucht Tokyo - Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Osaka en van Tokyo naar Amsterdam met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  03-04-2024: Amsterdam - Osaka, 13.15 - 08.50 uur
  16-04-2024: Tokyo - Amsterdam, 11.20 - 18.15 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. Tijdens onze zomertijd is het in Japan 7 uur later.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door Japan wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning en met het uitstekende, schone en veilige openbaar vervoer. Japan is groot, dus de hogesnelheidstreinen zijn een uitkomst. De grote bagage wordt in dat geval, zoals in Japan gebruikelijk is, afzonderlijk per koerier gebracht.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Kyoto (1 nacht) - Kobe (1 nacht) - Naruto (1 nacht) - Dogo Onsen (1 nacht) - Okayama (1 nacht) - Shizuoka (1 nacht) - Tochigi (1 nacht) - Sendai (1 nacht) - Yamagata (1 nacht) - Tokyo (2 nachten) - Narita (1 nacht)
  Om alle bijzondere gebouwen goed te kunnen zien verblijven we bijna overal slechts één nacht.
  U verblijft in goede drie- en viersterrenhotels. Alle kamers zijn uiteraard voorzien van douche of bad en toilet. Houd er rekening mee dat in Japan de kamers vaak kleiner zijn dan in Europese hotels.
  Wanneer we met de hogesnelheidstrein reizen, heeft u niet de beschikking over uw grote bagage. Het betreft de nachten in Dogo Onsen, Okayama enYamagata (dagen 5, 6 en 10).

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 7 diners en 2 lunches inbegrepen bij de reissom. Wij zijn in Japan en zullen dus voornamelijk voor de zeer gevarieerde Japanse keuken kiezen. Vegetarische maaltijden zijn verkrijgbaar.

 • Reisbundel

  Alle deelnemers ontvangen een reisbundel met informatie over alle projecten van de reisleidster, dr. Birgit Jürgenhake. U ontvangt deze zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis definitief doorgang vindt.

  Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleidster of gids spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort haar door uw headset. Zo kunt u de uitleg overal goed verstaan.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Japan is een zeer modern land met een lage criminaliteit en goede faciliteiten, voorbeeldige hygiëne en een goed comfort. Vaccinaties e.d. zijn niet nodig.

  Reisperiode

  April is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Japan. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is nog niet aangebroken. Bovendien bestaat er een kans dat we de bekende kersenbloesems van Japan kunnen bewonderen. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 20 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl).
  De reis vindt in het hoogseizoen plaats, waarin de natuur doorgaans op hun mooist is. Om deze reden kan het bij populaire bezienswaardigheden drukker zijn dan gemiddeld. Waar mogelijk bezoeken wij deze plaatsen zo vroeg mogelijk op de dag om piekdrukte te vermijden.

  Grensdocumenten

  Voor Japan is voor Nederlanders geen visum nodig. Uw paspoort dient tenminste tot zes maanden na terugkomst geldig te zijn, dus t/m 16 oktober 2024, met minstens twee lege bladzijden naast elkaar.

  Geld

  De Japanse munteenheid is de Japanse yen (JPY). Pinautomaten zijn in Japan in een groot aantal plaatsen aanwezig. Het verdient sterk de voorkeur ter plaatse geld op te nemen. Eventueel kunt u contant geld bij de banken wisselen. Bij het opnemen van Japans geld in Nederland wordt een zeer ongunstige koers gehanteerd.
  Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Japan. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 4 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-reductie

  Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  Een vervolgreis op de eerdere architectuurreizen naar Japan, ditmaal met de focus volledig op de moderne architectuur. Via Osaka en Kobe reizen we naar de eilanden Awaji en Shikoku. Vanuit Hiroshima reizen we naar het noorden van Honshu en bezoeken we Sendai en Yamagata, om de reis te eindigen in Tokyo. Onderweg bezoeken we indrukwekkende ontwerpen van wereldberoemde architecten als Tadao Ando, I.M. Pei, Kengo Kuma en Shigeru Ban. In enkele gebouwen ontdekken we een zoektocht naar harmonie tussen natuur en architectuur, die nergens zo goed tot zijn recht komt als in Japan. 

 • dag 1, wo 03-04

  ’s Middags vertrek van onze directe lijnvlucht Amsterdam-Osaka.

  dag 2, do 04-04

  Aankomst in Osaka. Onderweg naar het hotel in Kyoto brengen we een bezoek aan het Chikatsu-asuka museum, een prachtig voorbeeld van moderne architectuur met een traditioneel thema. Dit museum werd ontworpen door wellicht Japans bekendste en meest geprezen architect, Tadao Ando. Naar Japanse traditie ontvangen we een lunchbox voor en route naar ons hotel in Kyoto. De middag ter vrije besteding met aansluitend diner in een lokaal restaurant.

  dag 3, vr 05-04

  Vanuit Kyoto vertrekken we per bus naar Shigaraki ten oosten van Kyoto. We bezoeken er het Miho Museum. Het ligt midden in de natuur, en drie kwart van dit museum bevindt zich onder de grond. Architect I.M. Pei poogde het silhouet van het gebouw in de natuur te laten overvloeien. Na onze lunch rijden we naar Kobe, waar we de nacht spenderen. Aldaar richten we ons kort op de traditionele bouwkunst met een bezoek aan het Hakogihuis, het oudste privé woonhuis in Japan uit de Muromachi periode (1336 - 1573).

  dag 4, za 06-04

  We reizen per bus naar Awajishima in het spoor van Tadao Ando. We bezoeken onderweg Rokko Housing, een modern heuveldorpje en het Hyogo Prefectural Museum of Art, waar Ando’s beroemde spiraalvormige trap te vinden is. Na een lokale lunch bezoeken we de Honpukuji Tempel, beter bekend als de watertempel. Ando’s ontwerp is uitgegroeid tot een icoon van de Japanse architectuur: een plek waar het spirituele en het natuurlijke een harmonieus en uniek geheel vormen.

  dag 5, zo 07-04

  We reizen verder naar het eiland Shikoku, dat afgezonderd ligt van het grote Japanse eiland Honshu en wat landelijker aandoet dan de rest van Japan. Hier bezoeken we een hoogtepunt van de landschapsarchitectuur, wederom van Tadao Ando. Awaji Yumebutai betekent letterlijk vertaald ‘de plaats van dromen’. Dit project is opgezet in de nasleep van een grote aardbeving in 1995 en de uitputting van de grond tijdens de Tweede Wereldoorlog, en stelt het herstel van de grond en de aandacht voor de natuur centraal. In Kochi besteden we aandacht aan de Japanse architect Kengo Kuma, die in het bijzonder bekend staat om de ingenieuze houten constructies in zijn ontwerpen. We bezoeken de Kengo Kuma Kommunity Market; het Kengo Kuma Museum; en het Kengo Kuma Wooden Bridge Museum, een grote houten brug met één steunpilaar. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Dogo Onsen.

  dag 6, ma 08-04

  Terug op Honshu bekijken we enkele bijzondere projecten in Hiroshima, te beginnen met het Hiroshima Memorial Museum dat in teken staat van de atoombom die de stad op zes augustus 1945 compleet verwoestte. We wandelen door het Hiroshima Peace Park van de hand van Kenzo Tange, ter herinnering aan de gevolgen van het gebruik van kernwapens. Ook bezoeken we Orizuru Tower met zijn grote open ruimte en een prachtig uitzicht over de stad. Met de comfortabele kogeltrein, in het Japans bekend als de shinkansen, verlaten we Hiroshima richting onze volgende pleisterplaats Okayama.

  dag 7, di 09-04

  Wederom per shinkansen reizen we door naar de legendarische berg Fuji en het Mount Fuji World Heritage Center. Dit project werd ontworpen door architect Shigeru Ban en combineert oosterse en westerse elementen. Na ons bezoek reizen we naar Kawagoe voor de overnachting.

  dag 8, wo 10-04

  Per touringcar reizen we naar Tochigi, waar ons een bezoek aan het Kengo Kuma Stone Museum wacht. Kuma gebruikte in dit project tachtig jaar oude stenen die vroeger werden gebruikt om rijst in op te slaan, en onderzoekt daarmee de rol die steen kan spelen als herbruikbaar bouwmateriaal. ’s Middags bezoeken we het Nasu History Museum en het Nakagawa Machi Bato Hiroshige Museum of Art, beide van de hand van Kengo Kuma. We slapen in Tochigi.

  dag 9, do 11-04

  We reizen naar Sendai, een grote havenstad ten noorden van Tokyo, ook wel ‘de stad van de bomen’ genoemd. Hier bezoeken we het Sendai Media Centre, ontworpen door Toyo Ito. Deze mediatheek combineerde functionaliteit met modern ontwerp. Een overnachting ter plekke.

  dag 10, vr 12-04

  Yamagata staat bekend om zijn rijke natuur en bergarchtige omgeving. Hier bezoeken we het Ken Domon Museum van Yoshiguchi Taniguchi, die ook tekende voor de uitbreiding van het MoMA in New York. De rest van de dag kunt u genieten van het prachtige Suiden Terrace Hotel. Dit moderne complex van Shigeru Ban met zijn rustgevende uitstraling ‘zweeft’ in harmonie met de omgeving boven de rijstvelden.

  dag 11, za 13-04

  Reis naar Tokyo, het epicentrum van de Japanse architectuur, waar we drie dagen spenderen. Vandaag bezoeken we meerdere interessante projecten en plekken. De Jiyugakuen Myonichikan (Frank Lloyd Wright) werd ontworpen als een Christelijke meisjesschool. De modernistische Saint-Mary’s Cathedral (Kenzo Tange) is een gigantische moderne kerk, waarin acht gebogen muren een kruis vormen. Het Yoyogi Stadium ontwierp Kenzo Tange voor de Olympische Spelen van 1964. Tussendoor verkennen we het Omotesando District. Twee overnachting in ons centraal gelegen hotel.

  dag 12, zo 14-04

  Vanochtend bezoeken we de Zuisho-ji. Deze shinto-tempel combineert moderne architectuur met klassieke elementen van ruim 350 jaar oud. Vanaf hier wandelen we in de langs het Tokyo Institute of Technology, van de ons inmiddels welbekende Kengo Kuma. De middag is ter vrije besteding.

  dag 13, ma 15-04

  Een dag ter vrije besteding in Tokyo. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het nieuwe project Azabudai Hills, of simpelweg rondstruinen in deze altijd verrassende stad. Na ons diner transfer naar ons hotel nabij de luchthaven, vanwaar morgenochtend onze terugvlucht gaat.

  dag 14, di 16-04

  Directe lijnvlucht Tokyo - Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Osaka en van Tokyo naar Amsterdam met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  03-04-2024: Amsterdam - Osaka, 13.15 - 08.50 uur
  16-04-2024: Tokyo - Amsterdam, 11.20 - 18.15 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. Tijdens onze zomertijd is het in Japan 7 uur later.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door Japan wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning en met het uitstekende, schone en veilige openbaar vervoer. Japan is groot, dus de hogesnelheidstreinen zijn een uitkomst. De grote bagage wordt in dat geval, zoals in Japan gebruikelijk is, afzonderlijk per koerier gebracht.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Kyoto (1 nacht) - Kobe (1 nacht) - Naruto (1 nacht) - Dogo Onsen (1 nacht) - Okayama (1 nacht) - Shizuoka (1 nacht) - Tochigi (1 nacht) - Sendai (1 nacht) - Yamagata (1 nacht) - Tokyo (2 nachten) - Narita (1 nacht)
  Om alle bijzondere gebouwen goed te kunnen zien verblijven we bijna overal slechts één nacht.
  U verblijft in goede drie- en viersterrenhotels. Alle kamers zijn uiteraard voorzien van douche of bad en toilet. Houd er rekening mee dat in Japan de kamers vaak kleiner zijn dan in Europese hotels.
  Wanneer we met de hogesnelheidstrein reizen, heeft u niet de beschikking over uw grote bagage. Het betreft de nachten in Dogo Onsen, Okayama enYamagata (dagen 5, 6 en 10).

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 7 diners en 2 lunches inbegrepen bij de reissom. Wij zijn in Japan en zullen dus voornamelijk voor de zeer gevarieerde Japanse keuken kiezen. Vegetarische maaltijden zijn verkrijgbaar.

 • Reisbundel

  Alle deelnemers ontvangen een reisbundel met informatie over alle projecten van de reisleidster, dr. Birgit Jürgenhake. U ontvangt deze zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis definitief doorgang vindt.

  Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleidster of gids spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort haar door uw headset. Zo kunt u de uitleg overal goed verstaan.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Japan is een zeer modern land met een lage criminaliteit en goede faciliteiten, voorbeeldige hygiëne en een goed comfort. Vaccinaties e.d. zijn niet nodig.

  Reisperiode

  April is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Japan. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is nog niet aangebroken. Bovendien bestaat er een kans dat we de bekende kersenbloesems van Japan kunnen bewonderen. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 20 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl).
  De reis vindt in het hoogseizoen plaats, waarin de natuur doorgaans op hun mooist is. Om deze reden kan het bij populaire bezienswaardigheden drukker zijn dan gemiddeld. Waar mogelijk bezoeken wij deze plaatsen zo vroeg mogelijk op de dag om piekdrukte te vermijden.

  Grensdocumenten

  Voor Japan is voor Nederlanders geen visum nodig. Uw paspoort dient tenminste tot zes maanden na terugkomst geldig te zijn, dus t/m 16 oktober 2024, met minstens twee lege bladzijden naast elkaar.

  Geld

  De Japanse munteenheid is de Japanse yen (JPY). Pinautomaten zijn in Japan in een groot aantal plaatsen aanwezig. Het verdient sterk de voorkeur ter plaatse geld op te nemen. Eventueel kunt u contant geld bij de banken wisselen. Bij het opnemen van Japans geld in Nederland wordt een zeer ongunstige koers gehanteerd.
  Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Japan. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 4 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-reductie

  Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door dr. ir. Birgit Jürgenhake. Ze begeleidde ook voorgaande architectuurreizen naar Japan. Gedurende de hele reis is er een lokale, Engelstalige gids bij de groep.

dr. ir. Birgit Jürgenhake

dr. ir. Birgit Jürgenhake

Architect, docent en onderzoeker. Na voor gerenommeerde architectuurbureaus te hebben gewerkt, begon ze in 2004 als assistant professor aan de Universiteit Delft bij de faculteit architectuur. Deed onderzoek naar de machiya, een traditioneel stadshuis in Kyoto.

Reisgegevens

14-daagse vliegreis
3 t/m 16 april 2024

Reissom

t/m 19 december 2023: € 7135
vanaf 20 december 2023: € 7335
toeslag eenpersoonskamer: € 710

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 2 lunches, 7 diners, reisleiding, lokale gids, reisbundel, entrees, fooien, investering in CO2-reductie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 20

 

Contact Labrys Reizen

drs. Dafne Oosten

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.