Skip to main content
Istanboel en de Zee van Marmara i.s.m. Vrije Academie
Istanboel en de Zee van Marmara i.s.m. Vrije Academie
Istanboel en de Zee van Marmara i.s.m. Vrije Academie

Istanboel en de Zee van Marmara i.s.m. Vrije Academie

In en rond Istanboel maakt u kennis met de vele aspecten van de Turkse geschiedenis en cultuur. Onder de deskundige leiding van Karin Braamhorst voert deze uitzonderlijke reis rondom de Zee van Marmara onder meer langs befaamde plaatsen en monumenten, zoals de Hagia Sophia in Istanboel en de archeologische site van Troje. Ook krijgt u mooie verhalen te horen over de unieke, minder bekende bezienswaardigheden langs deze niet-toeristische route. Prachtige voorbeelden van Osmaanse kunst en architectuur, Byzantijnse kerken, archeologische vondsten en oude en moderne steden vertellen de geschiedenis van Turkije.

dag 1, wo 23-10

Directe lijnvlucht Amsterdam - Istanboel. Transfer naar het hotel in Istanboel, waar we de eerste avond dineren en drie nachten verblijven.

dag 2, do 24-10

We brengen een bezoek aan de Süleymaniyemoskee en aan de Rüstem Pashamoskee, waar we de fraaie Izniktegels kunnen bewonderen, die later op de reis terugkeren. Bij de landmuren van Theodosius II treffen we interessante Byzantijnse overblijfselen aan.
De Chorakerk, tegenwoordig het Kariye Museum geheten, bevat wondermooie mozaïeken en fresco’s en is een van de hoogtepunten van Istanboel. Het wereldbefaamde Topkapipaleis mag niet ontbreken. Dit ‘kanonnenpoortpaleis’ was lange tijd de residentie van de Osmaanse sultan in Istanboel. Sultan Mehmet II gaf in 1459 de opdracht tot de bouw, waarna het van 1465 tot 1853 het centrum van de Osmaanse heerschappij was.

dag 3, vr 25-10

Het Archeologisch Museum bevat een rijke collectie aan Griekse, Hellenistische en Romeinse standbeelden en sarcofagen. In het museum bevindt zich tevens een afdeling voor de Byzantijnse geschiedenis en een aparte Trojezaal. In hetzelfde complex is het indrukwekkende museum voor het oude Midden-Oosten en het Tegelpaviljoen met ceramiek uit de zestiende eeuw.
Het Hippodroom, waar in de Romeinse tijd het wagenrennen plaatsvond, is tegenwoordig het Sultanahmet Meydani-plein. Onder dat plein ligt de Basilicacisterne en aan het plein de beroemde Hagia Sophia, die we beide bezoeken. De Basilicacisterne, ook wel Yerebatan Sarayi genaamd, werd gebouwd als wateropslagplaats voor het paleis van keizer Justinianus (527-565). De Hagia Sophia, gebouwd als kerk, werd door de Osmanen tot moskee gemaakt. Tegenwoordig is dit bouwwerk een museum en staat het op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

dag 4, za 26-10

We verlaten de stad en gaan naar Iznik, waar de beroemde tegels vandaan komen. Tot de middeleeuwen was dit stadje bekend als Nicea. Ook hier staat een Hagia Sophia. In deze kerk vonden de twee belangrijke concilies van Nicea in 325 en 787 plaats. De ruïnen zijn nog te bezichtigen. De Romeinse muren en het Archeologisch Museum staan daarna op het programma. Ook gaan we naar een werkplaats waar men eeuwen geleden al de beroemde Izniktegels vervaardigde. Tegenwoordig is deze traditie nieuw leven ingeblazen. Rit naar het hotel in Boersa, waar we twee nachten verblijven.

dag 5, zo 27-10

Boersa, de oude Osmaanse hoofdstad, is prachtig gelegen aan de voet van de Uludag. In de wijk Yesil vinden we de gelijknamige moskee, ook wel bekend als de Groene Moskee. Hoewel de ingang onvoltooid is, blijft deze moskee een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van de stad. We brengen ook een bezoek aan de overdekte bazaar, waar je in kleine hans stoffen, meubels, kleding en zijde kunt kopen. Het Stadsmuseum geeft inzicht in de historische, commerciële, geografische en culturele waarde van de stad. Over de rijke geschiedenis van deze regio leren we veel in het Archeologisch Museum.

dag 6, ma 28-10

We beginnen de dag met een mooie rit naar het antieke Pergamon. De site bestaat uit twee verschillende opgravingen. We bekijken eerst de hooggelegen akropolis met het theater, enkele tempels en de woonwijken. Vervolgens dalen we af naar het net buiten de oude stad gelegen heiligdom van Asklepios, waar zieken hun heil zochten. Aansluitend rijden we naar Çanakkale, gelegen aan het smalste punt van de Hellespont, waar we één nacht verblijven.

dag 7, di 29-10

Troje is een van de beroemdste archeologische sites ter wereld, sinds Heinrich Schliemann hier in 1870 begon met graven. De site vormt het vroegste bewijs van het contact tussen de Anatolische beschavingen en de mediterrane wereld. Uiteraard komen de verhalen van de Trojaanse oorlog en de Griekse helden uitvoerig aan bod. Via Gallipoli rijden we naar Edirne waar we één nacht verblijven. Edirne is een van de best bewaarde Osmaanse steden in Turkije. Een külliye is een complex van gebouwen rond een moskee, met armen- en ziekenzorg voor de gemeenschap, winkels en bibliotheken. We bezichtigen het Külliye Bayezid II, tegenwoordig een museum gewijd aan die zorg uit de Osmaanse periode.

dag 8, wo 30-10

De Selimiyemoskee in Edirne is het meesterwerk van hofarchitect Mimar Sinan uit 1569. De voormalige Hadithmedresse huisvest tegenwoordig een museum voor Turkse en islamitische kunst. De Üç Serefelimoskee is de vrijdagmoskee van Edirne. De vier minaretten zijn met elkaar verbonden met drie balkons. In de middag rijden we terug naar Istanboel voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Istanboel v.v. met Turkish Airlines. De vluchtgegevens zijn:
23-10-2024: Amsterdam - Istanboel, 11.20 - 15.50 uur
30-10-2024: Istanboel - Amsterdam, 19.35 - 21.20 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Turkije is het ten tijde van het begin van de reis één uur later dan in Nederland. Op zondag 27 oktober gaat in Nederland de wintertijd in. Turkije kent geen wintertijd, dus vanaf 27 oktober is het daar twee uur later dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij(en).

Vervoer ter plaatse

De rondreis door Turkije wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Aangezien de afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden soms groot zijn, zult u op enkele dagen wat langer dan gebruikelijk in de touringcar zitten. Op deze dagen is het wel zo dat er onderweg bezienswaardigheden en de nodige tussenstops op het programma staan, hetgeen de langere busritten onderbreekt. Bovendien kunt u genieten van mooie landschappen.

Hotels

overnachtingsplaatsen: Istanboel (3 nachten) - Boersa (2 nachten) - Çanakkale (1 nacht) - Edirne (1 nacht).
Het verblijf gedurende deze reis zal plaatsvinden in plezierige en comfortabele vier- en vijfsterrenhotels. Sommige hotels hebben een zwembad. Alle kamers zijn uiteraard voorzien van douche/bad en toilet. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
In Turkije zijn veel gerieflijke hotels die af en toe naar onze maatstaven misschien iets te ‘toeristisch’ zijn, maar kwalitatief prima. De drie diners vinden plaats in de restaurants van de hotels.
Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

Maaltijden

Op deze reis zijn drie diners inbegrepen bij de reissom. Deze diners vinden plaats in het hotel. De lunches en de overige diners zijn op eigen gelegenheid.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleidster spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Volgens de meest recente informatie die we tot onze beschikking hebben, worden voor een bezoek aan Turkije inentingen tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Afhankelijk van uw leeftijd en eventuele eerdere inentingen dienen de vaccinaties vanaf zes weken voor vertrek te geschieden. Raadpleegt u daarom tijdig de plaatselijke GGD voor meer details.
Het wordt zeer aanbevolen om flessen mineraalwater te gebruiken als drinkwater.
Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Reisperiode

Eind oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door West-Turkije. De temperatuur is doorgaans nog zeer aangenaam met een gemiddelde maximumtemperatuur van tussen de 15 en 20 ºC.

Grensdocumenten

Voor reizen naar Turkije dient uw paspoort of identiteitskaart nog minimaal zes maanden geldig te zijn op het moment van vertrek uit Turkije.
Bij aankomst in Turkije moet uw paspoort nog tenminste 1 lege pagina hebben.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

De Turkse munteenheid is de Turkse lira. Pinautomaten zijn in Turkije in een groot aantal plaatsen aanwezig. Het verdient sterk de voorkeur ter plaatse geld op te nemen. Eventueel kunt u contant geld bij de banken wisselen. Bij het opnemen van Turks geld in Nederland wordt een zeer ongunstige koers gehanteerd. Het wordt aanbevolen wat (kleine) eurobiljetten mee te nemen, aangezien veel winkels de voorkeur geven aan betaling in euro.
Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Turkije. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

In en rond Istanboel maakt u kennis met de vele aspecten van de Turkse geschiedenis en cultuur. Onder de deskundige leiding van Karin Braamhorst voert deze uitzonderlijke reis rondom de Zee van Marmara onder meer langs befaamde plaatsen en monumenten, zoals de Hagia Sophia in Istanboel en de archeologische site van Troje. Ook krijgt u mooie verhalen te horen over de unieke, minder bekende bezienswaardigheden langs deze niet-toeristische route. Prachtige voorbeelden van Osmaanse kunst en architectuur, Byzantijnse kerken, archeologische vondsten en oude en moderne steden vertellen de geschiedenis van Turkije.

dag 1, wo 23-10

Directe lijnvlucht Amsterdam - Istanboel. Transfer naar het hotel in Istanboel, waar we de eerste avond dineren en drie nachten verblijven.

dag 2, do 24-10

We brengen een bezoek aan de Süleymaniyemoskee en aan de Rüstem Pashamoskee, waar we de fraaie Izniktegels kunnen bewonderen, die later op de reis terugkeren. Bij de landmuren van Theodosius II treffen we interessante Byzantijnse overblijfselen aan.
De Chorakerk, tegenwoordig het Kariye Museum geheten, bevat wondermooie mozaïeken en fresco’s en is een van de hoogtepunten van Istanboel. Het wereldbefaamde Topkapipaleis mag niet ontbreken. Dit ‘kanonnenpoortpaleis’ was lange tijd de residentie van de Osmaanse sultan in Istanboel. Sultan Mehmet II gaf in 1459 de opdracht tot de bouw, waarna het van 1465 tot 1853 het centrum van de Osmaanse heerschappij was.

dag 3, vr 25-10

Het Archeologisch Museum bevat een rijke collectie aan Griekse, Hellenistische en Romeinse standbeelden en sarcofagen. In het museum bevindt zich tevens een afdeling voor de Byzantijnse geschiedenis en een aparte Trojezaal. In hetzelfde complex is het indrukwekkende museum voor het oude Midden-Oosten en het Tegelpaviljoen met ceramiek uit de zestiende eeuw.
Het Hippodroom, waar in de Romeinse tijd het wagenrennen plaatsvond, is tegenwoordig het Sultanahmet Meydani-plein. Onder dat plein ligt de Basilicacisterne en aan het plein de beroemde Hagia Sophia, die we beide bezoeken. De Basilicacisterne, ook wel Yerebatan Sarayi genaamd, werd gebouwd als wateropslagplaats voor het paleis van keizer Justinianus (527-565). De Hagia Sophia, gebouwd als kerk, werd door de Osmanen tot moskee gemaakt. Tegenwoordig is dit bouwwerk een museum en staat het op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

dag 4, za 26-10

We verlaten de stad en gaan naar Iznik, waar de beroemde tegels vandaan komen. Tot de middeleeuwen was dit stadje bekend als Nicea. Ook hier staat een Hagia Sophia. In deze kerk vonden de twee belangrijke concilies van Nicea in 325 en 787 plaats. De ruïnen zijn nog te bezichtigen. De Romeinse muren en het Archeologisch Museum staan daarna op het programma. Ook gaan we naar een werkplaats waar men eeuwen geleden al de beroemde Izniktegels vervaardigde. Tegenwoordig is deze traditie nieuw leven ingeblazen. Rit naar het hotel in Boersa, waar we twee nachten verblijven.

dag 5, zo 27-10

Boersa, de oude Osmaanse hoofdstad, is prachtig gelegen aan de voet van de Uludag. In de wijk Yesil vinden we de gelijknamige moskee, ook wel bekend als de Groene Moskee. Hoewel de ingang onvoltooid is, blijft deze moskee een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van de stad. We brengen ook een bezoek aan de overdekte bazaar, waar je in kleine hans stoffen, meubels, kleding en zijde kunt kopen. Het Stadsmuseum geeft inzicht in de historische, commerciële, geografische en culturele waarde van de stad. Over de rijke geschiedenis van deze regio leren we veel in het Archeologisch Museum.

dag 6, ma 28-10

We beginnen de dag met een mooie rit naar het antieke Pergamon. De site bestaat uit twee verschillende opgravingen. We bekijken eerst de hooggelegen akropolis met het theater, enkele tempels en de woonwijken. Vervolgens dalen we af naar het net buiten de oude stad gelegen heiligdom van Asklepios, waar zieken hun heil zochten. Aansluitend rijden we naar Çanakkale, gelegen aan het smalste punt van de Hellespont, waar we één nacht verblijven.

dag 7, di 29-10

Troje is een van de beroemdste archeologische sites ter wereld, sinds Heinrich Schliemann hier in 1870 begon met graven. De site vormt het vroegste bewijs van het contact tussen de Anatolische beschavingen en de mediterrane wereld. Uiteraard komen de verhalen van de Trojaanse oorlog en de Griekse helden uitvoerig aan bod. Via Gallipoli rijden we naar Edirne waar we één nacht verblijven. Edirne is een van de best bewaarde Osmaanse steden in Turkije. Een külliye is een complex van gebouwen rond een moskee, met armen- en ziekenzorg voor de gemeenschap, winkels en bibliotheken. We bezichtigen het Külliye Bayezid II, tegenwoordig een museum gewijd aan die zorg uit de Osmaanse periode.

dag 8, wo 30-10

De Selimiyemoskee in Edirne is het meesterwerk van hofarchitect Mimar Sinan uit 1569. De voormalige Hadithmedresse huisvest tegenwoordig een museum voor Turkse en islamitische kunst. De Üç Serefelimoskee is de vrijdagmoskee van Edirne. De vier minaretten zijn met elkaar verbonden met drie balkons. In de middag rijden we terug naar Istanboel voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Istanboel v.v. met Turkish Airlines. De vluchtgegevens zijn:
23-10-2024: Amsterdam - Istanboel, 11.20 - 15.50 uur
30-10-2024: Istanboel - Amsterdam, 19.35 - 21.20 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Turkije is het ten tijde van het begin van de reis één uur later dan in Nederland. Op zondag 27 oktober gaat in Nederland de wintertijd in. Turkije kent geen wintertijd, dus vanaf 27 oktober is het daar twee uur later dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij(en).

Vervoer ter plaatse

De rondreis door Turkije wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Aangezien de afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden soms groot zijn, zult u op enkele dagen wat langer dan gebruikelijk in de touringcar zitten. Op deze dagen is het wel zo dat er onderweg bezienswaardigheden en de nodige tussenstops op het programma staan, hetgeen de langere busritten onderbreekt. Bovendien kunt u genieten van mooie landschappen.

Hotels

overnachtingsplaatsen: Istanboel (3 nachten) - Boersa (2 nachten) - Çanakkale (1 nacht) - Edirne (1 nacht).
Het verblijf gedurende deze reis zal plaatsvinden in plezierige en comfortabele vier- en vijfsterrenhotels. Sommige hotels hebben een zwembad. Alle kamers zijn uiteraard voorzien van douche/bad en toilet. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
In Turkije zijn veel gerieflijke hotels die af en toe naar onze maatstaven misschien iets te ‘toeristisch’ zijn, maar kwalitatief prima. De drie diners vinden plaats in de restaurants van de hotels.
Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

Maaltijden

Op deze reis zijn drie diners inbegrepen bij de reissom. Deze diners vinden plaats in het hotel. De lunches en de overige diners zijn op eigen gelegenheid.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleidster spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Volgens de meest recente informatie die we tot onze beschikking hebben, worden voor een bezoek aan Turkije inentingen tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Afhankelijk van uw leeftijd en eventuele eerdere inentingen dienen de vaccinaties vanaf zes weken voor vertrek te geschieden. Raadpleegt u daarom tijdig de plaatselijke GGD voor meer details.
Het wordt zeer aanbevolen om flessen mineraalwater te gebruiken als drinkwater.
Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Reisperiode

Eind oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door West-Turkije. De temperatuur is doorgaans nog zeer aangenaam met een gemiddelde maximumtemperatuur van tussen de 15 en 20 ºC.

Grensdocumenten

Voor reizen naar Turkije dient uw paspoort of identiteitskaart nog minimaal zes maanden geldig te zijn op het moment van vertrek uit Turkije.
Bij aankomst in Turkije moet uw paspoort nog tenminste 1 lege pagina hebben.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

De Turkse munteenheid is de Turkse lira. Pinautomaten zijn in Turkije in een groot aantal plaatsen aanwezig. Het verdient sterk de voorkeur ter plaatse geld op te nemen. Eventueel kunt u contant geld bij de banken wisselen. Bij het opnemen van Turks geld in Nederland wordt een zeer ongunstige koers gehanteerd. Het wordt aanbevolen wat (kleine) eurobiljetten mee te nemen, aangezien veel winkels de voorkeur geven aan betaling in euro.
Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Turkije. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisleiding

De reis wordt inhoudelijk geleid door drs. Karin Braamhorst, kunsthistorica. Gedurende de hele reis is er bovendien een lokale, Nederlandstalige gids bij de groep.

drs. Karin Braamhorst

drs. Karin Braamhorst

Kunsthistorica. Zij geeft lezingen, colleges, rondleidingen in musea en begeleidt reizen. De kunstgeschiedenis is voor haar een schatkamer met schitterende pareltjes. Als reisleider belicht zij de lokale kunst en architectuur door die van een relevante context te voorzien.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding.
De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat enkele diners niet zijn inbegrepen; in samenspraak met u zal de reisleidster met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- dan wel exclusief is.

Vrije Academie

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

Reisgegevens

8-daagse vliegreis
23 t/m 30 oktober 2024

Reissom

€ 2595
toeslag eenpersoonskamer: € 345
NB Indien u indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, wordt de toeslag eenpersoonskamer niet nagefactureerd, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 3 diners, reisleiding, lokale gids, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

drs. Manuel Chiou

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.