Skip to main content
IJsland, het schiereiland Westfjorden
IJsland, het schiereiland Westfjorden
IJsland, het schiereiland Westfjorden

IJsland, het schiereiland Westfjorden

IJsland is een land van uitersten en contrasten: van ruige natuur en rijke historie, van vulkanisch vuur en glaciaal ijs, van dramatisch natuurgeweld en schier eindeloze rust en ruimte. Onder de deskundige leiding van fysisch geograaf en glacioloog drs. Edwin Zanen bezoeken we enkele hoogtepunten van de befaamde Gouden Cirkel, maar we richten ons voornamelijk op het noordwesten van dit unieke, op de breuklijn tussen twee tektonische platen gelegen eiland.
In dit verlaten landschap komen de oude saga’s tot leven. Ze verhalen van de Vikingen en de Kelten, die zich hier met de nodige moeite vestigden, van toverij en hekserij, en van het ontstaan van de IJslandse democratie. Ook kent het land een levendige fauna, met walvissen, zeehonden, schapen en paarden, maar vooral ontelbare vogels, zoals papegaaiduikers en zeekoeten, die in grote kolonies broeden tegen de grillig gevormde kliffen van de lavakusten.

Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van de Dominicus-reisgids IJsland van de hand van de reisleider, drs. Edwin Zanen. U ontvangt het boek zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis definitief doorgang kan vinden.

dag 1, za 26-07

Directe vlucht van Amsterdam naar Reykjavik, waar we in de namiddag arriveren. We rijden via een mooie route langs de ruige zuidkust richting onze overnachtingsplaats. We zullen zeker een stop maken bij het geothermische veld Seltún, waar we een korte rondwandeling maken. Een mooiere kennismaking met IJsland is bijna niet voor te stellen.

dag 2, zo 27-07

De eerste volledige dag op IJsland besteden we aan de grote highlights van het zuidwesten. Ze zijn druk bezocht, maar met een reden: want hoe vaak je de Geysir ook hebt zien uitbarsten, het blijft iedere keer weer een unieke belevenis. Bij de waterval Gullfoss zullen we tevens een glimp van de hooglanden opvangen. Na de lunch in de tomatenkas van Fridheimar gaan we langs de explosiekrater van Kerid terug naar ons hotel.

dag 3, ma 28-07

Vandaag maken we kennis met boeiende historische plaatsen, gelegen in de mooiste landschappen. Zo maken we een wandeling langs de kliffen van het nationale park Thingvellir, dat op de breuklijn tussen de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen ligt en door IJslanders beschouwd wordt als de geboorteplaats van de natie. Langs de verstilde kustlijn van Hvalfjördur treffen we restanten van de pieren uit de Tweede Wereldoorlog aan. We overnachten in Borgarnes, bekend uit de Saga van Egil.

dag 4, di 29-07

We beginnen de dag met het Settlement Museum in Borgarnes, waardoor ons beeld van het begin van de IJslandse samenleving steeds helderder wordt. We bevinden ons in dit gedeelte van IJsland in wat vroeger een centrum van de macht was. Een bezoek aan de Snorrastofa zal dit illustreren. Natuurlijk valt er ook weer veel natuurschoon te bewonderen in de vorm van hete bronnen en bijzondere watervallen.

dag 5, wo 30-07

Het schiereiland Snaefellsnes wordt ook wel IJsland in het klein genoemd vanwege de enorme diversiteit aan landschappen. Allereerst komen we bij de vulkaankrater van Eldborg. Nabij Arnarstapi, in het Nationaal Park Snaefellsnes, zien we grillig gevormde lavakusten. Langs kleine vissersdorpen komen we uit bij de Kirkjufell, en via Grundarfjördur uiteindelijk in Stykkisholmur, de springplank naar de Westfjorden.

dag 6, do 31-07

We gaan aan boord van de veerboot, die ons in twee uur tijd via het eilandje Flatey over de Breidafjördur zal varen. Ook vandaag staan er weer veel historisch getinte verhalen op het programma, onder meer over IJslands naamgever. Eenmaal aangekomen in Brjánsleikur, komen we in het decor van Gísli‘s Saga, het verhaal van een vogelvrijverklaarde volksheld. Ook nemen we een kijkje bij de wereldberoemde vogelrotsen op het meest westelijke puntje van IJsland, Látrabjarg.

dag 7, vr 01-08

Door een indrukwekkend en eigenzinnig fjordenlandschap verplaatsen we ons vandaag richting de hoofdstad van de Westfjorden, Isafjördur. Gezien de gelijkenis met haar Noorse evenknie trokken veel Vikingpioniers hiernaartoe om een nieuw leven op te bouwen. Naast mooie watervallen bezoeken we ook een van de kleine vissersdorpen.

dag 8, za 02-08

We bevinden ons in een van de meest afgelegen streken van IJsland. Bij Bolungarvík rijden we naar de top van het fjordmassief, vanwaar we een magistraal uitzicht hebben en zelfs het verlaten schiereiland Hornstrandir kunnen waarnemen. Hierna rijden we via een groot aantal fjorden naar het oosten en over de hoogvlakte Steingrimsfjardarheidi naar het hotel in Bjarnarfjördur.

dag 9, zo 03-08

We bevinden ons wederom in een bijzondere streek, het centrum van de zwarte magie uit de Vikingtijd. De IJslandse familie van onze gids Edwin woont hier en we zullen een bezoek brengen aan de boerderij waar de eigenaresse bomen kweekt en - in een bijzondere kas - de meest noordelijke kersen. Tevens gaan we vandaag naar het einde van de wereld, in Nordurfjördur, en komen we langs verlaten boerderijen en haringfabrieken.

dag 10, ma 04-08

In het vissersdorp Hólmavík gaan we eerst nog naar het Museum voor IJslandse hekserij. Daarna rijden we zuidwaarts via de bergpas Tröllutungaheidi en langs de Gilsfjördur. Nabij Bifröst maken we een mooie wandeling over de kraterrand van de Grábrókvulkaan. We overnachten vanavond in de hoofdstad Reykjavik.

dag 11, di 05-08

In ’s werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad is veel gaande op het gebied van kunst en cultuur, maar ook natuurschoon is onlosmakelijk met de stad verbonden. Na een uitgebreide stadswandeling maken we in de middag een walvissafari in de Faxaflóifjord. Met een goed diner besluiten we deze bijzondere reis door een redelijk onbekend en weinig bezocht gedeelte van IJsland.

dag 12, wo 06-08

Transfer naar de luchthaven voor de directe terugvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Reykjavik en vice versa met Icelandair. De vluchtgegevens zijn:
26-07-2025:Amsterdam - Reykjavik, 14.10 - 15.25 uur
06-08-2025: Reykjavik - Amsterdam, 10.30 - 15.45 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In IJsland is het twee uur vroeger dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

De rondreis door IJsland wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar. Enkele keren zal ook gebruik worden gemaakt van veerboten en excursieboten.

Hotels

overnachtingsplaatsen: Hveragerdi (2 nachten) - Borgarnes (2 nachten) - Stykkisholmur (1 nacht) - Flókalundur (1 nacht) - Isafjordur (1 nacht) - Bjarnarfjördur (2 nachten) - Reykjavik (2 nachten)
We logeren tijdens de rondreis in goede middenklassenhotels met drie sterren. In Reykjavik verblijven we in het viersterrenhotel Alda, gunstig gelegen in het centrum. Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

Maaltijden

Op deze reis zijn alle diners inbegrepen bij de reissom. De meeste diners vinden plaats in lokale restaurants; een enkele keer wordt in het hotel gedineerd. De lunches zijn op eigen gelegenheid.
In IJsland is het milieubewustzijn goed ontwikkeld; dit betekent gezonde ingrediënten in de maaltijden. Er is schapenvlees en uiteraard veel vis en schaaldieren, maar ook kaas en yoghurt. De warme maaltijden zijn tegenwoordig ‘internationaal’.

Dominicus-reisgids IJsland

Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van de Dominicus-reisgids IJsland van de hand van de reisleider, drs. Edwin Zanen. U ontvangt het boek zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis definitief doorgang kan vinden.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Het kraanwater is veilig te drinken. Wij raden aan een hervulbaar flesje mee te nemen.
Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. We maken diverse korte en langere wandelingen over rotsachtig en soms glad terrein. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Kleding

Het weer kan zeer wisselvallig zijn. Neem kleding mee die u in laagjes kunt dragen en denk ook aan een wind- en waterdichte jas, een muts en een sjaal. Stevige wandelschoenen met een goed profiel zijn onmisbaar.

Reisperiode

Eind juli, begin augustus liggen de gemiddelde dagtemperaturen rond de 12 ºC. Het weer is grillig; zon en wolken, en soms mist en een bui wisselen elkaar af. De temperatuur kan van het ene moment op het andere tien graden stijgen of dalen. Het noorden van het eiland krijgt iets meer zon. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Uw paspoort of identiteitskaart moet tenminste geldig zijn tot drie maanden na terugkomst, dus t/m 6 november 2025.

Geld

De munteenheid is de IJslandse kroon. Pinautomaten zijn in IJsland in de grote plaatsen aanwezig. Het verdient sterk de voorkeur ter plaatse geld op te nemen. Ook kunt u op veel plaatsen met pinpas of creditcard betalen. Eventueel kunt u contant geld ter plaatse wisselen.
Omdat op IJsland veel zaken geïmporteerd moeten worden, liggen prijzen voor maaltijden, drankjes en activiteiten vaak hoger dan op het Europese vasteland.

Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in IJsland. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

IJsland is een land van uitersten en contrasten: van ruige natuur en rijke historie, van vulkanisch vuur en glaciaal ijs, van dramatisch natuurgeweld en schier eindeloze rust en ruimte. Onder de deskundige leiding van fysisch geograaf en glacioloog drs. Edwin Zanen bezoeken we enkele hoogtepunten van de befaamde Gouden Cirkel, maar we richten ons voornamelijk op het noordwesten van dit unieke, op de breuklijn tussen twee tektonische platen gelegen eiland.
In dit verlaten landschap komen de oude saga’s tot leven. Ze verhalen van de Vikingen en de Kelten, die zich hier met de nodige moeite vestigden, van toverij en hekserij, en van het ontstaan van de IJslandse democratie. Ook kent het land een levendige fauna, met walvissen, zeehonden, schapen en paarden, maar vooral ontelbare vogels, zoals papegaaiduikers en zeekoeten, die in grote kolonies broeden tegen de grillig gevormde kliffen van de lavakusten.

Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van de Dominicus-reisgids IJsland van de hand van de reisleider, drs. Edwin Zanen. U ontvangt het boek zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis definitief doorgang kan vinden.

dag 1, za 26-07

Directe vlucht van Amsterdam naar Reykjavik, waar we in de namiddag arriveren. We rijden via een mooie route langs de ruige zuidkust richting onze overnachtingsplaats. We zullen zeker een stop maken bij het geothermische veld Seltún, waar we een korte rondwandeling maken. Een mooiere kennismaking met IJsland is bijna niet voor te stellen.

dag 2, zo 27-07

De eerste volledige dag op IJsland besteden we aan de grote highlights van het zuidwesten. Ze zijn druk bezocht, maar met een reden: want hoe vaak je de Geysir ook hebt zien uitbarsten, het blijft iedere keer weer een unieke belevenis. Bij de waterval Gullfoss zullen we tevens een glimp van de hooglanden opvangen. Na de lunch in de tomatenkas van Fridheimar gaan we langs de explosiekrater van Kerid terug naar ons hotel.

dag 3, ma 28-07

Vandaag maken we kennis met boeiende historische plaatsen, gelegen in de mooiste landschappen. Zo maken we een wandeling langs de kliffen van het nationale park Thingvellir, dat op de breuklijn tussen de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen ligt en door IJslanders beschouwd wordt als de geboorteplaats van de natie. Langs de verstilde kustlijn van Hvalfjördur treffen we restanten van de pieren uit de Tweede Wereldoorlog aan. We overnachten in Borgarnes, bekend uit de Saga van Egil.

dag 4, di 29-07

We beginnen de dag met het Settlement Museum in Borgarnes, waardoor ons beeld van het begin van de IJslandse samenleving steeds helderder wordt. We bevinden ons in dit gedeelte van IJsland in wat vroeger een centrum van de macht was. Een bezoek aan de Snorrastofa zal dit illustreren. Natuurlijk valt er ook weer veel natuurschoon te bewonderen in de vorm van hete bronnen en bijzondere watervallen.

dag 5, wo 30-07

Het schiereiland Snaefellsnes wordt ook wel IJsland in het klein genoemd vanwege de enorme diversiteit aan landschappen. Allereerst komen we bij de vulkaankrater van Eldborg. Nabij Arnarstapi, in het Nationaal Park Snaefellsnes, zien we grillig gevormde lavakusten. Langs kleine vissersdorpen komen we uit bij de Kirkjufell, en via Grundarfjördur uiteindelijk in Stykkisholmur, de springplank naar de Westfjorden.

dag 6, do 31-07

We gaan aan boord van de veerboot, die ons in twee uur tijd via het eilandje Flatey over de Breidafjördur zal varen. Ook vandaag staan er weer veel historisch getinte verhalen op het programma, onder meer over IJslands naamgever. Eenmaal aangekomen in Brjánsleikur, komen we in het decor van Gísli‘s Saga, het verhaal van een vogelvrijverklaarde volksheld. Ook nemen we een kijkje bij de wereldberoemde vogelrotsen op het meest westelijke puntje van IJsland, Látrabjarg.

dag 7, vr 01-08

Door een indrukwekkend en eigenzinnig fjordenlandschap verplaatsen we ons vandaag richting de hoofdstad van de Westfjorden, Isafjördur. Gezien de gelijkenis met haar Noorse evenknie trokken veel Vikingpioniers hiernaartoe om een nieuw leven op te bouwen. Naast mooie watervallen bezoeken we ook een van de kleine vissersdorpen.

dag 8, za 02-08

We bevinden ons in een van de meest afgelegen streken van IJsland. Bij Bolungarvík rijden we naar de top van het fjordmassief, vanwaar we een magistraal uitzicht hebben en zelfs het verlaten schiereiland Hornstrandir kunnen waarnemen. Hierna rijden we via een groot aantal fjorden naar het oosten en over de hoogvlakte Steingrimsfjardarheidi naar het hotel in Bjarnarfjördur.

dag 9, zo 03-08

We bevinden ons wederom in een bijzondere streek, het centrum van de zwarte magie uit de Vikingtijd. De IJslandse familie van onze gids Edwin woont hier en we zullen een bezoek brengen aan de boerderij waar de eigenaresse bomen kweekt en - in een bijzondere kas - de meest noordelijke kersen. Tevens gaan we vandaag naar het einde van de wereld, in Nordurfjördur, en komen we langs verlaten boerderijen en haringfabrieken.

dag 10, ma 04-08

In het vissersdorp Hólmavík gaan we eerst nog naar het Museum voor IJslandse hekserij. Daarna rijden we zuidwaarts via de bergpas Tröllutungaheidi en langs de Gilsfjördur. Nabij Bifröst maken we een mooie wandeling over de kraterrand van de Grábrókvulkaan. We overnachten vanavond in de hoofdstad Reykjavik.

dag 11, di 05-08

In ’s werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad is veel gaande op het gebied van kunst en cultuur, maar ook natuurschoon is onlosmakelijk met de stad verbonden. Na een uitgebreide stadswandeling maken we in de middag een walvissafari in de Faxaflóifjord. Met een goed diner besluiten we deze bijzondere reis door een redelijk onbekend en weinig bezocht gedeelte van IJsland.

dag 12, wo 06-08

Transfer naar de luchthaven voor de directe terugvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Reykjavik en vice versa met Icelandair. De vluchtgegevens zijn:
26-07-2025:Amsterdam - Reykjavik, 14.10 - 15.25 uur
06-08-2025: Reykjavik - Amsterdam, 10.30 - 15.45 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In IJsland is het twee uur vroeger dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

De rondreis door IJsland wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar. Enkele keren zal ook gebruik worden gemaakt van veerboten en excursieboten.

Hotels

overnachtingsplaatsen: Hveragerdi (2 nachten) - Borgarnes (2 nachten) - Stykkisholmur (1 nacht) - Flókalundur (1 nacht) - Isafjordur (1 nacht) - Bjarnarfjördur (2 nachten) - Reykjavik (2 nachten)
We logeren tijdens de rondreis in goede middenklassenhotels met drie sterren. In Reykjavik verblijven we in het viersterrenhotel Alda, gunstig gelegen in het centrum. Alle kamers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Het kan zijn dat de douche zich in de badkuip bevindt.
Mogelijk is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel dragen. We raden een koffer met wieltjes aan.

Maaltijden

Op deze reis zijn alle diners inbegrepen bij de reissom. De meeste diners vinden plaats in lokale restaurants; een enkele keer wordt in het hotel gedineerd. De lunches zijn op eigen gelegenheid.
In IJsland is het milieubewustzijn goed ontwikkeld; dit betekent gezonde ingrediënten in de maaltijden. Er is schapenvlees en uiteraard veel vis en schaaldieren, maar ook kaas en yoghurt. De warme maaltijden zijn tegenwoordig ‘internationaal’.

Dominicus-reisgids IJsland

Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van de Dominicus-reisgids IJsland van de hand van de reisleider, drs. Edwin Zanen. U ontvangt het boek zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis definitief doorgang kan vinden.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Het kraanwater is veilig te drinken. Wij raden aan een hervulbaar flesje mee te nemen.
Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. We maken diverse korte en langere wandelingen over rotsachtig en soms glad terrein. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Kleding

Het weer kan zeer wisselvallig zijn. Neem kleding mee die u in laagjes kunt dragen en denk ook aan een wind- en waterdichte jas, een muts en een sjaal. Stevige wandelschoenen met een goed profiel zijn onmisbaar.

Reisperiode

Eind juli, begin augustus liggen de gemiddelde dagtemperaturen rond de 12 ºC. Het weer is grillig; zon en wolken, en soms mist en een bui wisselen elkaar af. De temperatuur kan van het ene moment op het andere tien graden stijgen of dalen. Het noorden van het eiland krijgt iets meer zon. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Uw paspoort of identiteitskaart moet tenminste geldig zijn tot drie maanden na terugkomst, dus t/m 6 november 2025.

Geld

De munteenheid is de IJslandse kroon. Pinautomaten zijn in IJsland in de grote plaatsen aanwezig. Het verdient sterk de voorkeur ter plaatse geld op te nemen. Ook kunt u op veel plaatsen met pinpas of creditcard betalen. Eventueel kunt u contant geld ter plaatse wisselen.
Omdat op IJsland veel zaken geïmporteerd moeten worden, liggen prijzen voor maaltijden, drankjes en activiteiten vaak hoger dan op het Europese vasteland.

Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in IJsland. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

CO2-reductie

Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door drs. Edwin Zanen, fysisch geograaf en glaciaal geomorfoloog en al decennialang inwoner van IJsland.

drs. Edwin Zanen

drs. Edwin Zanen

Voelt zich als fysisch geograaf/glaciaal geomorfoloog als een vis in het water in IJsland, het land van zijn dromen waar hij nu al bijna twintig jaar woont. Is mede-auteur van de Dominicus-reisgids IJsland en kent het land en haar bewoners als geen ander. Heeft een eigen divisie binnen een IJslandse reisorganisatie en is vaak betrokken bij speciale evenementen en mediaproducties die op IJsland plaatsvinden. Hij kan niet wachten om zijn passie voor dit unieke eiland met u te delen.

Reisgegevens

12-daagse vliegreis
26 juli t/m 6 augustus 2025

Reissom

t/m 1 april 2025: € 6995,-
vanaf 2 april 2025: € 7195,-
toeslag eenpersoonskamer: € 1185,-
NB Indien u indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst en er uiteindelijk geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen, wordt de toeslag eenpersoonskamer nagefactureerd.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, bootovertocht, logies met ontbijt, alle diners, reisleiding, Dominicus-reisgids IJsland (1 exemplaar per boeking), entrees, walvissafari, fooien, investering in CO2-reductie

Exclusief

lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 10 / maximum: 25

Reisleiding

drs. Edwin Zanen

Contact Labrys Reizen

Leonie Zandee MA

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.