Skip to main content
Van Gdansk tot Vilnius
Van Gdansk tot Vilnius
Van Gdansk tot Vilnius

Van Gdansk tot Vilnius

  • Ooit was het Pools-Litouwse Gemenebest twee keer zo groot als het huidige Frankrijk. Dat de rest van Europa dit vergeten is, komt doordat het aan het eind van de achttiende eeuw van de kaart is geveegd, toen Moskou, Berlijn en Wenen het multi-etnische rijk onder elkaar verdeelden. Polen en Litouwers koesteren echter nog warme herinneringen aan hun gouden eeuwen. Zo heeft het Poolse volkslied, de Dabrowskimars, als eerste regel: ‘Nog is Polen niet verloren’. Het stamt van vlak na de Poolse Delingen. Na de Eerste Wereldoorlog keerden Polen en Litouwen als onafhankelijke republieken terug op de kaart van Europa, maar de vreugde was van korte duur. Hitler en Stalin verdeelden Oost-Europa in het beruchte Molotov-Ribbentroppact. Dat was de opmaat naar de Tweede Wereldoorlog, waarin Polen en Litouwen tot de ’bloedlanden’ behoorden waar de nazi’s en de Sovjets vreselijk huishielden. Na de oorlog wisselden de Polen en de Litouwers de ene bezetter in voor de andere. Pas in 1989 herwonnen zij hun onafhankelijkheid. Met die geschiedenis in het achterhoofd is het niet verbazingwekkend dat beide landen streefden naar lidmaatschappen van de NAVO en de EU. En die geschiedenis heeft ook haar sporen achtergelaten.
    Tijdens deze rondreis in Noord-Polen en Litouwen gaan we op zoek naar die sporen – van de middeleeuwen tot het heden – en leert u meer over de bewogen geschiedenis van het Pools-Litouwse Gemenebest.

  • dag 1, wo 11-09

    Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Gdansk. Transfer naar het hotel voor de eerste drie overnachtingen. ’s Middags maken we een wandeling door het stadscentrum van de trotse Hanzestad Gdansk. We volgen de Koninklijke Weg, die ons langs majestueuze stadspoorten en statige koopmanshuizen voert. Een van die huizen, de Dom Uphagena uit de achttiende eeuw, bezoeken we ook. Dat geldt tevens voor het gotische stadhuis, met zijn Rode Kamer, en de monumentale Mariakerk. Natuurlijk slaan we de waterkant met de iconische middeleeuwse kraan niet over. Vanavond dineren we gezamenlijk.

    dag 2, do 12-09

    De ochtend staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Eerst gaan we naar de Westerplatte, waar de eerste schoten van de oorlog in Europa werden gelost en Hitlers invasie van Polen begon. Daarna is er aandacht voor het indrukwekkende Museum van de Tweede Wereldoorlog, dat een gigantische permanente tentoonstelling herbergt. ’s Middags is het tijd voor lichtere materie: het Ambermuseum.

    dag 3, vr 13-09

    We brengen een bezoek aan de scheepswerven van Gdansk, de bakermat van de vakbeweging Solidarnosc, die het in de jaren tachtig opnam tegen de communistische regering van de Volksrepubliek Polen. Die geschiedenis wordt verteld in het European Solidarity Centre. Ook bekijken we het Monument to the Fallen Shipyard Workers en de Sala BHP, waar de rondetafelgesprekken tussen regering en oppositie plaatsvonden. ‘s Middags is er vrije tijd.

    dag 4, za 14-09

    Op deze dag vertrekken we uit Gdansk om in het middeleeuwse Polen te duiken. We bezichtigen eerst het magnifieke kasteel Malbork, dat als Mariënburg het hoofdkwartier was van de Duitse Orde. Deze kruisvaardersorde maakte tot aan de verloren Slag bij Grunwald de dienst uit in het noorden van het huidige Polen. Daarna rijden we door naar Frombork (Frauenburg), een stad met een grote cultuurhistorische betekenis. Zo ligt Copernicus begraven in de gefortificeerde kathedraal van het stadje. We dineren en overnachten in Elblag, een fraai gerestaureerd Hanzestadje.

    dag 5, zo 15-09

    Tijdens de Tweede Wereldoorlog bracht Hitler na de Duitse inval in de Sovjet-Unie meer dan 800 dagen door in de Wolfsschanze, zijn zwaar beveiligde hoofdkwartier. Het was op deze plek dat Claus Von Stauffenberg op 20 juli 1944 een mislukte aanslag op de Führer pleegde. Vandaag brengen we een bezoek aan dit bunkercomplex, dat door de nazi’s zelf werd opgeblazen bij hun terugtrekking in november 1944. Het zustercomplex Mauerwald bleef wel bewaard en daarom nemen we daar ook een kijkje, alsook bij het mysterieuze sluizencomplex van het ‘nazikanaal’. We dineren en overnachten in Augustow, het toeristische centrum van het gebied rond de Mazurische Meren.

    dag 6, ma 16-09

    Vandaag reizen we door naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Onderweg stoppen we bij het pittoreske kasteel van Trakai, gelegen op een eiland in een meer. Na aankomst in Vilnius en de incheck in het hotel waar we twee nachten zullen doorbrengen, maken we een stadswandeling door de tot UNESCO-werelderfgoed bestempelde binnenstad vol gotiek en barok. Hierbij doen we natuurlijk ook de universiteit aan, de Onze-Lieve-Vrouw van de Poort van het Morgenrood en de Sint-Annakerk.

    dag 7, di 17-09

    ’s Ochtends staan de Gedminastoren en het gereconstrueerde Paleis van de Groothertogen van Litouwen op het programma. Daar leren we meer over de geschiedenis van Litouwen in het algemeen en van Vilnius in het bijzonder. ’s Middags nemen we een kijkje in het Museum of Occupations and Freedom Fights, dat de nadruk legt op de onderdrukking door de nazi’s en de Sovjets in de twintigste eeuw. We sluiten af bij de tv-toren van Vilnius, die symbool staat voor de strijd om onafhankelijkheid eind jaren tachtig. Vanavond is er een afsluitend gezamenlijk diner.

    dag 8, wo 18-09

    De dag begint met vrije tijd. Daarna volgt de transfer naar de luchthaven van Vilnius voor de lijnvlucht via Riga naar Amsterdam.

  • Vervoer naar de bestemming

    We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Gdansk per KLM en van Vilnius via Riga naar Amsterdam per Baltic Airlines. Op de terugreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. De vluchtgegevens zijn:
    11-09-2024: Amsterdam - Gdansk, 09.35 - 11.15 uur
    18-09-2024: Vilnius - Riga, 15.20 - 16.10 uur en Riga - Amsterdam, 17.00 - 18.20 uur
    Voor elke deelnemer is ruimbagage à 20 kilo inbegrepen.
    NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Vilnius is het één uur later dan in Nederland.
    NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij(en).

    Vervoer ter plaatse

    De rondreis door Polen en Litouwen wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

    Hotels

    Overnachtingsplaatsen: Gdansk (3 nachten) - Elblag (1 nacht) - Augustow (1 nacht) - Vilnius (2 nachten)
    De overnachtingen vinden plaats in viersterrenhotels. In Gdansk ligt het hotel op 10 minuten wandelen van de oude stad. In Elblag ligt het hotel in het hart van de oude stad, bij de rivier. In Augustow wordt het hotel omringd door een dennenbos en in Vilnius wordt de reis afgesloten in een hotel uit de 19e eeuw gelegen in een rustige omgeving van parken en kerken.

    Maaltijden

    Op deze reis zijn vier diners inbegrepen bij de reissom. De diners vinden plaats in lokale restaurants. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid.
    In de Poolse keuken worden veel gerechten bereid met paddenstoelen, vlees en wild. In Litouwen worden veel aardappelen, groenten en vlees gegeten.

  • Audiosysteem

    Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
    NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

    Zwaarte van de reis

    Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
    Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
    Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
    Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

    Gezondheid

    Het leidingwater in Polen is licht gechloreerd en is veilig. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken. Deze klachten kunnen worden voorkomen door water uit flessen te drinken.
    In Litouwen kunt u het kraanwater drinken.

    Reisperiode

    September is een geschikte periode voor een reis door Polen en Litouwen. De temperatuur is doorgaans vrij aangenaam. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 15 tot 17ºC. Uiteraard kan de temperatuur hoger of lager uitvallen afhankelijk van de dan heersende weersomstandigheden.

    Grensdocumenten

    Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

    Geld

    De Poolse munteenheid is de zloty. Eén zloty is ongeveer € 0,23 (februari 2024). Pinautomaten zijn in Polen op veel plaatsen aanwezig; uw reisleider kan u adviseren bij het op te nemen bedrag. Op enkele plekken kunt u in Polen ook met Euro’s betalen, vaak echter niet tegen de gunstigste wisselkoersen. Eventueel kunt u contant geld bij de banken wisselen.
    Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neemt u tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Polen. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.
    Litouwen maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in Vilnius op veel plekken aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

    Entrees

    De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

    Inschrijving

    U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

    CO2-reductie

    Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

  • Ooit was het Pools-Litouwse Gemenebest twee keer zo groot als het huidige Frankrijk. Dat de rest van Europa dit vergeten is, komt doordat het aan het eind van de achttiende eeuw van de kaart is geveegd, toen Moskou, Berlijn en Wenen het multi-etnische rijk onder elkaar verdeelden. Polen en Litouwers koesteren echter nog warme herinneringen aan hun gouden eeuwen. Zo heeft het Poolse volkslied, de Dabrowskimars, als eerste regel: ‘Nog is Polen niet verloren’. Het stamt van vlak na de Poolse Delingen. Na de Eerste Wereldoorlog keerden Polen en Litouwen als onafhankelijke republieken terug op de kaart van Europa, maar de vreugde was van korte duur. Hitler en Stalin verdeelden Oost-Europa in het beruchte Molotov-Ribbentroppact. Dat was de opmaat naar de Tweede Wereldoorlog, waarin Polen en Litouwen tot de ’bloedlanden’ behoorden waar de nazi’s en de Sovjets vreselijk huishielden. Na de oorlog wisselden de Polen en de Litouwers de ene bezetter in voor de andere. Pas in 1989 herwonnen zij hun onafhankelijkheid. Met die geschiedenis in het achterhoofd is het niet verbazingwekkend dat beide landen streefden naar lidmaatschappen van de NAVO en de EU. En die geschiedenis heeft ook haar sporen achtergelaten.
    Tijdens deze rondreis in Noord-Polen en Litouwen gaan we op zoek naar die sporen – van de middeleeuwen tot het heden – en leert u meer over de bewogen geschiedenis van het Pools-Litouwse Gemenebest.

  • dag 1, wo 11-09

    Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Gdansk. Transfer naar het hotel voor de eerste drie overnachtingen. ’s Middags maken we een wandeling door het stadscentrum van de trotse Hanzestad Gdansk. We volgen de Koninklijke Weg, die ons langs majestueuze stadspoorten en statige koopmanshuizen voert. Een van die huizen, de Dom Uphagena uit de achttiende eeuw, bezoeken we ook. Dat geldt tevens voor het gotische stadhuis, met zijn Rode Kamer, en de monumentale Mariakerk. Natuurlijk slaan we de waterkant met de iconische middeleeuwse kraan niet over. Vanavond dineren we gezamenlijk.

    dag 2, do 12-09

    De ochtend staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Eerst gaan we naar de Westerplatte, waar de eerste schoten van de oorlog in Europa werden gelost en Hitlers invasie van Polen begon. Daarna is er aandacht voor het indrukwekkende Museum van de Tweede Wereldoorlog, dat een gigantische permanente tentoonstelling herbergt. ’s Middags is het tijd voor lichtere materie: het Ambermuseum.

    dag 3, vr 13-09

    We brengen een bezoek aan de scheepswerven van Gdansk, de bakermat van de vakbeweging Solidarnosc, die het in de jaren tachtig opnam tegen de communistische regering van de Volksrepubliek Polen. Die geschiedenis wordt verteld in het European Solidarity Centre. Ook bekijken we het Monument to the Fallen Shipyard Workers en de Sala BHP, waar de rondetafelgesprekken tussen regering en oppositie plaatsvonden. ‘s Middags is er vrije tijd.

    dag 4, za 14-09

    Op deze dag vertrekken we uit Gdansk om in het middeleeuwse Polen te duiken. We bezichtigen eerst het magnifieke kasteel Malbork, dat als Mariënburg het hoofdkwartier was van de Duitse Orde. Deze kruisvaardersorde maakte tot aan de verloren Slag bij Grunwald de dienst uit in het noorden van het huidige Polen. Daarna rijden we door naar Frombork (Frauenburg), een stad met een grote cultuurhistorische betekenis. Zo ligt Copernicus begraven in de gefortificeerde kathedraal van het stadje. We dineren en overnachten in Elblag, een fraai gerestaureerd Hanzestadje.

    dag 5, zo 15-09

    Tijdens de Tweede Wereldoorlog bracht Hitler na de Duitse inval in de Sovjet-Unie meer dan 800 dagen door in de Wolfsschanze, zijn zwaar beveiligde hoofdkwartier. Het was op deze plek dat Claus Von Stauffenberg op 20 juli 1944 een mislukte aanslag op de Führer pleegde. Vandaag brengen we een bezoek aan dit bunkercomplex, dat door de nazi’s zelf werd opgeblazen bij hun terugtrekking in november 1944. Het zustercomplex Mauerwald bleef wel bewaard en daarom nemen we daar ook een kijkje, alsook bij het mysterieuze sluizencomplex van het ‘nazikanaal’. We dineren en overnachten in Augustow, het toeristische centrum van het gebied rond de Mazurische Meren.

    dag 6, ma 16-09

    Vandaag reizen we door naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Onderweg stoppen we bij het pittoreske kasteel van Trakai, gelegen op een eiland in een meer. Na aankomst in Vilnius en de incheck in het hotel waar we twee nachten zullen doorbrengen, maken we een stadswandeling door de tot UNESCO-werelderfgoed bestempelde binnenstad vol gotiek en barok. Hierbij doen we natuurlijk ook de universiteit aan, de Onze-Lieve-Vrouw van de Poort van het Morgenrood en de Sint-Annakerk.

    dag 7, di 17-09

    ’s Ochtends staan de Gedminastoren en het gereconstrueerde Paleis van de Groothertogen van Litouwen op het programma. Daar leren we meer over de geschiedenis van Litouwen in het algemeen en van Vilnius in het bijzonder. ’s Middags nemen we een kijkje in het Museum of Occupations and Freedom Fights, dat de nadruk legt op de onderdrukking door de nazi’s en de Sovjets in de twintigste eeuw. We sluiten af bij de tv-toren van Vilnius, die symbool staat voor de strijd om onafhankelijkheid eind jaren tachtig. Vanavond is er een afsluitend gezamenlijk diner.

    dag 8, wo 18-09

    De dag begint met vrije tijd. Daarna volgt de transfer naar de luchthaven van Vilnius voor de lijnvlucht via Riga naar Amsterdam.

  • Vervoer naar de bestemming

    We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Gdansk per KLM en van Vilnius via Riga naar Amsterdam per Baltic Airlines. Op de terugreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. De vluchtgegevens zijn:
    11-09-2024: Amsterdam - Gdansk, 09.35 - 11.15 uur
    18-09-2024: Vilnius - Riga, 15.20 - 16.10 uur en Riga - Amsterdam, 17.00 - 18.20 uur
    Voor elke deelnemer is ruimbagage à 20 kilo inbegrepen.
    NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Vilnius is het één uur later dan in Nederland.
    NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij(en).

    Vervoer ter plaatse

    De rondreis door Polen en Litouwen wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

    Hotels

    Overnachtingsplaatsen: Gdansk (3 nachten) - Elblag (1 nacht) - Augustow (1 nacht) - Vilnius (2 nachten)
    De overnachtingen vinden plaats in viersterrenhotels. In Gdansk ligt het hotel op 10 minuten wandelen van de oude stad. In Elblag ligt het hotel in het hart van de oude stad, bij de rivier. In Augustow wordt het hotel omringd door een dennenbos en in Vilnius wordt de reis afgesloten in een hotel uit de 19e eeuw gelegen in een rustige omgeving van parken en kerken.

    Maaltijden

    Op deze reis zijn vier diners inbegrepen bij de reissom. De diners vinden plaats in lokale restaurants. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid.
    In de Poolse keuken worden veel gerechten bereid met paddenstoelen, vlees en wild. In Litouwen worden veel aardappelen, groenten en vlees gegeten.

  • Audiosysteem

    Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
    NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

    Zwaarte van de reis

    Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
    Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
    Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
    Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

    Gezondheid

    Het leidingwater in Polen is licht gechloreerd en is veilig. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken. Deze klachten kunnen worden voorkomen door water uit flessen te drinken.
    In Litouwen kunt u het kraanwater drinken.

    Reisperiode

    September is een geschikte periode voor een reis door Polen en Litouwen. De temperatuur is doorgaans vrij aangenaam. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 15 tot 17ºC. Uiteraard kan de temperatuur hoger of lager uitvallen afhankelijk van de dan heersende weersomstandigheden.

    Grensdocumenten

    Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

    Geld

    De Poolse munteenheid is de zloty. Eén zloty is ongeveer € 0,23 (februari 2024). Pinautomaten zijn in Polen op veel plaatsen aanwezig; uw reisleider kan u adviseren bij het op te nemen bedrag. Op enkele plekken kunt u in Polen ook met Euro’s betalen, vaak echter niet tegen de gunstigste wisselkoersen. Eventueel kunt u contant geld bij de banken wisselen.
    Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neemt u tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Polen. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.
    Litouwen maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in Vilnius op veel plekken aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

    Entrees

    De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

    Inschrijving

    U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

    CO2-reductie

    Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door drs. Ivo van de Wijdeven. Gedurende de reis is er regelmatig een lokale gids bij de groep.

drs. Ivo van de Wijdeven

drs. Ivo van de Wijdeven

Historicus en schrijver. In zijn boeken, artikelen - onder meer in Historisch Nieuwsblad - en media-optredens geeft hij historische achtergronden bij de actualiteit. Kenner van Midden- en Oost-Europa. Werkte jarenlang als politiek analist op het ministerie van Algemene Zaken. 

Samenwerking

Labrys Reizen organiseert deze reis in samenwerking met Historisch Nieuwsblad. Historisch Nieuwsblad werpt nieuw licht op grote gebeurtenissen uit het verleden en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding en een bijzonder programma.
De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

Historisch Nieuwsblad

Historisch Nieuwsblad

Brengt spannende, ontroerende en belangwekkende verhalen van alle tijden samen. Met prominente historici neemt het u mee naar het verleden, onthult het feiten die u nog niet wist en legt het verbanden die u nog niet kende.

Reisgegevens

8-daagse vliegreis
11 t/m 18 september 2024

Reissom

voor abonnees van Historisch Nieuwsblad: € 2875
voor niet-abonnees: € 2950
toeslag eenpersoonskamer: € 350

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, vier diners, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, investering in CO2-reductie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

drs. Reinie Teeling

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.