De Donaudelta
De Donaudelta
De Donaudelta

De Donaudelta

 • De uitgestrekte delta van de Donau aan de Zwarte Zeekust van Roemenië is voor vogelaars een must. Hier komen honderden soorten vogels voor, van de zwarte ibis tot de hop, van de kleurrijke scharrelaar tot de ijsvogel. Dit is het belangrijkste broedgebied ter wereld van de kleine aalscholver, de roze pelikaan en de kroeskoppelikaan. Wat opvalt is het grote aantal soorten reigers, waaronder de ralreiger, de kwak en de woudaap. Er is een grote kans dat we ze allemaal spotten. Verder zijn er velerlei eenden, duikers en sterns, waaronder kolonies van de witvleugel- en witwangstern. De zeearend is volgens sommige bronnen met maar liefst zestig broedparen vertegenwoordigd, maar laat zich niet vaak zien. We verkennen deze fascinerende waterwereld vol riet, wilgen en drijvende eilanden met een comfortabele privéhotelboot; voor de smallere kreken en meertjes gebruiken we een excursiebootje. Ten zuiden van de delta bezoeken we bovendien de oude Griekse haven Histria. De opgraving ligt te midden van lagunen en brakwatermeren. Hier leven allerlei steltlopers en zangvogels, waaronder de vorkstaartplevier, de gele kwikstaart en de blauwborst.

  NB Voor meer informatie over de uitvoering van de reis en over de maatregelen en vereisten m.b.t. corona verwijzen we u naar het tabblad ‘Praktisch’.

 • dag 1, wo 19-04

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Boekarest en transfer naar de havenplaats Tulcea, waar we aan boord gaan van onze hotelboot. De eeuwenoude geschiedenis is er amper zichtbaar, maar echoot na in de aanwezigheid van Griekse, Turkse en Lipovaans-Russische minderheden.

  dag 2 t/m 4, do 20 t/m za 22-04

  We vertrekken met onze hotelboot voor een driedaagse ontdekkingstocht. Het Roemeense deel van de delta staat op de Ramsarlijst van internationaal belangrijke wetlands. De bewoners van de verspreid liggende dorpen leven van visvangst, bosbouw en kleinschalige landbouw in een unieke symbiose met de natuur. De maaltijden gebruiken we aan boord van ons drijvende hotel. Klapeksters, andere klauwieren en bijeneters kijken tijdens de lunch op ons toe. In de rietzomen kunnen we baard- en buidelmezen verwachten. Onderweg bevaren we met het excursiebootje de smallere wateren. Ook maken we een paar korte wandelingen over eilanden en door Mila 23, een karakteristiek vissersdorp, slechts over water bereikbaar. Voor de overnachtingen ankeren we op stille plekken onder een schitterend uitspansel. De laatste avond varen we terug naar Tulcea voor onze slotnacht op de hotelboot.

  dag 5, zo 23-04

  Voorzien van een lunchpakket bezoeken we de poelen en brakwaterlagunen in de buurt van Histria aan de Zwarte Zee, waardoor vele soorten vogels worden aangetrokken, evenals de dobbelsteenslang. Histria was in de Griekse en de Romeinse tijd een belangrijke haven, maar is door verzanding al meer dan duizend jaar verlaten. Ondanks recentelijk archeologisch onderzoek hebben hier nog geen uitvoerige opgravingen plaatsgevonden. Een wandeltocht tussen de verstilde ruïnen met zicht op zee is de moeite waard en het kleine museum herbergt interessante vondsten. Al ronddwalend genieten we van de wilde bloemen op de arme zandduinen.

  dag 6, ma 24-04

  Op weg naar Boekarest maken we een mooie rit door de uitgestrekte landbouwgebieden van de regio Dobrogea. Hier wordt nog met man en paard op het land gewerkt. We zien er het Enisalafort, dat getuigt hoe de ooit machtige Genuese handelslieden de handel op de Zwarte Zee beheersten, en het subtropische bos van Letea, het oudste natuurreservaat van het land. We stoppen onderweg voor de lunch. In Boekarest overnachten we tweemaal in een centraal gelegen hotel.

  dag 7, di 25-04

  Eerste kennismaking met het Parijs van het Oosten tijdens een korte wandeling langs mooie negentiende-eeuwse gebouwen, zoals het ronde, neoclassicistische Atheneum. Het Nationale Kunstmuseum herbergt onder meer schitterende voorbeelden van traditionele Roemeense iconen, naar oude traditie geschilderd. Tijdens een rondrit krijgen we een beter idee van de stadsplanning. We zien het megalomane Paleis van het Volk, nu het Paleis van het Parlement genaamd, en bezoeken de Villa Primaverii, Ceausescu’s intieme privéverblijf. Vervolgens brengt de bus ons naar Lipscani. Deze oude handelswijk gaat terug tot de middeleeuwen. Het oude hof, Curtea Veche, verrees hier in de vijftiende eeuw. Ook vinden we er de fraai vormgegeven Stavropoleoskerk. ‘s Avonds afscheidsdiner in restaurant Caru’ cu Bere, in art-nouveaustijl ingericht.

  dag 8, wo 26-04

  In het Dimitrie Gusti Nationaal Dorpsmuseum maken we kennis met het leven buiten de grote stad. In een pittoreske omgeving zijn driehonderd karakteristieke gebouwen uit heel Roemenië bijeengebracht, daterend uit de zeventiende tot de negentiende eeuw. We maken een selectie. Na de lunch transfer naar de luchthaven en directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Boekarest v.v. per KLM. De vluchttijden zijn:
  19-04-2023: Amsterdam - Boekarest, 09.30 - 13.10 uur
  26-04-2023: Boekarest - Amsterdam, 18.05 - 20.05 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Roemenië is het één uur later dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 3 Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft vernomen, wordt per 1 januari 2023 de vliegbelasting voor alle reizigers vertrekken vanaf een Nederlandse luchthaven verhoogd. Deze nieuwe belasting geldt ook voor door ons reeds geboekte vliegtickets en is daarmee ook op deze reis van toepassing. De vliegbelasting stijgt van € 7,95 naar € 26,43 per persoon. Dit verschil à € 18,48 per persoon wordt u bij boeking in rekening gebracht.

  Vervoer ter plaatse

  We maken gebruik van een touringcar, onze comfortabele privéhotelboot en een kleine excursieboot. De wegen in Roemenië zijn in de buurt van de grote steden prima, maar wat verder weg zijn ze soms minder goed onderhouden en smal.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: hotelboot (5 nachten) - Boekarest (2 nachten)
  We logeren vijf nachten op een comfortabele, kleine hotelboot. Deze wordt door een sleepbootje voortgetrokken. U kunt heerlijk aan dek zitten. Een ander deel van het bovendek is de eetsalon, die daardoor ook een schitterend uitzicht biedt op de omgeving. Het schip heeft tien hutten, waarvan negen met twee aparte bedden en een kleinere met één eenpersoonsbed. De hutten zijn eenvoudig, maar keurig. Elke hut heeft zijn eigen badkamertje met douche en wc. Overdag varen we geregeld met een kleinere boot door de kreken, kanalen en lagunen. We logeren in Boekarest in een goed, centraal gelegen viersterrenhotel.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn alle maaltijden inbegrepen bij de reissom. Aan boord van het schip wordt heerlijk, stijlvol en gevarieerd gekookt. In Boekarest eten we in lokale restaurants. De Roemeense keuken is goed en smakelijk. Er zijn invloeden uit de Joodse, de Russische, de Midden-Europese en de Griekse keuken. Er wordt veel varkens- en rundvlees gegeten, gecombineerd met verse groenten en salades. Er staat natuurlijk ook vis uit de delta op het menu. Wie geen vis wenst of vegetariër is kan ons dat laten weten. Roemenië kent een eeuwenoude wijntraditie. Daarnaast zijn bier en pruimen-jenever geliefde dranken.

 • Zwaarte van de reis

  Onze reizen zijn met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden te bekijken.
  Bij deze reis wordt bijtijds begonnen en kunt u vroeg naar bed. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. U dient bijvoorbeeld goed aan boord van de hotelboot en de kleine boot te kunnen stappen en korte wandelingen over ruig terrein aan te kunnen. Geschikt schoeisel is daarvoor vereist.
  Uiteraard is het mogelijk af en toe een wandeling over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

  Gezondheid

  Er gelden geen verplichte vaccinaties voor reizigers die uit West-Europa arriveren. Het is altijd raadzaam voor actuele informatie de GGD te raadplegen. Het leidingwater in Roemenië is licht gechloreerd en in principe veilig om te drinken. Desondanks is mineraalwater aan te raden, zeker ook op de hotelboot.

  Reisperiode

  De tweede helft van april is een zeer geschikte periode voor een natuurhistorische reis in de Donaudelta. Het broedseizoen vangt aan, maar een deel van de trekvogels die doorreizen naar hogere breedtegraden is nog aanwezig. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 16 - 20 ºC. Op het water kan het ’s avonds en ’s nachts behoorlijk afkoelen; houd daar rekening mee! Een bui is niet uitgesloten (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  De Roemeense munteenheid is de nieuwe lei (RON). Pinautomaten zijn in een groot aantal plaatsen aanwezig, maar niet op de boot. Daar accepteert men naast contant geld de gebruikelijke pin- en creditkaarten. Het verdient sterk de voorkeur om ter plaatse geld op te nemen. Eventueel kunt u contant geld bij de banken of wisselkantoren wisselen. Geld heeft u nodig voor consumpties bij de maaltijden en voor uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes of een souvenir. De deelnemers ontvangen nadere informatie.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  Doorgaan van de reis

  De reis kan doorgang vinden zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt. Voor de uitvoering van de reis staan wij in nauw contact met onze lokale partners. Ook kijken wij hierbij naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies in de 14 dagen vóór vertrek kan de reis in de regel doorgang vinden. Bij een ‘oranje’ reisadvies kan de reis alleen doorgang vinden indien dit advies op ‘oranje’ staat vanwege corona én het programma zonder grote beperkingen kan worden uitgevoerd. Indien wij de reis veilig en verantwoord kunnen uitvoeren, houden we ons aan de lokale regelgeving en tevens zo veel mogelijk aan de RIVM-richtlijnen. Meer informatie leest u hier.
  Mocht de reis geen doorgang kunnen vinden, dan krijgt u als reiziger uw geld terug. Indien de reis alleen doorgang kan vinden met ingrijpende wijzigingen in het programma, behoudt u als reiziger het recht kosteloos te annuleren.
  Roemenië is lid van de EU. Indien deze bestemming op het moment van boeken een ‘geel’ of ‘groen’ reisadvies had, mag u bij Labrys Reizen uw boeking kosteloos annuleren als het land 14 dagen of korter vóór vertrek een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies heeft; dit geldt ook als wij de reis zonder grote wijzigingen in het programma en op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren. De volledige reisvoorwaarden vindt u hier.

  Coronamaatregelen

  Wereldwijd kunnen regels en verplichtingen gelden voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denk hierbij aan maatregelen als een ‘coronapas’ (d.w.z. een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag), mondkapjesplicht, online registratieformulier of gezondheidsverklaring. Deze maatregelen kunnen wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen in de gaten en informeren onze reizigers over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste documenten. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Stel ons gerust uw vragen of lees het reisadvies van Buitenlandse Zaken.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

   

 • De uitgestrekte delta van de Donau aan de Zwarte Zeekust van Roemenië is voor vogelaars een must. Hier komen honderden soorten vogels voor, van de zwarte ibis tot de hop, van de kleurrijke scharrelaar tot de ijsvogel. Dit is het belangrijkste broedgebied ter wereld van de kleine aalscholver, de roze pelikaan en de kroeskoppelikaan. Wat opvalt is het grote aantal soorten reigers, waaronder de ralreiger, de kwak en de woudaap. Er is een grote kans dat we ze allemaal spotten. Verder zijn er velerlei eenden, duikers en sterns, waaronder kolonies van de witvleugel- en witwangstern. De zeearend is volgens sommige bronnen met maar liefst zestig broedparen vertegenwoordigd, maar laat zich niet vaak zien. We verkennen deze fascinerende waterwereld vol riet, wilgen en drijvende eilanden met een comfortabele privéhotelboot; voor de smallere kreken en meertjes gebruiken we een excursiebootje. Ten zuiden van de delta bezoeken we bovendien de oude Griekse haven Histria. De opgraving ligt te midden van lagunen en brakwatermeren. Hier leven allerlei steltlopers en zangvogels, waaronder de vorkstaartplevier, de gele kwikstaart en de blauwborst.

  NB Voor meer informatie over de uitvoering van de reis en over de maatregelen en vereisten m.b.t. corona verwijzen we u naar het tabblad ‘Praktisch’.

 • dag 1, wo 19-04

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Boekarest en transfer naar de havenplaats Tulcea, waar we aan boord gaan van onze hotelboot. De eeuwenoude geschiedenis is er amper zichtbaar, maar echoot na in de aanwezigheid van Griekse, Turkse en Lipovaans-Russische minderheden.

  dag 2 t/m 4, do 20 t/m za 22-04

  We vertrekken met onze hotelboot voor een driedaagse ontdekkingstocht. Het Roemeense deel van de delta staat op de Ramsarlijst van internationaal belangrijke wetlands. De bewoners van de verspreid liggende dorpen leven van visvangst, bosbouw en kleinschalige landbouw in een unieke symbiose met de natuur. De maaltijden gebruiken we aan boord van ons drijvende hotel. Klapeksters, andere klauwieren en bijeneters kijken tijdens de lunch op ons toe. In de rietzomen kunnen we baard- en buidelmezen verwachten. Onderweg bevaren we met het excursiebootje de smallere wateren. Ook maken we een paar korte wandelingen over eilanden en door Mila 23, een karakteristiek vissersdorp, slechts over water bereikbaar. Voor de overnachtingen ankeren we op stille plekken onder een schitterend uitspansel. De laatste avond varen we terug naar Tulcea voor onze slotnacht op de hotelboot.

  dag 5, zo 23-04

  Voorzien van een lunchpakket bezoeken we de poelen en brakwaterlagunen in de buurt van Histria aan de Zwarte Zee, waardoor vele soorten vogels worden aangetrokken, evenals de dobbelsteenslang. Histria was in de Griekse en de Romeinse tijd een belangrijke haven, maar is door verzanding al meer dan duizend jaar verlaten. Ondanks recentelijk archeologisch onderzoek hebben hier nog geen uitvoerige opgravingen plaatsgevonden. Een wandeltocht tussen de verstilde ruïnen met zicht op zee is de moeite waard en het kleine museum herbergt interessante vondsten. Al ronddwalend genieten we van de wilde bloemen op de arme zandduinen.

  dag 6, ma 24-04

  Op weg naar Boekarest maken we een mooie rit door de uitgestrekte landbouwgebieden van de regio Dobrogea. Hier wordt nog met man en paard op het land gewerkt. We zien er het Enisalafort, dat getuigt hoe de ooit machtige Genuese handelslieden de handel op de Zwarte Zee beheersten, en het subtropische bos van Letea, het oudste natuurreservaat van het land. We stoppen onderweg voor de lunch. In Boekarest overnachten we tweemaal in een centraal gelegen hotel.

  dag 7, di 25-04

  Eerste kennismaking met het Parijs van het Oosten tijdens een korte wandeling langs mooie negentiende-eeuwse gebouwen, zoals het ronde, neoclassicistische Atheneum. Het Nationale Kunstmuseum herbergt onder meer schitterende voorbeelden van traditionele Roemeense iconen, naar oude traditie geschilderd. Tijdens een rondrit krijgen we een beter idee van de stadsplanning. We zien het megalomane Paleis van het Volk, nu het Paleis van het Parlement genaamd, en bezoeken de Villa Primaverii, Ceausescu’s intieme privéverblijf. Vervolgens brengt de bus ons naar Lipscani. Deze oude handelswijk gaat terug tot de middeleeuwen. Het oude hof, Curtea Veche, verrees hier in de vijftiende eeuw. Ook vinden we er de fraai vormgegeven Stavropoleoskerk. ‘s Avonds afscheidsdiner in restaurant Caru’ cu Bere, in art-nouveaustijl ingericht.

  dag 8, wo 26-04

  In het Dimitrie Gusti Nationaal Dorpsmuseum maken we kennis met het leven buiten de grote stad. In een pittoreske omgeving zijn driehonderd karakteristieke gebouwen uit heel Roemenië bijeengebracht, daterend uit de zeventiende tot de negentiende eeuw. We maken een selectie. Na de lunch transfer naar de luchthaven en directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Boekarest v.v. per KLM. De vluchttijden zijn:
  19-04-2023: Amsterdam - Boekarest, 09.30 - 13.10 uur
  26-04-2023: Boekarest - Amsterdam, 18.05 - 20.05 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Roemenië is het één uur later dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 3 Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft vernomen, wordt per 1 januari 2023 de vliegbelasting voor alle reizigers vertrekken vanaf een Nederlandse luchthaven verhoogd. Deze nieuwe belasting geldt ook voor door ons reeds geboekte vliegtickets en is daarmee ook op deze reis van toepassing. De vliegbelasting stijgt van € 7,95 naar € 26,43 per persoon. Dit verschil à € 18,48 per persoon wordt u bij boeking in rekening gebracht.

  Vervoer ter plaatse

  We maken gebruik van een touringcar, onze comfortabele privéhotelboot en een kleine excursieboot. De wegen in Roemenië zijn in de buurt van de grote steden prima, maar wat verder weg zijn ze soms minder goed onderhouden en smal.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: hotelboot (5 nachten) - Boekarest (2 nachten)
  We logeren vijf nachten op een comfortabele, kleine hotelboot. Deze wordt door een sleepbootje voortgetrokken. U kunt heerlijk aan dek zitten. Een ander deel van het bovendek is de eetsalon, die daardoor ook een schitterend uitzicht biedt op de omgeving. Het schip heeft tien hutten, waarvan negen met twee aparte bedden en een kleinere met één eenpersoonsbed. De hutten zijn eenvoudig, maar keurig. Elke hut heeft zijn eigen badkamertje met douche en wc. Overdag varen we geregeld met een kleinere boot door de kreken, kanalen en lagunen. We logeren in Boekarest in een goed, centraal gelegen viersterrenhotel.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn alle maaltijden inbegrepen bij de reissom. Aan boord van het schip wordt heerlijk, stijlvol en gevarieerd gekookt. In Boekarest eten we in lokale restaurants. De Roemeense keuken is goed en smakelijk. Er zijn invloeden uit de Joodse, de Russische, de Midden-Europese en de Griekse keuken. Er wordt veel varkens- en rundvlees gegeten, gecombineerd met verse groenten en salades. Er staat natuurlijk ook vis uit de delta op het menu. Wie geen vis wenst of vegetariër is kan ons dat laten weten. Roemenië kent een eeuwenoude wijntraditie. Daarnaast zijn bier en pruimen-jenever geliefde dranken.

 • Zwaarte van de reis

  Onze reizen zijn met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden te bekijken.
  Bij deze reis wordt bijtijds begonnen en kunt u vroeg naar bed. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. U dient bijvoorbeeld goed aan boord van de hotelboot en de kleine boot te kunnen stappen en korte wandelingen over ruig terrein aan te kunnen. Geschikt schoeisel is daarvoor vereist.
  Uiteraard is het mogelijk af en toe een wandeling over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

  Gezondheid

  Er gelden geen verplichte vaccinaties voor reizigers die uit West-Europa arriveren. Het is altijd raadzaam voor actuele informatie de GGD te raadplegen. Het leidingwater in Roemenië is licht gechloreerd en in principe veilig om te drinken. Desondanks is mineraalwater aan te raden, zeker ook op de hotelboot.

  Reisperiode

  De tweede helft van april is een zeer geschikte periode voor een natuurhistorische reis in de Donaudelta. Het broedseizoen vangt aan, maar een deel van de trekvogels die doorreizen naar hogere breedtegraden is nog aanwezig. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 16 - 20 ºC. Op het water kan het ’s avonds en ’s nachts behoorlijk afkoelen; houd daar rekening mee! Een bui is niet uitgesloten (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  De Roemeense munteenheid is de nieuwe lei (RON). Pinautomaten zijn in een groot aantal plaatsen aanwezig, maar niet op de boot. Daar accepteert men naast contant geld de gebruikelijke pin- en creditkaarten. Het verdient sterk de voorkeur om ter plaatse geld op te nemen. Eventueel kunt u contant geld bij de banken of wisselkantoren wisselen. Geld heeft u nodig voor consumpties bij de maaltijden en voor uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes of een souvenir. De deelnemers ontvangen nadere informatie.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  Doorgaan van de reis

  De reis kan doorgang vinden zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt. Voor de uitvoering van de reis staan wij in nauw contact met onze lokale partners. Ook kijken wij hierbij naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies in de 14 dagen vóór vertrek kan de reis in de regel doorgang vinden. Bij een ‘oranje’ reisadvies kan de reis alleen doorgang vinden indien dit advies op ‘oranje’ staat vanwege corona én het programma zonder grote beperkingen kan worden uitgevoerd. Indien wij de reis veilig en verantwoord kunnen uitvoeren, houden we ons aan de lokale regelgeving en tevens zo veel mogelijk aan de RIVM-richtlijnen. Meer informatie leest u hier.
  Mocht de reis geen doorgang kunnen vinden, dan krijgt u als reiziger uw geld terug. Indien de reis alleen doorgang kan vinden met ingrijpende wijzigingen in het programma, behoudt u als reiziger het recht kosteloos te annuleren.
  Roemenië is lid van de EU. Indien deze bestemming op het moment van boeken een ‘geel’ of ‘groen’ reisadvies had, mag u bij Labrys Reizen uw boeking kosteloos annuleren als het land 14 dagen of korter vóór vertrek een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies heeft; dit geldt ook als wij de reis zonder grote wijzigingen in het programma en op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren. De volledige reisvoorwaarden vindt u hier.

  Coronamaatregelen

  Wereldwijd kunnen regels en verplichtingen gelden voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denk hierbij aan maatregelen als een ‘coronapas’ (d.w.z. een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag), mondkapjesplicht, online registratieformulier of gezondheidsverklaring. Deze maatregelen kunnen wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen in de gaten en informeren onze reizigers over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste documenten. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Stel ons gerust uw vragen of lees het reisadvies van Buitenlandse Zaken.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

   

Reisleiding

De reis zal worden geleid door dr. Maarten Frankenhuis. Gedurende de hele reis is er een gespecialiseerde, Engelstalige gids bij de groep.

dr. Maarten Frankenhuis

dr. Maarten Frankenhuis

Hij begeleidt samen met zijn vrouw Liesbeth al ruim 15 jaar reizen naar diverse natuurbestemmingen in Afrika, Latijns-Amerika en Europa. Maarten was dierenarts en directeur van Artis. Hij is een boeiend verteller over het dierenleven en de flora. Schreef een biologische reisgids over Afrika en het eBook Evolutie, partnerkeuze en familieleven in de dierenwereld.

Reisgegevens

8-daagse vliegreis
19 t/m 26 april 2023

Reissom

t/m 10 januari 2023: € 2995
vanaf 11 januari 2023: € 3145
toeslag eenpersoonskamer: Op de boot is slechts een beperkt aantal hutten beschikbaar. Er is slechts één eenpersoonshut; de eenpersoonskamertoeslag bij gebruik van deze hut bedraagt € 210. De overige hutten zijn tweepersoonshutten; indien deze worden gebruikt voor 1 persoon beperkt dit de maximale groepsgrootte en derhalve is de toeslag voor alleengebruik van deze hutten hoger dan gebruikelijk: € 710.
Indien u alleen boekt voor deze reis, verzoeken we u op het inschrijfformulier bij ‘overige wensen’ aan te geven of u aan boord van de boot gebruik wenst te maken van de eenpersoonshut (o.v.b. beschikbaarheid) of van de tweepersoonshut voor alleengebruik.
NB Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Dat betekent dat iemand die een tweepersoonskamer wil delen, de toeslag eenpersoonskamer alsnog verschuldigd is indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, volpension, reisleiding, lokale gids, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

drankjes, gestegen vliegbelasting à € 18,48 p.p., verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 10 / maximum: 18

Contact Labrys Reizen

drs. Dafne Oosten

Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen