Skip to main content
De Donaudelta, verkenning van een waterrijk vogelparadijs
De Donaudelta, verkenning van een waterrijk vogelparadijs
De Donaudelta, verkenning van een waterrijk vogelparadijs

De Donaudelta, verkenning van een waterrijk vogelparadijs

  • De uitgestrekte delta van de Donau aan de Zwarte Zeekust van Roemenië is voor vogelaars een must. Hier komen honderden soorten vogels voor, van de zwarte ibis tot de hop, van de kleurrijke scharrelaar tot de ijsvogel. Dit is het belangrijkste broedgebied ter wereld van de kleine aalscholver, de roze pelikaan en de kroeskoppelikaan. Wat opvalt is het grote aantal soorten reigers, waaronder de ralreiger, de kwak en de woudaap. Er is een grote kans dat we ze allemaal spotten. Verder zijn er velerlei eenden, duikers en sterns, waaronder kolonies van de witvleugel- en witwangstern. De zeearend is volgens sommige bronnen met maar liefst zestig broedparen vertegenwoordigd, maar laat zich niet vaak zien. We verkennen deze fascinerende waterwereld vol riet, wilgen en drijvende eilanden met een comfortabele privéhotelboot; voor de smallere kreken en meertjes gebruiken we een excursiebootje. Ten zuiden van de delta bezoeken we bovendien de oude Griekse haven Histria. De opgraving ligt te midden van lagunen en brakwatermeren. Hier leven allerlei steltlopers en zangvogels, waaronder de vorkstaartplevier, de gele kwikstaart en de blauwborst.

  • dag 1, zo 22-09

    Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Boekarest en transfer naar de havenplaats Tulcea, waar we aan boord gaan van onze hotelboot. De eeuwenoude geschiedenis is er amper zichtbaar, maar echoot na in de aanwezigheid van Griekse, Turkse en Lipovaans-Russische minderheden.

    dag 2 t/m 4, ma 23 t/m wo 25-09

    We vertrekken met onze hotelboot voor een driedaagse ontdekkingstocht. Het Roemeense deel van de delta staat op de Ramsarlijst van internationaal belangrijke wetlands. De bewoners van de verspreid liggende dorpen leven van visvangst, bosbouw en kleinschalige landbouw in een unieke symbiose met de natuur. De maaltijden gebruiken we aan boord van ons drijvende hotel. Klapeksters, andere klauwieren en bijeneters kijken tijdens de lunch op ons toe. In de rietzomen kunnen we baard- en buidelmezen verwachten. Onderweg bevaren we met het excursiebootje de smallere wateren. Ook maken we een paar korte wandelingen over eilanden en door Mila 23, een karakteristiek vissersdorp, slechts over water bereikbaar. Voor de overnachtingen ankeren we op stille plekken onder een schitterend uitspansel. De laatste avond varen we terug naar Tulcea voor onze slotnacht op de hotelboot.

    dag 5, do 26-09

    Voorzien van een lunchpakket bezoeken we de poelen en brakwaterlagunen in de buurt van Histria aan de Zwarte Zee, waardoor vele soorten vogels worden aangetrokken, evenals de dobbelsteenslang. Histria was in de Griekse en de Romeinse tijd een belangrijke haven, maar is door verzanding al meer dan duizend jaar verlaten. Ondanks recentelijk archeologisch onderzoek hebben hier nog geen uitvoerige opgravingen plaatsgevonden. Een wandeltocht tussen de verstilde ruïnen met zicht op zee is de moeite waard en het kleine museum herbergt interessante vondsten. Al ronddwalend genieten we van de wilde bloemen op de arme zandduinen.

    dag 6, vr 27-09

    Op weg naar Boekarest maken we een mooie rit door de uitgestrekte landbouwgebieden van de regio Dobrogea. Hier wordt nog met man en paard op het land gewerkt. We zien er het Enisalafort, dat getuigt hoe de ooit machtige Genuese handelslieden de handel op de Zwarte Zee beheersten, en het subtropische bos van Letea, het oudste natuurreservaat van het land. We stoppen onderweg voor de lunch. In Boekarest overnachten we tweemaal in een centraal gelegen hotel.

    dag 7, za 28-09

    Eerste kennismaking met het Parijs van het Oosten tijdens een korte wandeling langs mooie negentiende-eeuwse gebouwen, zoals het ronde, neoclassicistische Atheneum. Het Nationale Kunstmuseum herbergt onder meer schitterende voorbeelden van traditionele Roemeense iconen, naar oude traditie geschilderd. Tijdens een rondrit krijgen we een beter idee van de stadsplanning. We zien het megalomane Paleis van het Volk, nu het Paleis van het Parlement genaamd, en bezoeken de Villa Primaverii, Ceausescu’s intieme privéverblijf. Vervolgens brengt de bus ons naar Lipscani. Deze oude handelswijk gaat terug tot de middeleeuwen. Het oude hof, Curtea Veche, verrees hier in de vijftiende eeuw. Ook vinden we er de fraai vormgegeven Stavropoleoskerk. ‘s Avonds afscheidsdiner in restaurant Caru’ cu Bere, in art-nouveaustijl ingericht.

    dag 8, zo 29-09

    In het Dimitrie Gusti Nationaal Dorpsmuseum maken we kennis met het leven buiten de grote stad. In een pittoreske omgeving zijn driehonderd karakteristieke gebouwen uit heel Roemenië bijeengebracht, daterend uit de zeventiende tot de negentiende eeuw. We maken een selectie. Na de lunch transfer naar de luchthaven en directe lijnvlucht naar Amsterdam.

  • Vervoer naar de bestemming

    We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Boekarest v.v. per KLM. De vluchttijden zijn:
    22-09-2024: Amsterdam - Boekarest, 09.30 - 13.10 uur
    29-09-2024: Boekarest - Amsterdam, 18.05 - 20.05 uur
    Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
    NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Roemenië is het één uur later dan in Nederland.
    NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

    Vervoer ter plaatse

    We maken gebruik van een touringcar, onze comfortabele privéhotelboot en een kleine excursieboot. De wegen in Roemenië zijn in de buurt van de grote steden prima, maar wat verder weg zijn ze soms minder goed onderhouden en smal.

    Hotels

    Overnachtingsplaatsen: hotelboot (5 nachten) - Boekarest (2 nachten)
    We logeren vijf nachten op een comfortabele, kleine hotelboot. Deze wordt door een sleepbootje voortgetrokken. U kunt heerlijk aan dek zitten. Een ander deel van het bovendek is de eetsalon, die daardoor ook een schitterend uitzicht biedt op de omgeving. Overdag varen we geregeld met een kleinere boot door de kreken, kanalen en lagunen. Het schip heeft tien hutten, waarvan negen met twee aparte bedden en een kleinere met één eenpersoonsbed. De hutten zijn eenvoudig, maar keurig. Elke hut heeft zijn eigen badkamertje met douche en wc. We logeren in Boekarest in een goed, centraal gelegen viersterrenhotel.

    Maaltijden

    Op deze reis zijn alle maaltijden inbegrepen bij de reissom. Aan boord van het schip wordt heerlijk, stijlvol en gevarieerd gekookt. In Boekarest eten we in lokale restaurants. De Roemeense keuken is goed en smakelijk. Er zijn invloeden uit de Joodse, de Russische, de Midden-Europese en de Griekse keuken. Er wordt veel varkens- en rundvlees gegeten, gecombineerd met verse groenten en salades. Er staat natuurlijk ook vis uit de delta op het menu. Wie geen vis wenst of vegetariër is kan ons dat laten weten.
    Roemenië kent een eeuwenoude wijntraditie. Daarnaast zijn bier en pruimen-jenever geliefde dranken.

  • Zwaarte van de reis

    Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. De reizigers dienen te beschikken over een goede conditie. U dient bijvoorbeeld goed aan boord van de hotelboot en de kleine boot te kunnen stappen en korte wandelingen over ruig terrein aan te kunnen. Geschikt schoeisel is daarvoor vereist. Het kan zijn dat in het hotel de douche zich in de badkuip bevindt; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

    Gezondheid

    Er gelden geen verplichte vaccinaties voor reizigers die uit West-Europa arriveren. Het is altijd raadzaam voor actuele informatie de GGD te raadplegen. Het leidingwater in Roemenië is licht gechloreerd en in principe veilig om te drinken. Desondanks is mineraalwater aan te raden, zeker ook op de hotelboot.

    Reisperiode

    De tweede helft van september is een zeer geschikte periode voor een natuurhistorische reis in de Donaudelta. De vogels zijn nog niet aan hun wintertrek begonnen. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 20 - 25 ºC. Op het water kan het ’s avonds en ’s nachts behoorlijk afkoelen; houd daar rekening mee! Een bui is niet uitgesloten (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

    Grensdocumenten

    Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

    Geld

    De Roemeense munteenheid is de nieuwe lei (RON). Pinautomaten zijn in een groot aantal plaatsen aanwezig, maar niet op de boot. Daar accepteert men naast contant geld de gebruikelijke pin- en creditkaarten. Het verdient sterk de voorkeur om ter plaatse geld op te nemen. Eventueel kunt u contant geld bij de banken of wisselkantoren wisselen. Geld heeft u nodig voor consumpties bij de maaltijden en voor uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes of een souvenir. Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Roemenië. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

    Entrees

    De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

    Inschrijving

    U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

    CO2-reductie

    Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

  • De uitgestrekte delta van de Donau aan de Zwarte Zeekust van Roemenië is voor vogelaars een must. Hier komen honderden soorten vogels voor, van de zwarte ibis tot de hop, van de kleurrijke scharrelaar tot de ijsvogel. Dit is het belangrijkste broedgebied ter wereld van de kleine aalscholver, de roze pelikaan en de kroeskoppelikaan. Wat opvalt is het grote aantal soorten reigers, waaronder de ralreiger, de kwak en de woudaap. Er is een grote kans dat we ze allemaal spotten. Verder zijn er velerlei eenden, duikers en sterns, waaronder kolonies van de witvleugel- en witwangstern. De zeearend is volgens sommige bronnen met maar liefst zestig broedparen vertegenwoordigd, maar laat zich niet vaak zien. We verkennen deze fascinerende waterwereld vol riet, wilgen en drijvende eilanden met een comfortabele privéhotelboot; voor de smallere kreken en meertjes gebruiken we een excursiebootje. Ten zuiden van de delta bezoeken we bovendien de oude Griekse haven Histria. De opgraving ligt te midden van lagunen en brakwatermeren. Hier leven allerlei steltlopers en zangvogels, waaronder de vorkstaartplevier, de gele kwikstaart en de blauwborst.

  • dag 1, zo 22-09

    Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Boekarest en transfer naar de havenplaats Tulcea, waar we aan boord gaan van onze hotelboot. De eeuwenoude geschiedenis is er amper zichtbaar, maar echoot na in de aanwezigheid van Griekse, Turkse en Lipovaans-Russische minderheden.

    dag 2 t/m 4, ma 23 t/m wo 25-09

    We vertrekken met onze hotelboot voor een driedaagse ontdekkingstocht. Het Roemeense deel van de delta staat op de Ramsarlijst van internationaal belangrijke wetlands. De bewoners van de verspreid liggende dorpen leven van visvangst, bosbouw en kleinschalige landbouw in een unieke symbiose met de natuur. De maaltijden gebruiken we aan boord van ons drijvende hotel. Klapeksters, andere klauwieren en bijeneters kijken tijdens de lunch op ons toe. In de rietzomen kunnen we baard- en buidelmezen verwachten. Onderweg bevaren we met het excursiebootje de smallere wateren. Ook maken we een paar korte wandelingen over eilanden en door Mila 23, een karakteristiek vissersdorp, slechts over water bereikbaar. Voor de overnachtingen ankeren we op stille plekken onder een schitterend uitspansel. De laatste avond varen we terug naar Tulcea voor onze slotnacht op de hotelboot.

    dag 5, do 26-09

    Voorzien van een lunchpakket bezoeken we de poelen en brakwaterlagunen in de buurt van Histria aan de Zwarte Zee, waardoor vele soorten vogels worden aangetrokken, evenals de dobbelsteenslang. Histria was in de Griekse en de Romeinse tijd een belangrijke haven, maar is door verzanding al meer dan duizend jaar verlaten. Ondanks recentelijk archeologisch onderzoek hebben hier nog geen uitvoerige opgravingen plaatsgevonden. Een wandeltocht tussen de verstilde ruïnen met zicht op zee is de moeite waard en het kleine museum herbergt interessante vondsten. Al ronddwalend genieten we van de wilde bloemen op de arme zandduinen.

    dag 6, vr 27-09

    Op weg naar Boekarest maken we een mooie rit door de uitgestrekte landbouwgebieden van de regio Dobrogea. Hier wordt nog met man en paard op het land gewerkt. We zien er het Enisalafort, dat getuigt hoe de ooit machtige Genuese handelslieden de handel op de Zwarte Zee beheersten, en het subtropische bos van Letea, het oudste natuurreservaat van het land. We stoppen onderweg voor de lunch. In Boekarest overnachten we tweemaal in een centraal gelegen hotel.

    dag 7, za 28-09

    Eerste kennismaking met het Parijs van het Oosten tijdens een korte wandeling langs mooie negentiende-eeuwse gebouwen, zoals het ronde, neoclassicistische Atheneum. Het Nationale Kunstmuseum herbergt onder meer schitterende voorbeelden van traditionele Roemeense iconen, naar oude traditie geschilderd. Tijdens een rondrit krijgen we een beter idee van de stadsplanning. We zien het megalomane Paleis van het Volk, nu het Paleis van het Parlement genaamd, en bezoeken de Villa Primaverii, Ceausescu’s intieme privéverblijf. Vervolgens brengt de bus ons naar Lipscani. Deze oude handelswijk gaat terug tot de middeleeuwen. Het oude hof, Curtea Veche, verrees hier in de vijftiende eeuw. Ook vinden we er de fraai vormgegeven Stavropoleoskerk. ‘s Avonds afscheidsdiner in restaurant Caru’ cu Bere, in art-nouveaustijl ingericht.

    dag 8, zo 29-09

    In het Dimitrie Gusti Nationaal Dorpsmuseum maken we kennis met het leven buiten de grote stad. In een pittoreske omgeving zijn driehonderd karakteristieke gebouwen uit heel Roemenië bijeengebracht, daterend uit de zeventiende tot de negentiende eeuw. We maken een selectie. Na de lunch transfer naar de luchthaven en directe lijnvlucht naar Amsterdam.

  • Vervoer naar de bestemming

    We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Boekarest v.v. per KLM. De vluchttijden zijn:
    22-09-2024: Amsterdam - Boekarest, 09.30 - 13.10 uur
    29-09-2024: Boekarest - Amsterdam, 18.05 - 20.05 uur
    Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
    NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Roemenië is het één uur later dan in Nederland.
    NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

    Vervoer ter plaatse

    We maken gebruik van een touringcar, onze comfortabele privéhotelboot en een kleine excursieboot. De wegen in Roemenië zijn in de buurt van de grote steden prima, maar wat verder weg zijn ze soms minder goed onderhouden en smal.

    Hotels

    Overnachtingsplaatsen: hotelboot (5 nachten) - Boekarest (2 nachten)
    We logeren vijf nachten op een comfortabele, kleine hotelboot. Deze wordt door een sleepbootje voortgetrokken. U kunt heerlijk aan dek zitten. Een ander deel van het bovendek is de eetsalon, die daardoor ook een schitterend uitzicht biedt op de omgeving. Overdag varen we geregeld met een kleinere boot door de kreken, kanalen en lagunen. Het schip heeft tien hutten, waarvan negen met twee aparte bedden en een kleinere met één eenpersoonsbed. De hutten zijn eenvoudig, maar keurig. Elke hut heeft zijn eigen badkamertje met douche en wc. We logeren in Boekarest in een goed, centraal gelegen viersterrenhotel.

    Maaltijden

    Op deze reis zijn alle maaltijden inbegrepen bij de reissom. Aan boord van het schip wordt heerlijk, stijlvol en gevarieerd gekookt. In Boekarest eten we in lokale restaurants. De Roemeense keuken is goed en smakelijk. Er zijn invloeden uit de Joodse, de Russische, de Midden-Europese en de Griekse keuken. Er wordt veel varkens- en rundvlees gegeten, gecombineerd met verse groenten en salades. Er staat natuurlijk ook vis uit de delta op het menu. Wie geen vis wenst of vegetariër is kan ons dat laten weten.
    Roemenië kent een eeuwenoude wijntraditie. Daarnaast zijn bier en pruimen-jenever geliefde dranken.

  • Zwaarte van de reis

    Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. De reizigers dienen te beschikken over een goede conditie. U dient bijvoorbeeld goed aan boord van de hotelboot en de kleine boot te kunnen stappen en korte wandelingen over ruig terrein aan te kunnen. Geschikt schoeisel is daarvoor vereist. Het kan zijn dat in het hotel de douche zich in de badkuip bevindt; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

    Gezondheid

    Er gelden geen verplichte vaccinaties voor reizigers die uit West-Europa arriveren. Het is altijd raadzaam voor actuele informatie de GGD te raadplegen. Het leidingwater in Roemenië is licht gechloreerd en in principe veilig om te drinken. Desondanks is mineraalwater aan te raden, zeker ook op de hotelboot.

    Reisperiode

    De tweede helft van september is een zeer geschikte periode voor een natuurhistorische reis in de Donaudelta. De vogels zijn nog niet aan hun wintertrek begonnen. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 20 - 25 ºC. Op het water kan het ’s avonds en ’s nachts behoorlijk afkoelen; houd daar rekening mee! Een bui is niet uitgesloten (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

    Grensdocumenten

    Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

    Geld

    De Roemeense munteenheid is de nieuwe lei (RON). Pinautomaten zijn in een groot aantal plaatsen aanwezig, maar niet op de boot. Daar accepteert men naast contant geld de gebruikelijke pin- en creditkaarten. Het verdient sterk de voorkeur om ter plaatse geld op te nemen. Eventueel kunt u contant geld bij de banken of wisselkantoren wisselen. Geld heeft u nodig voor consumpties bij de maaltijden en voor uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes of een souvenir. Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Roemenië. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

    Entrees

    De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

    Inschrijving

    U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

    CO2-reductie

    Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

De reis zal worden geleid door dr. Maarten Frankenhuis. Gedurende de hele reis is er een gespecialiseerde, Engelstalige gids bij de groep.

dr. Maarten Frankenhuis

dr. Maarten Frankenhuis

Hij begeleidt samen met zijn vrouw Liesbeth al vele jaren reizen naar diverse natuurbestemmingen in Afrika, Latijns-Amerika en Europa. Maarten was dierenarts en directeur van Artis. Hij is een boeiend verteller over het dierenleven en de flora. Schreef een biologische reisgids over Afrika en het eBook Evolutie, partnerkeuze en familieleven in de dierenwereld.

Reisgegevens

8-daagse vliegreis
22 t/m 29 september 2024

Reissom

t/m 18 juni 2024: € €3095
vanaf 19 juni 2024: € 3245
toeslag eenpersoonskamer: € 350
Toeslag tweepersoonscabine/kamer voor alleengebruik: € 710
NB Op de boot is slechts een beperkt aantal hutten beschikbaar. Er is 1 eenpersoonshut; de toeslag voor een eenpersoonskamer bij gebruik van deze hut bedraagt € 350,-. De overige hutten zijn tweepersoonshutten; indien deze worden gebruikt voor 1 persoon beperkt dit de maximale groepsgrootte en derhalve is de toeslag voor alleengebruik van deze hutten hoger dan gebruikelijk. Indien u alleen boekt voor deze reis, verzoeken we u op het inschrijfformulier bij ‘overige wensen’ aan te geven of u aan boord van de boot gebruik wenst te maken van de eenpersoonshut (o.v.b. beschikbaarheid) of van de tweepersoonshut voor alleengebruik.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, volpension, reisleiding, lokale gids, entrees, fooien, investering in CO2-reductie

Exclusief

drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 10 / maximum: 18

Contact Labrys Reizen

drs. Dafne Oosten

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.