Skip to main content
Burgos, Bilbao en San Sebastián i.s.m. Vrije Academie
Burgos, Bilbao en San Sebastián i.s.m. Vrije Academie
Burgos, Bilbao en San Sebastián i.s.m. Vrije Academie

Burgos, Bilbao en San Sebastián i.s.m. Vrije Academie

 • Tijdens een korte reis naar het noorden van Spanje kiezen we voor een spannende mix van oud en nieuw. Burgos was ooit de hoofdstad van het koninkrijk Castilië en ligt op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Dit zorgde voor een grote rijkdom, waarvan een indrukwekkende kathedraal en prachtige kloosters getuigen. Bilbao heeft zich de afgelopen twee decennia geprofileerd als de stad van de moderne kunst, met het wereldberoemde Guggenheim Museum van architect Frank Gehry als uithangbord.

 • dag 1, wo 12-06

  Rechtstreekse vlucht naar Bilbao, waar we in de late middag arriveren. Verkennings wandeling en welkomstdiner. Twee overnachtingen in Bilbao.

  dag 2, do 13-06

  De ochtend staat in het teken van het wereldberoemde Guggenheim Museum. De moderne kunstcollectie is van wereldformaat en biedt onder meer werk van Mark Rothko, Yoko Ono, Anselm Kiefer en Richard Serra. Daarnaast is er bijzondere belangstelling voor Spaanse beeldhouwers als Eduardo Chillida, Cristina Iglesias en Susana Solano. Ook het museumgebouw zelf mag een kunstwerk genoemd worden dankzij de overrompelende architectuur van Frank Gehry. De middag is vrij, maar wie wil kan facultatief een wandelroute volgen langs de vele hedendaagse beeldhouwwerken waarom Bilbao inmiddels bekend is, van onder meer Louise Bourgeois, Jeff Koons en Anthony Caro.

  dag 3, vr 14-06

  We bezoeken het museum met beeldentuin Chillida Leku, gewijd aan de beeldhouwer Eduardo Chillida. Chillida (1924-2002) werkte voornamelijk in staal en graniet, maar ook met fragielere materialen als albast, terracotta en papier. In San Sebastián zelf maken we een wandeling door de oude wijk en langs de boulevard. Hier zien we fraaie huizen uit de Belle Époque en genieten we van het uitzicht over de baai bij paleis Miramar. Twee overnachtingen in San Sebastián.

  dag 4, za 15-06

  We bekijken het kunstwerk van Eduardo Chillida, De kam van de Wind, dat door de luchtgaten die het bevat, tijdens stormachtige dagen een bijzonder geluid kan produceren. Daarnaast bekijken we de berg Monte Igueldo. Vervolgens is er wat vrije tijd.

  dag 5, zo 16-06

  We zetten koers richting de beroemde wijnregio Rioja. Het spectaculaire wijnhuis Marqués de Riscal werd ontworpen door Frank Gehry. Na de rondleiding over het domein volgt een kleine proeverij om kennis te maken met hun heerlijke wijnen. Via een korte stop bij het door Santiago Calatrava ontworpen wijnhuis Ysios rijden we naar het cisterciënzer klooster Santa María la Real de las Huelgas. Het majestueuze complex deed dienst als buitenplaats voor de middeleeuwse vorsten van Castilië en er vonden veel koninklijke huwelijken plaats. Een rondleiding voert ons door prachtige kloostergangen en langs schilderingen en decoraties die hier en daar herinneren aan de tijd van de strijd tegen de Moren van Al-Andalus. Twee overnachtingen in Burgos.

  dag 6, ma 17-06

  Enkele kilometers buiten de stad prijkt het vijftiende-eeuwse kartuizerklooster van Miraflores op een heuvel. We zien hier een Koninklijk Mausoleum uit 1498 van koning Juan II en koningin Isabella, ouders van Isabella de Katholieke. Het interieur in Isabellastijl is zeer de moeite waard, met name de kapel met schilderingen van Vlaamse kunstenaars, en het met goud uit de nieuwe Wereld vergulde hoogaltaar. Terug in Burgos maken we een stadswandeling door het prachtig bewaard gebleven historisch centrum van Burgos. Natuurlijk brengen we een bezoek aan de gotische kathedraal van Santa María, de op twee na grootste van Spanje met een rijkdom aan kapellen en sculpturen. Opvallend is er de Mudejarstijl, het samengaan van christelijke en islamitische motieven. Ten zuiden van de kathedraal treffen we de Arco de Santa María, gebouwd ter gelegenheid van het bezoek van keizer Karel V. In de twee halfronde torens zien we beelden van de legendarische ridder El Cid. We bezichtigen ook de San Nicolás de Bari, met een schitterend kalkstenen altaarstuk van de Rijnlandse beeldhouwer Simon van Keulen. In het paleis Casa del Cordón werd Columbus in 1493 ontvangen na zijn transatlantische reis. Filips de Schone overleed er en de Franse koning Frans I werd er gevangengezet door Karel V.

  dag 7, di 18-06

  Vrije ochtend in Burgos. Transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht op Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Bilbao v.v. met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  12-06-2024 Amsterdam - Bilbao 09.15 - 11.15 uur
  18-06-2024 Bilbao - Amsterdam 17.15 - 19.20 uur
  Let op: ruimbagage is niet inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de KLM.
  NB 2 Reist u liever met de trein? Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door Noord-Spanje wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

  Hotels

  overnachtingsplaatsen: Bilbao (2 nachten) – San Sebastián (2 nachten) - Burgos (2 nachten)
  Tijdens de reis verblijft u in comfortabele viersterrenhotels in het centrum van de stad.

  Maaltijden

  Op deze reis is het welkomstdiner inbegrepen bij de reissom. Deze vindt plaats in een lokaal restaurant. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid. Hier zal voldoende tijd voor worden vrijgemaakt in het programma.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  In Spanje valt het over het algemeen niet aan te raden kraanwater te drinken. Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat u er ziek van wordt, smaakt het vanwege het toegevoegde chloor niet lekker. Flesjes drinkwater zijn op vele plekken te koop.

  Reisperiode

  Eind mei en begin juni is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Noord-Spanje. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is nog niet aangebroken. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 22 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). In Bilbao zal het iets koeler zijn dan in Burgos.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer. Geld Spanje maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-reductie

  Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

  Privacy

  Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
  Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

 • Tijdens een korte reis naar het noorden van Spanje kiezen we voor een spannende mix van oud en nieuw. Burgos was ooit de hoofdstad van het koninkrijk Castilië en ligt op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Dit zorgde voor een grote rijkdom, waarvan een indrukwekkende kathedraal en prachtige kloosters getuigen. Bilbao heeft zich de afgelopen twee decennia geprofileerd als de stad van de moderne kunst, met het wereldberoemde Guggenheim Museum van architect Frank Gehry als uithangbord.

 • dag 1, wo 12-06

  Rechtstreekse vlucht naar Bilbao, waar we in de late middag arriveren. Verkennings wandeling en welkomstdiner. Twee overnachtingen in Bilbao.

  dag 2, do 13-06

  De ochtend staat in het teken van het wereldberoemde Guggenheim Museum. De moderne kunstcollectie is van wereldformaat en biedt onder meer werk van Mark Rothko, Yoko Ono, Anselm Kiefer en Richard Serra. Daarnaast is er bijzondere belangstelling voor Spaanse beeldhouwers als Eduardo Chillida, Cristina Iglesias en Susana Solano. Ook het museumgebouw zelf mag een kunstwerk genoemd worden dankzij de overrompelende architectuur van Frank Gehry. De middag is vrij, maar wie wil kan facultatief een wandelroute volgen langs de vele hedendaagse beeldhouwwerken waarom Bilbao inmiddels bekend is, van onder meer Louise Bourgeois, Jeff Koons en Anthony Caro.

  dag 3, vr 14-06

  We bezoeken het museum met beeldentuin Chillida Leku, gewijd aan de beeldhouwer Eduardo Chillida. Chillida (1924-2002) werkte voornamelijk in staal en graniet, maar ook met fragielere materialen als albast, terracotta en papier. In San Sebastián zelf maken we een wandeling door de oude wijk en langs de boulevard. Hier zien we fraaie huizen uit de Belle Époque en genieten we van het uitzicht over de baai bij paleis Miramar. Twee overnachtingen in San Sebastián.

  dag 4, za 15-06

  We bekijken het kunstwerk van Eduardo Chillida, De kam van de Wind, dat door de luchtgaten die het bevat, tijdens stormachtige dagen een bijzonder geluid kan produceren. Daarnaast bekijken we de berg Monte Igueldo. Vervolgens is er wat vrije tijd.

  dag 5, zo 16-06

  We zetten koers richting de beroemde wijnregio Rioja. Het spectaculaire wijnhuis Marqués de Riscal werd ontworpen door Frank Gehry. Na de rondleiding over het domein volgt een kleine proeverij om kennis te maken met hun heerlijke wijnen. Via een korte stop bij het door Santiago Calatrava ontworpen wijnhuis Ysios rijden we naar het cisterciënzer klooster Santa María la Real de las Huelgas. Het majestueuze complex deed dienst als buitenplaats voor de middeleeuwse vorsten van Castilië en er vonden veel koninklijke huwelijken plaats. Een rondleiding voert ons door prachtige kloostergangen en langs schilderingen en decoraties die hier en daar herinneren aan de tijd van de strijd tegen de Moren van Al-Andalus. Twee overnachtingen in Burgos.

  dag 6, ma 17-06

  Enkele kilometers buiten de stad prijkt het vijftiende-eeuwse kartuizerklooster van Miraflores op een heuvel. We zien hier een Koninklijk Mausoleum uit 1498 van koning Juan II en koningin Isabella, ouders van Isabella de Katholieke. Het interieur in Isabellastijl is zeer de moeite waard, met name de kapel met schilderingen van Vlaamse kunstenaars, en het met goud uit de nieuwe Wereld vergulde hoogaltaar. Terug in Burgos maken we een stadswandeling door het prachtig bewaard gebleven historisch centrum van Burgos. Natuurlijk brengen we een bezoek aan de gotische kathedraal van Santa María, de op twee na grootste van Spanje met een rijkdom aan kapellen en sculpturen. Opvallend is er de Mudejarstijl, het samengaan van christelijke en islamitische motieven. Ten zuiden van de kathedraal treffen we de Arco de Santa María, gebouwd ter gelegenheid van het bezoek van keizer Karel V. In de twee halfronde torens zien we beelden van de legendarische ridder El Cid. We bezichtigen ook de San Nicolás de Bari, met een schitterend kalkstenen altaarstuk van de Rijnlandse beeldhouwer Simon van Keulen. In het paleis Casa del Cordón werd Columbus in 1493 ontvangen na zijn transatlantische reis. Filips de Schone overleed er en de Franse koning Frans I werd er gevangengezet door Karel V.

  dag 7, di 18-06

  Vrije ochtend in Burgos. Transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht op Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Bilbao v.v. met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  12-06-2024 Amsterdam - Bilbao 09.15 - 11.15 uur
  18-06-2024 Bilbao - Amsterdam 17.15 - 19.20 uur
  Let op: ruimbagage is niet inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de KLM.
  NB 2 Reist u liever met de trein? Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door Noord-Spanje wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

  Hotels

  overnachtingsplaatsen: Bilbao (2 nachten) – San Sebastián (2 nachten) - Burgos (2 nachten)
  Tijdens de reis verblijft u in comfortabele viersterrenhotels in het centrum van de stad.

  Maaltijden

  Op deze reis is het welkomstdiner inbegrepen bij de reissom. Deze vindt plaats in een lokaal restaurant. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid. Hier zal voldoende tijd voor worden vrijgemaakt in het programma.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  In Spanje valt het over het algemeen niet aan te raden kraanwater te drinken. Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat u er ziek van wordt, smaakt het vanwege het toegevoegde chloor niet lekker. Flesjes drinkwater zijn op vele plekken te koop.

  Reisperiode

  Eind mei en begin juni is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Noord-Spanje. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is nog niet aangebroken. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 22 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). In Bilbao zal het iets koeler zijn dan in Burgos.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer. Geld Spanje maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-reductie

  Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

  Privacy

  Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
  Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door kunsthistoricus drs. Robert-Jan Muller. Soms wordt een rondleiding door een lokale gids verzorgd.

drs. Robert-Jan Muller

drs. Robert-Jan Muller

Kunsthistoricus. Publiceert over moderne en hedendaagse kunst in onder meer Museumtijdschrift, maakt documentaires en schreef een monografie over kunstschilder Erik Andriesse. Jarenlang was hij voorzitter van AICA NL, de Internationale Vereniging van Kunstcritici, waarvoor hij zich nog steeds internationaal inzet. Hij werkte als adviseur kunst en vormgeving, onder meer voor KPN. Leidde al vele kunstreizen.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur, en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding.
De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat de meeste maaltijden (lunches en diners) en de fooien niet zijn inbegrepen. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

Vrije Academie

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

Reisgegevens

7-daagse vliegreis
12 t/m 18 juni 2024

Reissom

€ 2195
toeslag eenpersoonskamer: € 420
NB Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Dat betekent dat wie indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, de toeslag eenpersoonskamer verschuldigd is, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 1 diner, wijnproeverij, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees investering in CO2-reductie

Exclusief

ruimbagage, overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

Tes van der Zee MA

Om onze website te laten functioneren en te verbeteren gebruiken we cookies.

Cookie instellingen

Om onze website te analyseren en te verbeteren gebruiken we cookies.
Functionele Cookies Altijd ingeschakeld
Functionele cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website.
Analytische Cookies Uitgeschakeld
Met analytische cookies kunnen we (geanonimiseerde) gegevens verzamelen over het gebruik van onze website om die voor jou te optimaliseren.
Marketing Cookies Uitgeschakeld
We use marketing cookies for functions like social media share-buttons and keeping track of surfing behaviour. With these cookies, we can show you relevant content and advertisements.