De Abruzzen
De Abruzzen
De Abruzzen

De Abruzzen

 • Middeleeuwse bergdorpjes en kastelen te midden van natuurparken, opgravingen, kerken en abdijen: in elke hoek van de Abruzzen zijn sporen van een rijk cultureel verleden te vinden. Dit is het gebied van de oude Italische volkeren en machtige kloosterorden. Tijdens onze reis vol overweldigend natuurschoon bezoeken we enkele overblijfselen van dit interessante verleden. De mooiste plekjes zijn alleen te bereiken na een wandeling over geaccidenteerd terrein. Dit is dus bij uitstek een reis voor wie goed ter been is.

  De reis wordt geleid door Ingrid Paardekooper, dé kenner van de Abruzzen en zijn kunst, cultuur en geschiedenis. Tijdens deze reis laat zij haar Abruzzen zien en neemt ze u mee naar onbekende plekjes.

 • dag 1, vr 26-05

  Directe lijnvlucht Amsterdam - Rome. Rit naar ons hotel in Pescara, waar we drie nachten verblijven. Onderweg geeft de reisleidster een inleiding op het programma van de rest van de week. Diner in een lokaal restaurant.

  dag 2, za 27-05

  Tijdens een stadswandeling door het kuststadje Ortona bezoeken we het Castello Aragonese en de kathedraal San Tommaso. We lunchen aan zee met uitzicht op de traditionele trabocchi, vissershutten op palen in het water. Bij de op een heuvel gelegen San Giovanni in Venere genieten we van het uitzicht op de Adriatische Zee, de prachtige middeleeuwse architectuur en de fresco’s in de crypte. We sluiten de dag af met een verkennende stadswandeling in Pescara.

  dag 3, zo 28-05

  In de ochtend rijden we naar een van de oudste steden van Italië: Chieti. We wandelen door de sfeervolle straten en bezoeken het Museo Archeologico Nazionale d’Abruzzo. Vervolgens reizen we af naar Pianella om de Santa Maria Maggiore te bewonderen. Na de gezamenlijke lunch in Moscufo zetten we na een tussenstop bij de Santa Maria del Lago onze tocht voort naar Atri. Hier zien we de middeleeuwse kathedraal en het theater met een rijke geschiedenis. We besluiten de middag met een drankje op de Piazza Duomo met uitzicht op de kathedraal.

  dag 4, ma 29-05

  Bezoek aan twee indrukwekkende kluizenaarsoorden, gelegen in de bosrijke omgeving van Roccamorice. De Santo Spirito a Majella is hooggelegen en biedt fraaie vergezichten. De San Bartolomeo in Legio bevindt zich in een dal boven een riviertje en is alleen te voet bereikbaar.
  In deze natuurlijke omgeving horen we niets anders dan het ruisen van de bladeren en het kabbelen van het water. Aan het eind van de middag rijden we door naar Sulmona, waar we inchecken in ons tweede hotel. Hier verblijven we vier nachten.

  dag 5, di 30-05

  Sulmona, de geboorteplaats van Ovidius, is een van de charmantste plaatsjes van de Abruzzen en ligt schitterend tussen drie nationale parken. Een rustige stadswandeling leidt ons door de geschiedenis van Sulmona, van het Archeologisch Museum via het dertiende-eeuwse aquaduct naar de kathedraal. De reisleidster neemt ons ’s middags mee naar vrienden die een biologische schapenboerderij runnen en u daar uitnodigen voor een typisch Italiaanse lunch in hun agriturismo. Vervolgens bezoeken we in de prachtige bergkloof Gole del Sagittario de dorpen Anversa degli Abruzzi, Castrovalva en Scanno, die vele kunstenaars in de geschiedenis hebben geïnspireerd, onder wie M.C. Escher, die de dorpen in 1929 vereeuwigde in enkele litho’s.

  dag 6, wo 31-05

  In de porticus van de San Clemente a Casauria is de geschiedenis van de abdij weergegeven in gebeeldhouwde verhalen. Op de bronzen deur prijken cassetten met Arabische en Byzantijnse motieven. Vervolgens rijden we verder de heuvels in voor een bezoek aan de San Pietro ad Oratorium en het fort Rocca Calascio. Vooral het laatste heeft adembenemende uitzichten over het heuvellandschap. De Santa Maria ad Cryptas is gebouwd op de plek waar in vroegere tijden een heiligdom met een crypte stond. De grootste schat van de kerk wordt gevormd door fresco’s die de binnenmuren en de gewelven compleet bedekken. In Bominaco staan de romaanse abdij Santa Maria Assunta en het Oratorio di San Pellegrino. De muren van het oratorium zijn volledig bedekt met eeuwenoude frescocycli.

  dag 7, do 01-06

  Rondleiding op de site van de Romeinse kolonie Alba Fucens met resten van stadsmuren, een amfitheater en een forum. Op de plaats van de Apollotempel staat nu de kerk van San Pietro. Het plaatsje Corfinio speelde een belangrijke rol in de strijd van de Italische volkeren tegen de Romeinen. Zij sloten een bond die ze ‘Italia’ noemden. Tot slot krijgen we een rondleiding bij een wijnhuis, waar we uiteraard ook enkele wijnen proeven.

  dag 8, vr 02-06

  Na de koffie vertrekken we richting de luchthaven van Rome. ‘s Middags directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Rome v.v. met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  26-05-2023 Amsterdam – Rome (Fiumicino) 09.35 – 11.50 uur
  02-06-2023 Rome (Fiumicino) – Amsterdam 17.25 – 20.00 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Reist u liever met de trein? U kunt per trein naar Rome en terug reizen en vandaar met de groep naar de Abruzzen rijden. Houd er dan rekening mee dat u een dag eerder vertrekt met de nachttrein en ook een dag later weer in Nederland aankomt. In 2023 reist u met tweemaal overstappen naar Rome binnen 24 uur. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door de Abruzzen wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. De af te leggen afstanden zijn vrijwel nooit groot, zodat lange busritten worden beperkt.

  Hotels

  Tijdens deze reis zullen er 3 overnachtingen plaatsvinden in Pescara en 4 overnachtingen in Sulmona. In Pescara maken we gebruik van een modern 4-sterrenhotel met een centrale ligging. In Sulmona maken we gebruik van een comfortabel 4-sterrenhotel, aan de rand van de stad.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 6 lunches en 1 diner inbegrepen bij de reissom. Deze maaltijden vinden plaats in lokale restaurants. De overige diners en lunches zijn op eigen gelegenheid.
  In de Abruzzen wordt veel gekookt met lokale ingrediënten en seizoensgebonden producten. Natuurlijk zijn er de vele soorten pasta’s, de beroemde olijfolie, en langs de kust verse vis in de typische trabocchi, tot restaurants omgebouwde oude vissershutjes. Verder kookt men graag en veel met lams- en schapenvlees, kikkererwten, rode pepertjes, koolsoorten en asperges.

 • Boek Abruzzo

  Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van het boek Abruzzo, het groene hart van Italië van de hand van de reisleidster, drs. Ingrid Paardekooper. U ontvangt het boek zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan.

  Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleidster spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo is deze deze overal goed te verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. In de Abruzzen bevinden zich prachtige natuurparken en kluizenaarsoorden midden in de natuur. Sommige van deze oorden zijn alleen te voet te bereiken. Geschikt schoeisel en een goede conditie is daarom vereist.
  Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Het kraanwater in Italië is licht gechloreerd en kan veilig worden gedronken. Bij twijfel kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  Eind mei, begin juni is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door de Abruzzen. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is nog niet aangebroken. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 25 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). De natuur is in het voorjaar schitterend met veel groen en bloemen. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.
  De reis vindt buiten het hoogseizoen plaats. Een groot voordeel hiervan is dat het relatief rustig is op de toeristischere plekken.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

 • Middeleeuwse bergdorpjes en kastelen te midden van natuurparken, opgravingen, kerken en abdijen: in elke hoek van de Abruzzen zijn sporen van een rijk cultureel verleden te vinden. Dit is het gebied van de oude Italische volkeren en machtige kloosterorden. Tijdens onze reis vol overweldigend natuurschoon bezoeken we enkele overblijfselen van dit interessante verleden. De mooiste plekjes zijn alleen te bereiken na een wandeling over geaccidenteerd terrein. Dit is dus bij uitstek een reis voor wie goed ter been is.

  De reis wordt geleid door Ingrid Paardekooper, dé kenner van de Abruzzen en zijn kunst, cultuur en geschiedenis. Tijdens deze reis laat zij haar Abruzzen zien en neemt ze u mee naar onbekende plekjes.

 • dag 1, vr 26-05

  Directe lijnvlucht Amsterdam - Rome. Rit naar ons hotel in Pescara, waar we drie nachten verblijven. Onderweg geeft de reisleidster een inleiding op het programma van de rest van de week. Diner in een lokaal restaurant.

  dag 2, za 27-05

  Tijdens een stadswandeling door het kuststadje Ortona bezoeken we het Castello Aragonese en de kathedraal San Tommaso. We lunchen aan zee met uitzicht op de traditionele trabocchi, vissershutten op palen in het water. Bij de op een heuvel gelegen San Giovanni in Venere genieten we van het uitzicht op de Adriatische Zee, de prachtige middeleeuwse architectuur en de fresco’s in de crypte. We sluiten de dag af met een verkennende stadswandeling in Pescara.

  dag 3, zo 28-05

  In de ochtend rijden we naar een van de oudste steden van Italië: Chieti. We wandelen door de sfeervolle straten en bezoeken het Museo Archeologico Nazionale d’Abruzzo. Vervolgens reizen we af naar Pianella om de Santa Maria Maggiore te bewonderen. Na de gezamenlijke lunch in Moscufo zetten we na een tussenstop bij de Santa Maria del Lago onze tocht voort naar Atri. Hier zien we de middeleeuwse kathedraal en het theater met een rijke geschiedenis. We besluiten de middag met een drankje op de Piazza Duomo met uitzicht op de kathedraal.

  dag 4, ma 29-05

  Bezoek aan twee indrukwekkende kluizenaarsoorden, gelegen in de bosrijke omgeving van Roccamorice. De Santo Spirito a Majella is hooggelegen en biedt fraaie vergezichten. De San Bartolomeo in Legio bevindt zich in een dal boven een riviertje en is alleen te voet bereikbaar.
  In deze natuurlijke omgeving horen we niets anders dan het ruisen van de bladeren en het kabbelen van het water. Aan het eind van de middag rijden we door naar Sulmona, waar we inchecken in ons tweede hotel. Hier verblijven we vier nachten.

  dag 5, di 30-05

  Sulmona, de geboorteplaats van Ovidius, is een van de charmantste plaatsjes van de Abruzzen en ligt schitterend tussen drie nationale parken. Een rustige stadswandeling leidt ons door de geschiedenis van Sulmona, van het Archeologisch Museum via het dertiende-eeuwse aquaduct naar de kathedraal. De reisleidster neemt ons ’s middags mee naar vrienden die een biologische schapenboerderij runnen en u daar uitnodigen voor een typisch Italiaanse lunch in hun agriturismo. Vervolgens bezoeken we in de prachtige bergkloof Gole del Sagittario de dorpen Anversa degli Abruzzi, Castrovalva en Scanno, die vele kunstenaars in de geschiedenis hebben geïnspireerd, onder wie M.C. Escher, die de dorpen in 1929 vereeuwigde in enkele litho’s.

  dag 6, wo 31-05

  In de porticus van de San Clemente a Casauria is de geschiedenis van de abdij weergegeven in gebeeldhouwde verhalen. Op de bronzen deur prijken cassetten met Arabische en Byzantijnse motieven. Vervolgens rijden we verder de heuvels in voor een bezoek aan de San Pietro ad Oratorium en het fort Rocca Calascio. Vooral het laatste heeft adembenemende uitzichten over het heuvellandschap. De Santa Maria ad Cryptas is gebouwd op de plek waar in vroegere tijden een heiligdom met een crypte stond. De grootste schat van de kerk wordt gevormd door fresco’s die de binnenmuren en de gewelven compleet bedekken. In Bominaco staan de romaanse abdij Santa Maria Assunta en het Oratorio di San Pellegrino. De muren van het oratorium zijn volledig bedekt met eeuwenoude frescocycli.

  dag 7, do 01-06

  Rondleiding op de site van de Romeinse kolonie Alba Fucens met resten van stadsmuren, een amfitheater en een forum. Op de plaats van de Apollotempel staat nu de kerk van San Pietro. Het plaatsje Corfinio speelde een belangrijke rol in de strijd van de Italische volkeren tegen de Romeinen. Zij sloten een bond die ze ‘Italia’ noemden. Tot slot krijgen we een rondleiding bij een wijnhuis, waar we uiteraard ook enkele wijnen proeven.

  dag 8, vr 02-06

  Na de koffie vertrekken we richting de luchthaven van Rome. ‘s Middags directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Rome v.v. met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  26-05-2023 Amsterdam – Rome (Fiumicino) 09.35 – 11.50 uur
  02-06-2023 Rome (Fiumicino) – Amsterdam 17.25 – 20.00 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Reist u liever met de trein? U kunt per trein naar Rome en terug reizen en vandaar met de groep naar de Abruzzen rijden. Houd er dan rekening mee dat u een dag eerder vertrekt met de nachttrein en ook een dag later weer in Nederland aankomt. In 2023 reist u met tweemaal overstappen naar Rome binnen 24 uur. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door de Abruzzen wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. De af te leggen afstanden zijn vrijwel nooit groot, zodat lange busritten worden beperkt.

  Hotels

  Tijdens deze reis zullen er 3 overnachtingen plaatsvinden in Pescara en 4 overnachtingen in Sulmona. In Pescara maken we gebruik van een modern 4-sterrenhotel met een centrale ligging. In Sulmona maken we gebruik van een comfortabel 4-sterrenhotel, aan de rand van de stad.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 6 lunches en 1 diner inbegrepen bij de reissom. Deze maaltijden vinden plaats in lokale restaurants. De overige diners en lunches zijn op eigen gelegenheid.
  In de Abruzzen wordt veel gekookt met lokale ingrediënten en seizoensgebonden producten. Natuurlijk zijn er de vele soorten pasta’s, de beroemde olijfolie, en langs de kust verse vis in de typische trabocchi, tot restaurants omgebouwde oude vissershutjes. Verder kookt men graag en veel met lams- en schapenvlees, kikkererwten, rode pepertjes, koolsoorten en asperges.

 • Boek Abruzzo

  Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van het boek Abruzzo, het groene hart van Italië van de hand van de reisleidster, drs. Ingrid Paardekooper. U ontvangt het boek zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan.

  Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleidster spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo is deze deze overal goed te verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. In de Abruzzen bevinden zich prachtige natuurparken en kluizenaarsoorden midden in de natuur. Sommige van deze oorden zijn alleen te voet te bereiken. Geschikt schoeisel en een goede conditie is daarom vereist.
  Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Het kraanwater in Italië is licht gechloreerd en kan veilig worden gedronken. Bij twijfel kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  Eind mei, begin juni is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door de Abruzzen. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is nog niet aangebroken. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 25 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). De natuur is in het voorjaar schitterend met veel groen en bloemen. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.
  De reis vindt buiten het hoogseizoen plaats. Een groot voordeel hiervan is dat het relatief rustig is op de toeristischere plekken.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

drs. Ingrid Paardekooper

drs. Ingrid Paardekooper

Studeerde klassieke talen met als hoofdvak godsdienstgeschiedenis. Ze was docent klassieke talen en conrector en organiseerde reizen naar Florence en Rome. Haar grote passie vormen thans de kunst, cultuur en geschiedenis van de Abruzzen, waarover ze een culturele reisgids schreef.

Reisgegevens

8-daagse vliegreis
26 mei t/m 2 juni 2023
NB Op verzoek te boeken als treinreis. Zie onder ‘Vervoer en verblijf’.

Reissom

t/m 31 januari 2023: € 2575
vanaf 1 februari 2023: € 2725
toeslag eenpersoonskamer: € 200
NB De eenpersoonskamers zijn tweepersoonskamers voor alleengebruik.

Inclusief

Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 6 lunches, 1 diner, reisleiding, gebruik audiosysteem, boek Abruzzo, entrees, fooien, CO2-compensatie.

Exclusief

Overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking.

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

Jedidjah Arentsen MA

Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen