Skip to main content
Japan
Japan
Japan

Japan

Japan is modern en traditioneel, herkenbaar en vreemd. Laat u droomreis door ons samenstellen!

In Japan gaat men uit van het begrip omotenashi: met hart en ziel zorgen voor je gasten. Dat gaat zo ver dat Japanners al aan je wensen willen voldoen voordat je je zelf van die wensen bewust bent! Reis daarom met ons mee naar Japan en ervaar zelf deze gastvrijheid in alle aspecten. Laat u wegwijs maken in de eeuwenoude tradities van het land, maak kennis met de helende werking van de Japanse tuin en de onsen (warmwaterbron), en geniet van de spectaculaire keuken. Wij stellen graag uw droomreis voor u samen!

• Japan kent een compleet scala aan luxe, westerse hotels waar het u aan niets ontbreekt, maar het is een speciale ervaring om ook eens in een traditionele ryokan te verblijven. Ryokans zijn kleine hotels, vaak door families gerund, waar u het echte Japan leert kennen. De vloeren zijn met tatami’s bekleed en in de kamers staan de kenmerkende lage tafeltjes en stoelen. Slapen doet u volgens gebruik op een (of meer) futons op de grond, iets wat voor enkele nachten prima te doen is. Diverse ryokans zijn omgeven door prachtige tuinen of bieden privéwarmwaterbronnen. Een bijzondere ervaring!

• Liefhebbers van moderne kunst kunnen niet om Naoshima heen. Hier ligt de Benesse Art Site met het door de beroemde architect Tadao Ando ontworpen museum. Bij dit museum is ook een hotel. Boekingen dienen bijtijds te worden gemaakt! Zo heeft u mooi de kans om volledig op te gaan in de kunst en de natuur van dit eiland. Van hieruit kunt u gemakkelijk uitstapjes maken naar de nabijgelegen eilanden als Teshima en Inujima, waar ook veel kunstprojecten zijn te vinden. Eens in de drie jaar worden de eilanden in de Seto Binnenzee het terrein van de Setouchi Triennale, een festival voor contemporaine kunst. De eerstvolgende editie staat gepland voor 2022.

• Reizen in Japan doet u gemakkelijk met de hogesnelheidstrein, de shinkansen. De bagage wordt (zoals hier gebruikelijk is) apart vervoerd naar uw volgende bestemming, dus u reist alleen met een klein rugzakje en wat handbagage. Desgewenst regelen we bij het overstappen assistentie voor u op de stations, zodat u onbezorgd van de reis kunt genieten.

• Het shintoïsme en het boeddhisme zijn de grootste religies van Japan. Een rondleiding over een tempelcomplex door een monnik is de aangewezen manier om nader kennis te maken met deze godsdiensten. Bij diverse tempels is het mogelijk om les te krijgen in meditatie of om enkele sessies met de monniken mee te doen. Het is raadzaam om dan een of meer overnachtingen te boeken in de gastenverblijven van de tempels. U volgt zo het ritme van de monniken en zit samen met hen aan tafel voor de (vegetarische) maaltijden.

• Ook voor de actieve reiziger zijn er volop mogelijkheden. Bewandel de Nakasendo Trail langs de oude postroute in de Japanse Alpen, volg in het voorjaar de roze blaadjes van de kersenbloesem langs de Sakura Trail, of ga op pelgrimstocht langs de 88 tempels op het eiland Shikoku. Er zijn volop mogelijkheden voor dagtochten of meerdaagse wandelingen.

• De Japanse cultuur staat bol van tradities en gebruiken die wij in Europa niet kennen. Tijdens ontmoetingen en belevenissen kunt u meer te weten komen over de cultuur van de geisha’s en de maiko’s, de parelduikers, de sumoworstelaars en het Kabuki- en Noh-theater. Ook een traditionele theeceremonie kan voor u geregeld worden.

Digitale nieuwsbrief

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.

 *