Athene
Athene
Athene
Athene

Athene

In Athene waant u zich in de tijd van Perikles en Sokrates.

De Akropolis torent boven de hoofdstad van Griekenland uit en is nog altijd adembenemend mooi. Maar Athene heeft ook levendige wijken, gezellige pleinen en een jeugdige sfeer. En denk je aan Griekenland, dan denk je natuurlijk aan de zee! Combineer een bezoek aan Athene daarom met een excursie naar een van de vele eilanden, zoals het zeer pittoreske en autovrije Hydra.

De reis wordt geheel op maat voor u samengesteld. Laat u inspireren door onze ideeën, maar er is nog veel meer mogelijk. Vraag ons gerust naar andere mogelijkheden!

• Natuurlijk kunt u in Athene niet om de Akropolis heen. Uw eigen Nederlandstalige gids leidt u er rond en neemt u ook mee naar het Akropolis Museum. Eigenlijk heeft u aan één dag niet genoeg… Ook de Griekse Agora is een bezoek meer dan waard en het beroemde gouden masker van Agamemnon in het Nationaal Archeologisch Museum mag u natuurlijk niet missen! En wat dacht u van een rondwandeling met professionele acteurs die u in een privé-voorstelling alles vertellen over de Griekse mythologie?

• Verblijf in Athene in een luxe appartement in de historische wijk Psyrri. Vanaf het dakterras heeft u een prachtig uitzicht op de Akropolis!

• Maak een volledig verzorgde dagexcursie naar het charmante Hydra. Dit eiland is autovrij en een lokale gids neemt u dan ook te paard mee langs de mooiste plekjes. Geniet van een heerlijke lunch aan zee en kom bij van de drukte van de stad.

• Voor liefhebbers van de mediterrane keuken: laat u meenemen op culinaire ontdekkingstocht door Athene! Een lokale gids vertelt u alles over de Griekse keuken en neemt u mee naar de Varvakios-markt, de populaire vis-, vlees- en groentemarkt van Athene. Laat u meevoeren naar de beste plekjes om alle Griekse favorieten als souvlaki, baklava en mezedes, een soort tapas, te proeven en leer alles over Griekse kruiden.

• Breng met een lokale gids een bezoek aan Delphi, het orakelcentrum van de oudheid. De opgraving is schitterend gelegen tegen de helling van de berg Parnassos. Beklim de Heilige Weg naar de tempel van Apollo, waar op het fronton 'Ken uzelf' stond gegraveerd. Wij reserveren voor u een auto of busje met chauffeur om er een aangename dagexcursie vanuit Athene van te maken.

• Verblijf ook een paar nachten in Nafplio, een prachtig en gezellig historisch stadje op de Peloponnesos. Overnacht in een luxe boetiekhotel in het centrum of zoek de rust op in een prachtig country hotel in een dorpje vlakbij. Dit hotel heeft een heerlijke keuken en biedt diverse excursies in de omgeving, van wandelen, zeilen en paardrijden tot wijn- en olijfolieproeverijen.

• Vanuit Nafplio gaat u natuurlijk ook naar de omliggende archeologische sites, zoals het befaamde Mykene en het uitmuntend bewaard gebleven theater in Epidauros. Wist u dat hier in de zomermaanden nog klassiek-Griekse tragedies worden opgevoerd in de openlucht? Een heel bijzondere ervaring!

• Neem voor u terug naar huis vliegt afscheid van Griekenland bij Kaap Sounion. Hier ziet u met uitzicht op zee nog een laatste tempel, waarover de romantische dichter Lord Byron schreef: 'Place me on Sunium’s marbled steep, where nothing, save the waves and I, may hear our mutual murmers sweep.' Na even zoeken vindt u hier de pilaar waar Lord Byron zijn naam in heeft gekrast.

Athene
Digitale nieuwsbrief

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.

 *
Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen