Skip to main content

Bezoek het RMO of het Valkhof

Bezoek ter voorbereiding op je klassieke schoolreis het RMO of het Valkhof!

Labrys Reizen is sponsor van het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) te Leiden en van Museum Het Valkhof (Valkhof) te Nijmegen. Museum Het Valkhof sluit vanwege een verbouwing tijdelijk de deuren. Het museum biedt nog wel schoolprogramma’s aan dit schooljaar, in bepaalde maanden alleen op school of buiten. Het Rijksmuseum van Oudheden is gewoon geopend en biedt sinds het schooljaar 2022/2023 de rondleidingen voor scholen gratis aan! Zie de websites van beide musea voor meer informatie over schoolbezoek. Vanwege deze wijzigingen bij beide muesa, bieden wij momenteel geen gratis schoolbezoeken meer aan voor onze klanten.

  • Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) vertelt de geschiedenis van het oude Egypte, de Griekse en Romeinse wereld, het vroege Nederland en het oude Nabije Oosten aan de hand van archeologische voorwerpen.

  • Museum Het Valkhof heeft vaste collecties Archeologie, Oude en Moderne Kunst. Een schoolbezoek bestaat uit een rondleiding langs de collectie Archeologie met als thema ‘Romeins Nederland’. Hierna kan men op eigen gelegenheid de overige afdelingen bekijken.

Nieuwsbrief voor docenten

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.

 *