Skip to main content
In het spoor van Monet
In het spoor van Monet
In het spoor van Monet

In het spoor van Monet

Op reis naar de bakermat van het impressionisme

Treed met uw gezelschap in het spoor van Monet en zijn tijdgenoten. Labrys Reizen stippelt de mooiste route voor u uit: van de schilderachtige havenstadjes in Normandië en weelderige tuinen in Giverny tot de bruisende Franse hoofdstad.|

Zoekt u een reis met inhoudelijke verdieping en volop afwisseling? Tijdens deze reis naar de bakermat van het impressionisme verdiept u zich niet alleen in het leven en de werken van Monet, ook maakt u kennis met de diversiteit van de Franse streken.

Begin uw reis in Le Havre, waar Monet opgroeide en zijn beroemde Impression, soleil levant schilderde. Tijdens een stadswandeling ziet u de plekken die Monet in zijn schilderijen vereeuwigde. In het plaatselijke museum voor moderne kunst hangt werk van Monet, maar ook van tijdgenoten als Renoir, Pissarro, Matisse en Boudin.

Via romantische vissersdorpjes en de kalksteenkliffen van Étretat reist u door naar Giverny, waar de wereldvermaarde tuinen en het atelier van Monet te vinden zijn. Na een bezoek aan het Musée des Impressionismes in Giverny gaat de rit verder en maakt het landelijke karakter van Normandië gaandeweg plaats voor de wereldse allure van Parijs.

In het Musée de l’Orangerie en Musée Marmottan Monet ziet u werken van Monet en andere impressionisten, maar ook van Manet en postimpressionisten als Gauguin en Van Gogh. Uiteraard wordt een bezoek aan het Musée d’Orsay, gevestigd in een voormalig neoclassicistisch stationsgebouw, niet overgeslagen. Hier vindt u topstukken van alle grote meesters.

Geeft u de voorkeur aan een andere inhoudelijke focus of reist u liever via een alternatieve route? Geen probleem! De bestemmingsexperts van Labrys Reizen denken graag met u mee om uw ideale programma te verwezenlijken. We werken voor u een gedetailleerd voorstel uit en maken de benodigde reserveringen, zodat u onbezorgd met uw leden op reis kunt.