Groepsreizen op maat Turkije

Turkije

Grieken, Romeinen en Byzantijnen

Een bezoek aan de fascinerende stad Istanbul of de bijzondere opgravingen van Ionië?

Nieuwsbrief voor docenten

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.

Istanbul

De stad Istanbul, het oude Byzantium en Constantinopel, vormt letterlijk de brug tussen Europa en Azië. Hier ontmoeten het christendom en de islam elkaar in een sfeer die zowel oosters als westers is. Gebouwen en monumenten getuigen van de rijke Driekse, Romeinse, Byzantijnse en Osmaanse culturen in deze levendige en fascinerende stad. Daarnaast zal er ook zeker aandacht zijn voor de levendige bazaars. Een prettige bijkomstigheid in Istanbul is dat nagenoeg alle bezienswaardigheden dichtbij elkaar liggen en daardoor vanuit het hotel te voet bezocht kunnen worden.

Ionië

De westkust van Turkije kan zich beroemen op historisch en archeologisch grootse sites als Pergamon, Efesos, Priene en Milete. Op het programma staan ook kleinere, maar zeer interessante en idyllische opgravingen als Nyssa, Alinda en Sardes. Vanzelfsprekend bezoekt u ook een moskee en is er oog voor het moderne Turkije. Een uitbreiding van de reis met Troje en Istanbul behoort tot de mogelijkheden.

Lycië en Pamphylië

Een schitterende Turkse streek - zowel archeologisch als landschappelijk - wordt gevormd door het oude Lycië en Pamphylië. Uitgestrekte en zeer goed bewaarde opgravingen treft u aan in Termessos, Kaunos en Arykanda, zonder uitzondering prachtig gelegen. Andere hoogtepunten zijn de beroemde theaters van Aspendos, Side en Myra. Tot slot staan ook onbekende, maar zeer tot de verbeelding sprekende opgravingen als Phaselis op het programma.