Groepsreizen op maat Frankrijk

Frankrijk

Reis als een God door Frankrijk

Naar veelzijdig Parijs of langs de lavendelvelden van de Provence? Ook Bourgondië heeft veel te bieden.

Nieuwsbrief voor docenten

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.

Parijs

De Franse hoofdstad heeft vele prachtige gezichten: dwaal door de stad en ontdek de eeuwenoude geschiedenis aan de hand van Romeinse opgravingen, middeleeuwse monumenten en post-modernistische nieuwbouw, laat je betoveren door de afwisselende collecties van beroemde musea als het Louvre en Musée d'Orsay, of geniet van een bruisend nachtleven.

Bourgondië

In een nog ongeschonden landschap, bijna zoals de mensen uit de twaalfde eeuw het hebben gezien, heeft de romaanse periode haar sporen nagelaten. De architectuur springt het meest in het oog, maar de beeldhouwkunst spreekt nog directer tot de verbeelding. Denk aan het Laatste Oordeel van meester Gislebertus in Autun en de ingenieuze en soms anekdotische kapitelen van Vézelay. Onderweg kunt u ook kennis maken met de spreekwoordelijke bourgondische levensstijl.

Provence

Theaters en amfitheaters en aquaducten in steden als Arles, Nîmes en Orange vertellen ons over de bloeiende Griekse en Romeinse kolonies in de Provence. Van de Babylonische ballingschap van de pausen getuigt nog hun indrukwekkende paleis in Avignon. Eind negentiende, begin twintigste eeuw inspireerde een verblijf in de Provence schilders als Cézanne en Van Gogh tot een nieuwe interpretatie van licht en kleur op doek.

Gotisch Frankrijk

De opkomst van de gotiek betekende een vernieuwing in de bouwkunst. Er ontstond een nieuw streven naar verticaliteit en licht, waardoor zich een nieuwe ruimtelijkheid vormde. Een bezoek aan de beroemde kathedralen van Chartres, Reims en Amiens toont duidelijk de ontwikkeling van de gotische bouwstijl. De prachtige architectuur, de gebrandschilderde ramen en de gebeeldhouwde portalen vormen een schitterend samenspel.