Skip to main content
Egypte
Egypte
Egypte

Egypte

Wie droomt er niet weg bij de mysteries van het oude Egypte?

Het land van een van de eerste beschavingen ter wereld lonkt met het wervelend drukke Caïro, de lome rust van de Nijl en vooral zijn rijke historie. De oude koninkrijken van farao’s als Djoser, Ramses en Toetanchamon lieten indrukwekkende piramiden en tempels na, waarover we ons nog altijd verwonderen.

De reis wordt volledig op maat voor u samengesteld. Laat u inspireren door onze ideeën, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Graag gaan we met u in gesprek om zo uw droomreis samen te kunnen stellen!

• Overnacht in een boetiekhotel op een steenworp afstand van de Grote Piramide en de Sfinx. Vanaf uw balkon geniet u met een drankje in de hand van de lichtshow die ’s avonds geprojecteerd wordt op de piramiden. Of geeft u de voorkeur aan een verblijf in Caïro zelf? Verblijf in een van de luxe hotels langs de Corniche of kies voor een koloniale Britse villa, waar u na de drukte van de dag heerlijk ontspant bij het zwembad in de weelderige tuin.

• Bezoek in alle rust en met uw eigen Nederlandssprekende gids de Piramiden van Gizeh en ontdek welke geheimen ze aan u prijsgeven. De Piramide van Cheops of Grote Piramide is de enige van de zeven klassieke wereldwonderen die nog te bezoeken is. Een privébezoek is mogelijk!

• Logeer in Luxor in een oosters paleis nabij de ingang van de Vallei der Koningen. Handwerklieden uit Egypte en het Midden-Oosten hebben hier waarlijk een unieke en sprookjesachtige plek gecreëerd. Alle kamers zijn versierd met prachtig tegelwerk, houtsnijwerk en fresco’s.

• Bekijk met uw eigen Nederlandssprekende gids de prachtig bewaard gebleven schilderingen in de tomben van Nefertari en Seti I. Wilt u liever wat meer privacy? We kunnen ook toegang regelen tot enkele voor toeristen gesloten tomben voor een zeer exclusief bezoek!

• De tempel van Karnak is wellicht het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Zeker dertig farao’s hebben bijgedragen aan de bouw van dit complex. Een bezoek is altijd de moeite waard, maar in de ochtend zijn ook privébezoeken mogelijk. U kunt dan in alle rust – zonder andere toeristen – deze historische plek verkennen.

• Liever iets culinairs? De Egyptische keuken maakt veel gebruik van groenten en fruit uit de vruchtbare Nijlvallei. Maak een Streetfood Tour langs authentieke restaurantjes of neem een kookles om al het lekkers uit deze streek te leren kennen. Ook een lunch bij een familie thuis behoort tot de mogelijkheden.

• Egypte is onlosmakelijk verbonden met het water van de Nijl. Wat is er dan mooier dan een meerdaagse Nijlcruise op een traditioneel zeilschip? Deze dahabiya’s hebben slechts 5 of 6 hutten aan boord en zijn van alle gemakken voorzien. Laat het landschap aan u voorbij glijden, terwijl u op het zonnedek geniet van een kopje thee of een glaasje wijn. Onderweg worden diverse excursies georganiseerd.

• Voor wie na de vele indrukken de reis wil afsluiten met een bezoekje aan het strand is de kust van de Rode Zee een goede optie. Vanuit uw luxe resort kunnen we eventueel duik- en snorkelexcursies voor u regelen.

Digitale nieuwsbrief

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.

 *