Skip to main content
Madrid en Bilbao
Madrid en Bilbao
Madrid en Bilbao

Madrid en Bilbao

Indrukwekkende museumreis

Een museumreis voor de ware kunstliefhebber! Bezoek samen met de Vriendenvereniging de mooiste museumcollecties van Bilbao, Madrid en Toledo.|

In Spanje vindt u een overvloed aan musea met de meest uiteenlopende tentoontellingen. Niet alleen de collecties zijn divers en de moeite meer dan waard, ook de gebouwen zelf zijn soms kunstwerken an sich. Wat dacht u van het Guggenheim te Bilbao? Architect Frank Gehry ontwierp een uniek metalen complex dat het aanzien van de oude haven- en industriestad voor altijd veranderde. In Madrid wandelt u langs koninklijke paleizen en van een Egyptische tempel naar een metershoge glazen serre. De Madrileense musea bevatten kunstcollecties vol topstukken van Jan Steen en Claude Monet tot Pablo Picasso en Salvador Dalì.

Ter afwisseling is een dagtocht naar Toledo een echte aanrader. In de kathedraal en in het naar hem vernoemde museum hangen enkele meesterwerken van El Greco. Labrys Reizen helpt u met het maken van reserveringen en het organiseren van vervoer. Desgewenst regelen we ook een uitstekende Nederlandstalige gids, die uw groep tijdens de stadwandelingen en de verschillende museumbezoeken van achtergrondinformatie kan voorzien. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!