Skip to main content
Biënnale Venetië
Biënnale Venetië
Biënnale Venetië

Biënnale Venetië

Op groepsreis naar de Lagunestad

Venetië verveelt nooit! Zeker niet als de Biënnale weer neerstrijkt. Bezoek deze tweejaarlijkse tentoonstelling met de mensen die het museum een bijzonder warm hart toedragen en gezamenlijk een brede interesse in kunst hebben.|

Iedere twee jaar is het vanaf begin juni weer zover, dan opent de Biënnale van Venetië haar deuren. Dé uitgelezen mogelijkheid om contemporaine kunst op de prachtigste locaties in La Serenissima te gaan bekijken. In het Arsenaal, de Giardini, en natuurlijk in verschillende palazzi en kerken in de binnenstad vindt u de nieuwste installaties en kunstobjecten van kunstenaars van over de hele wereld. De combinatie van moderne kunst in een eeuwenoude setting is nog altijd onweerstaanbaar, en een ware must voor liefhebbers van beeldende kunst.

Reist u met de Vrienden van het museum naar Venetië? In de Giardini del Castello, aangelegd door Napoleon in de vroege negentiende eeuw, bekijkt u de internationale inzendingen in landenpaviljoens ontworpen door Rietveld, Aalto of Hoffmann. De tentoonstelling gaat verder in het Arsenale, het voormalige industrieterrein in de wijk Castello. U kunt ervoor kiezen om de locaties op eigen gelegenheid te bezoeken, maar natuurlijk kan Labrys Reizen een kundige reisleider regelen die voor achtergrondinformatie zorgt en een paar fraaie (stads)wandelingen special voor uw groep uitstippelt.

Zoekt u een rustig alternatief voor Venetië? Denk dan ook eens aan het pittoreske plaatsje Chioggia, gelegen aan het zuidelijkste puntje van de lagune van Venetië. En wist u dat Venetië ook uitstekend per nachttrein te bereizen is?