Skip to main content
Designstad Helsinki
Designstad Helsinki
Designstad Helsinki

Designstad Helsinki

Vroegmodern design en architectuur

Een bezoek in het prachtige Helsinki is een aanrader voor eenieder die van vroegmoderne kunst, cultuur én een goede kop koffie houdt. Loopt u The Academic Bookstore van de hand van Alvar Aalto even binnen voor een drankje in het centraal gelegen café?|

Het overzichtelijke centrum van Helsinki is een broedplaats van modern design en experimentele en duurzame architectuur, afgewisseld met pareltjes van de Finse art nouveau. Hoe kan het ook anders, in een land dat designers en architecten als Alvar Aalto, Eliel Saarinen en Oiva Toikka voortbracht! Labrys Reizen heeft zowel binnen als buiten Helsinki uitstekende contacten met beheerders van monumentale villa’s, woonhuizen en studio’s uit de tijd van het Finse modernisme en de nationale romantiek. Bezoek met Labrys Reizen tijdens speciale privérondleidingen deze goed onderhouden panden en ervaar van dichtbij hoe men aan het begin van de twintigste eeuw met natuurlijke materialen en vereenvoudigde vormen een frisse wind door de Scandinavische bouwkunst liet gaan. In het centrum van Helsinki wordt deze trend nog altijd op aanstekelijke wijze voortgezet, waarbij de nadruk ligt op duurzaam bouwen en een maatschappelijk verantwoord gebruik. Prachtige voorbeelden zijn de recent geopende bibliotheek Oodi en het ondergrondse museum Amos Rex. Labrys Reizen kan een bezoek aan beide gebouwen voor uw groep regelen.

Is uw instelling gespecialiseerd in het fin-de-siècle? Labrys Reizen heeft alle kennis is huis om voor u een reis te organiseren waarin alle facetten van de culturele Finse eeuwwisseling aan bod komen. We stellen een fraai dagprogramma samen, maken reserveringen en werken samen met de juiste reisleiders die u bij al het moois voorzien van deskundig commentaar.